4.jpg)
آواتار 12 چینی شگفتانگیز با طراحی ایرانی

آواتار 12 به لحاظ دیداری، شاهکاری چینی است با طراحی یک ایرانی. خودرویی که نادر فقیهزاده، طراح ایرانی، جلوههای بصری اعجابانگیزی به آن بخشیده است. این روزها دیگر کمتر کسی است که نام این طراح ایرانی را نشنیده باشد. فقیهزاده که 18 سال در دپارتمان طراحی بیامو در دیزاین بسیاری از محصولات این خودروساز بزرگ آلمانی نقش داشته است، از سال 2019 به عنوان مدیر دپارتمان طراحی چانگان Avatr مشغول به کار بوده و با درایت همیشگی خود، نام این برند را بر سر زبانها انداخته است.
خوانندگان و دنبالکنندگان همیشگی سبقتآزاد با برند آواتر به خوبی آشنا هستند. همانطور که میدانید، در ابتدا این پروژه، یک سرمایهگذاری مشترک بین دو خودروساز معروف چینی چانگان (Changan) و نیو (Nio) بود که در سال 2018 شروع شد. بعدها نیو به دلیل مشکل مالی از این جوینتونچر خارج شد. در حال حاضر چانگان 40.99 درصد و شرکت CATL با 17.1 درصد، سهامداران اکثر این برند بوده و مابقی سهام این شرکت متعلق به صندوقهای سرمایهگذاری مختلف است. آوتار 12 حاصل همکاری چانگان و غول باتری سازی برقی catl بوده و هواوی نیز به لحاظ تکنولوژی همکاری گستردهای با این دو دارد. هرچند که در این پروژه، هواوی سهام ندارد اما مغز و هسته موتورهای الکتریکی و سایر قطعات آن را تامین میکند.
در هفتهای گذشت شهر مونیخ آلمان میزبان رویداد رونمایی این خودرو بود تا ضمن تحسین بسیاری از کارشناسان و مخاطبین، نشانهای برای قدرت و هجوم همه جانبه چینیهای لوکس و پیشرفته به بازار اروپا و جهان باشد. بیایید آواتر 12 را بهتر بشناسیم.
سدان Avatr 12 رسما در نمایشگاه خودرو مونیخ به نمایش در آمد تا پس از معرفی کراس اوور برقی زیبای Avatr 11 به عنوان یک سدان الکتریکی 578 اسب بخاری، دومین محصولی از این برند باشد که توجه همگان را به خود جلب میکند. این قدرت بالای پیشرانه، طراحی فوق مدرن و شکیل بیرونی و اتاق شیک و مینیمال آن را باید از ویژگیهای این خودرو الکتریکی فوق العاده دانست.
آواتر 12 یک سدان رده بالای فول سایز است که بر روی پلتفرم EP1 قرار دارد و پیش از رونمایی با اسم رمز E12 شناخته میشد. در نگاه اول شباهت زیاد آن به شاسیبلند کوپه آواتر 11 به چشم میآید. در واقع، آواتر 12 یک سدان معمولی نبوده و یک لیفت بک بسیار سنگین است که از نظر ظاهری با زبان طراحی آواتر 11 همخوانی دارد. چراغهای باریک و متمایز این برند، سپر اسپرت و بدنهای نرم و بدون خط و خطوط خشن به همراه دوربین به جای آینههای جانبی، چراغهای عقب باریک و شیشه عقب بسیار کوچک آن، برایش چهرهای در خور توجه رقم زده است.
آواتر 12 ابعادی 5020/1999/1460 میلیمتری در طول، عرض، ارتفاع با فاصله بین دو محور 3020 میلیمتر دارد. این ابعاد در مقایسه با سدان نیو ET7 به میزان 81 میلیمتر کوتاهتر، 12 میلیمتر عریضتر و 45 میلیمتر کمتر است. زوایای ورود و خروج آن نیز 15.20 یا 13.18 درجه است. نکته قابل توجه دیگر این است که آواتار 12 سدانی لیفتبک پنج سرنشین و بسیار سنگین است. وزن نسخه RWD آن 2180 کیلوگرم و نسخه 4wd آن 2300 کیلوگرم وزن دارد!
در نمای داخلی یک داشبورد گسترده که در سرتاسری آن عناصر شناور وجود دارد و مطابق ادعای آواتار شبیه یک فضاپیمای صاف با بالهای گسترده است که بین درهای جلویی دراز میشوند. یک صفحه نمایش پهن که عرض داشبورد را پوشش میدهد و به عنوان یک پنجره دیجیتال محسوب میشود و صفحه لمسی مرکزی جایی است که تمام برنامهها و تنظیمات قابل دسترسی هستند.
بالای سر سرنشینان هم یک سقف شیشهای الکتروکرومیک وجود دارد که میتوان آن را با فشار دکمه از حالت عدم شفافیت به حالت شفاف تغییر داد.
در قمست پیشرانه، آواتر 12 دو گزینه در اختیار خریدان خود قرار میدهد. نسخه اول مجهز به یک موتور الکتریکی ساخت هواوی در محور عقب است که 230 کیلووات معادل 313 اسب بخار تولید میکند. اما در نسخه چهارچرخ محرک 4wd، دو موتور الکتریکی در محور جلو و عقب با مجموع قدرت 425 کیلووات معادل 578 اسب بخار را در اختیار راننده قرار میدهد. آواتر 11 شاسیبلند یا SUV نیز از همین پیشرانه بهره میبرد. البته که تاکنون از ظرفیت باتری آواتر 12 اطلاعاتی به بیرون درز نکرده است و صرفا میدانیم که دارای یک باتری سه تایی (NMC) ساخته شده توسط CATL است. اما به هر جهت، میشود حدس زد که آواتار 12 از همان باتری آواتار 11 استفاده میکند. در این صورت دو باتری آپشنال 90.4 کیلووات ساعتی و دومی 116.8 کیلووات ساعتی در اختیار خواهد داشت. عمل خنککاری باتریهای هر دو مدل توسط جریان آب به دور مدار باتریها انجام میشود و در دمای پایین هم، گرمکنها باتری را به شرایط ایدهآل برای کار میرسانند تا با هر بار شارژ کامل، پیمایشی بین 650 تا 700 کیلومتر را ممکن کند.
هر دو مدل Avatr12 دارای گیربکسهای یک دنده هستند که میتوانند تا 200 کیلومتر در ساعت سرعت بگیرند.
در پایان باید بگوییم حالا دیگر آواتر 12 بالاخره عرضه شده و برای تولید انبوه و ورود به بازار جهانی آماده است. پس از عرضه به بازار، این خودرو با سایر خودروهای برقی چینی رده بالا مانند Nio ET7 و Zeekr 001 رقابت خواهد کرد. در حال حاضر، کراس اور آواتر 11 فروش نسبتا خوبی در کشور چین دارد و مجموعا فروش 10,755 دستگاه تاکنون را به دست آورده است.
پیشبینی میشود آواتر 12 عملکرد این برند را در بازار افزایش خواهد داد. نظر شما در خصوص پیشرفت صنعت خودروی چین بهخصوص خودروهای برقی چیست؟ آینده خودروسازی این کشور را در بازار ایران و جهان چگونه پیشبینی میکنید؟
loyalty