مصطفی میرسلیم رییس دهمین همایش بینالمللی موتورهای درونسوز و نفت گفت: خودروهای داخلی به دلیل کیفیت ساخت قدیمی توان پاسخگویی به استانداردهای سوخت یورو ۴ و ۵ را ندارند.مصطفی میرسلیم در نشست خبری این همایش اظهار کرد: مهمترین اصل این همایش مربوط به مصرف سوخت، کیفیت سوخت و آلودگی هوا است و برای رفع این معضلات باید اقدامات فنی در تولید خودرو داشت.
وی با اشاره به کیفیت بنزین در کشور خاطرنشان کرد: برای کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا نیاز بر آن است تا در کنار ارتقاء فنی خودروها کیفیت سوخت خروجی از پالایشگاهها نیز افزایش یابد. او گفت: در حال حاضر امکان پاسخگویی به استانداردهای یورو ۴، ۵ و ۶ وجود ندارد و برای پاسخگویی به این مهم باید کیفیت تولید خودرو و قطعات ارتقا یابد که با دستگاه های تولیدی فعلی که از ۴٠ سال پیش در کارخانجات کشور وجود دارد، امکانپذیر نیست.
در رابطه با استفاده از خودروهای هیبرید و برقی در ایران بیان کرد: استفاده از تکنولوژی نوین بسیار قابل قبول است اما نباید فراموش شود اگر تامین نیروی برق خودروهای برقی برپایه تولید از نیروگاه های حرارتی باشد تاثیری در کاهش آلودگی ندارد زیرا از میزان تولید co۲ کاسته نمی شود.
وی تصریح کرد: از این رو باید به سمت تولید و عرضه محصولات هیبرید حرکت کرد و در کنار آن باید تولید انرژی تجدیدپذیر و محصولاتی بر این اساس را در دستور کار قرار داد. او دلیل عدم توجه خودروسازان داخلی به تولید محصولات با فناوری نوین را نبود زیرساخت مناسب در کشور دانست و گفت: درآمدهای نفتی عامل وابستگی اقتصاد به دلار و واردات شده که این موضوع در برخی موارد منجر به واردات محصولات و قطعات خودرویی بی کیفیت شده است.
از طرفی به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد جدیدترین آمار تولید خودروهای داخلی در شرایطی از سوی وزارت صنعت،معدن و تجارت منتشر شده است که طبق آن، سه خودروساز بزرگ کشور توانستهاند تیراژ خود را افزایش دهند.
طبق آمار اعلامی که به ۸ ماه امسال مربوط میشود، ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو در مجموع ۸۱۷ هزار و ۷۱۵ دستگاه انواع محصولات سواری را به تولید رسانده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۷/ ۱۶ درصد افزایش تیراژ را تجربه کردهاند. این روند صعودی اما در حالی است که تیراژ ماهانه خودروسازان با کاهشی جزئی همراه بوده و طبق آمار اعلامی، تولید خودروهای سواری طی آبان و در مقایسه با مهرماه امسال، حدود ۴/ ۱ درصد کاهش را به خود میبیند.
اما در حالت تفکیکی، ایرانخودروییها تا پایان آبان ماه سالجاری با تولید ۴۴۴ هزار و ۵۷۳ دستگاه خودروی سواری، افزایش تیراژی ۹/ ۱۳ درصدی نسبت به ۸ ماه سال گذشته داشتهاند. همچنین سایپا نیز که ۲۲۴ هزار و ۵۹۹ دستگاه انواع محصولات سواری را در ۸ ماه امسال به تولید رسانده، افزایشی ۱۷ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به خود میبیند. به گزارش دنیای اقتصاد، از پارسخودرو نیز خبر میرسد این شرکت توانسته با تولید ۱۴۸ هزار و ۵۴۳ دستگاه انواع خودروهای سواری، تیراژ خود را ۷/ ۲۵ درصد در مقایسه با ۸ ماه سال گذشته بالا ببرد.
اما روند صعودی تولید خودروهای سواری در شرایطی است که بازار آزاد خودرو در رکود به سر میبرد و تقاضای چندانی به چشم نمیآید. در مقابل البته خودروسازان توانستهاند با اتکا به طرحهای جذاب فروش، محصولات تولیدی را عرضه و اجازه ندهند خودروهایشان مانند دو سال پیش در پارکینگها خاک بخورند. به عبارت بهتر، خودروسازان در حال حاضر به کمک روشهای فروش قسطی و اعتباری توانستهاند مشتریان را ترغیب به خرید کنند و در غیر این صورت، آنها نمیتوانستند محصولات تولیدی را در این حجم به فروش برسانند و به تبع آن، تولید نیز بالا نمیرفت
پر واضح است که در حال حاضر کمتر کسی اعم از مسئولین و متقاضیان خودرو پیدا می شود که به کیفیت خودروهای داخلی و استانداردهای آلایندگی آنها ببالد. شاید وقت آن فرا رسیدن باشد که یک بار برای همیشه به این سوال پاسخ داده شود که آیا افزایش تولید چنین خودروهایی توجیهی دارد؟ و انتشار آمار افزایش خودرو چه کمکی به صنعت خودروی کشور می کند؟ اصولا پیرو انتشار گزارشات آماری در هر حوزه ای می بایست بتوان تصمیم سازی مناسب و کار آمدی انجام داد. امیدواریم روزی فرا برسد که در رسانه سبقت آزاد به همت دولت مردان خدمتگزارمان خبر افزایش تولید خودروهای با کیفیت، با بهترین استانداردهای آلایندگی را منتشر کنیم.