جتا VS7 از جمله محصولات تولیدی این شرکت است که حاصل این همکاری است و در سال 2020 روانه بازار شده است. این شاسیبلند متوسط براساس پلتفرم MQB فولکسواگن شکل گرفته است و نقاط مشترکی با خودروهای فولکس واگن تیگوان، آئودیQ3، سئات آتکا (Ateca) و اشکودا کاروک (Karoq) دارد. این خودرو از سال 2020 در چین عرضه شده است. در این مطلب به معرفی این شاسیبلند متوسط میپردازیم.
سابقه فعالیت شرکت فاو به اواسط دهه نود میلادی برمیگردد. شرکت فاو- فولکسواگن (FAW-VW) کلیه محصولات مشترک تولیدی خود را تحت برند جتا (Jetta) به بازار عرضه میکند. خودروسازی فاو (FAW) در چین، طی همکاری با فولکسواگن، یک برند جدید به نام جتا را در اختیار دارد که از پلتفرمهای مشترک با شریک آلمانی خود استفاده میکند. این شرکت ۳۲ سال پیش تاسیس شد و حدود ۴۰ درصد سهام این مجموعه به شرکت فولکسواگن تعلق دارد و ۶۰ درصد آن تحت مالکیت فاو است. ولی شرکت جتا (Jetta) از سال 2019 فعالیت خود را آغاز نموده است و تنها 4 سال سابقه دارد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر چانگچون قرار دارد و یکی از معدود شرکتهای چینی است که مستقیما با شرکتهای غربی همکاری میکند.
طراحی بدنه:
شرکت ماموت خودرو رسما خودروی شاسیبلند متوسط جتا VS7 را به عنوان محصول جدید خود معرفی کرده است. این شاسیبلند با ابعادی شبیه به تیگو۸ پرو از پلتفرم MQB A2 گروه فولکسواگن استفاده میکند که چند خودروی پرفروش بازار اروپا نظیر فولکسواگن تیگوان Tiguan، آئودیQ3، اشکودا کودیاک Kodiaq، اشکودا کوراک Karoq، سئات آتکا Ateca از این پلتفرم استفاده میکنند.
طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب 4624 میلیمتر، 1841 میلیمتر و 1644 میلیمتر است و فاصله 2730 میلیمتری بین محورهای جلو و عقب، فضای مناسبی را در کابین فراهم نموده است. ابعاد این خودرو افزایش 205 میلیمتری در طول خودرو و افزایش 100 میلیمتری در فاصله بین محورها را نسبت به جتا VS5 نشان می دهد.
جتا VS7 از نظر ابعادی نسبت به فولکسواگن تیگوان موجود در ایران بزرگتر است و ابعاد بدنه آن نزدیک به فونیکس تیگو۸ پرو شرکت مدیرانخودرو است، ولی ارتفاع سقف آن کوتاهتر است. در نمای جلوی خودرو چراغهای LED چندضلعی تیز و زاویهدار شبیه به محصولات سئات و اشکودا تعبیه شده است که در دوطرف یک جلوپنجره ششضلعی پهن با طرح آبشاری پسزمینه قرار گرفتهاند.
چراغهای روشنایی روز دیلایتها با طرحی متفاوت و سه پره در طرفین سپر قرار دارند و یک دریچه ورود هوای ذوزنقه ای شکل در زیر سپر جای دارد و یک سینی کرومی در زیر سپر برای تزیین و محافظت سپر در نظر گرفته شده است. در نمای جانبی، سطوح منحنی و خطوط پیچیده به چشم نمیخورد و یک خط برجسته و مستقیم از چراغ جلو اغاز شده و با عبور از بالای دستگیره درهای جانبی به چراغ عقب ختم میشود.
در نمای کناری، سادگی طراحی بدنه، شباهت زیادی با محصولات فولکسواگن و سئات دارد. رینگهای 18 اینچی پنجپره با طراحی دو رنگ و لاستیکهای فاق کوتاه با اندازه 225/50 R18 به خوبی فضای محفظه چرخها را پر کردهاند و زه باریکی دور منحنی محفظه چرخ را پوشانده است. ادوات پلاستیکی سیاهرنگ بخش زیادی از سپرها، جلوپنجره و زیر رکابها را پوشانده است. یک زه باریک نقرهای دور شیشههای جانبی را دربرگرفته و میلههای پلیمری باربند نیز با رنگ کرومی روشن در روی سقف جای دارند.
