دانگفنگ T5 که در کشور ما با نام فردا T5 یا FMC T5 شناخته میشود، خودروی FMC T5 برای نخستین بار در جریان نمایشگاه خودرو پکن 2018 رونمایی شد و در سه ماهه دوم سال 2018 نسخههای تولید انبوه این خودرو به دست مشتریان چینی رسید.
مدت کوتاهی پس از عرضه نسخه اولیه و در سال 2019، دانگ فنگ T5 نخستین فیسلیفت خود را عرضه کرد. البته این فیسلیفت تنها به ظاهر خودرو محدود نشد، چرا که استاندارد آلایندگی پیشرانه آن نیز براساس فیسلیفت اول ارتقا یافت. همچنین در همان سال نسخهای با فاصله محوری بیشتر معرفی شد که T5L نام گرفت.
خودروسازی فرداموتورز در بهمنماه 1400 طی مراسمی برای اولینبار از کراساور افامسی T5رونمایی کرد. فرداموتورز در رویای این است تا تیراژ سالانه FMC T5 را به 4000 هزار دستگاه در سال برساند که عدد قابل توجهی در بازار تشنه خودرو کشور نیست. به موازات تولید دانگفنگ T5 در شرکت اصلی، یکی از زیرمجموعههای این شرکت، نسخهای جوانپسندتر از این خودرو را با پسوند EVO معرفی کرد که نام کامل آن Dongfeng Fengxing Forthing T5 EVO است و در ایران با نام لاماری ایما شناخته میشود.
اوایل تابستان 1400 شرکت دانگفنگ با همکاری شرکت آرین دیزل، خودروی Fengxing Forthing T5 EVO را در کشورمان تبلیغ کرد که بعدها توسط شرکت آرین پارس موتور از شرکتهای زیرمجموعه آرین دیزل با نام لاماری ایما به بازار ایران وارد شد. در این مطلب به معرفی برادر دیگر این خودرو، یعنی دانگفنگ T5میپردازیم.
طراحی بدنه:
ظاهر خارجی FMC T5 دارای چهرهای نه چندان جذاب و کمی قدیمی نسبت به همتایان چینی خود در بازار کشور است که با طول 4460 میلیمتر، عرض 1820 میلیمتر و ارتفاع 1720 میلیمتر، در کلاس CUV یا کراساور جمعوجور قرار دارد. در نمای جلوی این خودرو، شباهت کمی به دانگفنگix5 یا دیگنیتی مشاهده میشود. سبک طراحی FMC T5 را میتوان ترکیبی از الگوی طراحی کراساورهای خسته کننده فرانسوی نظیر محصولات اخیر رنو و پژو دانست و این شباهت در نمای جانبی خودرو بیشتر میشود، چرا که نمای جانبی FMC T5 بیشباهت به رنو کولئوس و دیگر کراساورهای رنو نیست.
در نمای عقب، تیم طراحی تلاش کرده تا این شباهت را کمرنگ کند و به همین دلیل چراغهای عقب خودرو به یکدیگر متصل شدهاند.
با این وجود، نمای ظاهری فردا T5 الگو گرفته از طرحهای اقتصادی خودروسازان اروپایی است. کراساور FMC T5 دارای جلوپنجره بزرگ با چراغهای متناسب و ابعاد هماهنگ است. داخل چراغ جلو، لامپهایLED و چراغ روشنایی روز(DRL) وجود دارد و مهشکنهای LEDدر طرفین سپر جلو نصب شدهاند. یک سینی کرومی محافظ در زیر سپر تعبیه شده است. در نمای جانبی نیز سعی شده با حجمدهی گلگیرهای عضلانی، ساختاری چشمنواز برای این خودرو فراهم شود و ابعاد آن نیز بزرگتر نشان داده شود. خط کناره بدنه از چراغ عقب شروع شده و با عبور از روی دستگیرهها تا روی گلگیر جلو امتداد یافته است.
