در لاماری ایما به جای تمرکز بر امکانات رفاهی و آپشنهای بلااستفاده، بر روی قابلیتهای فنی و قوای محرکه تمرکز شده است که علاوه بر اقتصادی بودن، لذت سواری بالایی را ارایه مینماید. کلمه لاماری ترکیبی از سه واژه Leading Auto Maker و ابتدای کلمه آرین است که واژه لاماری (LAMAri) را تشکیل داده است. لوگوی تجاری این برند به شکل سر گوزن قرمز (مرال) است که به معنای آگاهی از محیط اطراف است.
خودروی لاماری ایما در بازار چین با نام دانگ فنگ T5 Evo شناخته میشود که در حقیقت نسخه بهبود یافته خودروی دانگ فنگ T5 استاندارد است. دانگ فنگ T5 Evo در سال 2021 توسط یکی از زیرمجموعههای شرکت دانگ فنگ با نام فنگ ژینگ (یا فورتینگ) معرفی شده است.
طراحی بدنه:
خودروی لاماری ایما یا فورتینگ T5 Evo یا دانگ فنگ T5 Evo نسخه فیسلیفت خودروی دانگ فنگ T5 است که در سال 2018 معرفی شده بود و نسخه Evo آن در سال 2021 معرفی شد که در سایت شرکت فنگ ژینگ در شهر لیوژو چین تولید میشود. دانگ فنگ T5 به صورت همزمان توسط خودروسازی فردا موتور با عنوان FMC T5 به بازار ایران عرضه میشود.
البته این خودرو برخلاف لاماری ایما، ظاهر چندان اسپرتی ندارد و یک کراساور خانوادگی محسوب میشود. طراحی بدنه لاماری ایما توسط هنینگ نوفل طراح سابق شرکتهای ولوو و مرسدس بنز طراحی شده است که تجربه طراحی خودروهایی نظیر مرسدس بنز GLA و GLE را داشته است. این خودرو با طول 4565 میلیمتر، عرض 1860 میلمیتر و ارتفاع 1690 میلیمتر در کلاس خودروهای کراساور قرار دارد و فاصله بین محورهای جلو و عقب آن 2715 میلیمتر است. طراحی بدنه این خودرو، خشن و منحصر به فرد است.
نمای جلوی خودرو با کمی اغراق، جلوپنجرهای نزدیک به سبک طراحی مازراتی و لامبورگینی دارد، اما چراغهای روشنایی روز با ظاهری کشیده و باریک، به KMC K7 کرمان موتور بسیار شبیه است. البته استفاده از چیدمان عمودی چراغهای اصلی در دو گوشه سپر و ایجاد ظاهری جسورانهتر و خشنتر، تفاوت ظاهری قابلتوجهی را بین این دو خودرو ایجاد نموده است. نوار باریک چراغهای LED روشنایی روز، اخیرا به یکی از اصول طراحی اخیر خودروهای چینی تبدیل شده است که قبلا در جکX7 و ام.وی.ام X22 پرو نیز شاهد آن بوده ایم و اکنون در لاماری ایما این الگوی طراحی وجود دارد.
جلوپنجره بزرگ شش ضلعی با تیغههای عمودی، قسمت اعظم نمای جلوی خودرو را پوشانده است و چراغهای اصلی LED خودرو در قاب تیره عمودی در دو طرف سپر قرار گرفتهاند که همانند دو دندان تیز در طرفین سپر جلو، ظاهری خشن و تهاجمی به خودرو بخشیدهاند.
در زیر سپر جلو، دو شکاف چراغ مهشکن، ایجاد اسپلیترهای آیرودینامیک و اسپرت کردهاند که در طرفین دریچه هوای باریک و ذورنقهای شکل، در زیر سپر جای گرفتهاند. در نمای جانبی، ایما طراحی بسیار سادهای دارد و خطوط جانبی بدنه، به اندازه سایر رقبا برجسته و اغراقآمیز نیست، ولی گلگیرهای عضلانی همراه با رینگهای آلومینیومی اسپرت و بزرگ 19 اینچی، ظاهر اسپرتی به کناره خودرو دادهاند و شیب زیاد شیشه عقب همراه با خط قوسدار روی گلگیر عقب، ساختاری شبیه شاسیبلندهای کوپه ایجاد کرده است.
