گزارشی بر 28امین دوره نمایشگاه خودرو تبریز ۱۴۰۳
مهر ماه امسال نمایشگاه خودرویی کشور در یکی از کلانشهر های ایران در شهر زیبای تبریز برگذار شد. در این نمایشگاه محصولات مختلفی از تولیدات داخلی، محصولات مونتاژی و همچنین برخی از خودروهای وارداتی حضور داشتند. علاوه بر خودروسازان،قطعه سازان داخلی نیز در نمایشگاه خودروی تبریز مهرماه 1403 شرکت کرده بودند. نمایشگاه تبریز توسط شرکت نیکاتیس مجری برگذاری بیست و هشتمین نمایشگاه صنعت خودرو برگذار شد.
طبق گفته مدیرعامل این شرکت، برندهای متنوعی در زمینه خودرو و قطعات خودرو در این نمایشگاه حضور داشتهاند. هرچند علارغم اینکه شهر تبریز و به صورت کلی استان آذربایجان شرقی و استانهای همجوار از جمعیت قابل توجهی در شمال غرب کشور برخوردار هستند اما با گشت و گذاری در نمایشگاه میتوان متوجه شد برخی از شرکتهای فعال در زمینه خودرو در این نمایشگاه حضور نداشتند. در ادامه قصد داریم گزارشی از بیست و هشتمین نمایشگاه صنعت خودرو در تبریز را با شما به اشتراک بگذاریم…
چه خودروسازان و شرکتهایی در نمایشگاه خودرو تبریز ۱۴۰۳ حضور داشتند؟
در نمایشگاه تبریز امسال شرکتها و برندها در غرفه های مختلفی حضور داشتند. برای مثال در این نمایشگاه شرکتهایی مانند زامیاد، ایران خودرو دیزل، ایران کاوه سایپا، محور خودرو گواه، ایدم، قطعات خاور، مجتمع صنعتی پلیسان، چرخشگر، گروه خودرویی آسا، صمت خودروی ایرانیان، راسا موتور خاورمیانه و صنایع اتومبیلسازی فردا در سالن امیرکبیر نمایشگاه تبریز مستقر شده بودند.
همچنین شرکتهای آرام سیکلت مادو، ارس خودرو دیزل(آمیکو)، مجتمع بقیهالله الاعظم سهند، خودروسازان دیزلی آذربایجان ،نیرو محرکه، آمیتیس گستر نگاه پیشگام، باتریساز هوشمند، گروه صنعتی ایران روور، شرکت پالایش نفت تبریز!، شرکت مهندسی صنعت گستر بهکاران، جهان همتا سیکلت یا همان همتاز موتور، نانو گستران برتر و پیشگامان صنعت اکسیر پایتخت در غرفههای سالن پروین اعتصامی نمایشگاه تبریز حضور داشتند. علاوه بر این شرکت کرمان موتور نیز به تنهایی سالن شهریار نمایشگاه تبریز را در اختیار داشت و عملا بزرگترین غرفه نمایشگاه به این خودروساز خصوصی تعلق داشت، پس بیایید با همین شرکت اصل مطلب را شروع کنیم.
غرفه کرمان موتور در نمایشگاه تبریز
همانطور که پیش تر گفتیم بزرگ ترین غرفه نمایشگاه تبریز عملا با در اختیار داشتن یک سوله مستقل مربوط به کرمان موتور بود.این شرکت خودروسازی با تنوعی گسترده از محصولات خودش در نمایشگاه حاضر شده بود.
برای مثال کرمان موتور اولین خودروی تولیدی و ایرانی کرمان موتور که نمونه ای از جک j4 است یعنی کی ام سی ایگل به همراه محصولات مونتاژی مانند پیکاپ جدید کی ام سی T9 و پیکاپ KMC T8، کی ام سی A5 ،کی ام سی X5 و محصولات وارداتی مانند KMC E30X ، هیوندای الانترا و هیوندای کونا که از پر حاشیههای این نمایشگاه بود را به نمایشگاه تبریز آوردهبود.کرمان موتور کی ام سی J7 سدان خود و نمونه برقی آن را هم به همراه جک JS 6 پلاگین هیبرید در نمایشگاه تبریز به نمایش گذاشته بود.
همچنین گروه خودروسازی بم که زیر مجموعه ای از کرمان موتور است نیز با محصول بک X3 PRO که اخیرا قیمت آن به بیش از یک میلیارد تومان در درب کارخانه افزایش یافته ، در این غرفه شرکت کرده بود.غرفه کرمان موتور از غرفه های شلوغ بیست و هشتمین دوره نمایشگاه صنعت خودرو تبریز بود.
غرفه راسا موتور خاورمیانه در نمایشگاه تبریز
راسا موتور از دیگر شرکت هایی بود که در نمایشگاه تبریز با سبد کاملی از محصولات خود حضور داشت.این شرکت به لطف در اختیار داشتن سبد خودرویی وارداتی بازدید کنندگان مناسبی داشت. راسا موتور محصولاتی از برند جی ای سی مانند جی ای سی امکو، جی ای سی امزوم، و محصولاتی از برند ژاپنی سوزوکی شامل سوزوکی بالنو، سوزوکی فرانکس هیبرید و سوزوکی جیمنی در غرفه خود به نمایش گذاشته بود.
