به تازگی نسخههای اولیه خودروی بایک بیجینگ X55 توسط شرکت دیار خودرو وارد کشور شده است که محصول برند مطرح چینی بایک (BAIC) یا Beijing Automotive Industry Corporation است. این خودروساز با سابقه، از سال 1958 میلادی فعالیت خود را آغاز کرده است و در واقع یکی از قدیمیترین خودروسازان کشور چین محسوب میشود و به عنوان شرکت مادر کمپانیهای مطرح خودروسازی نظیر FAW و فوتون بوده که شرکتهای زیادی را به عنوان زیرمجموعه تحت نظر خود دارد. از جمله شرکای تجاری بینالمللی و مطرح بایک میتوان به شرکتهای مرسدس بنز و هیوندای اشاره کرد که تولید بخشی از محصولات این دو شرکت را در کشور چین برعهده دارد. یکی از زیرمجموعههای شرکت بایک، برند بیجینگ (Beijing) است که تلفظ چینی شهر پکن پایتخت کشور چین است. قرار است محصول جدید این شرکت با نام بیجینگ X55 توسط شرکت سانیار موتور پارسیان با برند تجاری تیگاردموتور از زیرمجموعههای شرکت دیار خودرو و تحت عنوان تیگارد X55 به کشور ایران وارد شود.
این خودرو یک کراساور جمعوجور با ظاهری مدرن است که دارای قدرت مناسب و فناوری پیشرفته است که شاسی آن بر مبنای آخرین نسل پلتفرم BMFA (معماری عملکردی ماژولار بیجینگ) متعلق به گروه BAIC ساخته شده است. این پلتفرم، زیربنای مدلهای خودروهای آینده و مدلهای پلاگین هیبریدی این شرکت خواهد بود. شرکت سانیار موتور، یک شرکت جوینتونچر میان شرکت دیار خودرو و شرکت ساینو چین است که هر دو طرف، سهم 50 درصدی در این شرکت دارند. محصولاتی که قرار توسط شرکت سانیار موتور در بازار ایران عرضه شوند، تحت برند تجاری تیگارد (Tigrad) به کشور وارد خواهند شد. شرکت خودروسازی دیار خودرو، پس از معرفی برند جدید تیگارد در سال 1400، همکاری با شرکت چینی BAIC را آغاز کرد و در اواخر فروردین 1401 شرکت دیار خودرو، تیگارد X35 را به بازار ایران معرفی کرد که محصول شرکت بیجینگ (Beijing) زیرمجموعه بایک بود. سپس در پاییز 1401، دیار خودرو همزمان با معرفی پیکاپ L7 PLUS که محصول شرکت ZX AUTO است، محصول دیگری از برند بایک با عنوان بایک BJ40 را در ایران رونمایی کرد. در اواسط زمستان 1401 سروصدای سومین محصول جدید بایک در کشورمان به گوش رسید، خودروی بیجینگ X55 که محصول برند بیجینگ است و قرار است تا پایان سال 1402 به بازار ایران عرضه شود. بیجینگ X55 هماکنون در بازار آفریقای جنوبی، روسیه و کشورهای شرق آسیا مورد توجه قرار گرفته است. این شاسیبلند چینی قرار است در سه تیپ LV1 و LV2 و LV3 روانه بازار ایران شود. در این مطلب با مشخصات و امکانات این کراساور آشنا خواهیم شد.
طراحی بدنه:
خودروی بایک بیجینگ X55 که قرار است در ایران با نام تیگارد ایکس55 ارایه شود، بر اساس نسل 2.0 پلتفرم BMFA یا ساختار عملکردی ماژولار بایک ساخته شده است. این خودرو با طول 4620 میلیمتر، عرض 1886 میلیمتر و ارتفاع 1680 میلیمتر در کلاس کراساور جمعوجور قرار میگیرد و با فاصله محوری 2735 میلیمتر دارای فضای مناسب در ردیف اول و دوم صندلیها است. طراحی ظاهری بایک بیجینگ X55 دیار خودرو، شیک و زیباست و طراحان این خودرو سعی کردهاند تا با استفاده از خطوط ملایم و البته برخی اشکال هندسی به ویژه در جلوپنجره و چراغها، چهره و استایلی مدرن و البته خانوادگی را برای این خودرو رقم بزنند. طراحان شرکت بیجینگ، این شاسیبلند را با الهام از فیلم هالیوودی میانستارهای (Interstellar)، طراحی کردهاند و نحوه نصب چراغهای جلو و عقب آن مطابق با زبان طراحی ستارههای الماسی BAIC انجام شده است.
