
بررسی سانگیانگ تورس شاسیبلند نورا موتور

شرکتهای مختلف داخلی که در زمینه تولید و واردات خودرو فعالیت میکنند، در پی معرفی محصولات جدید به بازار داخلی ایران هستند. در این میان شرکت نورا موتور پارس که پیش از این نسل جدید سانگیانگ کوراندو را به بازار کشور معرفی کرده بود، با محصول شاسیبلند جدید تورس (Torres) در حال برنامهریزی برای ورود به بازار ایران است.
سانگ یانگ تورس، با پیشرانهای قدرتمند با استاندارد یورو6 به ایران وارد خواهد شد. این خودرو ساخت کره جنوبی است و مجهز به سیستم چهار چرخ متحرک یا دو دیفرانسیل است. حدود ۲۰ سال پیش، سانگ یانگ موسو با تجهیزات فنی مرسدس بنز وارد کشور شد و از استقبال خوبی برخوردار شد. مدلهای بعدی سانگیانگ درایران شامل کوراندو، کایرون، رکستون، اکتیون و تیوولی بودند که این خودروها هم به نوبه خود بازار مناسبی را تجربه کردند. در سال ۲۰۲۰، گروهKG به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در کره جنوبی، با هدف نجات این شرکت از وضعیت مالی نامطلوب، بخش زیادی از سهام شرکت سانگیانگ را خریداری کرد و نام این شرکت را به KG Mobility تغییر داد. شرکت سانگیانگ کره جنوبی قدمتی به اندازه تاریخ خودروسازی در کره جنوبی دارد و از زمان تاسیس در سال ۱۹۵۴ تاکنون، با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو بوده است. این شرکت در ابتدا سازنده ماشینآلات سنگین راهسازی، اتوبوس و کامیون بود، ولی بعدها به سمت تولید خودروهای سواری و مخصوصا کلاس کراساور روی آورد. در سال ۱۹۸۷ یک شرکت انگلیسی به نام پنتر وستویندز (Panther Westwinds) سهامدار اصلی سانگیانگ شد و همکاری نزدیکی را با مرسدسبنز آغاز کرد که به تولید موسو در سال ۱۹۹۳ انجامید. سانگیانگ در سال ۱۹۹۷ به شرکت دوو غول صنعتی کره جنوبی در آن زمان فروخته شد، ولی در نهایت با ورشکستگی دوو در سال ۱۹۹۹، طراحی و تولید خودرو را متوقف کرد. با حضور خودروسازی بزرگ هند شرکت تاتاموتورز در شرکت دوو، سانگیانگ هم جان تازهای گرفت و با مدلهای رکستون و کایرون در سال ۲۰۰۲ به بازار جهانی بازگشت. سرانجام در سال ۲۰۱۱، حدود۷۰ درصد سهام سانگیانگ به خودروساز بزرگ هند، ماهیندرا فروخته شد. در هر صورت، امروزه گروه سرمایهگذاری KG کره جنوبی، مالک اصلی شرکت سانگیانگ محسوب میشود. خودروی شاسیبلند تورس، اولین محصول جدید سانگیانگ بعد از بحران مالی سالهای اخیر و مالکیت KG بر روی آن است. این خودرو نام خود را از پارک ملی تورس دل پاین (Torres del Paine) در کشور شیلی گرفته است که به دلیل وجود کوهستان¬، دریاچه و رودخانه، شهرت زیادی دارد. ظاهرا کوراندو توربو مدل ۲۰۲۳ نیز به زودی توسط شرکت نورا موتور پارس در ایران پیشفروش خواهد شد.
