• تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حریم خصوصی
  • فیلم تست و بررسی خودرو، اخبار و قیمت ماشین
سبقت‌آزاد
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه خبر درگوشی
یک وکیل دادگستری می‌گوید، «شرکت ایران خودرو و کروز در یکدیگر منحل نشده و ادغام نیز در این شرکت‌ها اتفاق نیفتاده است.»

استنباط کمیسیون اصل نود، غلط است؛ ایران خودرو، نه ادغام شده و نه منحل

یک وکیل دادگستری می‌گوید، «شرکت ایران خودرو و کروز در یکدیگر منحل نشده و ادغام نیز در این شرکت‌ها اتفاق نیفتاده است.»

توسط خبر آگهی
مرداد ۷, ۱۴۰۲
زمان مطالعه: 1 دقیقه
0

یکم مردادماه خبری به نقل از علی خضریان، منتشر شد که در آن سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس از احراز تخلف در جریان خصوصی‌سازی شرکت ایران خودرو خبر داد. خضریان در حالی از شرکت کروز در میان سهامداران ایران خودرو نام می‌برد که بررسی سهامداران ایران خودرو در سامانه کدال گواهی می‌دهد قطعه سازی کروز هیچ سهمی در خودروسازی معظم ایران خودرو ندارد.
سخنگوی این کمیسیون اما توضیح نمی‌دهد، چطور روابط دو شرکت خصوصی (ایران خودرو و کروز) در دستور کار این کمیسیون قرار گرفته چرا که در قانون اساسی این کمیسیون مسئول رسیدگی به شکایات شهروندان از عملکرد قوای سه گانه کشور است نه شرکت‌های خصوصی.

در اصل نودم قانون اساسی آمده: «هرکس شکایتی از طرز کار مجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه داشته باشد، می‌تواند شکایت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند. مجلس موظف است به این شکایات رسیدگی کند و پاسخ کافی دهد و در مواردی که شکایت به قوه مجریه یا قضائیه مربوط است رسیدگی و پاسخ کافی از آنها بخواهد و در مدت متناسب نتیجه را اعلام نماید و در موردی که مربوط به عموم باشد به اطلاع عامه برساند»
علی خضریان می‌گوید تخلف واگذاری سهام ایران خودرو مستند به ماده ۴۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی است. این ماده اشاره به «تملک» شرکت‌ها توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی به نحوی دارد که «موجب اخلال در رقابت در یک و یا چند بازار گردد»؛ اما شواهد امر نشان می‌دهد در میان شرکت‌های صاحب سهام ایران خودرو، ادغام یا انحلال اتفاق نیفتاده است.
در همین رابطه از ملیحه رنجبر، وکیل دادگستری در حوزه‌ی مسائل شرکت‌ها پرسیدیم «در این مواد قانونی تملک چه معنایی دارد؟» که وی با اشاره به ماده ۱۰۵ قانون برنامه ۵ساله تفسیری کلی از آنچه در قانون «تملک» دانسته می‌شود، اشاره کرد و یادآور شد که در ماده مذکور آمده: «ادغام شرکت‌های تجاری، مادامی که موجب ایجاد تمرکز و بروز قدرت انحصاری نشود، به شکل یک جانبه (بقاء یکی از شرکت‌ها ـ شرکت‌ پذیرنده) و ادغام دو یا چند جانبه (محو شخصیت حقوقی شرکت‌های ادغام‌شونده و ایجاد شخصیت حقوقی جدید ـ شرکت جدید)، در چهارچوب اساسنامه آن شرکت در سایر شرکت‌های تجاری موضوع ادغام، مجاز است»
رنجبر یادآور ‌شد، مشخص است در ایران خودرو ادغام اتفاق نیفتاده و هویت مستقل خود را دارد بنابراین فرآیند خصوصی‌سازی مشکلی ندارد چرا که توضیح قانون مبنی بر «محو شخصیت حقوقی شرکت‌های ادغام‌شونده و ایجاد شخصیت حقوقی جدید ـ شرکت جدید» اتفاق نیفتاده است.

این وکیل دادگستری بر همین اساس استدلال می‌کند حضور کروز به هیچ تعبیری منجر به ایجاد انحلال در ایران خودرو نشده است.
او در پاسخ به این سوال که «آیا حضور همزمان شخصیتی در شرکت کروز و شرکت‌های دیگر به معنای مسئولیت شرکت‌ کروز در ایران خودرو می‌شود؟» گفت: در درجه اول هر شرکت شخصیت مستقل حقوقی خود را دارد و نمی‌تواند کروز را صرف حضور افراد مشترک در مدیریت آن، در ایران خودرو هم مسئول دانست.
ملیحه رنجبر در همین رابطه افزود:  مواد ۱۲۹ الی ۱۳۱ درباره‌ی نفع شرکت‌ها از یکدیگر تکالیف را روشن کرده است. در این موارد اعضای شرکت نمی‌توانند قرارداد شخصی یا طلب شخصی خود را از دارایی‌های شرکت وصول کنند. بنابراین در اینجا شرکت‌هایی که سهام ایران خودرو را دارند، حتی می‌توانند در مقام شرکت، با ایران خودرو قرارداد داشته باشند.
این وکیل دادگستری در ادامه‌ی این گفت‌و گو تایید کرد کمسیون اصل ۹۰ مربوط به شکایات مردم درباره سه قوه است و رسیدگی به این مسائل در صلاحیت این کمیسیون نیست. وی در همین رابطه یادآور شد: در این خصوص با تعدادی از همکاران نیز درباره‌ی صلاحیت ورود کمیسیون اصل۹۰ به این ماجرا مشورت کردیم، همکاران نیز اتفاق نظر داشتند که روابط شرکت‌های خصوصی در حیطه‌ی اختیارات کمیسیون اصل۹۰ مجلس نیست.