در نمای جلوی خودرو، بیشتر حجم چراغهای جلو توسط یک چراغ روشنایی روز L شکل اشغال شده است و در قسمت زیرین چراغهای دیلایت، لامپهای کوچک LED استفاده شده که به آنها چراغ مخفی ستارهای گفته میشود و به صورت مورب، بقیه حجم چراغ جلو را پوشاندهاند. دو چراغ خودرو در طرفین یک جلوپنجره باریک در لبه در موتور قرار دارند و جلوپنجره اصلی خودرو از زیر آن به حالت بدون مرز طراحی شده تا به فلسفه طراحی بینهایت این خودرو اشاره کند. این جلوپنجره باعث شده تا چهره ایکس55 شباهت زیادی به خودروهای برقی پیدا کند. چراغهای LED خطی و جلوپنجره نازک، حالت تند و تیزی را به نمای جلوی خودرو داده است. دو دریچه هوای عمودی در طرفین سپر جلو تعبیه شدهاند که چراغهای مهشکن درون آنها جای گرفتهاند و در زیر سپر جلو یک دریچه هوای ذوزنقهای شکل قرار دارد که پسزمینه آن شبیه به چراغهای جلو طراحی شده است.
در نمای جانبی، دستگیرههای مخفی درهای جانبی برای این کلاس، بسیار جدید و شیک هستند و طرح فریم پنجرهها و نوع حجمپردازی پروفایل درها به همراه شیب ملایم سقف، جلوهای زیبا و متناسب را فراهم کرده است. در نمای جانبی اثری از خطوط مستقیم یا مورب نیست و تنها حجمپردازی، توسط سطوح منحنی و یک گودی عمیق در روی درهای جانبی، به ظاهر کناری خودرو شکل داده است. زیر رکاب خودرو و دور محفظه چرخها توسط یک زه پلاستیکی مشکی پوشانده شده است که این پوشش در زیر سپرهای جلو و عقب نیز امتداد یافتهاند. طرح ستون C با نوار کرومی باریک بالای شیشهها، حالتی شناور به سقف خودرو بخشیده است و شیشههای جانبی با اندازه بزرگ، دید مناسبی فراهم میکنند. رینگهای 18 اینچی با طرح y شکل به خوبی محفظه چرخها را پوشاندهاند. طراحی مخفی دستگیره درهای جانبی، مقاومت در برابر باد را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد و به محض نزدیک شدن راننده به خودرو، دستگیرهها بطور خودکار از سطح درها بیرون میآیند تا سرنشین به راحتی بتواند در را باز کند. در زمان خروج سرنشینان از خودرو نیز، دستگیرهها بهطور خودکار به دورن درها رفته و قفل میشوند. برای شرایط پایین دما و جلوگیری از یخزدن دستگیره، حالت یخشکن وجود دارد که اگر دستگیره درها به دلیل دمای پایین یخ زده باشند، موتور قفل درها به طور خودکار نیرویی معادل سه بار را برای شکستن یخ ایجاد میکند.
در نمای عقب، طرح چراغها از گرافیک جذابی برخوردار است که مانند اکثر خودروهای کراساور چینی، توسط یک نوار نورانی به هم متصل شدهاند و ضمن هماهنگ بودن با فرم چراغهای جلو، استایلی منحصربهفرد و بسیار شیک را به ظاهر عقب خودرو بخشیده است. مخصوصا در قسمت وسط در محفظه صندوق، توسط حجمپردازی محدب و مقعر، نمای خاص و زیبایی به عقب خودرو داده شده است. در زیر سپر عقب یک دیفیوزر مشکی بزرگ قرار دارد که در دو طرف آن لولههای اگزوز جای گرفتهاند. شیشه عقب با شیب تندی از بالای چراغ عقب تا اسپویلر امتداد یافته است و باله عقب به صورت دو باله جدا از هم طراحی شده است که آنتن باله کوسهای، ریلهای سقفی و سقف شیشهای، طراحی مدرن خودرو را برجستهتر میکنند.