طراحی ظاهری سانگیانگ تورس:
رونمایی از خودروی سانگیانگ تورس در سال ۲۰۲۲ انجام شده است و ظاهری متفاوت از سایر محصولات سانگیانگ دارد. پلتفرم کراساور تورس با کوراندوی جدید مشترک است و نمای نسخه بنزینی آن با نسخه برقی، تفاوت چشمگیری دارد. ظاهر تورس شبیه به برخی از محصولات شرکتهای جیپ و لندرور است، ولی کاملا مشابه آنها نیست. در نمای جلو برای نور اصلی، چراغهای کوچک و باریکی تعبیه شدهاند و چراغهای روشنایی روز یا دیلایت، مانند پلک چشم در قسمت پایین چراغهای اصلی قرار گرفتهاند که ظاهری شبیه به چراغهای رنجرور ایووک را تداعی میکنند. در بین چراغهای جلو، یک جلوپنجره باریک با ۶ خط عمودی قرار دارد و یک قطعه پلاستیکی مشکی در زیر آن واقع شده است که در زیر آن دریچه ورود هوای مستطیلی با پس زمینه لانه زنبوری جای دارد. در زیر دریچه هوا یک قطعه نقرهای رنگ پلاستیکی، پلاک خودرو را همانند سینی زیر سپر احاطه نموده است و چراغهای مهشکن در قابهای مشکی عمودی در دو طرف سپر جلو قرار گرفتهاند. طراحی چراغها و جلوپنجره در تورس شباهت زیادی به محصولات جیپ دارد و فرم چراغهای عقب و ستون C تداعی کننده نمای عقب رنجرور و لندرور دیفندر است. گلگیرها با طراحی برجسته و عضلانی، حالتی تهاجمی و اسپرت در این خودرو ایجاد کردهاند و وجود خطوط شکسته در طراحی بدنه، ظاهری خشن و قدرتمند برای این شاسیبلند فراهم کرده است. از نظر اندازه بدنه، تورس بین دو خودروی کوراندو و رکستون قرار میگیرد. در نمای جانبی، طراحی پروفایل بدنه شبیه به رنجرور ایووک است و بر روی ستون ضخیم و پهن عقب بدنه، قطعهای به رنگ نقرهای روشن تعبیه شده که ظاهری اسپرت به خودرو بخشیده است. داخل محفظه چرخ گلگیرها و رکاب جانبی، از پلاستیک تیره استفاده شده است که ظاهر خودروهای آفرود را تداعی میکند. تورس با سه سایز رینگ ۱۷ و ۱۸ و ۱۹ اینچی در کره جنوبی عرضه میشود که از رینگهای جیپ اقتباس شدهاند.
مدل وارداتی به ایران احتمالا با رینگهای 18 اینچی دو رنگ Diamond Cut عرضه میشود. نمای عقب خودرو کاملا الگوبرداری از خودروی رنجرور را آشکار میکند. در نمای عقب تورس سانگیانگ، یک برجستگی بزرگ و منحصربهفرد روی در صندوق تعبیه شده که تداعیکننده محل استقرار لاستیک زاپاس در خودروهای شاسی بلند است. چراغهای عمودی در دو سمت بدنه قرار دارند و ظاهری شبیه به چراغهای عقب رنجرور دارند. در قسمت پایین سپر عقب، صفحه نقرهای رنگی همانند سینی زیر سپر موجود در سپر جلو قرار دارد. سپر عقب از قطعات پلاستیکی نقرهای و مشکی تشکیل شده است و در سینی زیر سپر عقب، جای مناسبی برای اگزوز دیده نشده است. شیشه عقب تا کنارههای خودرو امتداد یافته و به قسمت عقب سقف، حالتی شناور داده است. در مجموع، طراحی سانگیانگ تورس جذاب است و نمیتوان از آن ایراد عمدهای گرفت. این شاسی بلند با بدنهای به طول ۴۷۰۰ میلیمتر، عرض ۱۸۹۰ میلیمتر و ارتفاع ۱۷۲۰ میلیمتر، ابعاد یک خودروی کراساور را دارد و فاصله ۲۶۸۰ میلیمتری بین محورهای جلو و عقب خودرو باعث شده که فضای زانوی مناسبی برای سرنشینان ردیف عقب ایجاد شود.
طراحی کابین:
طراحی داخل کابین سانگیانگ تورس با نیم نگاهی به محصولات جیپ و لندرور انجام گرفته است. طراحی داشبورد و کنسول وسط به گونهای است که یک فضای مدرن و پیشرفته ایجاد کرده است. داشبورد خودرو بدون کوچکترین تغییر ارتفاع، کاملا در راستای افقی طراحی شده است که در برگیرنده تریم تزییناتی آلومینیومی مات و دریچههای سیستم تهویه مطبوع است. جذابترین جلوه داخلی تورس، ترکیب زیبای تریم دو رنگ با تریم مشکی پیانوی براق است. طراحی غربیلک فرمان با طرح D-Cut و دکمههای کنترلی متعدد، بسیار جذاب و زیبا است و کلاستر پانل راننده به یک صفحه نمایش دیجیتالی رنگی مجهز شده است که کنترل و مدیریت اطلاعات خودرو را فراهم میکند. در قسمت میانی داشبورد هم یک صفحه نمایش لمسی 12.3 اینچی برای سیستم اطلاعات و سرگرمی قرار دارد و در پایین داشبورد در محل برخورد کنسول وسط با داشبورد، یک پنل لمسی 8 اینچی نیز برای تنظیمات سیستم تهویه مطبوع قرار گرفته است. نمونههای وارداتی موجود در ایران، دارای فرمان و صندلی چرم با داشبورد قهوهای روشن هستند که همراه با فرمان چندضلعی و اهرم تعویض دنده، ظاهری لوکس و جذاب به کابین دادهاند. کنسول، تودری و داشبورد نیز با روکشی از جنس قطعات پلاستیکی باکیفیت پوشانده شده است.
