هاوال H6 پلاگین هیبریدی قرار است توسط یکی از شرکتهای داخلی به بازار ایران معرفی شود. هاوال از همان ابتدا با تمرکز بر تولید باکیفیت خودروها، توانست از دیدگاه کیفی، خود را در سطح جهانی به اثبات برساند. مدل H6 نسل سوم در سال ۲۰۲۰ به بازار معرفی شد و نسخه هیبریدی این خودرو قرار است همزمان با ایران، در استرالیا و نیوزیلند عرضه شود. در این مطلب به معرفی این خودرو میپردازیم.
طراحی بدنه:
هاوال H6 یکی از موفقترین تولیدات شرکت هاوال در سالهای اخیر بوده است که نسل دوم آن در سال ۲۰۱۷ عرضه شد و در کلاس شاسیبلند متوسط، مورد تحسین قرار گرفت. نسل سوم هاوال H6 از سال ۲۰۲۰ تولید گردید و موفقیت تجاری مدلهای قبلی را ادامه داده است. این خودرو با ابعادی مشابه با تویوتا RAV4 برای سال ۲۰۲۲ یک مدل فیسلیفت عرضه نموده است که دارای امکانات مدرنی خواهد بود. هاوال H6 پلاگین هیبریدی یک کراس اور کلاس C است که دارای طول 4683 میلیمتر، عرض 1886 میلیمتر و ارتفاع 1730 میلیمتر است و فاصله بین محورهای جلو و عقب آن 2738 میلیمتر است که فضای پای مناسبی را در ردیف عقب فراهم مینماید. نمای چراغها و جلوپنجره، کاملا مدرن و اسپرت جلوه میکند و حالتی شبیه به شاسیبلندهای شرکت پژو دارد. جلوپنجره این خودرو با پسزمینه لانه زنبوری دارای طرحی مشبک است که این طرح توری آن با نوارهای افقی تا زیر چراغهای جلو امتداد یافته است و لوگوی HAVAL در وسط آن دارای پسزمینه آبیرنگ است که به معنای پیشرانه هیبریدی این خودروست. چراغهای باریک و زیبای جلوی خودرو در دو طرف جلوپنجره واقع شدهاند و در زیر چراغها، چراغ روشنایی روز (DRL) به شکل L قرار گرفتهاند.
در زیر سپر جلو یک دریچه هوای ذوزنقهای شکل با یک نوار قرمز تزیینی برای خنککاری موتور احتراقی تعبیه شده است و در طرفین آن چراغهای مهشکن در قابهای مشکی با نوار قرمز جای گرفتهاند. در نمای جانبی یک خط از روی چراغ جلو شروع شده و با عبور از بالای دستگیره های جانبی، تا چراغ عقب امتداد می یابد. آینه های جانبی برخلاف معمول که از کنار شیشه جلو بیرون می آیند، در این کراساور از روی قسمت جلوی در، بالا آمده اند. محفظه چرخها دارای زه مشکی رنگی هستند که با اندازه بزرگ، میتوانند میزبان لاستیکهای بزرگتری باشند و رینگهای مشکی مات 18 اینچی ده پره، ظاهری اسپرت به خودرو بخشیدهاند.
در نمای عقب روی در فضای بار لوگوی PHEV نصب شده که به پلاگین هیبریدی بودن این خودرو اشاره دارد. چراغهای عقب همانند اکثر خودروهای چینی شاسیبلند توسط یک نوار نورانی به هم متصل شدهاند و در روی در محفظه بار، یک زه کرومی دو چراغ مهشکن عمودی زیر چراغهای عقب را به هم متصل نموده است. در زیر سپر یک دیفیوزر مشکی رنگ وجود دارد، ولی لوله اگزوزی از آن بیرون نیامده است. شیشه عقب از بالای چراغها با شیب تندی به اسپویلر عقب سقف می پیوندد، شیبی که زاویه ستون عقب خودرو را تعیین کرده است. میلههای باربند سفقی به رنگ کرومی تعبیه شدهاند و یک آنتن باله کوسهای در قسمت عقب سقف قرار دارد. خودروی جدید هاوال H6 برمبنای پلتفرم شرکت گریت وال یعنی L.E.M.O.N تولید شده است که یک پلتفرم بسیار هوشمند است که موفق به کسب پنج ستاره ایمنی در تستهای ایمنی CNCAP چین شده است.
طراحی کابین:
کابین هاوال H6 هیبریدی با ظاهری نسبتا ساده با طرح سه رنگ طلایی، خاکستری و کرم طراحی شده است و در پشت فرمان یک نمایشگر دیجیتالی 10.25 اینچی قرار دارد و در بالای قسمت وسط داشبورد یک صفحه نمایش لمسی 12.3 اینچی برای سیستم اطلاعات و سرگرمی و مولتیمدیا جای گرفته است. در زیر صفحه نمایش، دریچههای تهویه با طرح بسیار باریک جای دارند و در زیر آن دکمههای فیزیکی سیستم تهویه مطبوع قرار دارند. غربیلک فرمان سه شاخه با پوشش چرمی دارای کلیدهای کنترلی متعددی است که برای کنترل سیستم صوتی و کروزکنترل هستند. کنسول وسط با پهنای زیاد و ظاهری بسیار ساده، دارای روکشی از چرم است و شیفتر چرخشی تعویض دنده به صورت یک سوئیچ دایرهای، در جلوی کنسول جانمایی شده است. صندلیها با روکش چرمی تعبیه شدهاند و صندلیهای جلو با تنظیم برقی و گرمکن مجهز شدهاند و با طراحی ارگونومیک، حمایت خوبی از بدن سرنشینان دارند.