به نظر میرسد که این کراساور جدید وارداتی دیار خودرو، از لحاظ طراحی در زمره یکی از مدرنترین و زیباترین خودروهای کشور قرار خواهد گرفت. بدنه این خودرو از نظر آیرودینامیک در سطح بسیار مناسبی قرار دارد. طراحی جلوپنجره بدون حاشیه مقاومت کمی در برابر باد دارد و بدنه با سطوح منحنی نرم و ملایم، کمترین مقاومت را در برابر فشار هوا دارد و دستگیرههای درهای مخفی، برف پاککنهای مخفی به بهبود نیروی آیرودینامیکی کمک میکند. بیجینگ X55 با ضریب درگ 0.32cd دارای مقاومت بسیار کمی در برابر باد است. وزن بایک بیجینگ X55 نیز بین 1550 تا 1665 کیلوگرم است.
طراحی کابین:
طراحی کابین خودروی بیجینگ X55 به طریقی کاملا لوکس و اسپرت صورت گرفته است و نمایشگرهای بزرگی برای هدیونیت و کلاستر پانل راننده وجود دارد که از هم مستقل هستند. برای طراحی غربیلک فرمان D-Cut از هواپیمای جت الهام گرفته شده است و نورپردازی محیطی کابین، حالت سهبعدی دارد. همانند طراحی بدنه بیجینگ X55 که مدرن و تا حدودی ساده به نظر میرسد، نمای داخل کابین نیز بر مبنای همان اصول طراحی شده و ضمن رعایت برخی مبانی مینیمالیستی، جلوه مدرنی را به نمایش میگذارد. استفاده از نمایشگرهای بزرگ برای سیستم اطلاعات و سرگرمی CarbitLink و کلاستر دیجیتالی پشت فرمان به همراه طرح افقی دریچههای تهویه مطبوع و نمای ساده کنسول وسط، حس بسیار مثبتی میدهد. صفحه نمایش مرکزی خودرو به صورت شناور در وسط داشبورد قرار گرفته است و همچنین کلاستر پانل راننده در پشت فرمان نیز بر روی داشبورد جای دارد. در زیر نمایشگر، دریچههای تهویه مطبوع به صورت افقی هستند و در طرفین داشبورد دریچههای L شکل، ظاهر زیبایی به داشبورد دادهاند. کنسول وسط نیز با طرح مینیمالیستی، دارای ظاهر نسبتا سادهای است که اهرم الکترونیکی تعویض دنده و دو جالیوانی را در خود جای داده است. کیفیت متریال کابین در حد مرغوب به نظر میرسد و طراحی صندلیهای جلو به صورت اسپرت انجام شده که حمایت مطلوبی از بدن کاربر به عمل میآورد. در صندلی ردیف عقب فضای مناسبی برای سرنشینان وجود دارد و حتی افراد بلندقد با مشکل خاصی روبرو نخواهند بود. آخرین نسل سیستم کنترل پایداری الکترونیکی ESP 9.3 شرکت بوش در این خودرو تعبیه شده است و تجهیزات ایمنی مناسب، پنج ستاره ایمنی C-NCAP را در تستهای تصادف برای این خودرو کسب نموده است.