در نمای عقب چراغهای پیوسته LED، به رقبایی مانند دیگنیتی و فونیکس تیگو7 پرو شبیه است و درب صندوق برآمده و سپر مرتفع خودرو همراه با دیفیوزر مشکی زیر سپر، حالتی اسپرت ایجاد کرده است. مخصوصا که استفاده از چهار سراگزوز کرومی گرد، در زیر دیفیوزر سپر عقب، طراحی آن را به کراساورهای اسپرت شرکتهای برتر جهان نزدیک میکند. شیشه عقب با شیب تندی از بالای چراغها تا زیراسپویلر عقب سقف امتداد یافته است و اسپویلر پهن عقب سقف همرنگ با بدنه تعبیه شده است.
چراغ ترمز سوم روی اسپویلر عقب از سه چراغ مجزای LED تشکیل شده است که ظاهر این خودرو را در تاریکی شب، از سایر خودروها متمایز کرده است. میلههای باربند با ضخامت کم در روی سقف قرار گرفتهاند و در انتهای سقف یک آنتن با طرح باله کوسه جای گرفته است. ظاهر این خودرو بسیار خاص، منحصر به فرد و عجیب و غریب است، بنابراین ممکن است مورد پسند هر قشری نباشد، ولی قشر جوان و میانسال را به خود جلب خواهد کرد، چون الگوی طراحی جانبی آن به کراساورهای جگوار شباهت دارد و در نمای عقب تقلیدی از طراحی مدلهای جدید پورشه مشاهده میشود.
طراحی کابین:
طراحی داخل کابین لاماری ایما به محصولات مرسدس بنز نزدیک است، نمایشگر پیوسته مولتیمدیا، اطلاعات مورد نیاز راننده را نمایش میدهد که از ترکیب دو نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی لمسی تشکیل شده است. برخلاف طراحی اسپرت و ماجراجویانه بدنه، کابین لاماری ایما دارای طرح کابین یک خودروی مجلل است. نمایشگر به هم پیوسته 20.5 اینچی در روی داشبورد، بخش بزرگی از داشبورد خودرو را اشغال کرده است که برای سیستم اطلاعات و سرگرمی و مجموعه نشانگرهای سرعتسنج و دور موتور استفاده میشوند.
اهرم تعویض دنده از نوع الکترونیکی با سیستم تعویض دنده جزئی (Short Shift) است و پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک آن نیز از نوع لمسی است. کابین لاماری ایما براساس الگوی طراحی مینیمالیستی طراحی شده و دکمههای اندکی روی کنسول و داشبورد وجود دارد. دومین عامل شباهت کابین لاماری به محصولات مرسدس بنز، دریچههای سیستم تهویه مطبوع گرد و دایرهای شکل بزرگی است که بر روی یک قطعه تریم افقی نقرهای رنگ در طول داشبورد قرار گرفته اند.
خطوطی بر روی رودریهای درهای جانبی به زیبایی در امتداد شکل دریچههای خروجی سیستم تهویه مطبوع در طرفین داشبورد قرار گرفتهاند که به نظر میرسد طرح رودریها در ادامه طرح داشبورد بر روی درهای جانبی امتداد یافتهاند. استفاده گسترده از قطعات تریم به رنگ مشکی پیانو در کنسول وسط و رودریها، ظاهری لوکس به آن بخشیده است. دوردوزی قرمز رنگ تریم صندلیها و رودریها در کنار نورپردازی قرمز 64 رنگه، فرمان چهار پره D-Cut شبیه به محصولات رنجرور، تریم نقرهای داشبورد و کنسول عریض، جلوهای نیمه لوکس به نمای داخلی لاماری ایما بخشیدهاند.
ایما به برخی از آپشنهای رفاهی و ایمنی مجهز شده است که میتوان به سانروف پانوراما، دوربین ثبت وقایع رانندگی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو ناحیهای با کنترل لمسی و سیستم تصفیه هوای کابین AQS، کول باکس، صندلی برقی راننده با قابلیت تنظیم در 6 جهت، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو، آینههای تاشوی برقی به همراه گرمکن، صفحه نمایش دیجیتالی کیلومترشمار 10.25 اینچی، صفحه نمایش لمسی 10.25 اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی با ناوبری و قابلیت اتصال به بلوتوث و وای فای، فرمان چرمی با گرمکن و دکمههای کنترلی، دوربین دید عقب، استارت دکمهای، سیستم ورود بدون کلید، چراغ خودکار با سنسور نور، سنسور باران، روکش چرمی صندلیها، کروز کنترل، سنسور پارک، رادار پارک جلو و عقب، دوربین 360 درجه، سیستم پایش فشار باد لاستیک (TPMS)، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سیستم ترمز کمکی (BAS)، سیستم ترمز اضطراری (EAB)، سیستم نگهدارنده خودرو در سربالایی (HAC)، سیستم کمکی در سرازیری (HDC)، ترمز پارک برقی (EPB)، اتوهلد (Auto-Hold)، نورپردازی داخل کابین در 64 رنگ، شش کیسه هوا و سیستم صوتی پیشرفته با شش بلندگو اشاره کرد.
