• تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حریم خصوصی
  • فیلم تست و بررسی خودرو، اخبار و قیمت ماشین
سبقت‌آزاد
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه خبر درگوشی

نگاهی به دلایل کاهش تولید خودرو در کشور.

در حالی که تورم و عدم ثبات قیمت ها هر روز باعث کاهش ثبات در اقتصادی کشور می شود ، گاهی دیدگاه های نامتعارف و غیر منطقی در خصوص صنعت خودرو باعث رنجش خاطر صنعتگران را فراهم می کند. این در حالی است که از زاویه نگاه کارشناسان اقتصادی، نمی توان صنعتی مثل صنعت خودرو را بدون تعاریف درست از منابع مالی در لایه های زیرین آن تحلیل کرد. زیرا نهادهای مختلفی در این صنعت در حوزه های گوناگون از جمله تولید خودرو حضور دارند که صنعت خودرو آنها تاثیر می گیرد.

توسط سبقت آزاد
۱۳۹۷-۰۵-۱۳

به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد به نقل از جوان خودرو، باید گفت تحلیل های اقتصادی در صنعت خودرو باید مبتنی بر نگاهی گسترده به نقاطی چون زنجیره تامین، هزینه های خدمات رفاهی پرسنل، مالیات ها، عوارض های واردات و … باشد. به عبارتی دیگر نمی توان انتظار داشت که هزینه های تمام شده تولید بالا باشد اما خودروی ارزان تر از قیمت واقعی به دست مشتریان برسد. بدون شک یک خودروساز به عنوان یک بنگاه اقتصادی- صنعتی با چنین فرمولی آینده روشنی نخواهد داشت.

وقتی سخن از قیمت تمام شده یک محصول به میان می آید، در واقع از نگاه علم اقتصاد در سیستم محاسبات، اطلاعات را از زیر سیستم‌های انبار، حقوق و دستمزد، حسابداری، منابع انسانی، مواد اولیه و … جمع آوری کرده و با استفاده از این اطلاعات قیمت محصول نهایی را مشخص می کند. این روش برای قیمت گزاری محصولات تولید صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. اما یک نکته جالب توجه در این تئوری وجود دارد که به تیراژ تولید اشاره می کند. در واقع نکته مهم اینجاست که هر قدر تیراژ تولید افزایش می یابد، می تواند باعث کاهش هزینه های تولید شود. اما اقتصادهایی در جهان وجود دارند که به دلیل وجود تورم نامتعارف در انها، حتی افزایش تیراژ تولید نیز نمی تواند کمک چندانی به کاهش هزینه تولید محصول کند. زیرا شاخص های مورد نیاز تولید در این اقتصاد همواره با افزایش رو به رو هستند. بهترین مثال برای چنین اقتصادی ایران است!

بگذارید موضوع را بیشتر موشکافی کنیم. به طور مثال قیمت فولاد نسبت به سال گذشته و در همین ایام بیش از 60 درصد رشد را نشان می دهد. فولادی که بین 60 تا 70 درصد از وزن خودروهای معمولی را تشکیل می دهد. این رشد قیمت حتی در بازار دیگر مواد صنعتی نیز اتفاق افتاده است. به شکلی که قیمت چسب های اکریلیک و مواد آب بندی در سال جاری نسبت به گذشته حدود 47 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است. ضمنا رشد متوسط حقوق و دستمزد منابع انسانی نسبت به سال قبل حدود 19.5 درصد بوده است. البته این همه ماجرا نیست زیرا بعد از همه این بارها که بر دوش تولید کنندگان کشور قرار دارد، افزایش بی رویه نرخ ارز نیز از ماه های قبل این فشارها را تشدید می کند. بسیاری تصور می کردند تعیین نرخ 4200 تومانی دلار می تواند بازار ارز را به ثبات برساند و دست کم ارز با دو نرخ دولتی و آزاد در اختیار متقاضیان قرار گیرد. اما متاسفانه این نسخه دستوری نیز نتوانست درد ارز را درمان کند.