نکته منفی در مورد فضای کابین بیجینگ X55 شرکت دیار خودرو، محدود بودن فضای بار است که تنها معادل ۳۵۰ لیتر است و توان رقابت با محصولاتی نظیر فیدلیتی پرایم را ندارد. این خودرو در سه تیپ LV1 و LV2 و LV3 ارایه میشود که از نظر امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی متفاوت هستند. در تیپ فول این خودرو یا LV3 امکاناتی نظیر 6 ایربگ، شیفتر الکترونیکی دنده، فرمان برقی، انتخاب حالت رانندگی، سیستم ترمز ضدقفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز پارک الکتریکی EPB، اتوهلد، سیستم استارت دکمهای و ورود بدون کلید، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HAC)، سیستم کنترل حرکت در سرپایینی (HDC)، کروزکنترل تطبیقی (ACC)، سیستم کمکی کروز هوشمند (ICA)، سیستم کمکی حرکت در ترافیک (TJA)، دستیار پارک خودکار (APA)، سیستم هشدار خواب آلودگی راننده، سیستم پایش فشار باد لاستیکها (TPMS)، رادار جلو و عقب، دوربین 360 درجه، سیستم هشدار خروج از لاین (LCA)، رادار نقطه کور (BSM)، سیستم ترمز اضطراری خودکار (AEB)، سیستم حفظ خودرو میان خطوط (LKA)، هشدار برخورد از جلو (FCW)، رادار تصادف از عقب (RCTA)، سیستم نور بالای اتوماتیک (IHC)، مانیتور 10.1 اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی، کلاستر دیجیتال 8 اینچی، پد شارژر تلفن همراه، سیستم صوتی با 8 اسپیکر و پورت USB، فرمان چرمی، روکش صندلی چرمی، سامانه استارت/استاپ، سنسور لمسی فرمان، حافظه صندلی راننده، گرمکن/سردکن و تنظیم برقی صندلیهای جلو، قابلیت تنظیم زاویه صندلی عقب، دیلایت، چراغهای LED، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو ناحیهای، فیلتراسیون هوای کابین، آینههای جانبی تاشوی برقی با گرمکن، سقف پانوراما با سانروف برقی، سنسور نور و باران، درب صندوق برقی و… دیده میشود.
این در حالی است که تیپ LV2 مواردی همچون کروز تطبیقی، ایربگ کناری، سنسور جلو، دوربین 360 درجه، هشدار خروج از خط، رادار نقطه کور، ترمز اضطراری، هشدار برخورد از جلو، حفظ حرکت بین خطوط، شارژر وایرلس، فرمان چرمی، صندلی برقی سرنشین، حافظه صندلی راننده، تنظیم زاویه صندلی عقب را ندارد. تیپ LV1 هم علاوه بر موارد بالا، تنها از 4 اسپیکر سیستم صوتی بهره میبرد و صندلی راننده آن هم دستی است. در طراحی کابین بایک X55 از طرح داشبورد مرسدس بنز و پژو اقتباس شده است و در طراحی داخلی آن از همکاری مشترک با شرکت دایملر استفاده شده است.
مشخصات فنی:
خودروی بایک بیجینگ X55 بر اساس نسل 2.0 پلتفرم BMFA شرکت بایک ساخته شده و به یک پیشرانه بنزینی 4 سیلندر 1.5 لیتری توربوشارژر تزریق مستقیم TGDi با قدرت 186 اسببخار و گشتاور 305 نیوتنمتر مجهز شده است. توان خروجی موتور از طریق یک گیربکس اتوماتیک 7 سرعته دوکلاچه روغنی یا تر (WDCT) به چرخهای جلو ارسال میشود و مانند اکثر خودروهای کراساور وارداتی به ایران، فاقد سیستم چهارچرخ است. بیجینگ X55 در مدت زمان 7.8 ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد و مصرف سوخت ترکیبی آن 7.2 لیتر در هر صد کیلومتر است. انتخاب حالت رانندگی در چهار حالت اکو، کامفورت، اسپرت و اسمارت وجود دارد. بیجینگ X55 حدود 1550 تا 1665 کیلوگرم وزن دارد و تقریبا یکی از سنگینترین کراساورهای چینی بازار ایران محسوب میشود. ظاهرا این وزن نسبتا زیاد نتوانسته تاثیر زیادی روی شتاب و چابکی بایک ایکس 55 داشته باشد، چرا که شتاب صفر تا صد 7.8 ثانیهای این خودرو برای شرایط استاندارد مناسب است که البته در تست رانندگی به حدود ۹ ثانیه افزایش پیدا میکند. به هر حال این میزان چالاکی برای یک ماشین 1.5 تنی بسیار مهیج است و نسبت به سایر رقبا که شتاب صفر تا صد بالای 10 تا 11 ثانیهای دارند، سریع و چابک به نظر میرسد. سواری این خودرو آرامش و نرمی قابل قبولی برای سرنشینان به دنبال دارد و به منظور ارتقای سطح هندلینگ و پایداری خودرو در حین مانوردهی، سیستم تعلیق تا حدودی اسپرت تنظیم شده است تا ترکیب مناسبی از تعادل و نرمی هندلینگ را در اختیار سرنشینان قرار دهد.