درون کابین کراساور جدید گریتوال چین امکانات بسیار خوبی عرضه شده است و امکاناتی نظیر نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی کلاستر پشت فرمان، سیستم اطلاعات و سرگرمی با صفحه نمایش لمسی ۱۲.۳ اینچی، ناوبری GPS، کروز کنترل هوشمند (ACC)، سیستم راداری هشدار تغییر لاین (LDW)، سیستم راداری کمکی حفظ خودرو بین خطوط جاده (LKA)، سیستم راداری هشدار برخورد از جلو (FCW)، سیستم راداری هشدار برخورد از عقب (RCW)، کنترل ایستایی در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در سرازیری (HDC)، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی خودرو (ESC)، کنترل دینامیکی خودرو (VDC)، سنسور نمایش فشار باد لاستیکها (TPMS)، رادار نقطه کور (BSM)، هشدار توجه راننده، سنسور جلو و عقب، ترمز ABS با توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BAS) و ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، ترمز پارک برقی (EPB)، چراغ اتوماتیک و سنسور نور، نور باای خودکار (AHB)، چراغ بدرقه، سیستم روشنایی کابین در 64 رنگ، فرمان چرمی با گرمکن دکمههای کنترلی روی فرمان، سیستم صوتی با اتصال بلوتوث و وای فای، درگاه USB، خروجی برق 12 ولت، نمایش اطلاعات روی شیشه جلو (HUD)، دوربین عقب، دوربین جانبی، دوربین 360 درجه، شش ایربگ، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، صندلیهای برقی جلو با روکش چرم و گرمکن با مموری تنظیم حالت، در صندوق برقی، آینه های برقی با گرمکن، سقف پانوراما با سانروف برقی و سیستم ضدسرقت در این خودرو به صورت استاندارد تعبیه شدهاند. حجم فضای بار 600 لیتر است که برای این کلاس عدد مناسبی است.
مشخصات فنی:
هاوال H6 پلاگین هیبریدی DHT مدل2022 روی پلتفرم L.E.M.O.N شرکت گریتوال توسعه یافته است که یک ساختار ماژولار هوشمند بوده که قادر به پاس کردن تستهای ایمنی CNCAP چین با پنج ستاره ایمنی بوده است و بالاترین سطح استانداردهای ایمنی چینی در طراحی آن لحاظ شده است. هاوال H6 پلاگین هیبریدی به یک پیشرانه 4 سیلندر خطی 1.5 لیتری بنزینی تنفس طبیعی 16 سوپاپ و یک موتور الکتریکی مجهز شده است که قدرت ترکیبی 321 اسب بخار و حداکثر گشتاور 530 نیوتن متر را تولید می نماید که برای خودرویی با جثه کراساور هاوال H6 هیبریدی عدد مناسبی است.
توان خروجی موتور از طریق گیربکس دوکلاچه 7 سرعته به چرخهای جلو منتقل میشود. این خودرو در هر صد کیلومتر در سیکل ترکیبی تنها 2.82 لیتر بنزین مصرف میکند و استاندارد آلایندگی یورو6 را پاس میکند. این خودرو دو حالت رانندگی در حالت تمام برقی دارد که قادر به پیمایش 55 یا 110 کیلومتر مسافت بدون روشن شدن موتور بنزینی است. موتور الکتریکی توسط باتریهای ۱٫۶ کیلووات ساعتی تقویت می شوند و شرکت هاوال به زودی مدل پلاگین هیبریدی دیگری همراه با باتری ۴۵ کیلووات ساعتی را تولید خواهد کرد که با دو موتور الکتریکی به سیستم چهارچرخ نیز مجهز خواهد بود. سیستم فرمان از نوع برقی است و شاسی آن از نوع مونوکوک است. ترمزها در جلو و عقب از نوع دیسکی خنک شونده هستند. وزن این خودرو 1720 کیلوگرم است.
قیمت و رقیبان هاوال H6 هیبریدی در بازار:
علاوه بر هاوال H6 هیبریدی، نسخههای دو دیفرانسیل با پیشرانه 2.0 لیتری توربو، هاوال جولیون با پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ و هاوال H6 هیبریدی (HEV) با پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ نیز در لیست خودروهای وارداتی به ایران قرار گرفتهاند. قیمت مدل استاندارد هاوال H6 با پیشرانهی ۱٫۵ لیتری توربو (غیر هیبریدی) حدود ۱۷ هزار دلار است نسخه هیبریدی آن دارای قیمت ۲۳ هزار دلار است. این درحالی است که نسخه دو دیفرانسیل آن با آپشنهای اضافه به قیمت ۲۹ هزار دلار فروخته خواهد شد. با این اعداد، احتمالا قیمت شرکتی هاوال H6 هیبریدی در بازار ایران حدود 1.4 میلیارد خواهد بود که با اوضاع این روزهای بازار خودروی ایران، قیمت آن در بازار آزاد تا حدود 2 تا 2.2 میلیارد تومان خواهد رسید که در این صورت با رقیبانی نظیر لاماری ایما، تیگو7 پرو، فاو بستیون T77، جک X7 یا کیامسی K7، فیدلیتی پرایم و دیگنیتی پرایم در بازار رقابت خواهد کرد.