دور محفظه چرخها، زیر سپر عقب و زیر رکاب جانبی، ادوات سیاه رنگ پلاستیکی تعبیه شده است که ظاهری ناخوشایند برای خودرو فراهم نموده است. رینگهای آلومینیومی 18 اینچی 6 پره دوبل V شکل با لاستیکهای فاق کوتاه با سایز 215/65 R18، ظاهری اسپرت به خودرو بخشیدهاند، ولی باز هم در مقایسه با ابعاد بزرگ خودرو، محفظه چرخها را به خوبی پر نکردهاند و رینگها و لاستیکها میتوانستند بزرگتر باشند.
فرم کلی پنجرهها و رنگ سیاه ستونها مخصوصا ستون C عقب، حالتی شناور به سقف خودرو داده است. نمای عقب خودرو، الهامگرفته از شاسیبلندهای شرکت لینکلن است و چراغهای به هم پیوسته آن یادآور ماشینهای آمریکایی است و جلوه نسبتا مناسبی به FMC T5 میدهد. حجمدهی درمحفظه بار و جای مخصوص پلاک، به خوبی اجرا شده است.
بخش پایین سپر عقب خودرو با طراحی مواج ، مانند رکابهای جانبی، توسط قطعات پلاستیکی مشکی رنگ تزیین شده است که چندان جالب نیست. در زیر قطعه مشکی، یک سینی کرومی مانند سپر جلو وجود دارد. آنتن باله کوسهای همرنگ بدنه، اسپویلر همرنگ بدنه در انتهای سقف و ریل باربند فلزی در روی سقف در نظر گرفته شده اند. فاصله 2720 میلیمتری بین محورهای جلو و عقب، فضای پای مناسبی را در ردیفهای جلو و عقب فراهم نموده است. وزن خودرو 1575 کیلوگرم است.
طراحی کابین:
خودروی فردا T5 یا FMC T5 دارای یک کابین مینیمال است. و طراحی داخلی کابین آن از متدهای امروزی بهره میبرد که سبک طراحی داشبورد و کنسول وسط آن مربوط به سال 2018 است که اندکی قدیمی به نظر میرسد. یک نمایشگر لمسی بزرگ 12 اینچی با جهت عمودی در وسط داشبورد این کراساور قرار گرفته است و کلاستر پنل راننده نیز از نوع LCD دیجیتالی 7 اینچی است. صفحه نمایش با تمرکز بر راحتی راننده به سمت صندلی راننده منحرف شده است و در زیر صفحه نمایش، دکمههای کنترلی سیستم صوتی تعبیه شدهاند.
قطعات قرمز رنگ در نقاط مختلف کابین خودرو استفاده شده است و سعی دارد حس اسپرت بودن را به صورت مصنوعی به سرنشینان القا کند و کاربرد قطعات فلزی براق در روی داشبورد، رودریها و کنسول وسط، حس لوکس بودن را به خودرو میدهد. طراحی طبقاتی و دو رنگ داشبورد، سادگی داشبورد و کنسول وسط، اهرم تعویض دنده بزرگ علاوه بر تقویت حس اسپرت بودن خودرو، به زیبایی ظاهر کابین کمک کرده است.
مخصوصا که رنگ داشبورد دو رنگ با روکش چرمی صندلیها سازگار هستند. فضای کابین جاداراست و صندلیهای ردیف اول و دوم این خودرو فضای زانو و پای مناسبی را در اختیار سرنشینان قرار میدهند. کیفیت مواد و متریال به کار رفته در ساخت کابین آنقدرها تعریفی نداشته ولی تا حدودی برای خودرویی در این کلاس قابلقبول است.
فردا FMC T5 از نظر طراحی داشبورد، دریچههای خروجی هوای متناسب با ابعاد نمایشگر و چیدمان منظم کلیدهای کنترلی، به خودروهای مدرن در بازار جهانی نزدیک است، ولی دستهدنده نسبتا قدیمی و کلیدهای پلاستیکی تخت، در کنسول میانی ظاهری قدیمی به خودرو بخشیده اند. طراحی صاف و ساده رودریها با مواد نرم و رنگ مشابه با روکش صندلیها از مشخصات کابین است.
