• تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حریم خصوصی
  • فیلم تست و بررسی خودرو، اخبار و قیمت ماشین
سبقت‌آزاد
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه مشخصات ماشین‌ها و بررسی خودرو
بعد از ارایه محصولاتی مانند پادرا پلاس و دنا پلاس توسط شركت‌‌های زامیاد و ایران خودرو، شاهد عرضه محصولات جدید رانا پلاس و سورن پلاس بوده‌‌ایم. در این مطلب قصد داریم به معرفی این دو محصول جدید ایران خودرو و اختلاف آنها با نسخه‌‌های معمولی آنها بپردازیم.

مقایسه سورن پلاس و رانا پلاس، تب داغ پلاس‌سازی!

چند سالی است كه در شركت‌‌های خودروسازی ایران بازار پلاس‌‌سازی داغ است و موج پلاس‌‌سازی که به دلایلی مانند توجیه افزایش قیمت خودرو، بهبود فنی و تغییرات ظاهری محصولات خودروسازان صورت می‌‌گیرد، اخیرا به ترفندی قانونی برای خودروسازان داخلی برای افزایش قیمت محصولاتشان تبدیل شده است. بعد از ارایه محصولاتی مانند پادرا پلاس و دنا پلاس توسط شركت‌‌های زامیاد و ایران خودرو، شاهد عرضه محصولات جدید رانا پلاس و سورن پلاس بوده‌‌ایم. در این مطلب قصد داریم به معرفی این دو محصول جدید ایران خودرو و اختلاف آنها با نسخه‌‌های معمولی آنها بپردازیم.

توسط مهندس اشکان معصومی
فروردین ۱۳, ۱۴۰۲
زمان مطالعه: زمان موردنیاز برای مطالعه: 9 دقیقه
1

سورن پلاس:

خودروی سورن پلاس هشتمین فیس لیفت از خانواده سمند است که پیش فروش آن از مهر ماه 1399 ایران خودرو آغاز شد. سورن پلاس، تفاوت چندانی با فیس لیفتهای قبلی سورن ندارد، ولی تغییرات جزیی در چراغ‌‌های جلو و عقب، سپر جلو و عقب، رینگ‌‌های آلومینیومی و نمای داخل کابین را می توان مشاهده کرد. رینگ‌‌های آلومینیومی آن، جذاب‌‌تر از مدل قبلی است، ولی در ظاهر چراغ‌‌ها تغییر محسوسی دیده نمی‌شود.

سمند سورن پلاس

با توجه به تحریم اقتصادی کشور و نبود امکانات کافی جهت تولید محصولات جدید، شرکت‌‌های خودروسازی به دنبال بروزرسانی و افزودن آپشن‌‌های جدید به محصولات قبلی خود هستند تا توجیهی برای افزایش قیمت و ارائه یک محصول به اصطلاح جدید داشته باشند.

بعد از قطع همکاری شرکت‌‌های بین المللی با خودروسازان داخلی، این شرکت‌‌ها که توانایی مونتاژ خودروهای جدید را نداشتند، مجبور به بروزرسانی محصولات خود شدند تا با تغییر چهره یا فیس لیفت محصولات خود همراه با افزایش برخی امکانات جدید، جذابیت محصولات قدیمی خود را تا حدودی افزایش دهند. سورن پلاس از مشتقات سمند سورن است که پس از مدل‌‌های سورن ELX و سورن توربو وارد بازار خودروی کشور شد.

سمند سورن پلاس

سورن پلاس به پیشرانه EF7 با حجم 1.7 لیتر مجهز شده است که حداکثر قدرت ۱۱۵ اسب بخار در دور موتور 6000 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۶۰ نیوتن متر را در دور موتور 3500 تا 4500 دور در دقیقه فراهم می‌‌نماید و مطابق با استاندارد‌ آلایندگی یورو۵ ساخته شده است. این پیشرانه همان موتوری است که روی تمامی محصولات این خانواده اعم از سمند معمولی، دنا، دنا پلاس و سورن نصب می‌شود. در خودروی جدید سورن پلاس، توان موتور توسط گیربکس پنج سرعته دستی BE3 به چرخ‌‌های جلو منتقل می‌‌شود.

این قوای محرکه شتاب صفر تا صد 12 ثانیه و حداکثر سرعت 190 کیلومتر در ساعت را برای سورن پلاس فراهم می‌‌نماید. نکته قابل تأمل در مورد سورن پلاس این است که استاندارد یورو۵ با بنزین یورو۲ هیچ سنخیتی ندارد.

