سابقه خودروی اومودا3 یا ام وی ام ایکس 33 کراس به سال 2009 بازمیگردد، زمانی که یک خودروی هاچبک به نام چری فالوین یا همان امویام 315 وارد بازار ایران شد. در سال 2016 با تبدیل این خودرو به یک هاچبک قدبلند، تیگو 3X متولد شد که در برخی از بازارهای جهان با عنوان تیگو 2 نامیده میشد.
ام وی ام X33 کراس، فیسلیفت سال 2023 این خودرو است که در بازار چین با نام اومود اC3 شناخته میشود و ظاهر آن مدرنتر ازخودروی X22 پرو است. فیسلیفت 2023 این خودرو که در برخی بازارها با نام اومودا3 و در برخی کشورهای دیگر با نام تیگو2 پرو معرفی شده، در واقع دومین تغییر چهره خودروی چری تیگو 3X محسوب میشود. این خودرو در تیر ماه 1402 توسط شرکت مدیران خودرو رسما رونمایی و معرفی گردید.
تاکنون سه نسل از کراساور X33 توسط شرکت مدیران خودرو به بازار ایران وارد شده است که با پلتفرم و پیشرانه مشابه عرضه شدهاند. نسل چهارم این خودرو که در بازار ایران با نام امویام X33 کراس شناخته میشود، نسبت به سه نسل قبلی دارای ظاهری متفاوت خواهد بود و از پیشرانه و پلتفرم متفاوتی نسبت به نسلهای پیشین بهره میبرد.
امویام X33 Cross نسخه ارتقا یافته خودروی امویام X22 Pro محسوب میشود. ام وی ام X33 کراس در کشور چین و بازارهای صادراتی چری با نام اومودا C3 شناخته میشود و عضوی از خانواده اومودا به حساب میآید.
طراحی بدنه ام وی ام ایکس 33 کراس:
شرکت خودروسازی چری چین زیرشاخه اومودا را برای تولید خودروهای جوانپسند و مدرن راهاندازی کرده است. نخستین عضو این خانواده در ایران، چری اومودا5 یا اومودا C5 است که در ایران با نام فونیکس FX شناخته میشود و امویام X33 کراس یا اومودا C3 دومین عضو این خانواده خواهد بود. در نمای جلوی X33 Cross یک جلوپنجره پهن و چراغهای باریک روشنایی روز منقطع و الماسی شکل رد قالب 5 نوار LED تعبیه شده است و چراغهای اصلی خودرو، در ارتفاع پایینتر در یک قاب مشکی به همراه چراغهای مهشکن تعبیه شدهاند.
در نمای جانبی با ظاهری شبیه به خودروی امویام X22 مواجه هستیم که سطوح عضلانی یا خطوط برجسته خاصی دیده نمیشود و تنها یک خط باریک از چراغ عقب تا روی گلگیر جلو امتداد یافته است. رینگهای 17 اینچی پنج پره در محفظه چرخها جا خوش کردهاند که با لاستیکهای فاق کوتاه پوشانده شدهاند و دور محفظه چرخها، یک زه برجسته پلیمری واقع شده است که این قطعات پلیمری در زیر درهای جانبی و زیر سپرهای جلو و عقب نیز امتداد یافته است.
در نمای عقب خودرو همانند اکثر خودروهای چینی، چراغهای به هم پیوسته قرار گرفته است که شیشه عقب دقیقا از بالای چراغ عقب با شیب تندی تا اسپویلر قسمت عقب سقف امتداد یافته است. در دو طرف سپر عقب دو شکاف عمودی قرار دارد و در زیر سپر عقب، چراغهای مهشکن عقب و اگزوزهای مجازی چهارگوش تعبیه شدهاند.
یکی از ویژگیهای ظاهری X33 کراس، طرح Dragon Skin (پوست اژدها) روی آینههای جانبی و زه دور محفظه چرخهاست که ظاهر منحصر به فردی برای این خودرو ایجاد کرده است. طراحی ظاهری امویام ایکس33 کراس بر پایه ایکس22 پرو توسعه یافته است، ولی زبان طراحی برند اومودا در آن اعمال شده است و مواردی مانند جلوپنجره با قطعات کرومی، چراغهای دیلایت با طرح مشابه جلوپنجره و اجزای نارنجی رنگ درزیر سپر، زیر رکاب جانبی و روی میله باربند سقفی از اومودا اقتباس شدهاند.
البته در ایران، قطعات نارنجی به مشکی براق تغییر کرده است. ام.وی.ام ایکس33 کراس دارای طول4200 میلیمتر، عرض 1760 میلیمتر و ارتفاع 1570 میلیمتر است و فاصله بین محورهای جلو و عقب 2.55 متر است که فضای نسبتا مناسبی را در ردیف عقب فراهم می نماید. شباهت X33 کراس با X22 پرو بیدلیل نیست، چون ام.وی.ام X33کراس یا چری اومودا C3 نسخه ارتقا یافته ام.وی.ام X22پرو یا چری تیگو2 است.
طراحی کابین ام وی ام X33:
تریم کابین ام وی ام X33 کراس از رنگهای سفید، آبی و نقرهای تشکیل شده است که در ترکیب با یکدیگر ظاهر زیبا و لوکسی را تشکیل دادهاند. استفاده از طرح به هم چسبیده کلاستر پانل راننده و صفحه نمایش اطلاعات و سرگرمی در طراحی خودروهای مدرن و امروزی بسیار متداول شده است و این مورد را میتوان در کابین امویام X33 کراس نیز همانند تیگو8 پرو و آریزو6 پرو مشاهده کرد.
