گروه صنعتی ایران خودرو، محصول رانا پلاس نمونه فیسلیفت و ارتقا یافته مدل راناLX را در سال 99 معرفی کرد که امکانات رفاهی بیشتری در مقایسه با نسخه استاندارد دارد و تا حدودی نمای ظاهری آن بروزتر شده است. رانا پلاس به یک پیشرانه 1.6 لیتری TU5 مجهز شده است که قدرت ۱۰۵ اسب بخار را در دور موتور 5800 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر را در دور موتور 4000 دور در دقیقه تولید میکند. قدرت موتور توسط یک گیربکس ۵ سرعته دستی به محور جلو منتقل میشود که البته بعدها به یک گیربکس 6 سرعته دستی تولید ایران خودرو نیز مجهز گردید. این پیشرانه همان موتوری است که روی بسیاری از محصولات این خانواده اعم از پژو 206، پژو 207، دنای معمولی و سمند LX نصب میشود. این قوای محرکه شتاب صفر تا صد 12 ثانیه و حداکثر سرعت 190 کیلومتر در ساعت را برای رانا پلاس فراهم مینماید. این سدان کلاس B دارای استاندارد آلایندگی یورو۵ است که با بنزین معمولی یورو2 در تضاد است.
رانا پلاس به تجهیزاتی نظیر دو ایربگ جلو، ترمز ABS با EBD، فرمان هیدرولیک، رینگهای فولادی 14 اینچی، ایربگ راننده و سرنشین جلو، سنسور دنده عقب، آینههای جانبی مجهز به راهنما با تنظیم برقی، چراغهای LED جلو، چراغ مه شکن جلو و عقب، تنظیم ارتفاع چراغهای جلو، کمربند ایمنی سه نقطهای سرنشینان عقب، سیستم تهویه مطبوع دستی، سیستم صوتی با توییتر و 4 بلندگو، کلیدهای کنترلی سیستم صوتی روی فرمان (MFC)، کامپیوتر سفری، سیستم عیبیابی هوشمند مولتی پلکس، قفل مرکزی با ریموت، صندوقپران و ایزوفیکس برای نصب صندلی کودک مجهز شده است. البته امکاناتی مانند چراغ روشنایی روز (Day Light)، کروزکنترل، فرمان برقی و گیربکس AMT جزو آپشنهایی هستند که بعدها به تدریج به رانا پلاس اضافه شدهاند.
این خودرو در فاز نخست با همان گیربکس 5 سرعته دستی به مشتریان ارایه شد و در فازهای بعدی با گیربکس ۶ سرعته جدید ساخت شرکت ایران خودرو عرضه گردید و همچنین قرار بود موتور EC5 مشابه خودروی تارا نیز بر روی رانا پلاس نصب شود. در حقیقت باید رانا پلاس را نسخه ارتقا یافته رانا بدانیم که از یورو4 به یورو5 تغییر یافته و به امکانات رفاهی بیشتری مجهز شده است. این خودرو تغییرات ظاهری کمی نیز داشته است، به عنوان مثال، گرافیک داخلی چراغهای جلو و عقب تغییر کرده و به چراغ روشنایی روز نئونی مجهز شده است. همچنین قاب آینهها تغییر کرده و به راهنمای LED مجهز شده است. در کابین رانای جدید کیلومترشمار دیجیتالی با هشدار بستن کمربند تعبیه شده است و همان فرمان 207 جدید برای آن استفاده شده است که دکمههای کنترلی سیستم صوتی روی آن وجود دارد و در قسمت پایینی، روکش نقرهای رنگی برای القای حس اسپرت به راننده تعبیه شده است.
تغییرات دیگر شامل کنسول میانی بین صندلیهای جلو، آینه برقی، طرح جدید پنل داشبورد، رودریهای جدید، چراغهای جدید جلو و عقب، دسته دنده جدید، ستون فرمان تلسکوپی، صفحه کیلومتر جدید مشابه با 206 اتوماتیک، سیستم صوتی با بلوتوث و MP3 بدون پخش CD، جلوپنجره جدید، صندلیهای جدید مشابه 207 با ایزوفیکس، دستگیره و زه جانبی همرنگ بدنه، کلیدهای کنترلی روی فرمان، آینههای جانبی راهنمادار با تنظیم برقی، چراغ مهشکن جدید هستند. در رانا پلاس، ترمز جلو دیسکی و ترمز عقب کاسهای است. خودروهایی مانند پژو ۲۰۶ صندوقدار، پژو 207i صندوقدار، ساینا و سمند از رقبای راناپلاس هستند. نظر به اینکه قوای محرکه و جعبه دنده رانا پلاس در محصولات دیگر ایران خودرو نیز موجود است، به خریداران اطمینان میدهد که خودروی مذکور در خصوص قطعات و خدمات پس از فروش مشکل عمدهای نخواهد داشت.
جدول مشخصات فنی:
در ادامه میتوانید آلبوم تصاویر رانا پلاس را مشاهده نمایید.