در این مطلب قرار است به مقایسه KMC T8 و پیکاپ G9 دو پیکاپ چینی این روزهای بازار ایران به ترتیب از کرمان و بهمن موتور بپردازیم.
پیکاپ G9 توسط شرکت ZX Auto یا ژانگ ژینگ در چین عرضه میشود. شرکت ZX AUTO یکی از خودروسازان نسبتا کوچک چین و زیرمجموعه شرکت خودروسازی GAC است که صرفا وانت و شاسیبلند تولید میکند. این مجموعه در سال ۱۹۹۹ تاسیس شده و بسیاری از محصولات خود را بر اساس خودروهای تولیدی گروه بایک (BAIC) میسازد.
این وانت که در کشور چین با عنوان ویشی 1949 (Weishi 1949) تولید میشود، با نامهای ZTE G9 و ترالرد (Terralord) نیز در کشورهای مختلف فروخته میشود. شرکت بهمن موتور این پیکاپ را مورد تست دوام قرار داده و قرار است از ابتدای امسال آن را به بازار عرضه نماید. همچنین شرکت کرمان موتور محصول جدید خود را با عنوان پیکاپ جک T8 به بازار ارایه مینماید.
شرکت خودروسازی چینی JAC تاکنون کراس اوور کوچک شهری جک J3، سدانهای جک J5, جک J4 و کی ام سی J7 و کراساورهای جک S5 و کی ام سی k7 را از طریق شرکت کرمان خودرو در بازار ایران عرضه نموده است. پیکاپ جک T8 در بازار چین با نام جک Shuailing T8 شناخته میشود. در این مطلب به مقایسه این دو خودرو میپردازیم.
طراحی بدنه:
بدنه پیکاپ کی ام سی T8 با ظاهری تهاجمی و عضلانی طراحی گردیده است و طرح چراغهای جلو و نمای جانبی آن، چهره آن را شبیه به وانتهای آمریکایی نموده است. جلوپنجره کرومی، همانند محصولات فورد و دوج بسیار بزرگ طراحی شده است که دارای لوگوی KMC با فونت بزرگ در وسط آن بر روی زههای افقی کرومی جلوپنجره قرار گرفته است. چراغهای جلو ترکیبی از تکنولوژی هالوژن و LED هستند که با ظاهری خشن و با زاویه مناسبی نسبت به در موتور و جلو پنجره طراحی شدهاند و در قسمت زیرین چراغها، لامپهای سیستم روشنایی روز (DRL) قرار دارند.
چراغهای مهشکن در زیر سپر و در دو طرف آن در یک قاب کرومی رنگ قرار گرفتهاند. در قسمت جلوی سپر یک سینی کرومی برای القای حس خودروی شاسیبلند تعبیه شده است که به همراه قطعات پلاستیکی قسمت پایینی سپر، حس اسپرت بودن را تداعی مینمایند. قطعه مشکی پلاستیکی در دور محفظه چرخ و سرتاسر قسمت زیرین بدنه امتداد یافته است تا ویژگی اسپرت بودن آن را بیشتر نماید. در نمای جانبی، خطوط مستقیم و سطوح صاف باعث ساده شدن طراحی خودرو شده است و خط صافی از قسمت بالای محفظه چرخ از روی گلگیر جلو شروع شده و با عبور از زیر دستگیره درهای جانبی تا قسمت بار و چراغ عقب امتداد یافته است.
انحنای محدب قسمت بالای گلگیر جلو باعث شده که این پیکاپ کمی پهنتر و عضلانیتر به نظر برسد. رکاب زیر درهای جانبی به گونهای طراحی شده که فضای پای راننده و سرنشینان را برای سوار شدن به خودرو فراهم نماید. رینگهای 18 اینچی شش پره T8 طراحی اسپرتی دارند. این خودرو در کشور چین در دو نسخه Standard و Long ارایه شده است و نسخه استاندارد به بازار ایران راه پیدا کرده است. بدنه جک T8 دارای طول ۵۳۲۵ میلیمتر، عرض ۱۸۸۰ میلیمتر و ارتفاع ۱۸۳۰ میلیمتر است و فاصله بین محورها جلو و عقب خودرو در نسخه استاندارد ۳۰۹۰ میلیمتر است.