در نمای عقب طراحی چراغهای LED به فولکس تیگوان و محصولات سئات و آئودی نزدیک است و در وسط سپر عقب یک چراغ مهشکن در سرتاسر سپر قرار دارد که دو شاخه شدن آن در دو انتهای سپر، طرحی هماهنگ با چراغهای دیلایت جلو فراهم کرده است. همان طرح سه شاخه دیلایتها در گرافیک داخلی چراغهای عقب نیز لحاظ شده است. شیشه عقب با شیب نسبتا تندی تا زیر اسپویلر عقب امتداد یافته است و یک آنتن با طرح باله کوسه در عقب سقف قرار دارد.
علیرغم یکسانبودن پلتفرم جتا VS7 با فولکسواگن تیگوان و اشکودا کودیاک، از نظر ظاهر بدنه، شباهت زیادی با آنها ندارد، ولی در طراحی ظاهری بدنه، الگوبرداری واضحی از فولکسواگن T-Roc ارائه میکند. این خودرو در آزمونهای ایمنی پنج ستاره سازمان استاندارد ایمنی بزرگراههای چین (CNCAP) را کسب نموده است و میتوان تا حدودی از بابت ایمنی کلی سرنشینان خیال راحتی داشت. البته باید در نظر داشت، که این استاندارد با سازمان ایمنی اروپا (EuroNCAP) متفاوت است!!
طراحی کابین:
در کابین خودروی جتا VS7 فرم کلی داشبورد و تریم اتاق ساده به نظر میرسد و شباهت زیادی با محصولات شاسیبلند آئودی و فولکسواگن دارد. در وسط داشبورد، یک نمایشگر دیجیتال لمسی 8 اینچی قرار دارد و کلاستر پانل پشت فرمان از نوع دیجیتالی است. طراحی تودریها، غربیلک فرمان و کلیدهای کنترلی شبیه محصولات اشکودا بوده و کیفیت آن نسبتا مناسب است. نصب دریچههای خروجی هوای روی داشبورد در طرفین مانیتور لمسی نصب شده است.
پلاستیک سخت قسمت بالای داشبورد تا حدودی کیفیت نامناسبی دارد، ولی برخی از قسمتها مانند فرمان، کنسول میانی و رودریها، روکش چرم مصنوعی دارند و بخش میانی داشبورد، باکیفیتتر از دیگر قطعات کابین به نظر میرسد. در قسمت زیرین نمایشگر لمسی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک خودرو قرار دارد و کنسول وسط دارای فضای بار، جالیوانی و زیر آرنجی است که با شیب تندی به داشبورد نصب شده است و در قسمت جلوی آن یک پد برای شارژ بیسیم تلفن همراه تعبیه شده است.
صندلیهای راحت و حجیم با پوشش چرم، حمایت مناسبی از بدن راننده و سرنشینان دارند و صندلیهای ردیف دوم نیز فضای مناسبی را برای افراد قدبلند فراهم مینمایند. صندوق عقب جادار است و فضای بسیار خوبی برای وسایل سفر تامین نموده است. جتا VS7 به امکاناتی نظیر نمایشگر لمسی 10 اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی با پشتیبانی از ناوبری GPS، فرامین صوتی و اتصال تلفن هوشمند، کلاستر دیجیتال پنل راننده، کامپیوتر سفری، ترمز پارک برقی (EPB)، شارژ بیسیم تلفن همراه، تنظیم برقی و گرمکن صندلیهای جلو، سنسورهای پارک جلو و عقب، ورود بدون کلید، استارت دکمهای، آینههای تاشوی
اتوماتیک با گرمکن و تنظیم برقی، سنسور نور، سنسور باران، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو ناحیهای با دکمههای حساس به لمس، سقف پانوراما، دوربین 360 درجه، کروزکنترل تطبیقپذیر(ACC)، استارت از راه دور، سیستم پایش فشار باد لاستیکها(TPMS)، سیستم ترمز ضد قفل ABS با توزیع الکترونیکی نیروی ترمز(EBD) و سیستم ترمز کمکی (BAS)، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)، چراغهای اتوماتیک با نور بالای خودکار (AHB)، نورپردازی داخل کابین، شش ایربگ، فرمان برقی حساس
به سرعت، دکمههای کنترلی روی فرمان، آینه الکتروکروماتیک، دماسنج، سیستم صوتی و تصویری با اتصال بلوتوث و USB و AUX، صندلیهای چرمی، ایزوفیکس صندلی کودک و سیستم ضدسرقت مجهز شده است. البته بسته به مدل خودرو، ممکن است سطح تجهیزات ایمنی و رفاهی در این خودرو تغییر نماید.
