پراید هاچبک برقی
شرکت خودروسازی کیا به تازگی دست به اقدام جذابی زده و پراید هاچ بک را دوباره زنده کرده است! این خودروی به یاد ماندنی که در کشورمان نیز طرفداران بسیار زیادی دارد، اینک با یک قلب تپنده برقی رونمایی شده است. البته کاملا با همان طراحی و فیس قدیمی!
در واقع با یک خودروی به ظاهر نوستالژیک اما با قوای محرکه بروز از نوع برقی روبرو هستیم. با توجه به وزن کم و موتور برقی که بر روی پراید برقی نصب شده، این پراید شتاب و عملکرد بهتری دارد. این پروژه توسط کیا انگلیس به مناسبت 80 سالگی کمپانی کیا معرفی شدهاست.
کیا در سال 1944 در سئول کره جنوبی پایه گذاری شدهاست. در حقیقت پراید برقی یک خودروی صفر کیلومتر نیست بلکه یک مدل 1996 است که مورد بازسازی قرار گرفته و بر روی آن یک پیشرانه برقی جایگزین پیشرانه فابریک شدهاست.
البته نکته جالب اینکه کیا موتورز برای اولین بار با پراید در سال 1991 وارد بازار انگلستان شده و به نظر می رسد معرفی این محصول از سوی کیا انگلیس بخاطر همین موضوع است. پراید از جمله خودروهایی است که در بازارهای مطرحی چون آمریکا، انگلیس، کره جنوبی و ایران حضور داشته است که تا سالهای گذشته در کشورمان مونتاژ میشد.
در ادامه به بهانه مرور خاطرات، نگاهی به پراید هاچبک اما از نوع برقی میاندازیم…
طراحی پراید هاچبک برقی
کیا انگلیس در پراید برقی برای بخش طراحی کلی ماشین، تفاوتی با نمونه فابریک پراید قائل نشده و سعی داشته تا اصالت ماشین حفظ شود. این نما و طراحی کاملا برای ما ایرانیها آشناست چراکه سالها و حتی هم اکنون نیز شاهد تردد پراید در تعداد بالا در خیابانهای کشور هستیم. در نمای روبرو کاملا از همان چراغ دو تیکه اصلی پراید استفاده شده و فقط کمی جلو پنجره آن متفاوت از نسخههایی که ما در ایران داشتیم در نظر گرفته شده است. حتی آینههای استفاده شده نیز کاملا نمونهای مشابه از پراید اصلی است.
در نمای جانبی ماشین شاهد رینگهای فولادی 12 اینچی با قالپاق هستیم. همچنین زه روی درها نیز مطابق نسخه استاندارد روی ماشین دیده میشود. همچنین نمای عقبی ماشین هم از رعایت اصالت ماشین مستثنی نیست و کاملا پراید هاچبکی است که میشناسیم، البته نه پراید 111. شیشه پاک کن پنجره عقب ماشین برای پاکسازی شیشه همانند گذشته در این ماشین نیز نصب شدهاست. همچنین بج pridev و KIA با همان طرح نشان قرمز رنگ و قدیمی کیا دیده میشود.
در نمای داخلی طرح رودریها، داشبورد، سر دنده و به صورت کلی بیش از 90 درصد المانهای طراحی مربوط به پرایدی است که میشناسیم. حتی همانند نسخه اصلی شیشه بالابر درهای عقب همچنان به صورت دستی در نظر گرفته شده است. البته برخی تغییرات نیز دیده میشود، برای مثال طرح روی صندلیها همراه با نوار سبز لیمویی رنگ است که اشاره به رنگ مدل EV6 GT و به صورت کلی EV دارد. نشانگر سوخت نیز به دلیل اینکه این ماشین برقی شده، دستخوش تغییر شده است.
باتری و مسافت قابل پیمایش پراید هاچبک برقی
کیا بر روی ماشین پر حاشیه خود از حجم باتری 20 کیلووات ساعتی به صورت دو باتری 10 کیلو وات ساعتی استفاده کرده که یکی از آنها در زیر کاپوت و بجای موتور احتراق داخلی نصب شده و دیگری در زیر کف صندوق عقب ماشین قرار دارد. به گفته مهندسان کیا انگلیس، پراید برقی با هر بار شارژ در حالت رانندگی اکو میتواند 193 کیلومتر پیمایش داشتهباشد؛ که باتوجه به حجم باتریها عدد معقولی به نظر میرسد. هرچند بهتر بود پیمایش ماشین با استفاده از باتریهای قوی و بهینهتر افزایش پیدا میکرد.
