به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد، مسابقات فرمول یک این هفته در پیست زیبای بارسلونا برگزار شد. این پیست زیبا در سال ۱۹۹۱ بازگشایی شد و اولین بار در المپیک تابستانی ۱۹۹۲ به بهره برداری رسید. طول این پیست ۴۶۵۵ متر است و ظرفیت تماشاگرانش ۱۴۰۷۰۰ نفر است که متاسفانه امسال به دلیل همه گیری ویروس کرونا پیست خالی از تماشاگر بود. از دیگر مشخصات این پیست مسیر مستقیمی طولانی آن در ابتدای خط شروع مسابقه و شیکانها و پیچهای تند آن است که بسیار چالش برانگیز و حادثه خیز هستند. رکورد پر سرعترین دور پیست در حین مسابقه در اختیار دنیل ریکیاردو است. این راننده که در سال ۲۰۱۸ عضو تیم ردبول بود توانست با ثبت رکورد ۱:۱۸.۴۴۱ سریعترین دور را در حین انجام مسابقه به ثبت برساند. سریعترین دور کل پیست هم در اختیار والتری بوتاس راننده تیم مرسدس است که با تایم ۱:۱۵.۴۰۶ رکورد پیست را در اختیار دارد.
طبق رسم همیشه، قبل از پرداختن به مسابقه این هفته به حواشی دنیای فرمول یک میپردازیم.
اولین خبر این هفته در رابطه با تیم ریسینگ پوینت است که راننده اصلی تیم، سرجیو پرز بعد از دو هفته و از دست دادن مسابقات انگلستان، این هفته با منفی اعلام شدن تست کرونایش میتواند تیم را همراهی کند و صندلیاش را از نیکو هالکنبرگ که در این دو مسابقه بجای او قرار گرفته بود را پس بگیرد. این هفته فراری اعلام کرد که شاسی ماشین فتل را تعویض کرده و امیدوار است بتواند مشکلات این راننده با ماشینش را حل کند.
همچنین توتو ولف مدیر تیم مرسدس اعلام کرد که تیم مهندسی مرسدس در تلاش است تا مشکل خوردگی لاستیکها توسط ماشینهای مرسدس را حل کند و این تیم قویتر به ادامه مسابقات بپردازد. همچنین پیرلی اعلام کرده که تایرها در این مسابقه سفتتر شدند و از ست هارد پیرلی برای این مسابقه استفاده میشود. این مسابقه برای کارلوس ساینز یک مسابقه خانگی محسوب میشود و اهمیت دو چندانی دارد. تیم مکلارن نیز به همین سبب برای وی یک کلاه خاص تهیه کرده و امیدوار است سایتز بتواند در این مسابقه عملکرد خوبی به نمایش بگذارد.
دورهای تمرینی
در دورهای تمرینی قبل از مسابقه که روزهای جمعه و شنبه برگزار شد تنها مطلب قابل رویت برتریمرسدس ها و پس از آن ها مکس فرشتاپن بود. در هر سه دور همیلتون ، بوتاس و مکس بهترین تایمها را به ثبت رساندند. از معدود اتفاقات برخورد استفان اوکون به دیواره پیست در دور سوم تمرین بود که به دلیل کم کردن بیش از حد سرعت ماشین هاس که در جلوی او قرار داشت بود. بقیه تیمها در دورهای تمرینی بیشتر سعی در بررسی استقامت تایرها و همچنین آماده سازی رانندگان برای دور تعیین خط بودند.
تعیین خط و تایم گیری
در مرحله اول تعیین خط سرجیو پرز بسیار پر انگیزه نشان داد و توانست تایم دوم را بعد از لوویس همیلتون به ثبت برساند تا برای دیگر حریفان خطو نشان بکشد. در مرحله اول دو ماشین تیم هاس و ویلیامز به همراه انتونیو جیوناتزی از تیم آلفارومئو حذف شدند و کیمی رایکونن با یک رانندگی خوب به مرحله دوم صعود کرد.
