در نظرسنجی از مردم انگلستان، مشخص شد که بخش زیادی از مردم این کشور برای قبول وسایل نقلیه خودران هنوز مشکوک و مردد هستند. این افراد توسط آزمایشگاه تحقیقات حمل و نقل (TRL) و کالج سلطنتی هنر (RCA) دانشگاه گرینویچ مورد مصاحبه قرار گرفتند. از بین افراد حاضر در مصاحبه، 47% از خودروهای خودران اظهار رضایت کرده و حس مثبتی نسبت به استفاده از خودروهای خودران در سیستم حمل و نقل عمومی ابراز کردند، ولی 43% دیگر از حضار، اعلام کردند که کمی نسبت به این امر نگران هستند و تنها 10% در خصوص خودروهای خودران حسی کاملا منفی داشتند. این یافتهها، ثمره آزمایشی بود که مجله Autocar موفق شد که روی اهالی منطقه گرینویچ در نزدیکی لندن انجام دهد تا آنها سواری یکی از چهار خودروی خودران را تجربه کنند. این خودروهای خودران، Gateway نام دارند که در یک مسیر 3.36 کیلومتری در منطقه تفریحی O2 Arena و در کنار رودخانه حرکت میکنند. خودروهای خودران با ظرفیت چهارسرنشین، دارای شاسی آلیاژی و بدنهای از جنس کامپوزیت هستند و از نظر طراحی ظاهری بدنه، شبیه به خودروهایی هستند که در ترمینال پنج فرودگاه Heathrow لندن مسافران را از پارکینگ خودروهای شخصی به ترمینال منتقل میکنند. خودروی خودران آزمایشی Gateway توسط شرکت Westfield Sportscars ساخته شده است که در آن باتری از نوع لیتیوم-یون تقویت به کار رفته و 29 سنسور نیز وظیفه کنترل و هدایت آن را به صورت تمام خودکار بر عهده دارند. وزن این خودروها تنها 900 کیلوگرم است. به دلایل ایمنی این خودروها تنها با سرعت 14.5 کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند. البته حداکثر سرعت تئوری این خودروها 75 کیلومتر در ساعت است. اندی فراست مسئول برگزاری آزمایش در شرکت Westfield در خصوص این تست بیان کرد: زمانی که بخواهید آزمایش سواری خودروهای خودران را با حضور دیگران و در یک شهر شلوغ انجام دهید، چالشها و مشکلات خودرانها کاملا مشخص شده و خود را نشان میدهند، اگر نه هرکسی میتواند تست یک خودروی خودران را در یک جاده باز و وسیع در بیابان برنامهریزی نماید!
مسیری که برای تست Gateway انتخاب شده، پهن نبوده و تنها هشت متر عرض دارد و یک ریل فولادی نیز در یک طرف آن کار شده تا از پرت شدن ناخواسته در رودخانه یخ زده Thames جلوگیری کند. در طرف دیگر مسیر، یک حصار ایمنی کشیده شده است که مرز منطقه تفریحی O2 Arena را مشخص میکند. راه در نظر گرفته شده دارای دو مسیر پیادهروی و دوچرخهسواری مجزا است که مسیر حرکت خودروی خودران Gateway در طرف منطقه O2 قرار دارد. ما یعنی اعضای تیم آزمایشی Autocar در زمانی که همراه با آقای فراست سوار بر خودرو بودیم، عکسالعملهای به موقع آن را مشاهده کردیم که چندین مرتبه در هنگام مواجه شدن با جمعیت افراد پیاده، دوچرخهسواران و یا موانع دیگر، به صورت خودکار متوقف شد.
