به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد، این شرکت اخیرا با حذف سیستم محدود کننده سرعت از روی مدل اولیه Air Alpha Speed خود، توانسته به سرعتی بالغ بر 378 کیلومتر در ساعت دست یابد. مدتی قبل شرکت لوسید خودروی برقی مدل Air را در نمایشگاه بین المللی خودروی نیویورک 2017 رونمایی کرد. در این مطلب به معرفی این خودرو پرداختهایم.
ترکیب بازدهی و عملکرد
شاید موتورهای الکتریکی موجود در خودروهای برقی مسابقهای نتوانند حداکثر سرعت یک خودروی مسابقهای مجهز به موتور احتراق داخلی را تامین نمایند، ولی اخیرا شرکتهای خودروساز که روی موتورهای الکتریکی قدرتمند کار میکنند، توانستهاند این اختلاف را به حداقل برسانند. مثلا خودروی تمام برقی Venturi VBB3 سال گذشته توانست رکورد سرعت در خشکی را با حداکثر سرعت 549 کیلومتر در ساعت ثبت نماید و همچنین خودروهای سوپراسپرت برقی با مجوز تردد در شهر، با سرعتهایی بالاتر از 320 کیلومتر در ساعت به بازار عرضه شدهاند. خودروی سدان برقی اسپرت Lucid با عنوان Air Alpha Speed در تست رانندگی توانسته به سرعتی معادل 378 کیلومتر در ساعت دست پیدا کند. البته شرکت سازنده عدد خاصی را به صورت رسمی به عنوان حداکثر سرعت ثبت شده برای این خودرو اعلام نکرده و تنها ادعا کرده که این خودرو توانایی رسیدن به سرعتهای بالاتر از 350 کیلومتر در ساعت را دارد.
شرکت لوسید مدل خاصی از آلفا ایر را در پیست بیضی شکل مرکز تحقیقات حمل و نقل اوهایو (TRC) به طول 12 کیلومتر، مورد تستهای سرعت، پایداری و مدیریت حرارتی قوای محرکه قرار داد. در این تست خودروی ایر با نرم افزار محدود کننده سرعت، به حداکثر سرعت 349 کیلومتر در ساعت دست یافت. بنا به اعلام شرکت سازنده، خودروی لوسید ایر توانایی رقابت با بهترین خودروهای سوپراسپرت جهان در بزرگترین بازارهای دنیا را دارد. دستیابی به سرعتهای بالا در فرآیند ساخت خودروی Air، به هدف ماموریت اصلی این شرکت یعنی توسعه یک خودروی کارآمد و پربازده لطمه وارد نمیکند.
باتری بزرگتر این خودرو با ظرفیت ذخیره بیشتر انرژی، امکان آزاد کردن انرژی با میزان بالاتری را دارد و همچنین یک موتور الکتریکی بزرگتر میتواند کارایی بیشتری از یک موتور الکتریکی کوچک داشته باشد. نتیجه این تغییرات، ترکیب جالبی از حداکثر بازدهی و حداکثر عملکرد می باشد.
تست اولیه خودروی Air Alpha بهتر از تصور شرکت Lucid پیش رفت، ولی برخی از نقاط ضعف این خودرو را نشان داد. شرکت سازنده برای محک عملکرد واقعی Air تغییرات جزئی روی مدل تستی آن انجام داده بود که شامل تغییر طرح مهره چرخهای آیرودینامیک خودرو، تیزتر کردن پاسخ سیستم تعلیق بادی، تنظیم سیستم تهویه و جریان خنک کننده موتور جلو و همچنین غیرفعالسازی نرم افزار محدودکننده سرعت بودهاند.
خودروی لوسید ایر آلفا بدون سیستم دیجیتال محدودکننده سرعت در پیست بیضی شکل مرکز تحقیقات حمل و نقل اوهایو در آمریکا مورد تست قرار گرفت و توانست در این تست به سرعت 379 کیلومتر در ساعت دست یابد که مورد تأیید سیستم GPS خودرو نیز بوده است. این خودروی تستی دارای طراحی بهینه ویژه پیست مسابقه است که شامل ساختار قفسهای شکل ضد واژگونی (Roll Cage) و اسپویلر و دیفیوزر عقب است. هنوز برنامهای برای تولید انبوه این خودرو اعلام نشده است، ولی با توجه به اینکه چنین سرعتی برای یک خودروی برقی بسیار بالا است، مطمئنا لوسید مورد توجه متخصصان قرار خواهد گرفت و در بازار موفق عمل خواهد کرد.
خودروهای سوپراسپرت مجهز به موتور احتراق داخلی که توانایی رسیدن به سرعت 379 کیلومتر را داشته باشند، بسیار محدود هستند و بیشتر آنها خودروهای سوپراسپرت میلیون دلاری دارای رکوردهای جهانی هستند. اگر آلفا ایر اسپید سال گذشته به این سرعت دست یافته بود و اکنون یک نسخه تولیدی این خودرو در پیست مورد تست قرار گرفته بود، هم اکنون در رده چهارم لیست سریعترین خودروهای جهان در سال 2016، بین Zenvo TS1 با سرعت 375 کیلومتر در ساعت و Huayra با 383 کیلومتر در ساعت قرار دارد.
شاید نسخه اولیه لوسید ایر در روز تست با شرایط موجود در پیست اوهایو و در این مرحله از پروژه توسعه این خودرو، به سرعت 379 کیلومتر در ساعت دست پید کرده باشد، ولی این عدد مطمئنا حداکثر سرعت نسخه تولیدی آن نخواهد بود. این خودرو با دینامیک و عملکرد باورنکردنی، فضایی لوکس و راحت را در کابین نیز فراهم نموده است. همچنین قرار است برای نسخه های تولیدی، تغییراتی در سیستم پایداری، سیستم تعلیق و سیستم خنک کاری موتور اعمال شود. در هر حال شرکت لوسید از اجرای این پروژه راضی است و هرگز قصد خود را رسیدن به ثبت رکورد حداکثر سرعت اعلام نکرده است ولی اگر به همین منوال پیش رود، Air به زودی عنوان سریعترین خودروی برقی جهان را از آن خود خواهد کرد.