در مرحله دوم باز هم این لوویس همیلتون بود که بهترین تایم را با با لاستیکهای سافت به ثبت رساند و پس از او هم تیمیاش قرار گرفت. در این مرحله هم ماشینهای رنو به همراه کیمی رایکونن و دنیل کیویات حذف شدند. همچنین فتل نیز تنها با اختلاف ۰.۰۰۲ ثانیه نسبت به نوریس در جایگاه یازدهم قرار گرفت و حذف شد.
در دور پایانی باز هم این مرسدسها بودند که در پیست پرواز میکردند. لوویس همیلتون و والتری بوتاس با نمایشی خیره کننده یکیار دیگر خط اول را برای مرسدس قفل کردند تا در اسپانیا هم مانند مسابقات گذشته از خط اول مسابقه را آغاز کنند.
مکس باز هم در جایگاه سوم قرار گرفت و بعد از آن سرجیو پرز و لانس استرول قرار گرفتند. جدول دور تایم گیری را مشاهده میفرمایید.
مسابقه اصلی
ساعت ۱۷:۴۰ دقیقه روز یکشنبه در هوایی گرم و آفتابی در کاتالونیای اسپانیا چراغ ششمین مسابقه فرمول یک این فصل روشن شد.
در همان ابتدا همیلتون با یک شروع خوب خودش را جدا کرد، مکس فرشتاپن هم با یک شروع خوب توانست از والتری بوتاس در همان ابتدای کار سبقت بگیرد. هنوز به پیچ اول نرسیده بودیم که استرول هم از بوتاس سبقت گرفت و پرز هم سپر به سپر با این راننده جلو میرفت و او را تحت فشار قرار میداد.
در دور پنجم بوتاس بالاخره توانست از ماشینهای ریسینگ پوینت سبقت بگیرد و به جایگاه سوم بازگردد. مکس در دور بیست و دوم به یک پیت استاپ فوق سریع ١.٩ ثانیه رفت و تایرهایش را به مدیوم تغییر داد تا بتواند به مانند انگلستان با استراتژی خوب مرسدسها را شکست دهد. تیم مرسدس اما به خوبی از تجربه انگلستان استفاده کرد و در دور بیست و چهارم ابتدا همیلتون و سپس بوتاس به پیت استاپ رفتند تا مرسدس یک بار دیگر دبل پیت استاپ کرده باشد.
در رتبههای میانی مسابقه با جذابیت در حال انجام بود و رانددگان سبقتهای زیادی از هم میگرفتند. در دور سی و پنجم یک رقابت جذاب بین چارلز لکلرک و لاندو نوریس شکل گرفت که راننده فراری با دفاع مناسب نوریس نتوانست کاری از پیش ببرد. این رقابت تا دور سی و هفتم ادامه داشت تا اینکه ماشین چارلز لکلرک در شیکان آخر اسپین شد و دچار مشکل برقی گردید و خاموش شد. این مشکل باعث شد لکلرک از پیست خارج شود و از ادامه مسابقه انصراف بدهد. ١٠ دور مانده به پایان رقابت لنس استرول با یک سبقت زیبا توانست فتل را جا بگذارد و رتبه پنجم را در اختیار بگیرد.
در انتها این لوویس همیلتون بود که توانست برای بار پنجم قهرمان رقابتهای گرندپری اسپانیا شود و فاصلهاش را با دیگر رقیبان در جدول قهرمانی افزایش دهد. پس از او مکس فرشتاپن از رد بول دوم و والتری بوتاس سوم شد.
بوتاس همچنین رکورد دور سریع پیست که در اختیار دنیل ریکیاردو بود را نیز شکوند و توانست یک امتیاز سریعترین دور را بدست بیاورد. سرجیو پرز در یک روز خوب پس از بازگشت از بیماری کرونا توانست چهارم شود و هم تیمیاش استرول در مقام پنجم قرار گرفت. کارلوس ساینز در رقابت خانگی به مقام ششم رسید و فتل که از نگاه بینندگان بهترین راننده مسابقه شناخته شده بود به مقام هفتم دست یافت. ده نفر اول گرندپری اسپانیا را ملاحظه میفرمایید.
جدول رده بندی رانندگان و همچنین تیمها را در پایان این مسابقه مشاهده میفرمایید.