به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد، مدیر عامل ساپکو در کنفرانس خبری مراسم آغاز به کار خط تولید پژو ۳۰۱، با تاکید بر شعار سال رونق تولید گفت: رونق تولید برای ایران خودرو یعنی کاهش ارزبری و رضایت مشتری و خودکفایی که به همت آقای یکه زارع مدیرعامل ایرانخودرو انجام شد.
منصوری در رابطه با تولید پژو ۳۰۱ اظهار داشت: در فاز اول موتور ec5 و گیربکس دستی رو خواهیم داشت. تولید آزمایشی با ۸۰ درصد خودکفایی و گیربکس دستی شرکت نیرو محرکه انجام خواهد شد. در فاز دوم و پس از لانچ گیربکس دستی، گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته آن بر روی این خودرو قرار خواهد گرفت.
خودروی ۳۰۱ یکی از بهروزترین خودروهایی است که بر روی خط تولید ایران خودرو قرار گرفته و مدل ۲۰۱۷ آن را تولید میکنیم. این خودرو تمامی شرایط استانداردهای ۸۵ گانه را پاس خواهد کرد و استاندارد آلایندگی یورو ۵ را داراست.
وی در ادامه درباره اهداف پروژه گفت: اهداف ما برای داخلی سازی و تولید پژو ۳۰۱ قیمت رقابتی این محصول با پلتفرم جدید است. بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید در توسعه مواد اولیه و قطعات و رعایت مسائل زیست محیطی در فرآیند تولید نیز جزو اهدافما قرار دارند.
سمند، دنا، ۲۰۶ و ۴۰۵ چهار پلتفرم ما هستند ولی این پلتفرم برگ زرینی در صنعت خودرو ایجاد کرده است به طوری که امکان صادرات این محصول نیز میسر است. طی برنامه ریزیهای صورت گرفته قصد داریم با این پلتفرم جدید ۴ محصول دیگر در سگمنتهای هاچ بک، SUV کوچک، CUV کامپکت و یک پیکاپ را به تولید برسانیم.
ارتقا دانش فنی و توان تولید شرکتهای زنجیره تامین در این پروژه تحقق پیدا کرده است. اهداف ما در پروژه خودکفایی301 از منظر ارتقا توسعه زنجیره تامین :
۱. طراحی تولید محصول بر اساس قیمت و شرایط رقابتی جهت رسیدن به پلتفرم جدید ایران خودرو
۲. تولید قطعات و مجموعههای جدید با هدف تحقق استانداردهای ۸۵ گانه
۳. ارتقا دانش فنی طراحی و توان توسعه قطعات و مجموعهها
۴. تولید قطعات با حداکثر خودکفایی و کمترین میزان ارزبری
۵. ارتقا سطح کیفی زیرساخت و فرآیند تولید قطعات
۶. بهره گیری از تکنولوژیهای جدید در توسعه مواد اولیه و قطعات
۷. رعایت مسائل زیست محیطی در فرآیندهای تولید قطعات
۸. افزایش مستمر بهرهوری تامین کنندگان به منظور حفظ توان رقابتپذیری
۹. امکان دستیابی به بازارهای صادراتی درحوزه قطعات و مجموعهها
۱۰. مستندسازی مراحل پروژه توسعه و خودکفایی از ارایه طرح تا تولید انبوه محصول است.
منصوری ادامه داد: سرمایه گذاری صورت گرفته در این پروژه در بخش قطعات ۲۸۰ میلیارد سرمایه ریالی و ۶۸ میلیون یورو سرمایه ارزی و در بخش سالن بدنه سازی جدید ۳۸ میلیون یورو بوده است.
مزیت ایران خودرو نسبت به سایر خودروسازهای این است که داخلیسازی بیشتری انجام دادهایم و موتور و گیربکس خودرو را تولید میکنیم و سعی در افزایش تیراژ داریم. در پژو ۳۰۱ از ۱۱۲۲ قطعه مورد نیاز تا کنون حدود ۵۰۰ قطعه داخلی سازی شده است.
منصوری درباره قطعات هایتک گفت: قطعات هایتک را پژو دوست نداشت و ندارد که ما به آنها ورود کنیم و از آنها بهره ببریم اما سعی ما بر این است که این قطعات را در سایر خودروهای داخلی نیز مورد استفاده قرار دهیم.