فرمان استخوانی با طرح D-Cut، کنسول وسط پهن، استراحتگاه بازوی راننده با پوشش چرم مصنوعی روی کنسول از نکات مثبت در کابین FMC T5 هستند. این خودرو در ردیف اول دارای صندلی اسپرت و دورنگ با ساختار ارگونومیک است، ولی برای ردیف دوم، از صندلیهای تخت با طراحی ساده استفاده شده است. این خودرو برای ۵ سرنشین بالغ فضای کافی دارد که با محفظه بار ۵۱۵ لیتری، سفرهای خانوادگی را پوشش میدهد.
خودروی FMC T5 امکانات رفاهی نمایشگر لمسی ۱۲ اینچی عمودی، کلاستر پانل راننده دیجیتال 7 اینچی، سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمهای، ریموت کنترل، قابلیت اتصال بلوتوث و وایفای، اتصال USB، خروجی برق 12 ولت، دوربین ثبت وقایع، دوربین دید عقب، ترمز پارک برقی (EPB)، سیستم اتوهلد، درصندوق برقی با امکان تنظیم زاویه، آینههای جانبی تاشوی برقی، اتولایت، نورپردازی کابین، چراغ مشایعت تا منزل سانروف برقی، سقف پانوراما، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دیجیتال دوگانه با سیستم تصفیه هوا، سیستم مولتیمدیا به همراه نمایشگر لمسی، سیستم مسیریاب ماهواره ای و ناوبری GPS، سیستم صوتی با 6 اسپیکر، سنسور پارک جلو و عقب، چراغهای هالوژن جلو، چراغهای دیلایت LED،کروزکنترل، روکش چرمی صندلیها، گرمکن صندلیهای جلو و تنظیم برقی صندلی راننده در 6 جهت را دارا است.
و از تجهیزات ایمنی آن میشود به شش ایربگ، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، سیستم پایش فشار باد لاستیکها (TPMS) رادار نقطه کور (BSM)، سیستم هشدار تصادف از جلو (FCW)، سیستم هشدار خروج از خطوط جاده (LDW)، رادار حفظ خودرو در بالایی (HAC)، سیستم کمکی خودرو در سراشیبی (HDC)، رادار تشخیص سرعت مجاز با تشخیص تابلوهای رانندگی (TSR)، سیستم ضد واژگونی، ترمز ضدقفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز(EBD) و ترمز کمکی (BAS) اشاره کرد.
فاجعه ایمنی:
این خودرو در تست تصادف موسسه چینی CNCAP نتوانسته بیش از سه ستاره ایمنی به دست آورد و بنابراین میتوان سطح ایمنی آن را حتی در خودروهای چینی ضعیف و در مقایسه با همردههای کلاس جهانی بسیار ضعیف دانست. این در حالی است که بسیاری از رقبای این خودرو موفق شدهاند، از این موسسه پنج ستاره ایمنی کسب کنند و باید گفت که خودروی فردا T5 در بحث ایمنی نتوانسته انتظارات را برآورده سازد.
مشخصات فنی:
خودروی دانگفنگ Fengxing T5 در بازار جهانی با چند مدل پیشرانه و گیربکس عرضه میشود، ولی فردا T5 با پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری توربوشارژر J15T-4 و گیربکس اتوماتیک شش سرعته ارایه میشود. این پیشرانه حداکثر قدرت 156 اسببخار در دور موتور 5000 دور در دقیقه و گشتاور 230 نیوتنمتر در محدوده دور موتور 1750 تا 4600 دور در دقیقه را تولید میکند و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک توان خروجی موتور را صرفا به دیفرانسیل جلو ارسال میکند.
مصرف سوخت FMC T5 در سیکل شهری/ ترکیبی/ جادهای 10/ 7.8/ 6 لیتر در صد کیلومتر است که برای یک کراساور تک دیفرانسیل با وزن 1575 کیلوگرم مناسب به نظر میرسد. شتاب صفر تا صد این خودرو 11 تا 12 ثانیه و حداکثر سرعت آن 160 کیلومتر در ساعت است.
نسبت ضریب تراکم پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر فردا T5 معادل 9.5 اعلام شده است که لزوم استفاده از بنزین سوپر باکیفیت را دوچندان میکند. این پیشرانه از استاندارد آلایندگی یورو 6 پیروی میکند. علاوه بر پیشرانه یاد شده، خودروی Fengxing T5 در کشور چین با پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی نیز عرضه شده است که قدرت 122 اسببخار تولید میکند و توان موتور توسط یک گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلو منتقل میشود که این نسخه شانس عرضه در بازار ایران را ندارد.