حجم مفید فضای بار تورس ۸۴۰ لیتر است که فضای مناسبی را برای بار فراهم کرده است. سبک طراحی کابین تورس، شبیه به طراحی کابین محصولات جدید جگوار- لندرور است. بسته به تریم انتخابی، سانگ یانگ تورس امکاناتی نظیر فرمان با پوشش چرمی و گرمکن، تنظیمات تلسکوپی و قفل برقی فرمان، اهرمهای تعویض دنده پشت فرمان، سیستم صوتی با شش بلندگو، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، نورپردازی داخلی (Mood Light)، چهار ورودی USB، ترمز پارک برقی (EPB)، هفت ایربگ، سه حالت رانندگیComfort /Sport/Normal ، صندلیهای چرمی با تنظیم برقی، صفحه نمایش لمسی 12.3 اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی، سیستم ناوبری GPS، دوربینهای جانبی و عقب، تنظیم ارتفاع نور چراغهای جلو، اتصال بلوتوث، شارژ بیسیم تلفن همراه، چراغهای سیگنال هشداردهنده در ترمز ناگهانی و اضطراری (ESS)، سیستم کمکی هشدار انحراف از خطوط (LCW)، سیستم کروز کنترل تطبیقی (ACC)، سیستم ضد واژگونی خودرو (ARP)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سیستم کمکی شروع به حرکت در سربالایی (HSA)، سیستم کمکی خودرو در سرپایینی (HDC)، رادار نقطه کور (BSM)، سیستم کنترل فشار باد لاستیکها (TPMS)، ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین پارک عقب، دوربین 360 درجه، سیستم کنترل هرزگردی و کنترل کشش (TCS)، ورود بدون کلید (Keyless) و استارت دکمهای، سیستم ضد سرقت، آینههای جانبی برقی تاشو مجهز به راهنما و گرمکن با قابلیت بسته شدن اتوماتیک، آینه هوشمند وسط الکتروکرومیک (ECM)، چراغ اتوماتیک (AutoLight)، سنسور باران و سانروف برقی دوحالته دارد.
مشخصات فنی:
کراساور سانگیانگ تورس با پیشرانههای متنوع بنزینی، هیبریدی و برقی در بازارهای جهانی به فروش میرسد، ولی شرکت نورا موتور پارس برای عرضه در بازار ایران، نسخه بنزینی این خودرو را انتخاب کرده است که به یک موتور چهارسیلندر 1.5 لیتری توربوشارژر با تزریق مستقیم سوخت (T-GDI) با استاندارد آلایندگی یورو6 مجهز شده است. این پیشرانه قدرت 163 اسببخار در دور موتور 5000 تا 5500 دور در دقیقه و گشتاور 280 نیوتنمتر در دور موتور 1500 تا 4000 دور در دقیقه را تولید میکند. یک گیربکس اتوماتیک 6 سرعته تیپ ترونیک با قابلیت تعویض دستی از طریق پدل شیفتر، قدرت را به چهار چرخ خودرو منتقل میکند. این گیربکس کرهای دارای سه حالت رانندگی Normal و Sport و Comfort است تا راننده بتواند بر اساس مسیر و آب و هوا، نوع رانندگی خود را تنظیم کند. فرمان از نوع برقی EPS است و ترمز ABS آن دارای سیستم EBD و ترمز کمکی BAS است. این خودرو با سیستم دو دیفرانسیل برای سواری آفرود نیز مناسب است. شتاب صفر تا صد این خودرو 9.5 تا ۱۰ ثانیه است و حداکثر سرعت آن 191 کیلومتر در ساعت است. باک این خودرو 50 لیتر حجم دارد و میانگین مصرف سوخت ترکیبی آن ۹ لیتر در صد کیلومتر است. سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع مولتیلینک است. وزن خودرو 1610 کیلوگرم است و قابلیت کشش تریلر تا وزن 1500 کیلوگرم را دارد.
قیمت و رقبا در ایران:
در حالی که نمونههای اولیه خودروی سانگ یانگ تورس توسط شرکت نورا موتور پارس به ایران وارد شدهاند، شرکت بهمن خودرو اخیرا اعلام کرد که خودروی تورس را به عنوان یکی از خودروهای جدید وارداتی خود به بازار ایران عرضه خواهد کرد. قیمت جهانی این خودرو ۴۵ هزار وون معادل ۳۴ هزار دلار است که با شرایط فعلی قیمت ارز، احتمالا این خودرو با قیمتی در حدود ۳ تا 3.5 میلیارد تومان به بازار ایران عرضه خواهد شد. در حدود این بازه قیمتی خودروهایی نظیر تیگو8 پرو مکس، فیدلیتی پرستیژ، فیدلیتی XB1، دیگنیتی پرستیژ و لئو MX8 رقبای این خودرو خواهند بود.
loyalty