هر چند دولت متعهد شد تا ارز مورد نیاز تولید کنندگان را با نرخ 4200 تومان تامین کند اما، اختصاص ارز به صنعت گران با شرایط سختی انجام شده است و طبق معمول بروکراسی اداری فرسوده در ایران باعث شده زمان بسیاری تلف شود. به این ترتیب بسیاری از تولید کنندگان مجبور شدند مواد اولیه مورد نیاز را با ارز آزاد خریداری و به کشور وارد کنند. به این ترتیب اگر چند شاخص دیگر را نیز مورد تحلیل قرار بدهیم باید گفت قیمت تمام شده محصولات صنعتی مثل قطعات خودرو نسبت به سال گذشته در همین دوران دست کم 40 درصد رشد را نشان می دهد. از این رو چندی پیش آرش محبی نژاد دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور در این خصوص به ایرنا گفته بود: اگر می خواهیم قطعه سازان ورشکسته نشوند باید حداقل 35 درصد نرخ قطعات تولیدی را افزایش بدهیم. وی گفته است اگر افزایش قیمت اعمال نشود قطعه سازان نمی توانند دوام بیاورند زیر از تسهیلات دولتی با نرخ سود پایین استفاده نمی کنند.

با توجه به موارد مورد اشاره در بالا امروز قطعه سازان کشور با کم تر از 60 تا 40 درصد ظرفیت در حال تولید هستند. از این رو زنجیره تامین صنعت خودرو در ماه های اخیر همواره با مشکل تامین قطعات مورد نیاز رو به رو بوده است. در واقع باید گفت مشکلات اقتصادی قطعه سازان دامان خودروسازان را گرفته است و به این ترتیب تولید خودرو در کشور به میزان قابل توجه ای کاهش یافته است. زیرا خودروسازان در صورتی می توانند با بیشترین ظرفیت تولید خطوط را فعال نگه دارند که خطوط با قطعات مورد نیاز تغذیه شود. با این حال بسیاری از خودروهای تولیدی در کشور امروز با کسری قطعات به تولید می رسند تا در صورت تامین قطعه کامل شده و راهی بازار شوند. محمدرضا نجفی منش رئیس انجمن قطعه سازان کشور در این خصوص معتقد است قطعه سازان با توجه به مشکلاتی که دارند

خودروسازان را به طور کامل ساپورت کنند. وی ادامه داد: بخشی از مواد اولیه خریداری شده قطعه سازان به دلیل پیچیدگی های مراحل اداری واردات و ترخیص این مواد در گمرک باقی مانده و با سرعت کمی ترخیص می شود. به همین دلیل قطعه سازان در حال حاضر با مشکلاتی رو به رو هستند که نمی توانند به اندازه ظرفیت کامل خودروسازان آنها را تامین کنند. در نتیجه واقعیت این است که خودروساز بدون قطعه باید تیراژ را پایین بیاورد تا کم تر ضرر کند. هر چند ما از دولت و مسئولین انتظار داریم مشکلات تولید کنندگانی مثل قطعه سازان که در واقع مولد های زنجیره اول کار و صنعت هستند را برطرف کنند.

نباید فراموش کرد قطعه سازان همچون خونی هستند که با گردش در رگ های خودروسازان این پیکر را سرپا نگه داشتند. هر چند بسیاری از رسانه ها در دو ماه اخیر مطالب مثبت و منفی بسیاری در تحلیل عملکرد خودروسازان به رشته تحریر دراوردند اما، شاید نقش قطعه سازان و افزایش هزینه در نهادهای تولید در این تحلیل ها کمتر دیده شده است.

مطالب مرتبط
  • نرخ کرایه حمل و نقل عمومی سال آینده افزایش می یابد
  • افزایش 5 تا 70 میلیونی قیمت محصولات یک خودروساز نسبت به بازار

ممکنه بپسندی

رکوردشکنی تولید پارس خودرو در شهریورماه/ تولید یک ماه معادل ۴۳ درصد تولید پنج ماه نخست سال

رکوردشکنی تولید پارس خودرو در شهریورماه/ تولید یک ماه معادل ۴۳ درصد تولید پنج ماه نخست سال

۱۴۰۵-۰۷-۰۱
لوگوی خودرو سازهای معروف دنیا به تفکیک کشور سازنده

لوگوی خودرو سازهای معروف دنیا به تفکیک کشور سازنده

۱۳۹۵-۰۵-۰۱
نخستین خودروی پلاگین هیبرید کشور در دو نسخه عمومی و شخصی عرضه می‌شود

نخستین خودروی پلاگین هیبرید کشور در دو نسخه عمومی و شخصی عرضه می‌شود

۱۴۰۵-۰۷-۲۱
ایران خودرو قیمت‌ها را بالا برد؛ جدول کامل قیمت ایران خودرو شهریور 1405 با مدل های سورن، دنا، ۲۰۷ و تارا