در تجربه رانندگی با فردا T5 به دلیل ارتفاع بالای صندلی، راننده در پشت فرمان تسلط بالایی بر جاده دارد و موقعیت قرارگیری راننده روی صندلی نیز کاملا مناسب است. اصول ارگونومی تا حد زیادی در کابین FMC T5 رعایت شده است و صفحه نمایش و دکمههای کنترلی روی داشبورد به سمت راننده متمایل شدهاند و با تمرکز بر تسلط راننده طراحی گردیدهاند.
وضوح نمایشگر سیستم مولتیمدیا مناسب است، اما کیفیت دوربین عقب اصلا چنگی به دل نمیزند. اگرچه سروصدای موتور توربو کمی بیش از حد در کابین احساس میشود، اما به واسطه عایقبندی مناسب کابین، سایر صداهای مزاحم محیطی نظیر صدای چرخها، جاده و باد از رسیدن به فضای داخل کابین تا حد زیادی عاجز ماندهاند. سیستم تعلیق FMC T5 در جلو از نوع مکفرسون و در عقب از نوع مولتیلینک یا چنداتصالی است که سواری نسبتا نرمی را فراهم میکند. حجم باک خودرو 55 لیتر است. شاسیبلند دانگفنگ T5 با ساختار انتقال نیرو به چرخهای جلو عرضه میشوند و فاقد سیستم چهارچرخ هستند.
وضعیت بازار و قیمت:
اولین بار قیمت FMC T5 برای نیمه اول سال1401 اعلام شد که در تیرماه 1401 قیمت آن توسط شرکت فردا موتورز معادل 1.049 میلیارد تومان بود. ولی در آذرماه 1401، قیمت آن 1.159 میلیارد تومان تومان تعیین شد. هرچند که برای زمستان 1401 طبق اعلام این شرکت، کراساور T5 با جهش قیمتی 90 میلیون تومانی با قیمت 1.249 میلیارد تومان تحویل مشتریان میگردید. براساس آخرین قیمتهای بازار ایران در پاییز 1402 قیمت شرکتیFMC T5 حدود 1.3 میلیارد تومان است.
این در حالی است که در بازار چین، قیمت T5 با موتور 1.5 لیتری توربو، 90 تا 130 هزار یوآن است که معادل 14 تا 21 هزار دلار میشود. شاید فردا T5 در بازار ایران خود علاقهمند به رقابت با چری جتور ایکس70 یا فیدلیتی و دیگنیتی بهمن موتور، چری تیگو7 پرو مدیران خودرو، هایما S7 توربو پلاس ایران خودرو، KMC K7 کرمان موتور داشته باشد ولی نهایتا میتواند رقابتی با لیفان X80 بم خودرو و امویام ایکس 55 مدیران خودرو را رقم بزند.
این در حالی است که در همین زمان چری تیگو۷ شرکت مدیران خودرو با قیمت 1.7 میلیارد تومان فروخته میشود که علاوه بر جعبهدنده اتوماتیک دوکلاچه و بهرهمندی از برند خوشنامتر چری نسبت به دانگفنگ، سابقه بهتری از نظر خدمات پس از فروش در ایران دارد. کراساور T5 فعلا در سه رنگ مشکی، سفید و بژ عرضه میشود و موعد تحویل آن 60 روز کاری اعلام شده است.
برای دیدن ویدیوهای تست و بررسی خودرو سبقتآزاد اینجا کلیک کنید
خیلی تابلو نظر دادی معلومه که فقط تخریب کردی
منصفانه اگه میگفتی بهتر بود. هم معایبو میگفتی هم امکاناتش. نه اینکه فقط بگی بد بد بد.
