.jpg)
ایکو ریرا؛ عروس عجولانه بزک شده اما زیبا

در نمایشگاه خودرو مشهد تابستان 1402 در غرفه ایرانخودرو مینی کراس اووری زیبا به نام ایکو ریرا با درهای بسته و البته شیشههای کاملا دودی به جهت عدم نمایش به بازدیدکنندگان به منصه ظهور در آمده بود!
قاعدتا با توجه به درهای بسته ریرا و عدم دسترسی خبرنگار ما به کابین، نگاه کاملی به محصول ملی این خودروساز نمیتوان داشت. اما آنچه آشکار است، میتوان ایکو ریرا را جایگزینی برای پژو 2008 فقید در سبد محصولات ایران خودرو دانست. خودرویی که در صورت حضور در بازار کشور پس از تارا، دومین محصول پساتحریمی ایران خودرو خواهد بود.
انصافا هرچه به کیفیت محصولات ناامید کننده خودروساز کبیر خاورمیانه انتقاد وارد است، نامگذاری خودروهای آن همچون رانا، دنا و تارا و حالا ریرا، با همآوایی مناسب، زیبا و قابل تحسین همراه است. ریرا یا ریرا در گویش مازنی، معانی و تعابیر زیبایی چون باران دارد و البته که در مازندران معنای دیگر آن نام پرندهای تیز پرواز و کوچکتر از گنجشک نیز هست. ریرا در ادبیات نیز نام آشنا بوده و یکی از مشهورترین اشعار نیما یوشیج (علی اسفندیاری) شاعر مازندرانی نیز هست که فضایی پر از ابهام و رمزآمیز دارد که شاعر، مخاطب را مدام در برزخ میان گفتن و نگفتن یا دانستن و ندانستن نگهمیدارد. از آنجاییکه قرار است بخش قابل توجهی از خودروی ریرا در سایت ایران خودرو مازندران در شهرستان بابل تولید شود، به نظر میرسد این نامگذاری ریشه در فرهنگ و ادبیات خطه مازنداران دارد و با حسن سلیقه انتخاب شده است. نام ریرا با تایپوگرافی فارسی، روی این محصول جدید، به زیبایی حک شده است.
بر اساس گمانهزنیها ترمز پارک برقی، سیستم کنترل پایداری ESC، سامانه کنترل کشش TCS، سامانه ترمز کمکی و اضطراری BAS، سنسور نور (اتولایت)، سنسور باران، سنسور دنده عقب، 6 کیسه هوای ایمنی برای راننده، سرنشین جلو، جانبی و پردهای، سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی HSA، سامانه کمکی حرکت در سرازیری HDA، سنسور نور و باران، به همراه ترمزهای دیسکی چهار چرخ، آپشنهای این خودرو در بخش ایمنی را تشکیل خواهند داد. در بخش تجهیزات رفاهی نیز سانروف و سقف پانوراما، فرمان برقی، سیستم چندرسانهای به همراه نمایشگر لمسی 10 اینچی، کروز کنترل، فرمان برقی، تنظیم برقی صندلی راننده در 6 جهت و صندلی سرنشین جلو در 4 جهت، استارت دکمهای، سامانه ورود بدون کلید، گرمکن و تهویه صندلیهای جلو، دکمههای کنترلی روی فرمان، رادار نقطه کور، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سامانه پایش فشار باد تایرها، دوربین 360 درجه و خروجی برق 12 ولت در صندوق عقب را در کراساوور ایران خودرو خواهیم دید.
چندی پیش بود که با دعوت از برخی اصحاب رسانه تصاویر کراساوور ملی ایران خودرو منتشر شد. محصولی بومی با کد K125 که به نظر میرسد بر اساس پلتفرم نسل اول پژو 2008 توسعه یافته است. پلتفرم ایکو ریرا بر اساس همان زیرساخت تارا، نسخه ارتقا یافته پلتفرم PF1 موسوم به IKP1 توسعه خواهد بود. ایران خودرو قصد دارد تا ایکو ریرا را در چندین نسخه وارد بازار کند. ریرا یک کراساوور شهری تک دیفرانسیل است که نسخه پایه آن به موتور TU5 پلاس و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک مجهز خواهد بود. این مشخصات فنی پیش از این در ایکو تارا اتوماتیک مورد استفاده قرار گرفته بودند. تیپ مجهزتر ایکو ریرا به پیشرانه EF7 توربوشارژر و همان گیربکس 6 سرعته اتوماتیک مجهز خواهد بود.
پیشرانه EF7 توربوشارژر که ایران خودرو آن را TC7 مینامد، نخستین بار در سورن توربوشارژر ظاهر شد و پس از آن در دنا پلاس توربوشارژر نیز مورد استفاده قرار گرفت. اکنون به نظر میرسد ایکو ریرا نیز به این پیشرانه مجهز خواهد شد. موتور 1.7 لیتری توربوشارژر این خودرو روی کاغذ حداکثر 160 اسببخار قدرت و 240 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند. تغییرات اعمال شده سبب افزایش گشتاور و توان، کاهش مصرف سوخت و همچنین دریافت استاندارد آلایندگی یورو 5 شده است.
هنوز اطلاعات دقیقی در مورد قیمت و همچنین زمان عرضه این خودرو اعلام نشده است.
در ادامه میتوانید آلبوم تصاویر ایکو ریرا را مشاهده کنید
loyalty