ایران خودرو قیمت‌ها را بالا برد؛ جدول کامل قیمت ایران خودرو شهریور 1405 با مدل های سورن، دنا، ۲۰۷ و تارا

۱۴۰۵-۰۷-۱۵
برچسب ها: تولید خودرو در ایرانقیمت خودرو سایپاکاهش تولید خودرو

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 5 =

ویدیوهای بررسی خودرو

فیلم تست و بررسی KMC X5 کرمان موتور

فیلم تست و بررسی KMC X5 کرمان موتور

📅۱۴۰۳-۰۴-۲۰
فیلم تست و بررسی فیدلیتی پرایم

فیلم تست و بررسی فیدلیتی پرایم

📅۱۴۰۰-۰۵-۰۶
پژو 206 تیپ 2 بخریم یا تیبا 2 ؟ + فیلم

پژو 206 تیپ 2 بخریم یا تیبا 2 ؟ + فیلم

📅۱۳۹۸-۰۸-۱۶
فیلم تست و بررسی بک X3 Pro در مقابل رقبا

فیلم تست و بررسی بک X3 Pro در مقابل رقبا

📅۱۴۰۳-۰۱-۱۶

شرایط فروش و قیمت خودرو

شرایط فروش مشارکت در تولید سهند S مهر 1405

شرایط فروش مشارکت در تولید سهند S مهر 1405

🕒 ۱۴۰۵-۰۷-۲۳
ثبت نام پراید وانت و شرایط فروش وانت 151 سایپا سال 1405 + بخشنامه

ثبت نام پراید وانت و شرایط فروش وانت 151 سایپا سال 1405 + بخشنامه

🕒 ۱۴۰۵-۰۷-۲۲
جدیدترین بخشنامه فروش لاماری اکو 1405؛ قیمت و شرایط ثبت نام آرین پارس موتور

جدیدترین بخشنامه فروش لاماری اکو 1405؛ قیمت و شرایط ثبت نام آرین پارس موتور

🕒 ۱۴۰۵-۰۷-۲۱
عرضه جدید محصولات GAC جیران موتور با تحویل ۵ روزه در اتونوین

عرضه جدید محصولات GAC جیران موتور با تحویل ۵ روزه در اتونوین

🕒 ۱۴۰۵-۰۷-۲۰
شرایط فروش وانت نیسان و قیمت زامیاد EX 1405 + بخشنامه

شرایط فروش وانت نیسان و قیمت زامیاد EX 1405 + بخشنامه

🕒 ۱۴۰۵-۰۷-۱۹

دسته بندی مطالب

  • آموزش خودرو (۳۳۵)
  • بازار خودرو (۶۷۷)
  • به زودی در بازار خودرو ایران (۳۱۸)
  • پیشنهاد سردبیر (۲۱۱)
  • تجربه رانندگی و سفر (۷۵)
  • خبر درگوشی (۴,۸۰۶)
  • داشبورد (۳۴۳)
  • فناوری در خودرو (۳۸۷)
  • فیلم تست و بررسی خودرو (۴۹)
  • مشخصات ماشین‌ها و بررسی خودرو (۱,۱۱۹)
  • نمایشگاه ماشین (۵)

سبقت آزاد

ما از تیرماه 1394 با تولید فیلم‌های تست و بررسی خودرو و مقالات خودرویی  همراه شما هستیم. هدف ما در پایگاه خبری سبقت‌آزاد انتشار مقالات تست و بررسی ماشین‌های ایرانی و واراداتی موجود در بازار ایران و جهان و نیز مقایسه آنها با یکدیگر است. تا علاقه‌مندان به خرید خودرو و ماشین بازها بتوانند با آگاهی از فناوری های خودرو، قیمت و اخبار و شرایط فروش خودروها، مشخصات و اطلاعات فنی ماشین‌ها شایسته‌ترین انتخاب را در خرید بهترین خودرو ایرانی و خارجی، وسایل نقلیه و تجهیزات جانبی و آپشن داشته باشند.

🚗 شاید خوشت بیاد 😉

فیلم معرفی کیا K3 هرمس خودرو؛ همان سراتو یا مدل متفاوت؟

بی وای دی دنزا N8 برقی؛ هیولای ۱۱۹۳ اسب بخاری با برد ۱۰۰۰ کیلومتر

  • تبلیغات
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تماس باما

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
  • نقد و بررس خودرو
  • به زودی در بازار ایران
  • تجربه رانندگی و سفر
  • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
  • تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • ورود

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©