انصافا کمی بادید منفی بررسی کردی! موتور میتسوبیشی، راحتی و جادار بودن کابین؟ تسلط خوب راننده به جاده و امکانات کابین، ایربگ پرده ای سرتاسری، گیربکس At, کدامیک از اینها همرده x55 هست؟! هرکی x55 داشته باشه باید یه باربند هم ببنده! از نظر ایمنی بخاطر رادارهای هشدار دهنده و ۶ ایربگ از کل ماشینهایی که نام بردی سرتره! این خودرو با دو ایربگ تست ایمنی داده، فیدیلیتی حتی تست هم نداده تا ببینیم چند ستاره داره!
از لحاظ زیبایی البته کمی قدیمی هست ولی از لحاظ امکانات و ایمنی اجحاف کردین
من بعد از کلی تحقیق تصمیم به خریدش گرفتم در مقایسه با خودرو های هم رده خیلی خوب و ظاهری زیبا دارد فقط تنها ایرادی که این محصول داره متاسفانه مثل محصولات مدیران خودرو خوب تبلیغ نمیشه و این باعث میشه که به چشم نیاد
اگر زیر مجموعه محصولات مدیران خودرو بود قطعا در محصولات هم قیمت رقیب نداشت
بیشعور
نویسنده مقرض من این ماشین رو دارم و لذتشم میبرم.از خیلی از چینی های دیگه سرتره
بهنام داداش من ریدم تو سطح سوادت و املای شما و البته اطلاعات تو و روسها و چینی های که گفتن این بهتره ???.
ممنون از سبقت آزاد بابت بررسی صادقانه ای که از این لگن چینی داشتید. اگر یک درصد در نخریدنش شک داشتم الان صد در صد شک من برطرف شد.
واقعا مشخصه حق حسابت رو ندادن یه سرچ تو سایت های روسی و چینی بزنی میبینی از رقبایی مثل k7 تیگو ۷پرو و هایما ۸s سرتره و لااقل یه تست تصادف داده اون هم قبل غز این که ده تا ایربگ نصب کنن روش بقیه چی ، فروشش تو چین هم ببین نصبت به رقبا بعد
جون به جونتون کنن تخریب میکنید فقط
یکم انصاف داشته باشید
من از همه ی امکاناتش راضی هستم فقط کاپوت جلو یکم بالاست تا ۱ متر جلوتر از سپر دید ندارم
و اینکه صدای موتورش نسبت به لاماری و تیگو۷ خیلی کمتر تو کابین هست
و بعدی شارژرش فست نیست ، زمان بره تا گوشی شارژ میشه
و خیلی ازش راضی هستم ماشین فوق العاده عالی و خوبی هست نسبت به قیمتی که عرضه میشه
موفق و پیروز باشید یاعلی
😍🙏
بررسی منصفانه بود. ما این ماشین رو داشتیم. با بدبختی تونستیم تو بازار دست دوم بفروشیم. از خدمات پس از فروش داغون فردا موتورز نگم براتون
بنظرم کاملا بقصد تخریب ماشین نوشتن مقاله رو و کاملا سلیقه شخصی بی سلیقه
فک کنم توام بنگی کاه دود میزنی ، ولی حالا اگه سواد نداری که قطعا نداری برو سرچ کن تو سایت شرکت دانگ فنگ ببین آزمون ایمنی اش مربوط به کیه…تا حالیت شه علامه منقلی
داداش ممکن است شما شیشه مصرف کرده باشی؟ چطور نیت نویسنده رو متوجه شدی؟ فکتی که الان وجود داره رو بیان کرده. حالا هر وقت با۶ ایربگ ۵۰ تا ستاره ایمنی گرفت میشه در موردش حرف زد. عین این املاکیا که میخوان خونه بفروشن به خریدار میگن تا ۶ ماه دیگه مترو از جلو در خونتون رد میشه حتما بخرش، کامنت میدی؟
بنظر می رسد نگارنده مقاله با اغماض به این خودرو نگاه کرده و سمت وسوی بیشتریبه محصولات مدیران خوردو داشته است. مهم ترین ایراد در خصوص ایمنی آن با ۳ستاره می باشد که با کمی تحقق این امر مرتبط با زمانی است که خودرو دارای ۲ ایربگ بوده ولیکن نسخه ارتقا، یافته آن که در ایران عرضه می شود شامل ۶ایربگ بوده و ممکن است با بررسی مجدد ستاره ایمنی بیشتری دریافت نماید.