شیشه یکی از پر طرفدار ترین متریال هایی است که به دلیل تنوع بالا در طرح، رنگ، کیفیت و… برای دیزاین دکوراسیون داخلی ساختمان های اداری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. شیشه ها با ورود نور به داخل ساختمان و روشن شدن فضا، باعث زیبایی و جذابیت بیشتر محیط می شوند. در این مقاله به بررسی انواع شیشه هایی که در طراحی داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، می پردازیم.
طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان با استفاده از شیشه سکوریت
شیشه سکوریت یکی از طرفدار ترین و پر کاربرد ترین شیشه هایی است که در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان و تولید محصولات متنوع مانند پارتیشن شیشه ای، کابین درب دوش شیشه ای، انواع درب شیشه ای، ساخت انواع درب و پنجره دو جداره و تک جداره، اتاقک شیشه ای و تولید انواع شیشه های لمینت، ضد حریق، شیشه لاکوبل و سندبلاست شده مورد استفاده قرار می گیرند. شیشه های سکوریتی به دلیل اتصال چند لایه شیشه معمولی و قرار گرفتن درون کوره های داغ و خروج آب، از استحکام بالایی برخوردار هستند. ساختار شیشه های سکوریتی به گونه ای است که بعد از شکستن به صورت ذرات بسیار کوچک و ریزی فرو می ریزند. این ذرات تیز و برنده نیستند و باعث ایجاد جراحت در فرد نمی شوند. شیشه های سکوریتی به دلیل مقاومت بالا معروف به به شیشه نشکن هستن. این شیشه ها با توجه به کاربردی که دارند در ضخامت های مختلفی بین 8 تا 20 میلی متر تولید می شوند. از شیشه سکوریت برای تولید انواع شیشه های مات و شفاف و رنگی نیز استفاده می شود.
طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان با استفاده از شیشه لمینت
شیشه لمینت یکی از جدید ترین انواع شیشه های ایمنی است که در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. شیشه های لمینت از ضخامت بالایی برخوردار هستند. به همین اساس برای ساخت انوع پارتیشن شیشه ای، پله، راه پله، سقف، اتاقک شیشه ای و… مورد استفاده قرار می گیرند. ضخامت بالای شیشه لمینت باعث شده است که این شیشه از ورود صدا به داخل ساختمان جلوگیری کنند و مانع از ورود سرما به داخل ساختمان شوند. شیشه لمینت پر کاربرد ترین شیشه ای است که به دلیل مقاومت بالا و نشکن بودن در شرکت های خودروسازی برای ساخت شیشه ماشین استفاده می شود. شیشه های لمینتی از چند لایه شیشه سکوریت ساخته می شوند. به همین دلیل شیشه های سکوریتی مقاومت بالایی دارند. همجین برای امینت بیشتر و جلوگیری از فرو ریختن شیشه در هنگام شکسنتن، در ساختار شیشه لمینت از یک لایه pvb استفاده می شود. شیشه های لمینت در صورت شکست فرو نمی ریزند و استحکام خود را خفظ می کنند. در طراحی دکوراسیون داخلی با استفاده از شیشه لمینت به ساخت گلخانه شیشه ای، ایجاد پارتیشن شیشه ای و ساخت انواع راه پله و… می پردازند که فضای بسیار زیبا و منحصر به فردی را ایجاد می کند. شیشه های لمینت در برابر زلزله مقاوم هستند به همین دلیل برای ساخت سقف و دیواره های شیشه ای از این شیشه استفاده می شود.
طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان با استفاده از شیشه سندبلاست
در تمام خانه ها فضاهایی وجود دارد که نیاز به نادید شدن و غیر دسترس بود دارد. این فضا ها به شکل های مختلفی نادید می شوند که یکی از این روش ها، استفاده از شیشه سندبلاست شده است که به شیشه های نادید معروف است. در ساختمان برای نادید کردن فضای سرویس بهداشتی، حمام، توالت و… از شیشه های نادید هستند و مانع از دیده شدن فضای داخل استفاده می شود. شیشه های نادید انواع مختلفی دارند که دو نمونه از آن ها شیشه سندبلاست و شیشه ساتیا است. از شیشه سندبلاست برای ایجاد حریم خصوصی یا فضای مخصوص در محیط اداری و مسکونی استفاده می کنند. شیشه سکوریت یکی از انواع شیشه های مات و نادید است که در طی فرآیندی با استفاده از شیشه سکوریت ساخته می شوند. شیشه سندبلاست در اثر برخورد شدید خاک، ماسه و… به شیشه سکوریت ساخته می شوند. شیشه سندبلاست شده بسیار پر کاربرد هستند و از آن ها با نادید کردن بالکن و اتاقک شیشه ای پشت بام و… استفاده می کنند.
طراحی دکوراسین داخلی ساختمان با استفاده از شیشه لاکوبل
در گذشته بیشتر درب ها و پنجره ه ها توسط شیشه های رنگی کوچکی دیزاین می شدند و فضای سنتی و دلچسبی را ایجاد می کردند. همچنین امرروزه بسیاری از رستوران ها و کافه ها سنتی با استفاده از شیشه های رنگی به دیزاین محیط می پردازند. تمامی شیشه هایی که دررنگ های مختلفی در دیزاین استفاده می شوند، از جنس شیشه لاکوبل هستد. شیشه لاکوبل یکی از انواع شیشه های رنگی است که در رنگ های مختلفی مانند نارنجی، قرمز، سبز، عسلی، زرد آبی، طلایی و… تولید می شوند. از شیشه های رنگی برای ساخت انواع ظروف شیشه ای، دیزاین مکان های سنتی، ساخت انواع درب و پنجره رنگی برای دیزاین و نمای ساختمان نیز استفاده می کنند. بسیاری از پنجره هایی که دور رنگ های آبی و سبز برای ساخت پنجره استفاده می شوند از نوع شیشه لاکوبل هستند. شیشه لاکوبل از هدر رفت انرژی جلوگیری می کند و باعث جذب گرمای خورشید و ورود نور به داخل ساختمان می شود.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان با استفاده از شیشه پرداختیم. شیشه های یکی از جذاب ترین متریال هایی هستند که به دلیل زیبایی منحصر به فردی که دارند برای ساخت محصولات مختلفی مانند تولید انواع ظروف شیشه ای، پله، راه په، کابین دوش شیشه ای، سقف شیشه ای و… مورد استفاده قرار می گیرند. شیشه هایی مانند سکوریت و لمینت به دلیل ضخامت و استحکام بالا در برابر طوفان، باد، زلزه و… مقاوم هستند و از ورود صدا به داخل ساختمان جلوگیری می کنند. بر همین اساس از شیشه ها برای دیزاین محیط اداری و مسکونی در شکل های مختلف نیز استفاده می کنند.