مشخصات فنی:
خودروی کراساور جتا VS7 از سال ۲۰۲۰ در چین عرضه شده است که به موتور و گیربکس کاملا مشابه با فولکسواگن جتا سدان موجود در بازار جهانی مجهز شده است. به تازگی خودروی مذکور توسط شرکت مشهور ABT آلمان تیونر معروف شرکت فولکسواگن و آئودی، مورد تیونینگ واقع شده است و یک نسخه ویژه ABT نیز دارد. موتور 4 سیلندر 1.4 لیتری (1395 سیسی) توربوشارژر 16 سوپاپ این کراساور از نوع EA211-DJS با استاندارد آلایندگی یورو6 است که تحت لیسانس شرکت فولکسواگن تولید میگردد.
این پیشرانه قدرت 150 اسببخار در دور موتور 5000 دور در دقیقه و گشتاور 250 نیوتنمتر در دور موتور 1250 دور در دقیقه را تولید مینماید و توان خروجی موتور توسط یک گیربکس 5 سرعته دستی یا 6 سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود. متاسفانه جتا هم مانند اکثر خودروهای کراساور چینی موجود در ایران، فاقد سیستم چهارچرخ و توانایی آفرود است.
این گیربکس با بسیاری از محصولات اروپایی نظیر فولکسواگن، آئودی Q3، اشکودا Kodiaq و سئات Ateca بکسان است . سیستم تعلیق جتا VS7 در جلو از نوع مکفرسون و در عقب از نوع مولتیلینک مستقل است و ترمز ABS خودرو مجهز به EBD و در جلو و عقب از نوع دیسکی است. جتا VS7 اتوماتیک دارای وزن ۱۴۲۵ کیلوگرم است و فرمان برقی خودرو علیرغم وزن نسبتا بالای خودرو، عملکرد نرمی دارد و پاسخ مناسبی به راننده میدهد. این خودرو دارای شتاب صفر تا صد ۱۱ تا ۱۲ ثانیه است و توانایی رسیدن به حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت را دارد. میانگین مصرف سوخت ترکیبی جتا VS7 حدود 7.4 لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است و ظرفین باک آن 51 لیتر است.
قیمت و وضعیت بازار:
قیمت جتا VS7 بسته به نوع گیربکس دستی یا اتوماتیک و امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی مانند گیربکس دستی یا اتوماتیک، تهویه مطبوع دستی یا اتوماتیک، تعداد ایربگ، برخورداری از تنظیم برقی صندلی، ناوبری، ترمز خودکار، دوربین عقب، ورود بدون کلید و استارت دکمهای و . . . در بازار چین متغیر است و شرکت جتا در کشور چین این خودرو را در چهار نسخه مختلف عرضه مینماید، ولی در کشور ایران احتمالا تنها نسخه فول آپشن این خودرو با گیربکس اتوماتیک عرضه میشود.
این خودرو در بازار چین با قیمتهای ۱۰۶۸۰۰ تا ۱۳۶۸۰۰ یوان به فروش میرساند که معادل ۱۴۸۵۰ الی ۱۹۰۲۰ دلار است. با این تفاسیر، جتا VS7 در کشور چین قیمتی بیشتر از تیگو7 پرو دارد، چون قیمت تیگو7 پرو بین 13 تا 17 هزار دلار است. بنابراین پیش بینی میشود با این شرایط قیمت شرکتی این خودرو حدود 1.5 میلیارد تومان در نظر گرفته شود که با شرایط امروز بازار داخلی، قیمت آن در بازار آزاد حدود 1.7 تا 1.8 میلیارد تومان خواهد بود.
از آنجا که در بازار ایران کلاس کراساورهای چینی به لطف خود تحریمیهای صنعت خودرو از طرفداران زیادی برخوردار است با رقبایی نظیر فونیکس تیگو7 پرو، فونیکس FX پریمیوم، فیدلیتی پرایم، دیگنیتی پرایم، لاماری ایما، دایونY5، لیفانX70، هاوال H6، بایک تیارا X5، جک K7، سوئیستDX7، دامای X7، فردا موتورT5 و . . . طرف خواهد بود و همچنین در آینده ای نزدیک باید با حریفانی مانند تیگارد X35، چانگان CS35 Plus، چانگان Uni-T، فیدلیتی XB1، فیدلیتی پرستیژ، دایون Y5 Plus، هاوال جولیون، جی.ام.سیS350، زوتیDL5، هایما 8S، لیفانX80، جک X8، اسکیلاسT60، فاو بستیون T77، فودای F22 و . . . رقابت نماید.