در طراحی قسمت عقب با ظاهر سادهای مواجه هستیم و چراغهای عقب همانند اکثر وانتها به صورت عمودی در دو طرف محفظه بار قرار گرفتهاند. چراغهای مهشکن بر روی سپر عقب تعبیه شدهاند و پلاک خودرو وسط سپر عقب قرار میگیرد. قطعه تزیینی مشکی رنگی با طراحی مثلث شکل در قسمت عقب کابین بر روی محفظه بار قرار دارد. در سمت دیگر وانت غولپیکر و زیبای ZX G9 قرار دارد که ظاهر آن ما را به یاد فورد F150 و داج رم 1500 میاندازد و تا حد زیادی نمای ماشینهای آمریکایی را القا میکند و نشان میدهد که طراحی پیکاپ G9 از وانتهای مشهور آمریکایی اقتباس شده است.
این خودرو با طول ۵3۹۲ میلیمتر، عرض ۲۰۴۵ میلیمتر و ارتفاع ۱۹65 میلیمتر، دارای فاصله ۳۵۱۳ میلیمتری بین محورهای جلو و عقب است که آن را به یکی از بزرگترین خودروهای مونتاژ ایران تبدیل نموده است. نمای جلوی خودرو ترکیبی از چراغهای فورد و جلوپنجره دوج رم دارد. حالت صاف و عمودی در نمای روبروی خودرو، حس تهاجمی و قدرت را برای G9 تداعی میکند. مجموعه جلوپنجره و سپر جلو ارتفاع زیادی دارند و چراغهای مهشکن در زیر سپر و در یک قطعه کرومی رنگ جدا از سپر جلو قرار گرفتهاند که در زیر این قطعه یک دریچه باریک ورود هوا تعبیه شده است.
چراغهای هالوژن جلو دارای طراحی بزرگی هستند که در دو طرف جلوپنجره بزرگ و پهن آن قرار گرفتهاند و چراغهای روشنایی روز یا دیلایت G9 با طرح منحصر به فردی طراحی شدهاند که به صورت سه نوار افقی نورانی در بالای یک مستطیل نورانی قرار میگیرند. ارتفاع زیاد سپر جلو به همراه قطعات کرومی قسمت پایین سپر، حس تهاجمی یک خودروی آفرود و اسپرت را تداعی میکند. گلگیر جلو با طرح عضلانی، این حس تهاجمی بودن خودرو را تقویت نموده است. قطعه مشکی پلاستیکی دور محفظه چرخ با رینگهای دو رنگ 18 اینچی با رکاب مشکی زیر درهای جانبی، ویژگی آفرود خودرو را بهبود بخشیدهاند.
در نمای جانبی همانند اکثر وانتهای چینی، طراحی آن از تویوتا هایلوکس اقتباس شده است و سطوح مستقیم و صاف درها و ساید بدنه، موجب سادگی طرح جانبی خودرو شده است. خطی از بالای چراغ جلو شروع شده و با عبور از زیر دستگیره درهای جانبی تا قسمت بار و چراغ عقب امتداد مییابد. خط منحنی بالای گلگیر جلو و طرح عضلانی آن باعث شده تا پیکاپ G9 کمی پهنتر به نظر برسد. رکاب زیر درهای جانبی فضای کافی برای پای سرنشینان جهت سوار شدن به خودرو فراهم نموده است. برجستگی در موتور و گلگیرها، شبیه به دوج رم است و دو دریچه هواکش پلاستیکی مشکی رنگ برای ایجاد حس آفرود بر روی گلگیرهای جلو قرار گرفتهاند.
حفاظ مخصوص قسمت بار و رینگهای دو رنگ سیاه و نقرهای، نمای اسپرت و جوانپسندی به خودرو داده است. ارتفاع بلند خودرو که تقریبا حدود ۲ متر است، جلوهای قدرتمند به خودرو بخشیده است. در نمای پشت G9 تفاوت خاصی با سایر وانتهای دنیا دیده نمیشود و یک دستگیره ورود به قسمت بار و گیرههای مخصوص طنابکشی در طرفین محفظه بار تعبیه شده اند. در دو سوی سپر عقب هم لبههایی پلکانی شکل برای قرار دادن پا و بالا رفتن از محفظه بار در نظر گرفته شدهاند. وانت G9 از نظر طول و عرض و ارتفاع، ابعاد بزرگتری از T8 دارد و سقف آن خدود 13 سانتیمتر بالاتر است.