سوزوکی جیمنی در دو نسخه سه در و پنج در در نمایشگاه تبریز قرار داشت.این خودرو که با 100 اسب بخار از خودروهای آفرودی به حساب میاد مورد توجه بازدید کنندگان قرار داشت البته بعد از اعلام قیمت جیمنی با حدود دو میلیاردو ششصد میلیون شوکه زیادی به علاقمندان به ماشین وارد شد و انتقاد های زیادی را همراه خود داشت.
غرفه ایرانخودرو دیزل در نمایشگاه تبریز
شرکت ایرانخودرو با زیر مجوعه تجاری و دیزلی خود در این نمایشگاه حضور پیدا کرده بود و از محصولاتی مانند کشنده آتامان، کشنده H4 و کشندهH5، ون وانا، کامیونت باری آرنا پلاس اتوبوس شهری و برقی آتروس و همنین نسخه جدید فوتون G7 در غرفه خود استفاده کرده بود.این غرفه خیلی شلوغ نبود و جای محصولات سواری هرچند تکراری ایرانخودر نیز حس میشد.
غرفه گروه فردا موتور در نمایشگاه تبریز
شرکت فردا موتور از شرکت های خصوصی در زمینه مونتاژ و واردات خودرو و فروش این محصولات در منطقه آذربایجان است.این شرکت با توجه به تمرکزی که روی بازار این منطقه دارد حضور پر رنگی در نمایشگاه تبریز داشت. ابتدا به محصولات مونتاژی این برند اشاره کنیم، فردا موتور با تمام خودروهای مونتاژیش شامل فردا 511، فردا T5، فردا SX5 و سوبا M4 در نمایشگاه تبریز حاضر بود. علاوه بر محصولات مونتاژی محصولات وارداتی فردا موتور نیز به نمایش گذاشته شدهبود.
جیلی آزکارا ، ام جی 4،ام جی5، ام جی GT، ام جی سایبراستر که گل سر سبد غرفه فردا موتور بود بعنوان خودروهای وارداتی در نمایشگاه به نمایش درآمدند. سایبرستر از ماشین های جذاب این نمایشگاه بود هرچند برنامهای از سوی فردا موتور برای عرضه این محصول به بازار ارائه نشده و فعلا گویا قرار نیست به بازار بیاید.برخی از کاربران معتقدند فردا موتور صرفا برای جلب توجه و تنها با ذهنیت تبلیغاتی سایبراستر را به نمایش در میآورد.
فردا موتور محصولات تجاری و دیزل خود را نیز با خود به نمایشگاه آورده که شامل کشنده های FD560 و کشنده FD550 بود.
غرفه زامیاد بعنوان زیر مجموعهای از سایپا در نمایشگاه تبریز
سایپا نیز از غایبان نمایشگاه تبریز بود.البته گروه زامیاد و ایران کاوه بعنوان زیر مجموعه هایی از این شرکت خودروسازی داخلی حضور داشتند. البته عموما محصولات سبک نیمه سنگین و سنگین زامیاد و ایران کاوه محصولات مونتاژی هستند.
محصولاتی مانند کامیونت باراد 6 تن، وانت کارون، پادرا پلاس لانگ مسقف فلزی یخچالدار و کاربری هایی متفاوت دیگر، اتوبوس های کف کوتاه شهری دیزل و برقی و اتوبوس U9 در دو نوع معمولی و VIP، وانت اکستند و همچنین جدیدترین محصول شرکت زامیاد، مینی تراک واندر ، که به تعبیر برخی جایگزین نیسان آبی نامیده میشود در غرفه زامیاد و ایران کاوه دیده میشد.
سایر شرکت های حاضر در نمایشگاه تبریز
علاوه بر شرکتها قطعه سازی و فعال در خدمات پس از فروش، شرکت هایی مانند شرکت آمیتیس گستر با محصول نیسان سیلفی، شرکت پارس ساتر هوشمند که وارادات انحصاری محصولات اشکودا که از زیر مجموعههای فولکس واگن هست را در اختیار دارد با محصولاتی مانند سدان اشکودا سوپرب و کاروک در بیست و هشتمین دوره نمایشگاه صنعت خودرو در تبریز حضور داشتند
آیا 28امین دوره نمایشگاه خودرو تبریز ۱۴۰۳ موفق بود؟
نمایشگاه خودرو تبریز ۱۴۰۳ درحالی برگزار شد که شرکتهای خودروسازی زیادی غایب این نمایشگاه بودند؛ انگیزه این شرکتها برای عدم حضور در نمایشگاه مشخص نیست. البته بازدیدکنندگان نیز از عدم حضور گسترده شرکتها و همچنین افزایش قیمت محصولات از سوی خودروسازان گلایهمند بودند.
به نظر میرسد عدم حضور شرکتهای دیگر در نمایشگاه تبریز از دید مخاطبان یک اشتباه محاسباتی و یا عدم ارایه محصول جدید بوده است. اما هرچه که بود به نظر میرسد رسانهها نیز به طبع عدم حضور بزرگان صنعت خودرو از پوشش گسترده و همیشگی خود سرباز زدند تا این نمایشگاه در سکوت خبری مهجور بماند.
نهایتا عدم استقبال مردم از نمایشگاه تبریز صرفا منجر به ایجاد هزینههای گزاف غرفهداری بر دوش شرکت کنندگان شد که باید دید با حضور در چنین نمایشگاهی به اهداف مشخص خود در آن رسیدهاند یا خیر؟
به نظر شما دلیل غایب بودن بسیاری از خودروسازان بزرگ دولتی و خصوصی در نمایشگاه تبریز چه بوده است؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.