به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد، هیوندای از جمله برندهای همواره محبوب در ایران بوده و هست. محصولات مختلف این کمپانی در کلاسهای متفاوت همیشه در کشور ما مورد استقبال قرار گرفتهاند. سوناتا، یکی از این موفقهای هیوندای کرهای است که مدلهای مختلف آن در ایران همیشه فروش خوبی دارد. سوناتا هیبرید ۲۰۱۸ نیز تابع این قانون نانوشته بود. البته که واردات محدود این خودرو به آن اجازه عرض اندام چندان جدی در برابر همنسلانش نداد. همین تعداد محدود نیز توسط شرکت پاکرو و تنها در مدل فیسلیفت LF که در ۲۰۱۸ عرضه شده بود، وارد شد. هیوندای LF در واقع نسل هفتم این سدان سایز متوسط شهری است که در ۲۰۱۶ معرفی و ۲۰۱۸ تحت فیسلیفت قرار گرفت.
بررسی عملکرد فنی
LF هیبریدی دارای همان موتور ۲ لیتری نمونه بنزینی است که با یک موتور برقی ۵۱ اسب بخاری، با باتری لیتیم پلیمری ۱.۷۶ کیلوواتی همراه شده است. مجموع توان خروجی این دو موتور ۱۹۳ اسب بخار با گشتاور ۳۲۵ نیوتنمتر خواهد بود. این توان توسط جعبه دنده ۶ سرعته تیپ ترونیک به چرخها منتقل میشود. مصرف ترکیبی این خودرو ۵.۶ لیتر در هر صد کیلومتر است. سوناتا هیبرید در ایران رقبای چندانی ندارد و مهمترین رقیبش تویوتا کمری هیبرید محسوب میشود. اگرچه سوناتا هیبریدی روی کاغذ در برابر رقیب ضعیفتر عمل میکند، اما در تجربه رانندگی کاملا رضایتبخش است. به این ترتیب که از استارت خودرو که کاملا بیصدا و نامحسوس است و حتی با موتور برقی به تنهایی نیز به خوبی انجام میگیرد، تا شتاب صفر تا صد ۹ ثانیهای آن که تحت تاثیر گشتاور بالای موتور برقی آن در دورهای پایین است، همهچیز هنگام رانندگی این خودرو رضایتبخش است. با ادامه این رانندگی لذتبخش میتوان به راحتی به سقف سرعت ۲۰۰ کیلومتری خودرو نیز دست یافت. همچنین وجود گیربکس تیپترونیک با قابلیت تعویض دستی نیز از برتریهای این هیبریدی موفق است.
در کنار این برتریها میتوان به ضعف هندلینگ، ترمزها و عملکرد فرمان برقی آن اشاره کرد. به این ترتیب که خودرو در پیچهای تند با سرعت بالا، کمی دچار انحراف میشود، ترمزها نیز در سرعتهای بالا در حد انتظار ظاهر نمیشوند و قدرت لازم را ندارند، فرمان برقی نیز به نظر گیج میرسد. نکته نهایی سواری نرم سوناتا هیبرید است. البته نرمی حرکت و عدم انتقال ضربات جاده به درون کابین به معنای سکوت و آرامش صد درصد آن نیست. چرا که هیوندای کابین چندان ساکتی ندارد و هرچند صدای موتور داخل آن شنیده نمیشود، اما صدای بیرون به راحتی درون آن نفوذ میکند. برای بررسی دقیق مشخصات فنی این خودرو میتوانید به https://divar.ir/s/tehran/car/hyundai/sonata-yf مراجعه کنید.
بررسی تجهیزات ایمنی و امکانات رفاهی
پاکرو، سوناتا LF هیبریدی را در سه تیپ وارد کشور کرد. این تیپها عبارتند از GL، GLS و GLS. تیپ پایه این خودرو GL دارای یک صفحهنمایش مانیتور کوچک و رینگ ۱۶ اینچی است. امکانات و تجهیزاتی مانند سقف پانوراما، سنسور جلو و نقطه کور، در این تیپ اعمال نشده است. تیپ میانه آن GLS دارای این تجهیزات است اما فاقد تریم چرم و چوب، شارژر وایرلس و تهویه صندلی راننده و سرنشین کنار آن است که در تیپ فول دیده میشود. اما در تیپ GLS شاهد امکاناتی نظیر رینگ ۱۷ اینچی، مجموعه کامل کیسه هوا، سیستمهای ترمز ESC، HAC و VSM، ورود و استارت بدون کلید، آینه الکتروکرومیک، گرمکن صندلیهای دو ردیف و سردکن صندلیهای جلو هستیم. این امکانات البته تنها موارد موجود در کابین سوناتا هیبرید نیست.
فضای کافی داخل کابین برای سرنشینان جلو و صندلیهای دربرگیرنده راحت آن موارد دیگر قابل ذکر در این قسمت هستند. در عقب نیز برای سرنشینان در قسمت پا فضای کافی در نظر گرفته شده، اما افراد قد بلند ممکن است با سقف پانورامای خودرو کمی دچار مشکل شوند. خروجیهای USB عقب و خروجیهای صوتی ۱۲ ولتی در این بخش نیز از دیگر تأمینکنندههای آسایش سرنشینان هستند. اگر بخواهیم این سدان هیبریدی را با دیگر سدانهای همردهاش مقایسه کنیم، میتوان آن را بین توسان و کمری قرار داد. اما در مقایسه با هیبریدهای موجود در بازار بعد از کمری قرار میگیرد. با توجه به اینکه به دلیل توقف واردات خودرو در سال ۹۷، در حال حاضر نمونه صفر این خودروی موفق در بازار نیست میتوان در بین نمونههای کارکردهٔ آن به دنبال یک گزینه مناسب بود.