طراحی داخلی:
کابین جک T8 نسبتا ساده طراحی شده است، ولی علیرغم سادگی تریم و داشبورد، با طرح متناسب و زیبایی مواجه هستیم. تریم آن در قسمت داشبورد، کنسول وسط و رودریها با سه رنگ مشکی، قهوهای و کرومی تعبیه شده که زیبایی خاصی به کابین داده است. در وسط داشبورد یک صفحه نمایش لمسی ۸ اینچی با سیستم Android برای ارایه اطلاعات فنی به راننده تعبیه شده است و در حقیقت سیستم اطلاعات و سرگرمی (Infotainment)، سیستم صوتی و تصویری و سیستم ناوبری GPS این خودرو محسوب میشود.
در زیر صفحه نمایش، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک خودرو قرار دارد و در محل اتصال داشبورد با کنسول وسط، یک محفظه برای قرار دادن وسایلی مانند گوشی تلفن همراه تعبیه شده است. دریچههای خروجی سیستم تهویه مطبوع در بالای صفحه نمایش با طرح باریک و کشیده به صورت افقی قرار گرفتهاند. دریچههای تهویه کنارههای داشبورد با اندازه بزرگتری تعبیه شدهاند که زه نقرهای رنگی از پایین آنها تا وسط داشبورد ادامه پیدا کرده است.روکش چرمی صندلیها به رنگ قهوهای و متناسب با قطعه اصلی داشبورد انتخاب شده است.
غربیلک فرمان دارای دکمههای کنترلی سیستم صوتی و کروزکنترل است و در سمت راست غربیلک فرمان، استارت دکمهای قرار دارد. در انتهای کنسول وسط، یک محفظه برای قرار دادن وسایل وجود دارد که درپوش چرمی آن به عنوان زیرآرنجی استفاده میشود. فضای شانهها، سر و پاها در ردیفهای جلو و عقب مناسب است و با توجه به ابعاد بزرگ خودرو و فاصله 3 متری بین محورهای جلو و عقب، فضای کافی برای سرنشینان وجود دارد. در سال گذشته کی ام سی T8 در قسمت تکنولوژی اتصال و سیستمهای اینترنتی هوشمند، رتبه اول را در بین وانتهای کشور چین کسب نمود.
KMC T8 خودرویی نسبتا مجهز است و تجهیزات ایمنی نظیر کروزکنترل، سیستم کنترل کشش (TC)، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل ایستایی در سربالایی (HSA)، ترمز کمکی (BA)، سیستم راداری هشدار خروج از خطوط (LDWS)، دوربین دید عقب (RVC)، دوربین360 درجه و سنسورهای پارک، امکاناتی هستند
که خودرویی ایمن را فراهم کردهاند. همچنین سیستمهای رفاهی نظیر سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای (Keyless)، آینههای جانبی برقی، سنسور نور چراغهای جلو، کامپیوتر سفری، نمایش فشار باد لاستیکها (TPMS)، دوربین ضبط تصاویر جلوی خودرو، تریم چرم صندلیها و کنسول وسط، سیستم صوتی مناسب به همراه صفحه نمایش 8 اینچی و شش بلندگو، پنجرههای برقی و سیستم ضدسرقت ایموبیلایزر در این وانت به صورت استاندارد تعبیه شدهاند.
با ورود به کابین G9 فضای بسیار جادار و عریضی را میبینیم. طراحی کابین پیکاپ G9 مانند وانتهای آمریکایی صورت گرفته است و داشبورد مرتفع آن با دریچههای عمودی تهویه مطبوع و صفحه نمایش بزرگ لمسی همانند خودروی فورد F150 طراحی شده است.
وانت G9 بر خلاف کی ام سی T8 که داشبوردی باریک دارد، دارای یک داشبورد پهن و مرتفع است که وسط آن توسط یک صفحه نمایش بزرگ 10 اینچی با دو دریچه هوای عمودی در دو طرف آن پر شده است. پنل راننده دیجیتال 12 اینچی TFT در پشت فرمان، صفحه بزرگ اطلاعات و سرگرمی (Infotainment) و غربیلک فرمان با دکمههای کنترلی فراوان، وانتG9 را جذابتر از رقبای حاضر در ایران نشان میدهد.
در زیر صفحه نمایش، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک خودرو قرار دارد و در انتهای کنسول وسط یک محفظه برای وسایل کوچک در نظر گرفته شده است که درپوش آن به عنوان زیرآرنجی کاربرد دارد. دریچههای خروجی سیستم تهویه مطبوع در طرفین صفحه نمایش با طرح عمودی قرار گرفتهاند و دریچههای تهویه کنارههای داشبورد با همان طرح عمودی و با اندازه کوچکتر تعبیه شدهاند.
