با این حال، این شرایط خیلی دوام نیاورد و حدود سه سال بعد یعنی در سال ۱۳۹۸ به دلیل وضع تحریمها علیه کشورمان، تولید CS35 در ایران به ناچار پایان یافت. در طول چند سال گذشته خبری از بازگشت محصولات چانگان به بازار ایران نبود، تا اینکه چند ماه قبل دو کراساور جدید چانگان یعنی CS35 Plus و چانگان Uni-T در محوطه شرکت سایپا دیده شدند. بنابراین احتمال همکاری مجدد این شرکت با چانگان مطرح شده است و مدیرعامل سایپا در مجمع عمومی سالیانه شرکت از عرضه دو خودروی جدید چانگان در ایران خبر داد و شایعات را تأیید کرد. در این مطلب به معرفی کراساور چانگان CS35 Plus میپردازیم.
چانگانCS35 Plus:
در واقع مدل CS35 Plus نسل جدید مدل CS35 مونتاژ سایپا محسوب میشود که برای اولین بار در نمایشگاه خودروی چنگدو سال ۲۰۱۸ در کشور چین معرفی شد. قرار بود این مدل جایگزین نسل قبلی باشد، ولی بعدها برنامه تغییر کرد و این کراساور جدید با نام CS35 Plus به عنوان یک مدل گرانتر در کنار همان نسل قبلی به بازار ارایه گردید و تولید CS35 نسل قبلی هم همچنان ادامه یافت. خودروی CS35 Plus در اکتبر سال ۲۰۱۸ فقط با یک پیشرانه ۱.۶ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با قدرت ۱۱۷ اسب بخار به بازار عرضه شد.
حدود دو ماه بعد، شرکت چانگان یک پیشرانه 1.4 لیتری توربو را برای این خودرو ارایه کرد که قدرت ۱۶۰ اسب بخار و گشتاور ۲۶۰ نیوتن متر دارد و به یک گیربکس جدید هفت سرعته دوکلاچه متصل شده تا نیروی خود را به چرخهای جلو منتقل کند. چانگان CS35 پلاس با دو نوع پیشرانه در بازار چین عرضه میشود، موتور 1.6 لیتری تنفس طبیعی و 1.4 لیتری توربوشارژ. تمامی مدلهای با موتور 1.6 لیتری در بازار چین با گیربکس دستی و CVT ساخته میشوند. موتور 1.4 لیتری با کد JL473ZQ9 تولید میشود که با حجم دقیق 1396 سیسی قادر است ۱۵۷ اسب بخار قدرت را در دور موتور ۵۵۰۰ دور در دقیقه و گشتاور خروجی ۲۶۰ نیوتن متر را در محدوده دور موتور ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دور در دقیقه ایجاد نماید. توان موتور توربو از طریق یک گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه (DCT) به محور جلو منتقل میشود. قرار است این کراساور چینی با موتور 1.6 لیتری تنفس طبیعی وارد بازار ایران شود. این موتور که با کد JL478QEP تولید میشود، حجمی برابر با ۱۵۹۸ سیسی دارد. این موتور چهار سیلندر قدرتی معادل ۱۲۶ اسب بخار در دور موتور ۶۰۰۰ دور در دقیقه دارد و گشتاور خروجی آن ۱۶۱ نیوتن متر در دور موتور ۴۰۰۰ دور در دقیقه در دسترس راننده قرار میگیرد. این موتور، نمونه ارتقا یافته همان موتوری است که در مدل CS35 مونتاژ سایپا استفاده میگردید و قدرت و گشتاور خروجی آن به ترتیب ۱۱۳ اسب بخار و ۱۶۰ نیوتن متر بود.
چانگان CS35 Plus با وزن ۱۳۴۰ کیلوگرم تولید میشود، در حالی که مدل مونتاژی سایپا وزنی برابر با ۱۲۹۰ کیلوگرم داشت. قطعاً تولید مدل دستی این خودرو در سایپا به معنی یک شکست تمام عیار خواهد بود، در نتیجه، تنها گزینه باقی مانده، گیربکس CVT است که قابلیت شبیهسازی تعویض دنده ۸ سرعته را دارد.