شاید خوشت بیاد

آمادگی ایران خودرو برای اعزام فوری نیرو و تجهیزات امدادی به بندر شهید رجایی

عرضه پیکاپ فوتون بنزینی اتوماتیک ایران‌خودرو دیزل با آپشن‌های جدید

برچسب ها: ایران خودروکمسیون اصل نود
نوشته قبلی

اسنپ یا تپسی؟ مقایسه برترین تاکسی های اینترنتی ایران

نوشته‌ی بعدی

شوروم BM CARS بهمن موتور در ایران مال

خبر آگهی

خبر آگهی‌ها یا رپورتاژ آگهی‌ها مطالبی هستند که توسط افراد، شرکت‌ها و ارگان‌های و... غیر از پایگاه خبری سبقت‌آزاد، جهت بازدید بیشتر تهیه شده‌اند. بنابراین سبقت‌آزاد در قبال صحت و سقم مطالب آن‌ها مسئولیتی را نمی‌پذیرد.

ممکنه بپسندی

دیوان عدالت اداری حق رای بخش خصوصی در مجمع ایران‌خودرو را تایید کرد
خبر درگوشی

آمادگی ایران خودرو برای اعزام فوری نیرو و تجهیزات امدادی به بندر شهید رجایی

اردیبهشت ۷, ۱۴۰۴
عرضه پیکاپ فوتون بنزینی اتوماتیک ایران‌خودرو دیزل با آپشن‌های جدید
خبر درگوشی

عرضه پیکاپ فوتون بنزینی اتوماتیک ایران‌خودرو دیزل با آپشن‌های جدید

اردیبهشت ۲, ۱۴۰۴
نوشته‌ی بعدی
بنابر اخبار واصله و آنچه که در شوروم BM CARS بهمن موتور مشاهده می‌شود، به زودی فعالیت خود را با عرضه محصولات متنوعی از برندهای مطرح چینی هاوال، ام جی، هونگچی، بستیون و برند کره‌ای KG Mobility آغاز می‌کند.

شوروم BM CARS بهمن موتور در ایران مال

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − پنج =

دسته بندی مطالب

  • آموزش خودرو (۲۸۰)
  • بازار خودرو (۴۰۴)
  • به زودی در بازار خودرو ایران (۲۴۵)
  • پیشنهاد سردبیر (۸۶)
  • تجربه رانندگی و سفر (۷۱)
  • خبر درگوشی (۴,۳۷۸)
  • داشبورد (۳۲۷)
  • فناوری در خودرو (۳۴۸)
  • فیلم تست و بررسی خودرو (۴۶)
  • مشخصات ماشین‌ها و بررسی خودرو (۹۱۱)

سبقت آزاد

ما از تیرماه 1394 با تولید فیلم‌های تست و بررسی خودرو و مقالات خودرویی  همراه شما هستیم. هدف ما در پایگاه خبری سبقت‌آزاد انتشار مقالات تست و بررسی ماشین‌های ایرانی و واراداتی موجود در بازار ایران و جهان و نیز مقایسه آنها با یکدیگر است. تا علاقه‌مندان به خرید خودرو و ماشین بازها بتوانند با آگاهی از فناوری های خودرو، قیمت و اخبار و شرایط فروش خودروها، مشخصات و اطلاعات فنی ماشین‌ها شایسته‌ترین انتخاب را در خرید بهترین خودرو ایرانی و خارجی، وسایل نقلیه و تجهیزات جانبی و آپشن داشته باشند.

آخرین نوشته‌ها

  • ماجرای خبر فارس از توقف تولید در یک خودروسازی چه بود؟
  • سوپر اسپرت جدید بی ام و تایید شد؛ بازگشت روح M1 افسانه‌ای؟
  • معرفی مائسترو S800 سدان فوق لوکس چینی با الهام از رولزرویس و مرسدس میباخ
  • سوپر اسپرت بی ام و اسکای تاپ؛ ستاره بی‌چون‌وچرای نمایشگاه شانگهای 2025
  • تبلیغات
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تماس باما

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
  • نقد و بررس خودرو
  • به زودی در بازار ایران
  • تجربه رانندگی و سفر
  • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
  • تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • ورود

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©