اندی فراست ادامه داد: از آنجا که این خودروی خودران تنها یک نمونه کانسپت و نمونه اولیه است و هنوز برنامهای برای تولید انبوه آن نداریم، صداهای جیغ سیستم ترمز و تکانهای شدید خودرو هنگام ترمزگیری و توقف را نادیده گرفتیم. شاید خودروهای خودران آینده یا Podها برای اخطار دادن به افراد پیاده یا دوچرخهسواران، به علامتهای دیداری بیشتر و قویتری نیاز داشته باشند. این Podها با چهار نوع سنسور کنترل میشوند: سه سنسور راداری 77 هرتز دوربرد، دو رادار لیزری برد متوسط، پنج دوربین، 20 سنسور مجاورت مافوقصوت که به سنسورهای پارک خودرو شبیه هستند. سیگنالهای سیستم GPS با گرید نظامی، حافظه ناوبری خودرو را فراهم میکند و چند کانال اطلاعاتی راهنما به وسیله سیستم سختافزاری و نرمافزاری CAVstar پشتیبانی میشوند که توسط شرکت Fusion Processing که در صنعت نظامی فعالیت میکند، توسعه یافته است.
زمانی که مسیر باز بود، خودروی خودران با سرعت حداکثر 14.4 کیلومتر در ساعت حرکت و از پیچها به خوبی عبور میکرد، ولی هنگامی که با دو پیچ تند متوالی و با حداقل فاصله بین میلههای محافظ روبرو میشد، سرعت خود را کم و تقریبا مسیر خود را گم میکرد. این امر نشان از این داشت که باید روی الگوریتمهای کنترلی کار بیشتری صورت گیرد. دقت میزان فاصله هر طرف خودروی خودران 300 میلیمتر تنظیم شده بود که یک راننده باید آن را با دقت رد میکرد، ولی خودروی حاضر در آزمون به راحتی از مسیرها رد میشد. در هر صورت، خودروی خودران Gateway در حال گذراندن مراحل توسعه الگوریتمهای کنترلی و تجهیزات ایمنی است تا راحتی محیط درونی و امنیت محیط بیرونی خودرو را به سطح بالایی برساند. اخیرا خبری منتشر شد که یک خودروی خودران آزمایشی شرکت خدمات خودرویی Uber یک عابر پیاده را زیر گرفته و برای اولین بار در دنیا، یک خودروی خودران سبب مرگ یک نفر شده است. اینگونه خبرها باعث شده تا شرکت سازنده و دانشگاه گرینویچ با هوشمندی و دقت بیشتری مراحل تکمیلی طراحی این خودروی خودران را طی کنند تا این تکنولوژی از طرف مردم عادی، مورد قبول واقع شود.
پروژههای تحقیقاتی حمل و نقل با سرمایهگذاری 100 میلیون پوندی دولت انگلستان و تحت نظارت آژانس نوآوری انگلستان (IUKA) به راه افتاد که پروژه Gateway با سرمایهگذاری 8.2 میلیون پوندی، یکی از برنامههای دولت انگلستان با هدف توسعه تکنولوژی خودروهای خودران است. توسعه تکنولوژی سنسورهای خودران، پروژه پیشخدمت پارکینگ خودکار و پروژه آزمایشی Greenwich تاکنون 2.4 میلیون پوند هزینه داشته است. 14 سازمان مختلف در این پروژه با شرکت Westfield Sportscar مشارکت میکنند: آزمایشگاه تحقیقات حمل و نقل، کالج امپریال، کالج سلطنتی هنر، مجموعه تفریحی O2، شرکت نفت Shell و شرکت Gobotix.
بعد از آزمایش گرینویچ، چهار خودروی خودران به منطقه QE Park منتقل شده تا در خیابانهای واقعی کار حملونقل را انجام دهند. سپس کار روی تست تصادف و طراحیهای مربوطه ادامه خواهد یافت. شرکت Westfield سفارش 200 خودرو خودران را از کشور کره جنوبی گرفته است و فرودگاههای خاورمیانه نیز برای جابجایی کارکنان فرودگاه به آن نیاز دارند.