سمند سورن پلاس

از امکانات استاندارد سورن پلاس می‌توان به ترمز ABS با EBD، رینگ‌‌های آلومینیومی دو رنگ 15 اینچی، ایربگ راننده و سرنشین جلو، سنسور دنده عقب، فرمان هیدرولیک، آینه جانبی مجهز به راهنما با تنظیم برقی و تاشو، تنظیم برقی صندلی‌‌های جلو، چراغ‌‌های LED، چراغ روشنایی روز (Day Light)، چراغ مه‌‌شکن جلو و عقب، تنظیم ارتفاع چراغ‌‌های جلو، سیستم روشنایی ترک خودرو، کمربند ایمنی سه نقطه‌‌ای سرنشینان، شیشه دودی عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم صوتی MP3 با 4 بلندگو و کلیدهای کنترلی روی فرمان (MFC)، کامپیوتر سفری، صندوق‌‌پران، ایزوفیکس برای نصب صندلی کودک و کروزکنترل اشاره کرد. این خودرو به جای سورن ELX در بازار عرضه شد و امکانات جدیدی نسبت به ELX دارد.

در ابتدا نسخه بنزینی تنفس طبیعی و بنزینی توربوی این خودرو به بازار عرضه گردید و قرار بود که نمونه CNG توربو آن نیز از شهریور ماه ۱۳۹۹ روانه بازار شود. در طراحی کلی و نمای ظاهری سورن تفاوت چندانی با سایر مدل‌‌های سورن به چشم نمی‌خورد.

طراحی این خودرو در مقایسه با رقبای امروزی حرف چندانی برای گفتن ندارد و همان طراحی محافظه‌‌کارانه خود را حفظ کرده است، ولی طرح گرافیکی جدید چراغ‌‌های جلو و عقب و رینگ‌‌های آلومینیومی تا حدودی توانسته به جذابیت آن بیافزاید. سایر تغییرات ظاهری شامل تغییر جزیی طرح جلوپنجره، تغییر دستگیره درها و افزودن یک اسپویلر (باله عقب) کوچک به درب صندوق هستند.

سمند سورن پلاس

کابین این خودرو نیز دچار تغییرات جزیی شده است که شامل روکش فرمان چرمی، دوخت قرمز صندلی‌‌ها و طرح فیبرکربنی برخی از قطعات کابین هستند که تا حدودی ظاهر کابین را تغییر داده است، ولی مواد و متریال استفاده شده در کابین، همان پلاستیک بی‌‌کیفیت در نسل‌‌های قبلی است. با صرف نظر کردن از برخی ایرادات همچون طراحی ظاهری قدیمی، پلتفرم قدیمی، مصرف سوخت بالا و قیمت بالا، از جمله مزیت‌‌های سورن پلاس می‌‌توان به هندلینگ خوب و آپشن‌‌های نسبتا مناسب اشاره کرد.

در سورن پلاس ترمزهای جلو و عقب هر دو دیسکی هستند. خودروهایی مانند پژو پارس LX، پژو 206 صندوق‌‌دار و دنا معمولی را می‌‌توان به عنوان رقبای سورن پلاس در بازار خودرو نام برد. سورن پلاس به دلیل طراحی بروزتر و دارا بودن آپشن‌‌های بیشتر، مطمئنا گزینه بهتری برای خریداری خواهد بود. قوای محرکه و جعبه دنده سورن پلاس در بسیاری از محصولات دیگر ایران خودرو نیز مشاهده می‌شود و همین موضوع می‌تواند به خریداران اطمینان دهد که خودروی مذکور در بحث فنی و خدمات پس از فروش مشکلی نخواهد داشت.

رانا پلاس:

رانا پلاس

گروه صنعتی ایران خودرو رانا پلاس نمونه فیس لیفت و ارتقا یافته مدل راناLX  را در همان سال 99 معرفی کرد که امکانات رفاهی بیشتری در مقایسه با نسخه استاندارد دارد و تا حدودی نمای ظاهری آن بروزتر شده است. رانا پلاس به یک پیشرانه 1.6 لیتری TU5 مجهز شده است که قدرت ۱۰۵ اسب بخار را در دور موتور 5800 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر را در دور موتور 4000 دور در دقیقه تولید می‌‌کند.

قدرت موتور توسط گیربکس ۵ سرعته دستی به محور جلو منتقل می‌‌شود که بعدها به گیربکس 6 سرعته دستی تولید ایران خودرو نیز مجهز گردید. این پیشرانه همان موتوری است که روی بسیاری از محصولات این خانواده اعم از پژو 206، پژو 207، دنای معمولی و سمند LX نصب می‌شود. این قوای محرکه شتاب صفر تا صد 12 ثانیه و حداکثر سرعت 190 کیلومتر در ساعت را برای رانا پلاس فراهم می‌‌نماید.

