هر ساله سازمان گزارشات مشتریان برندهای خودرویی(CBCR) طی گزارشی اعلام می کند که کدام یک از خودروسازان مطرح دنیا وضعیت خود را بهبود بخشیده اند و کدام یک همانند فورد، هوندا و مزدا در صدد رساندن خود به برندهای لوکس دنیا مثل آئودی و آکورا هستند. در سال 2016 بهترین خودروسازان دنیا از نظر کیفی شرکتهای آئودی و سوبارو بودند و پس از آنها به ترتیب لکسز، پورشه و بی.ام.و پنج خودروساز برتر سال 2016 اعلام گردیده اند. کمپانی مزدا در رده ششم و بیوک در رده هفتم قرار دارند که سازمان گزارش مشتریان 100% از مدلهای مزدا که توسط مشتریان آن مورد آزمایش قرار گرفته اند، را سفارش می کند و این در حالی است که این میزان در بیوک به 80% محصولات می رسد. تویوتا در این گزارش در رده هشتم و کیا در رده نهم قرار دارد و در نهایت هوندا در رتبه دهم قرار گرفته است. در این رده بندی تنها خودروهای مدل 2016 از برندهایی که در بازار موجود هستند، به عنوان حریف در این رقابت در نظر گرفته شده اند، بنابراین محصولات دیزل فولکس واگن و آئودی به علت رسوایی استاندارد آلایندگی در این رتبه بندی دیده نشده اند و برندهایی مانند آلفارومئو، جاگوار، مازراتی، رم، اسمارت و تسلا که کمتر از دو مدل تستی در سال 2016 داشته اند، فاقد شرایط لازم بوده اند. در هر صورت، در کارت گزارش برند امسال، 30 برند خودرویی مختلف مورد تست رانندگی جاده و شهر قرار گرفته اند و از حیث کیفیت رده بندی شده اند و سپس متخصصان خودرو از مدلهای مختلف هر برند، میانگین امتیاز آنها را ملاک رتبه بندی برندها قرار داده اند.
10. نیسان: محصولات شرکت نیسان از حیث کیفیت انواع مختلف انتقال قدرت و گیربکس در رده خوبی قرار دارد و همچنین از نظر اعتبار و قابلیت اعتماد مشتریان، نمره ای بیشتر از میزان پیش بینی شده، کسب نموده است. ولی با این وجود شرکت گزارشات مشتری برندهای خودرویی تنها 33 درصد از مدلهای نیسان را پیشنهاد می دهد، چرا که محصولات این شرکت خودروساز ژاپنی، در تست جاده 71 امتیاز و در نمره کلی تنها 63 امتیاز را کسب نموده اند و به همین جهت، این برند در رده دهم بدترین برندهای خودرویی دنیا قرار گرفته است.
9. اینفینیتی: برند اینفینیتی که برادر لوکس برند نیسان می باشد، بعد از نیسان در رده نهم بدترین برندهای خودرویی جهان قرار گرفته است، چرا که از نظر قابلیت اعتماد و اعتبار برند، امتیاز کمتری از متوسط میزان پیش بینی شده، کسب نموده است و از طرف دیگر تنها 20% از محصولات این برند توسط سازمان گزارشات مشتریان پیشنهاد شده اند. شرکت اینفینیتی امسال در تست جاده، امتیاز 76 و در رده بندی کلی امتیاز 63 را کسب نموده است.
8. GMC: کمپانی آمریکایی GMC محصولات بزرگ و گردن کلفتی مانند وانت All Terrain X را تولید می کند، ولی بنا بر گزارشات سالانه مشتریان این برند، محصولات این شرکت دچار مشکلات عدیده ای نیز می باشند. میزان قابل اعتماد بودن و اعتبار این برند از میزان متوسط پیش بینی شده پایین تر بودو امتیاز کسب شده برند GMC در تست جاده 71 امتیاز بود. سازمان گزارشات مشتریان تنها 17% از کل محصولات این برند را قابل اعتماد خواند و آنها را به مشتریان پیشنهاد داد که امتیاز کلی GMC را به 60 رساند و آن ر در رده هشتم بدترین برندهای خودرویی جهان قرار داد.
7. کادیلاک: شرکت خودروسازی کادیلاک ممکن است محصولات درخشانی مانند CTS-V را تولید نماید و یا تکنولوژیهای نوآورانه ای مثل سیستم غیرفعالسازی سیلندرها در پیشرانه های V6 جدید خود ارائه کند، ولی از حیث کیفی و قابلیت اعتماد مشتریان، هنوز راه طولانی در پیش دارد. تنها 25% از مدلهای این برند از نظر سازمان شکایت مشتریان به مشتریان پیشنهاد شده اند و نسبت به میزان نمره متوسط قابلیت اعتماد و اعتبار برند پیش بینی شده، در کمال تعجب و ناباوری، کمترین نمره را کسب نموده است. با این وجود، در برخی از آیتمهای آزمایش رانندگی، کادیلاک نمره خوبی دریافت نموده و مثلاً در تست جاده امتیاز مناسب 76 را کسب کرده است، ولی متاسفانه این نمره خوب نتوانسته کمکی به امتیاز کلی 58 این خودرو بنماید.