اکثر تنظیمات سیستمهای الکترونیکی توسط صفحه نمایشگر لمسی وسط داشبورد انجام میشود و تنها تعدادی دکمه به سبک کلیدهای پیانو در زیر نمایشگر قرار گرفتهاند. این سبک طراحی در محصولات دیگر این برند نظیر تیگو 7 پرو و تیگو 8 پرو نیز مشاهده میشود. طرح الماسی جلوپنجره در تریم داخلی خودرو و روی پانل درها و پوسته داشبورد نیز به کار رفته است.
امکانات و تجهیزات ایمنی این خودرو شامل 4 ایربگ، سیستم حفظ خودرو در سرازیری (HDC)، سیستم کنترل خودرو در سربالایی (HAC)، ترمز ABS به همراه EBD و ترمز کمکی BAS، سیستم پایداری الکترونیکی خودرو (ESP)، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم کروزکنترل، ترمز پارک برقی و اتوهلد، سنسور پارک عقب، سیستم کنترل فشار باد لاستیکها (TPMS) مجهز است.
و در بخش امکانات رفاهی نمایشگر مرکزی در امتداد صفحه کیلومترشمار قرار گرفته است تا ظاهر آنها یکپارچه به نظر برسد. دوربین دید عقب سیستم صوتی و تصویری با 4 بلندگو و اتصال بلوتوث و USB، سیستم چندرسانهای اطلاعات و سرگرمی به همراه نمایشگر 10.25 اینچی، شارژ وایرلس موبایل، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای،، سانروف برقی، روکش چرمی صندلیها و غربیلک فرمان، کلیدهای کنترلی روی فرمان، گرمکن صندلیهای جلو، کیلومترشمار دیجیتالی 7 اینچی، صفحه نمایش لمسی 10.25 اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی، تهویه مطبوع خودکار، آینههای جانبی تاشوی برقی، فرمان برقی، نورپردازی داخلی کابین، ریموت هوشمند با قابلیت استارت از راه دور، سنسور نور و سنسور باران هستند.
کنسول وسط خودرو ارتفاع بلندی دارد که در قسمت جلویی آن درگاه شارژ USB و جایگاه شارژ بیسیم قرار گرفتهاند. از آنجا که فاصله بین محورهای جلو و عقب خودروی ام وی ام X33کراس با ام وی ام X22پ رو تفاوتی ندارد، فضای کابین و قسمت بار این خودرو دستخوش تغییر نشده است.
مشخصات فنی ماشین ایکس ۳۳ کراس:
خودروی X33 کراس به پیشرانهای مشابه X22 پرو مجهز شده است که از نوع سه سیلندر توربوشارژ با حجم یک لیتر (998 سیسی) است. خروجی این پیشرانه کمی بیشتر از ایکس22 پرو است و قدرت 112 اسببخار در دور موتور 5500 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 150 نیوتنمتر در 1750 دور در دقیقه را فراهم مینماید. توان موتور توسط یک گیربکس CVT با شبیهسازی 9 دنده مجازی به چرخهای جلو منتقل میشود.
یک نسخه دیگر از X33 کراس نیز عرضه خواهد شد که به یک موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی و گیربکس 5 سرعته دستی مجهز شده است. قدرت خروجی این پیشرانه 116 اسببخار و حداکثر گشتاور آن 143 نیوتنمتر است. سیستم تعلیق X33 کراس در نسخه اتوماتیک و دندهای در جلو از نوع مکفرسون و در عقب از نوع میله پیچشی است. شتاب صفر تا صد این خودرو حدود 14 ثانیه و حداکثر سرعت آن 172 کیلومتر در ساعت است که در مقایسه با X22 پرو بهبود یافته است.
با توجه به وزن 1239 کیلوگرم X33 کراس، این خودرو در زمینه شتاب و کشش، عملکرد قابل قبولی خواهد داشت، ولی با افزایش تعداد سرنشینان خودرو و قرار دادن بار در فضای بار عقب، کاهش شتاب و کشش خودرو طبیعی خواهد بود. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو حدود 5 لیتر در صد کیلومتر است که با توجه به باک 48 لیتری آن، عدد مناسبی است. نسل جدید پیشرانههای توربوی چری از استاندارد آلایندگی یورو 6 پیروی میکنند و به سوخت باکیفیت سوپر نیاز دارند.
قیمت و رقبا در بازار ایران:
نخستین معرفی ام وی ام X33 Cross در بازارهای جهانی در چین اتفاق نیافتاد و مکزیک میزبان این رویداد بود. این خودرو با نام تیگو2 پرو و تحت برند چیهری (Chirey) در مکزیک عرضه شده است، ولی نمایندگی چری در روسیه برنامهای برای عرضه این خودرو در شهرهای روسیه ندارد. این خودرو در تیرماه 1402 توسط شرکت مدیران خودرو در ایران رونمایی شد و قیمت مهرماه 1402 آن مطابق اعلام مدیران خودرو به شرج جدول زیر است.
رقیبان اصلی خودروی ام.وی.ام X33کراس در بازار ایران، جک S3 کرمان موتور، ام.وی.امX22 پرو مدیران خودرو و BAC X3 Pro خودروسازان بم خواهند بود که به طور همزمان با ام وی ام X33 کراس و ام وی ام X22 پرو رقابت میکند.
من تازه تحویل گرفتم.فکر میکردم تو سر بالایی کشش نداره.اما یه سربالایی تند رو باهاش رفتم.با ۴ سرنشین با سرعت ۱۱۰ تا سربالایی رو قورت داد