مجموعا دو تکنولوژی وابسته با پارک کردن خودرو وجود دارد. یک سیستم با نام Collaborative Parking که شامل جستجوی محل پارک در پارکینگ عمومی و اطلاع به راننده است. وقتی خودرو به پارکینگ وارد میشود، یک نقشه فضاهای خالی پارک موجود را نمایش میدهد و این نقشه با اتصال به خودروهای دیگر، لحظه به لحظه بهروزرسانی میگردد. پیشبینی شده که این تکنولوژی تا 30 درصد از حجم ترافیک شهری را کاهش دهد. سیستم دیگر خودروی خودران سطح ۴ است که در آن یک خودروی خودران باید جای پارک را جستجو کرده و آن را پیدا به صورت خودکار در آن محل، پارک کند. پروژه رانندگی خودکار UK Autodrive در کشور انگلستان مراحل انتهایی خود را میگذراند که با حضور شرکایی مانند فورد و جاگوار- لندرور عملیات جستجوی خودکار جای پارک و پارک کردن خودکار توسط دو خودروی رنجرور اسپرت خودران را به نمایش گذاشت. خودروی خودکار Level4 به دو سنسور راداری لیزری (LiDAR) و یک سنسور راداری دوربرد در جلو مجهز شده است و دارای یک سنسور LiDAR در عقب و دو آنتن GPS در روی سقف خودرو است. سیستم Level4 پیشرفتهترین سطح از تولید یک خودروی خودران شخصی است و در آیندهای نزدیک درLevel5 ، خودرو باید بدون راننده کلیه امور پارک کردن را انجام دهد. خودروهای رنجرور اسپرت در جادههای عمومی منطقه کاونتری انگلستان مورد آزمایش قرار گرفتند و هر دو خودرو به خوبی در محل پارک خود قرار گرفتند.
تنها نکته منفی در آزمایش این بود که در هنگام پارک، یکی از خودروها در زمان عقب آمدن با مخروط ترافیک برخورد کرد. در هر صورت، بحث حضور خودروهای خودران در شهرها هر روز داغتر و داغتر میشود و طبیعتا به زمان حرکت این خودروها در خیابانها نیز نزدیکتر میشویم. در حال حاضر، شرکتهایی مانند تسلا، مرسدس بنز، ب.ام.و، آئودی و لندرور در زمینه تولید خودروهای خودران تحقیق و فعالیت و شرکتهای معروفی فناوری الکترونیکی و سختافزاری نظیر انویدیا، دلفی، گوگل، اپل، سیسکو، بایدو، اینتل و کوالکام در زمینه تجهیزات مورد نیاز خودروهای خودران با شرکتهای خودروساز همکاری مینمایند. البته موضوعی که در این بین مطرح شده، نحوه برخورد سایر رانندگان با خودروهای بدون راننده است و البته قبول و پذیرش این خودروها در کنار سایر رانندگان و اعتماد به این نوع خودروها بسیار بااهمیت خواهد بود. در این خصوص نیز تحقیقاتی صورت گرفته که نتیجه آن توسط کمپانی KPMG منتشر شده است. شرکت کیپیامجی که یکی از بزرگترین شرکتهای خدماتی و سرویسدهنده در زمینه مشاوره، مشاوره مالی، مالیات و حسابرسی در جهان است، آماری در زمینه آمادگی کشورها برای استفاده از خودروهای خودران منتشر کرده که طبق آن، هلند در مقام نخست و کشورهای سنگاپور و آمریکا به ترتیب در مقامهای دوم و سوم قرار دارند. این نمرات نشاندهنده سطح آمادگی کشورها برای استفاده از خودروهای خودران است که از ۳۰ نمره محاسبه شده است. کمترین میزان پذیرش در بین این ده کشور، مربوط به کشور کره جنوبی است؛ کرهایها کمترین میزان علاقه را به خودروهای خودران دارند. این در حالی است که اخیرا شرکتهای هیوندای و کیا در زمینه تولید خودروهای خودران مشغول به کار شدهاند.