رانا پلاس

این سدان کلاس B دارای استاندارد آلایندگی یورو۵ است که با بنزین معمولی یورو2 در تضاد است. رانا پلاس به تجهیزاتی نظیر دو ایربگ جلو، ترمز ABS با EBD، فرمان هیدرولیک، رینگ‌‌های فولادی 14 اینچی، ایربگ راننده و سرنشین جلو، سنسور دنده عقب، آینه‌‌های جانبی مجهز به راهنما با تنظیم برقی، چراغ‌‌های LED  جلو، چراغ مه شکن جلو و عقب، تنظیم ارتفاع چراغ‌‌های جلو، کمربند ایمنی سه نقطه‌‌ای سرنشینان عقب، سیستم تهویه مطبوع دستی، سیستم صوتی با توییتر و 4 بلندگو، کلیدهای کنترلی سیستم صوتی روی فرمان (MFC)، کامپیوتر سفری، سیستم عیب‌‌یابی هوشمند مولتی پلکس، قفل مرکزی با ریموت، صندوق پران و ایزوفیکس برای نصب صندلی کودک اشاره کرد.

البته امکاناتی مانند چراغ روشنایی روز (Day Light)، کروزکنترل، فرمان برقی و گیربکس AMT جزو آپشنهایی هستند که بعدها به تدریج به رانا پلاس اضافه شد. این خودرو در فاز نخست با همان گیربکس پنج سرعته دستی به مشتریان ارائه شد و در فازهای بعدی با گیربکس ۶ دنده جدید ساخت شرکت ایران خودرو عرضه گردید و همچنین قرار بود موتور EC5 نیز بر روی رانا پلاس نصب شود.

رانا پلاس

در حقیقت باید رانا پلاس را نسخه ارتقا یافته رانا بدانیم که از یورو4 به یورو5 تغییر یافته و به امکانات بیشتری مجهز شده است. این خودرو تغییرات ظاهری کمی نیز داشته است، به عنوان مثال، گرافیک داخلی چراغ‌‌های جلو و عقب تغییر کرده و به چراغ روشنایی روز نئونی مجهز شده است. همچنین قاب آینه‌‌ها تغییر کرده و به راهنمای LED مجهز شده است. در کابین رانای جدید کیلومترشمار دیجیتالی با هشدار بستن کمربند تعبیه شده است و همان فرمان 207 جدید برای آن استفاده شده است که دکمه‌‌های کنترلی سیستم صوتی روی آن وجود دارد و در قسمت پایینی، روکش نقره‌‌ای رنگی برای القای حس اسپرت به راننده تعبیه شده است.

رانا پلاس

تغییرات دیگر شامل کنسول میانی بین صندلی‌‌های جلو، آینه برقی، طرح جدید پنل داشبورد، رودری‌‌های جدید، چراغ‌‌های جدید جلو و عقب، دسته دنده جدید، ستون فرمان تلسکوپی، صفحه کیلومتر جدید مشابه با 206 اتوماتیک، سیستم صوتی با بلوتوث و MP3 بدون پخش CD، جلوپنجره جدید، صندلی‌‌های جدید مشابه 207 با ایزوفیکس، دستگیره و زه جانبی همرنگ بدنه، کلیدهای کنترلی روی فرمان، آینه‌‌های جانبی راهنمادار با تنظیم برقی، چراغ مه‌‌شکن جدید هستند.

در رانا پلاس، ترمز جلو دیسکی و ترمز عقب کاسه‌‌ای است. خودروهایی مانند پژو ۲۰۶ صندوق‌‌دار، پژو 207i صندوق‌‌دار، ساینا و سمند از رقبای راناپلاس هستند. نظر به اینکه قوای محرکه و جعبه دنده رانا پلاس در محصولات دیگر ایران خودرو نیز موجود بوده است، به خریداران اطمینان می‌‌دهد که خودروی مذکور در خصوص قطعات و خدمات پس از فروش مشکل عمده‌‌ای نخواهد داشت.

برای دیدن فیلم‌های تست و بررسی خودرو سبقت آزاد اینجا کلیک کنید.

   جدول مقایسه مشخصات فنی:

رانا پلاس

سورن پلاس

شاید خوشت بیاد

آریسان ۲ روز ۳۱ اردیبهشت‌ماه در بورس کالای ایران عرضه می‌شود

تسویه حساب خلافی برای دریافت پلاک جدید خودرو الزامی شد

نوع پیشرانه

4 سیلندر 16 سوپاپ TU5

4 سیلندر 16 سوپاپ EF7

حجم موتور (سی سی)

1587

1650

قدرت موتور (اسب بخار)

105 hp @ 5800 rpm

115 hp @ 6000 rpm

گشتاور موتور (نیوتن متر)

142 @ 4000 rpm

160 @ 3500-4500 rpm

سرعت (کیلومتر بر ساعت)