این خودرو در نمای جلو ظاهری معقول و زیبا دارد و چراغهای باریک با زه لبه درب موتور، ترکیب شده و نمای جلو را ایجاد کردهاند که در وسط آن لوگوی چانگان وجود دارد و در زیر آن جلوپنجره بزرگ و پهن لانه زنبوری قرار گرفته است. چراغهای مه شکن بزرگ پنج ضلعی در سپر جلو در بالای اسپلیترهای هوای زیر سپر جای دارند که همراه با دریچه ورود هوای ذوزنقهای زیر سپر، ظاهری اسپرت به نمای جلوی خودرو بخشیدهاند.
در نمای جانبی محفظه چرخهای بزرگ، برجسته و عضلانی با زههای بزرگ پلیمری، محل قرارگیری لاستیکهای 18 اینچی با رینگهای اسپرت میباشند و سقف در بالای ستون C حالت شناور پیدا کرده است.
در نمای عقب، چراغهای باریک مانند اکثر خودروهای چینی با زه باریکی به هم متصل شدهاند و شیشه عقب از بالای چراغهای عقب با شیب نسبتا تندی تا اسپویلر عقب سقف امتداد یافته است. در زیر سپر عقب دو لوله اگزوز گرد بیضی در دو طرف دیفیوزر عقب قرار دارند.
انتظار میرود کراساور جدید چانگان با تجهیزاتی مانند صندلیهای چرمی، تنظیم برقی صندلی، کروزکنترل، سیستم کنترل کشش (TCS)، کنترل الکترونیکی پایداری (ESP)، صفحه پانل راننده دیجیتالی، سنسورهای نور و باران، سیستم ورود بدون کلید با استارت دکمهای، شارژر بدون سیم موبایل، گرمکن آینههای جانبی، سیستم مولتی مدیا با صفحه نمایش لمسی 10.25 اینچی و شش بلندگو، اتصال بلوتوث و هندزفری، تهویه مطبوع اتوماتیک با فیلتر، چراغهای LED با دیلایت (DRL)، رینگهای اسپرت ۱۸ اینچی، ترمز ABS با EBD و ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، هشدار کمربند ایمنی، نمایش فشار باد لاستیکها(TPMS)، ایربگهای راننده و سرنشین و جانبی و پردهای، سنسور باران، سنسور پارک عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، انتخاب حالتهای رانندگی (Drive Mode)، سیستم استارت استاپ موتور، پارک اتوماتیک، کنترل حرکت خودرو در سربالایی(HAC)، هشدار حرکت بین خطوط (LKA)، هشدار برخورد از جلو (FCW)، سانروف پانورامیک با قابلیت باز و بسته شدن و درب صندوق عقب برقی به بازار کشورمان ارایه خواهد شد.
فضای محفظه بار این کراساور به ۴۰۳ لیتر میرسد که در صورت خواباندن صندلیهای ردیف دوم این فضا به ۹۵۰ لیتر افزایش مییابد. سیستم تعلیق در محور جلوی چانگان CS35 پلاس از نوع مکفرسون است و در محور عقب از سیستم محور پیچشی (Torsion Beam) با بازوی مستقل استفاده شده است که در مقایسه با سایر سیستمهای تعلیق اکسل عقب، کیفیت چندانی ندارد. تنها مزیت این سیستم تعلیق، فضای بیشتر برای سرنشینان عقب در داخل کابین است. قیمت چانگان CS35 پلاس در چین از ۶۹,۹۰۰ یوآن معادل ۱۰,۳۵۰ دلار آغاز میشود و در بالاترین نسخه به ۱۰۹,۹۰۰ یوآن معادل ۱۶,۲۷۰ دلار میرسد.
نیم نگاهی به چانگان Uni-T
بنابراین این خودرو به میزان قابلتوجهی از نسخه Uni-T ارزانتر است و انتظار میرود با قیمتی عرضه شود تا با هایما اس5 و ام وی ام X22 رقابت کند؛ هر چند که مطمئنا قیمت آن در بازار با توجه به تورم افسارگیسخته در صنعت خودرو رقم های بالاتری خواهد بود.