سیستم فرمان برقی (EPS) این خودرو از دقت و نرمی بالایی برخوردار است و میزان سفتی آن بنا به سرعت خودرو تغییر میکند تا رانندگی با این کراساور تا حد امکان به دور از بیش فرمانی یا کم فرمانی باشد. پیشرانه این خودرو تاکنون 2 بار به عنوان یکی از 10 پیشرانه برتر در کشور چین انتخاب شده است و خود خودروی X55 عنوان خودروی سال آفریقای جنوبی را کسب کرده است. سیستم تعلیق بایک X55 در جلو از نوع مکفرسون و در عقب از نوع مولتیلینک است و سیستم ترمز در جلو و عقب از نوع دیسکی است. حجم مخزن سوخت آن 53 لیتر است که با احتساب مصرف سوخت 7.2 لیتر در صد کیلومتر، با یک باک پر، مسافتی در حدود 730 کیلومتر را طی میکند.
قیمت و بازار:
بایک بیجینگ X55 یکی از جدیدترین محصولات کمپانی بایک محسوب میشود که انتخاب آن توسط شرکت دیار خودرو (یا سانیار موتور پارسیان) قابل تحسین است. نمای داخلی و طراحی ظاهری زیبا، عملکرد فنی مناسب، شتاب مطلوب، ایمنی بالا و امکانات متنوع، از جمله دلایلی هستند که باعث میشود رقیبانی نظیر تیگو 7 پرو، دیگنیتی پرایم، فیدلیتی پرایم، جک K7 و حتی لاماری ایما در برابر این خودرو تا حدودی دستوپا بستهتر به نظر برسند. حتی محصولات دیگری همچون فونیکس FX، دیگنیتی پرستیژ و هایما 8S نیز احتمالا رقابت بسیار سختی را با بایک ایکس 55 تجربه خواهند کرد. در صورتی که شرکت دیار خودرو خدمات پس از فروش گستردهای برای این محصول جذاب ارائه دهد، این خودرو میتواند موفقیت نسبی را در بازار ایران کسب کند وگرنه مشتریان ایرانی علیرغم همه شایستگیها، به استقبال خودرویی میروند که خدمات پس از فروش بهتری داشته باشد. خودروی بایک X55 در برخی بازارهای بینالمللی نظیر آمریکای جنوبی، بسته به میزان تجهیزات، در سه نسخه فشن (Fashion)، آنر (Honor) و لاکچری (Luxury) دستهبندی میشود و در برخی کشورهای دیگر نظیر آفریقای جنوبی، در سه نسخه داینامیک (Dynamic)، الیت (Elite) و پرمیوم (Premium) عرضه میشود. این در حالی است که این خودرو در کشور چین و ایران در سه تیپ LV1 و LV2 و LV3 ارایه میشود. در بازار چین، قیمت بایک X55 از حدود 100 هزار یوآن آغاز شده و حداکثر به 154 هزار یوآن میرسد که بین 14 تا 21 هزار دلار خواهد شد. با احتساب قیمت دلار، قیمت این خودرو حدود 700 میلیون تا 1 میلیارد تومان برای شرکت وارد کننده خواهد بود. این در حالی است که در خرداد 1402 قیمت شرکتی این خودرو 1.2 میلیارد تومان اعلام شده بود؛ بنابراین در حال حاضر قیمت این خودرو در بازار ایران چیزی معادل فونیکس FX مدیران خودرو یا هایما 8S تخمین زده میشود که این خودروها دارای قیمت شرکتی حدود 1.6 میلیارد هستند. اما باید منتظر ماند و دید که ظاهر جذاب به همراه دریایی از امکانات و تجهیزات در تیگارد X55، باعث بروز چه تغییراتی در بازار کشور خواهد شد.
سلام از زمان عرضه به بازار صحبت نمیشه و اینکه
سایت دیار خیلی دیر به دیر بروز میشه