190

190

شتاب صفر تا صد (ثانیه)

12

12

طول/ عرض/ ارتفاع خودرو (میلیمتر)

4292x1684x1453

4534x1720x1460

فاصله بین محورهای جلو و عقب (میلیمتر)

2445

2671

وزن خودرو (کیلوگرم)

1134

1257

فضای صندوق (لیتر)

400

500

حجم باک بنزین (لیتر)

50

66

مصرف سوخت (لیتر در صد کیلومتر)

6

7.4

برچسب ها: ایران خودرودنا پلاسرانا پلاس

با زدن این دکمه اخبار و شرایط فروش خودروها را آنلاین مال خودت کن

با من خداحافظی کن
نوشته قبلی

اعلام نرخ جدید ورود به محدوده طرح ترافیک

نوشته‌ی بعدی

مقایسه دنا پلاس توربو اتوماتیک با شاهین G توربو

مهندس اشکان معصومی

کارشناس خودرو، تست درایور و مترجم مطالب فنی

ممکنه بپسندی

آریسان ۲ روز ۳۱ اردیبهشت‌ماه در بورس کالای ایران عرضه می‌شود
بازار خودرو

آریسان ۲ روز ۳۱ اردیبهشت‌ماه در بورس کالای ایران عرضه می‌شود

اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۴
تسویه حساب خلافی برای دریافت پلاک جدید خودرو الزامی شد
خبر درگوشی

تسویه حساب خلافی برای دریافت پلاک جدید خودرو الزامی شد

اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
نوشته‌ی بعدی
هر چند که با توجه به شرایط نامناسب ثبت نام و قرعه‌‌کشی محصولات در کارخانه مجبور هستید خودروی مورد نیاز خود را با قیمت چند ده میلیون تومان بیشتر از بازار تهیه کنید. در این مطلب به بررسی و مقایسه دو خودروی دنا پلاس توربو اتوماتیک و شاهین G توربو پرداخته‌‌ایم.

مقایسه دنا پلاس توربو اتوماتیک با شاهین G توربو

دیدگاه‌ها ۱

  1. بنه ای می‌گوید:
    قبل 2 سال

    در واقع مکری حیله گرانه هست
    ماشین از اول طراحی میشه
    ابتدا با حذف آپشنها با عنوان ماشین جدید طی صف های عریض و طویل غالب میکنن
    و سپس یک تیپ فول میدن
    اینهم که فروش رفت بعدش تیپ اصلی یا همون چیزی که از ابتدا قرار بوده عرضه بشه رو با قیمت دوبرابری میفروشن
    نمونه و مصداق اصلی آن سمند

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 1 =

دسته بندی مطالب

  • آموزش خودرو (۲۷۹)
  • بازار خودرو (۴۱۴)
  • به زودی در بازار خودرو ایران (۲۴۹)
  • پیشنهاد سردبیر (۹۲)
  • تجربه رانندگی و سفر (۷۱)
  • خبر درگوشی (۴,۳۹۳)
  • داشبورد (۳۲۷)
  • فناوری در خودرو (۳۴۸)
  • فیلم تست و بررسی خودرو (۴۶)
  • مشخصات ماشین‌ها و بررسی خودرو (۹۱۱)

سبقت آزاد

ما از تیرماه 1394 با تولید فیلم‌های تست و بررسی خودرو و مقالات خودرویی  همراه شما هستیم. هدف ما در پایگاه خبری سبقت‌آزاد انتشار مقالات تست و بررسی ماشین‌های ایرانی و واراداتی موجود در بازار ایران و جهان و نیز مقایسه آنها با یکدیگر است. تا علاقه‌مندان به خرید خودرو و ماشین بازها بتوانند با آگاهی از فناوری های خودرو، قیمت و اخبار و شرایط فروش خودروها، مشخصات و اطلاعات فنی ماشین‌ها شایسته‌ترین انتخاب را در خرید بهترین خودرو ایرانی و خارجی، وسایل نقلیه و تجهیزات جانبی و آپشن داشته باشند.

آخرین نوشته‌ها

  • اطلاعیه گروه بهمن درباره اظهارات شهرداری منطقه ۱۸ تهران
  • مراسم تست درایو بایک بیجینگ U5 پلاس برگزار شد؛ سومین محصول دیار خودرو در مسیر تحول
  • قرارداد تولید ۳۰ هزار دستگاه کامیونت دوگانه سوز زامیاد به امضا رسید
  • خصوصی سازی سایپا در ایستگاه اهلیت سنجی متقاضیان؛ تحلیل یک گزینه جدی
  • تبلیغات
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تماس باما

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
  • نقد و بررس خودرو
  • به زودی در بازار ایران
  • تجربه رانندگی و سفر
  • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
  • تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • ورود

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©