6. دوج: امسال تنها 17% از مدلهای مورد تست کمپانی آمریکایی دوج به مشتریان پیشنهاد شده اند که علت آن پایین تر بودن نمره این برند از متوسط میزان اعتبار برند و قابلیت اعتماد پیش بینی شده آن بوده است. مطمئناً کسانی که مدل استثنایی HellCat را طراحی نموده اند، آن را برای طی مسیرهای طولانی در نظر نگرفته اند. امتیاز 73 تست جاده محصولات این برند، کمک زیادی به این برند نموده است، ولی امتیاز کلی 58 این برند که آن را در رتبه ششم بدترین برندهای دنیا قرار داده، تنها به دلیل موفقیت مدل Viper ACR این برند خودروساز دیترویتی بوده است.
5. کرایسلر: دومین برند بعد از دوج که در لیست بدترین برندهای خودرویی زیرمجموعه گروه فیات- کرایسلر (FCA) می باشد، برند کرایسلر می باشد که علیرغم تولید مدلهای لوکس، تنها 58 امتیاز کلی کسب نموده و در رده پنجم بدترین برندهای خودرویی دنیا رد سال 2016 قرار گرفته است. برند کرایسلر در تست جاده امتیاز 73 را کسب کرده است ولی به دلیل اینکه متاسفانه تنها یک مدل این برند به مشتریان پیشنهاد شده و از طرف دیگر، نمره قابلیت اعتماد و اعتبار برند از نمره متوسط پیش بینی شده پایین تر بوده است، امتیاز خوب تست جاده هم کمکی به وضعیت کلی این برند در رده بندی نمی کند.
4. لندرور: تنها برند اروپایی در لیست بدترین برندهای خودرویی جهان در سال 2016 برند لندرور می باشد که به دلیل ساخت خودروهای شاسی بلند کاربردی و لوکس، همواره مورد احترام مشتریان آن بوده است. متاسفانه در حین رانندگی لذتبخش با محصولات لندرور، متوجه شدیم که این برند هیچ مدل پیشنهاد شده ای از طرف سازمان گزارشات مشتریان به مردم ندارد و نمره آن کمتر از میزان متوسط اعتبار برند پیش بینی شده می باشد. برند لندرور با امتیاز تست جاده 71 و امتیاز کلی 55 در رده چهارم این لیست قرار دارد که باعث تعجب ما نیز شده بود.
3. میتسوبیشی: برند ژاپنی میتسوبیشی در رده سوم لیست بدترین برندهای خودرویی جهان و بدترین برند خودروهای ژاپنی قرار دارد و این در حالی است که در دهه 1990 میلادی یکی از بهترین برندهای خودروی دنیا محسوب می گردید. این برند با کسب امتیاز پایین 46 در تست جاده و امتیاز کلی 51 افت شدیدی نسبت به سالهای قبل داشته است. برندی که مدل VR4 3000GT و DSM Eclipse را با پیشرانه های مجهز به دو توربوشارژر طراحی نموده و ساخته است، راه خود را گم کرده است و در نظر دارد تا مدل رویایی Lancer Evolution را بازنشسته کند. این برند با تنها یک مدل پیشنهادی از سازمان گزارشات مشتریان نمره متوسط پیش بینی شده اعتبار برند را کسب نموده است، ولی امتیاز پایین آن، آن را در نزدیکی قعر جدول قرار می دهد.
2. جیپ: متاسفانه گروه خودروسازی فیات- کرایسلر امسال سه مدل خودرو را در لیست بدترین برندهای خودروساز جهان دارد و برند جیپ سلطان رقابتهای آفرود، بعد از تستهای جاده، رانندگی و بازدیدهای گزارشات مشتریان(Consumer Reports) بدترین نمره اعتبار و محبوبیت پیش بینی شده برند در بین مشتریان را کسب نمود و امتیاز 55 در تست رانندگی جاده، امتیاز کلی 43 و عدم معرفی حتی یک مدل پیشنهادی از طرف سازمان گزارشات مشتریان آن را در رده دوم لیست بدترین برندهای خودروی دنیا قرار داد. شاید به دلیل وجود مدلهایی مانند گرندچروکی EcoDiesel و Renegade اسپرت توربوشارژر در لیست محصولات جیپ، این رتبه بندی کمی ناعادلانه به نظر برسد، ولی باید بدانیم که عوامل بسیاری مانند کیفیت ساخت، کیفیت رانندگی، هندلینگ، تجهیزات ایمنی، امکانات رفاهی و اعتبار برند و . . . در این رده بندی مؤثر بوده اند.
1.فیات: قرار گرفتن فیات در پایین ترین نقطه از زنجیره غذایی خودروسازان باعث رنج و اندوه زیادی است، چرا که این برند مطابق نظر سازمان گزارشات مشتریان(Consumer Reports) بدترین برند خودرویی جهان می باشد که چهارمین برند از گروه «فیات- کرایسلر» در این لیست ده تایی نیز محسوب می گردد. این نشریه نمی تواند هیچ مدلی از این برند را از حیث اعتبار برند و قابل اعتماد بودن به مشتریان پیشنهاد دهد، چرا که این برند بدترین نمره ممکن را در قابلیت اعتماد پیش بینی شده، کسب نموده است. برند «فیات» در تست رانندگی تنها امتیاز 52 را کسب کرده و به کسب امتیاز کلی 38 راضی شده است.
مترجم: مهندس اشکان معصومی