درگاه شارژ پراید هاچبک برقی، درست در قسمت ورودی باک بنزین در نظر گرفته شده که توسط یک سوکت Type 2 شارژ میشود. همچنین برای شارژ پراید برقی از صفر تا 100 درصد میزان باتری به بیش از 6 ساعت زمان نیاز خواهید داشت.
مشخصات فنی پراید هاچبک برقی
عموما ما پراید را با یک موتور 1300 چهار سیلندر و با قدرتی در حدود 70 اسب بخار میشناسیم. اما همانطور که اشاره کردیم در نمونهای که اخیرا معرفی شده بجای یک موتور بنزینی از موتور برقی استفاده شده است. قدرت موتور برقی در حالت عادی در حدود 60 اسب بخار و گشتاور 118 نیوتن متری است که قدرتی مشابه به نسخه اصلی را در اختیار راننده خود قرار میدهد؛ اما به لطف حالت رانندگی اسپرت، توان خروجی موتور پراید برقی تا 107 اسب بخار نیز افزایش مییابد.
اگر بهتر بخواهم برایتان مثال بزنم که چه تفاوتی دارد، فرض کنید بر روی پراید، موتور TU5 قرار دهید، تصور کنید چه تفاوتی در شتاب رخ میدهد! شتاب صفر تا صد پراید برقی چیزی کمتر از 12 ثانیه در حالت رانندگی اکو و در حالت اسپرت 8 ثانیه اعلام شده است. به غیر از حالت اکو و اسپرت، یک حالت دیگر با نام اتو نیز برای پراید برقی تعریف شده است. در حالت اتو، سامانه بازیابی انرژی ترمزها بیشتر در مدار قرار میگیرد. وزن 850 کیلویی پراید هاچبک با توجه به وزن بیشتر باتریها به 870 کیلوگرم افزایش پیدا کرده؛ البته به نظر میرسد با توجه به نوع و قدرت پیشرانه، این وزن تاثیر چندانی بر عملکرد خودرو نگذارد.
گیربکس پراید همچنان در این نمونه برقی هم گیربکس 5 دنده بوده که قدرت را به چرخهای جلو منتقل میکند. به صورت کلی، کیا سعی کرده از لحاظ فنی و طراحی پراید برقی بسیار نزدیک به نمونه اصلی باشد و آن حس نوستالژیک و تاحدودی کلاسیک را به مخاطب القا کند.
جمع بندی
با گذشت چند دهه از عمر پراید در بازارهایی مثل بازار خودروی ایران، این خودرو همچنان از پرفروشهای بازار دست دوم کشورمان به حساب میآید. در حقیقت پراید یک خودروی جمع و جور شهری است که متاسفانه در کشورمان برای تردد مسافرتی در جادهها نیز مورد استفاده قرار گرفت و باعث رقم خوردن حوادث ناگوار بسیاری شد.
پراید، قوای فنی و دردسرهای کمتری حداقل در نسخه های اولیه داشت و با توجه به قیمت به نسبت اقتصادی، توانست در بازار کشورمان فروش بسیار بالایی طی سالها داشته باشد. پراید تجربههای بسیاری زیادی از لحاظ کاربری داشته و اینک این ماشین دست برندار، موتور برقی را نیز تجربه کرده است! بنابراین پراید از خودروهای تاریخی خواهد بود که در خاطراتمان با تلخی و شیرینیهایش خواهد ماند.
آیا شما هم تحربه رانندگی با پراید داشتهاید؟ لطفا نظر خودتان را در مورد این اقدام کیا برای ساخت پراید برقی با ما به اشتراک بگذارید.
سلام . ممنون از تیم قوی و حرفه ای سبقت آزاد . سوال من این هست که میخوام بدونم که برآورد شما در مورد قیمت این محصول چقدر هست ؟