صندلیها با روکش چرمی، تنظیم برقی و گرمکن در نظر گرفته شدهاند و فاصله بین صندلیها توسط یک کنسول اشغال شده است. کنسول وسط G9 از T8 پهنتر و عریضتر است و بر روی آن، دسته دنده، جالیوانی و کلید ترمز دستی برقی همراه با کلید چرخشی انتخاب حالتهای رانندگی قرار دارد.
داشبورد خودرو علیرغم کاربرد پلاستیک ارزانقیمت، زیبا و هماهنگ به نظر میرسد و چیدمان داشبورد، به وضوح از وانتهای مشهور فورد الهام گرفته است. رنگ غالب تریم، مشکی است و صندلیهای پهن و راحت جلوی خودرو فضای مناسبی را فراهم میکنند و در ردیف عقب هم دو سرنشین قدبلند، به راحتی فضای مناسبی برای زانو و بالای سر دارند. به دلیل ابعاد بزرگ در موتور و طراحی محدب آن، دید جلوی خودرو بدون دوربین جلو کمی محدود خواهد بود.
در این خودرو امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی مناسبی از قبیل صفحه نمایش ۱۰ اینچی لمسی سیستم اطلاعات و سرگرمی، پانل راننده دیجیتال ۱۲ اینچی TFT در پشت فرمان، دوربین ضبط وقایع (CAR DVR)، استارت دکمهای و ورود بدون کلید، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه ردیف عقب، صندلی راننده با قابلیت تنظیم برقی در 6 جهت، گرمکن صندلیهای جلو، آینههای جانبی تاشوی برقی به همراه گرمکن، ترمز پارک برقی (EPB)، پرده عقب را میتوان دید.
و 4 ایربگ سرنشینان جلو و جانبی، سیستم ABS با توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم ترمز کمکی (BAS)، سیستم هشدار برخورد از جلو (FCW)، سیستم کنترل حرکت بین خطوط (LDWS)، سیستم کمکی کنترل حرکت در سربالایی (HSA)، سیستم کنترل خودرو در شیب (HAC)، قفل دیفرانسیل برقی (e Diff-Lock)، کروزکنترل هوشمند تطبیقی (ACC) با ترمز خودکار (EBA)، سیستم کنترل فشار باد لاستیکها (TPMS)، انتخاب حالت رانندگی (اسپرت، اقتصادی و نرمال)، سیستم روشنایی اتوماتیک با چراغ بدرقه، برف پاککن خودکار، دوربین ۳۶۰ درجه و شارژ بیسیم تلفن همراه به صورت استاندارد تعبیه شدهاند.
فرمان خودرو هم از جنس مناسب برخوردار است و دکمه های کنترلی فراوانی روی آن قرار دارد. پیکاپ بهمن موتور، مجهزترین پیکاپ بازار ایران است.
مشخصات فنی:
پیکاپ کی ام سی T8 دارای یک پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ با خنککننده داخلی و توربوشارژر هندسه متغیر الکتریکی (EVGT) است که قدرت 188 اسب بخار و حداکثر گشتاور 290 نیوتن متر را برای خودرو فراهم مینماید. گشتاور موتور توسط یک گیربکس ۶ سرعته دستی به هر چهار چرخ خودرو منتقل میشود که امکان انتخاب انتقال قدرت در حالتهای 2H، 4H و 4L میسر است.
این خودرو فعلا در بازار ایران با جعبه دنده اتوماتیک عرضه نمیشود. وانت T8 دارای باک 76 لیتری است و استاندارد آلایندگی پیشرانه آن یورو 5 است. سیستم تعلیق در جلو از نوع جناغی دوبل بوده و در عقب از نوع مولتی لینک است.این خودرو توانایی حمل 900 کیلوگرم بار را دارد و با توجه به این که سیستم تعلیق جلو و عقب کاملا مستقل و براساس الگوی خودروهای شاسی بلند روز دنیا طراحی شده است، میتوان از T8 خواص سواری آفرود، هندلینگ مناسب و رانندگی نرمی را انتظار داشت. با توجه به سیستم چهارچرخ متحرک و دنده کمکی در این وانت، در شرایط آفرود نیز عملکرد مناسبی را از این خودرو توقع داریم.
این خودرو در حالت تک دیفرانسیل، روی دیقرانسیل عقب متحرک است و دارای دو دیفرانسیل سبک، دنده کمک دیفرانسیل سنگین و سیستم قفل دیفرانسیل عقب است. سیستم ترمز ABS در هر چهار چرخ به صورت دیسکی است. در بازار چین پیکاپ ZX G9 به یک پیشرانه 2.3 لیتری توربودیزل با قدرت 163 اسببخار و گشتاور 380 نیوتنمتر مجهز شده که محصول شرکت رنو-نیسان است و مشابه موتور نصب شده در وانت نیسان Navara است.
توان موتور توسط یک گیربکس شش سرعته دستی به چهارچرخ منتقل میشود و حداکثر سرعت آن 150 کیلومتر در ساعت است. یک پیشرانه دیگر بنزینسوز 2 لیتری توربوشارژ TGDI نیز با قدرت 197 اسب بخار و گشتاور 360 نیوتنمتر برای این وانت در نظر گرفته شده است که با یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک ZF همراه میشود. حداکثر سرعت در این مدل به 170 کیلومتر برساعت افزایش مییابد. نسخه پایه این مدل به صورت دیفرانسیل عقب عرضه شده است، اما با پرداخت مبلغ اضافه میتوان سامانه چهارچرخ را نیز سفارش داد.
مدل ارایه شده در بازار ایران با همین موتور 2.0 لیتری توربو در دسترس مشتریان خواهد بود. نکته مثبت این خودرو این است که مجهز به قفل دیفرانسیل الکترونیکی است و علاوه بر سیستم چهار چرخ یا دو دیفرانسیل، محورهای جلو و عقب با فنربندی مناسب آفرود توسط آلیاژ آلومینیوم و منیزیم تقویت شده است. سیستم تعلیق در جلو از نوع جناغی دوبل بوده و در عقب از نوع مولتی لینک است. سیستم ترمز در جلو و عقب از نوع دیسکی است. سیستم تعلیق مناسب و ارتفاع زیاد کف خودرو از سطح زمین در این پیکاپ، نشان دهنده یک پیکاپ مناسب آفرود است.
وضعیت بازار و قیمت:
با توجه به ابعاد بدنه جک T8 و ظاهر مناسبی که این پیکاپ دارد، به نظر میرسد که بتواند مشتریان را از نظر ظاهری و مشخصات فنی متقاعد کند. شرکت کرمان موتور امیدوار است وانت T8 به دلیل برخورداری از قابلیت دو دیفرانسیل، دنده کمکی سنگین، قابلیتهای آفرود و سطح امکانات رفاهی و ایمنی، بازار موفقی در ایران داشته باشد. قیمت جک T8 در بازار جهانی بین 17 تا 19 هزار دلار است که علاوه بر چین در بازار فیلیپین و نیوزیلند نیز عرضه میشود.
جالب است بدانید که قیمت دلاری پیکاپ G9 رقم قابل توجهی است و از لحاظ قیمت دلاری هم یکی از گرانترین وانتهای مونتاژی در ایران است. پیکاپ G9 در بازار چین از ۲۱ هزار تا ۳۲ هزار دلار قیمت دارد که با وجود محدودیت قیمت واردات خودرو، احتمالا یکی از گرانترین نمونههای چینی در بازار ایران خواهد بود. به همین دلیل پیشبینی میشود که قیمت شرکتی حدود ۲ میلیارد تومان برای این پیکاپ غولپیکر تعیین شود. در نمونههای فولآپشن کشور چین، قیمت از این هم بالاتر میرود که به دلیل محدودیت قیمت واردات در بازار ایران، قطعا شاهد مدلهای فولآپشن آن نخواهیم بود.
احتمالا قیمت نهایی G9 بهمن موتور در بازار آزاد حدود 2.3 تا 2.8 میلیارد تومان خواهد بود. ولی وانت KMC T8 کرمان موتور که دارای جثه کوچکتری از G9 است با قیمت مناسبتر و امکاناتی قابلقبول ارایه میشود. پیکاپ دوکابین کرمان موتور، یک وانت دو دیفرانسیل است که فعلا با گیربکس دستی و قیمت شرکتی حدود 1.5 میلیارد تومان ارایه میشود که در بازار آزاد 1.9 تا 2.1 میلیارد تومان قیمت دارد. این دو وانت در بازار ایران دارای رقیبانی جدی مانند پیکاپ دانگ فنگ ریچ پارس خودرو، وانت پادار پلاس زامیاد، آمیکو آسنا، دایون V5، فوتون تونلند ایران خودرو، وانت کاپرا ۲ و JMC تایگر هستند.
برای دیدن فیلمهای تست و بررسی خودرو سبقت آزاد اینجا کلیک کنید.