فاصله بین دو محور جلو و عقب لاماری برابر با 2715 میلیمتر است که فضای جادار و راحتی برای این کراساور اسپرت فراهم میکند. فضای سرنشینان عقب برای این کلاس کاملا مناسب است و فضای صندوق ۴۸۰ لیتری آن در کلاس خود برای سفرهای بین شهری قابل قبول است. لاماری ایما در تست تصادف موسسه CNCAP چین، موفق به دریافت پنج ستاره ایمنی شده است. این خودرو در مقایسه با رقبا فاقد برخی تجهیزات ایمنی نظیر رادار هشدار خروج از خط (LDW)، رادار کمکی حفظ خودرو بین خطوط جاده (LKA)، رادار هشدار برخورد از جلو (FCW)، سیستم کنترل نقطه کور (BSM) و فاقد برخی از امکانات رفاهی مانند گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، پد شارژر بی سیم تلفن هوشمند، کروزکنترل هوشمند (ACC) و گرمکن آینههای جانبی است.
مشخصات فنی:
خودروی لاماری ایما به یک پیشرانه چهارسیلندر 1.5 لیتری توربوشارژر GDi با 16 سوپاپ مجهز شده است که قدرت 195 اسب بخار در 5600 دور در دقیقه و گشتاور 285 نیوتنمتر در 1500 دور در دقیقه تولید میکند. توان موتور توسط یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه تر (W-DCT) به محور جلوی خودرو منتقل میشود که فاقد سیستم تعویض دستی دنده یا تیپترونیک است.
این خودرو نیز همانند سایر شاسیبلندهای هموطن خود تک دیفرانسیل است و به دلیل عدم برخورداری از سیستم چهارچرخ، فاقد توانایی آفرود است. طبق ادعای شرکت سازنده شتاب صفر تا صد لاماری ایما 9.5 ثانیه است و حداکثر سرعت آن 160 کیلومتر در ساعت است. مصرف سوخت شهری، ترکیبی و جادهای آن به ترتیب 8.9 لیتر، 6.6 لیتر و 5.7 لیتر در هر صد کیلومتر بوده و حجم باک آن 55 لیتر است. فرمان از نوع برقی (EPS) است و پیشرانه آن از استاندارد آلایندگی یورو 5 پیروی میکند. این خودرو با وزن 1550 کیلوگرم به دلیل داشتن موتوری قدرتمند، دارای شتاب و سرعت نسبتا مناسبی است.
خودروهای مجهز به سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDi) اغلب به دلیل کیفیت پایین سوخت در داخل کشور، ممکن است بعد از مدت طولانی با مشکلاتی روبرو شوند. رانندگی با لاماری ایما، نسبتا نرم و راحت است و صندلی آن حمایت مناسبی از بدن راننده دارد. شتابگیری خودرو به کمک پیشرانه قدرتمند ساخت میتسوبیشی، مناسب است و به دلیل داشتن وزن نسبتا کم در مقایسه با برخی از رقبا، چابکتر است و سواری متعادلتری دارد.
عدم تجهیز گیربکس آن به حالت تعویض دستی دنده (تیپترونیک) باعث شده که قابلیت شتابگیری این خودروی پرقدرت به صورت کامل، قابل ارزیابی نباشد و تا میزان زیادی، توانایی سواری اسپرت خودرو را پنهان نموده است. راننده برای تعویض دنده و همچنین دنده معکوس، باید پدال گاز را فشار دهد و توانایی تعویض دندهها به صورت دستی را ندارد. پایداری خودرو در پیچها یکی دیگر از ویژگیهای برجسته لاماری ایما است که به دلیل سیستم تعلیق مناسب، لاستیکهای پهن و وزن نسبتا پایین خودرو است. سیستم ترمز نیز عملکرد قابل قبولی دارد و سریعتر از حد تصور، سرعت خودرو را به محدوده ایمن میرساند.
قیمت و وضعیت در بازار:
شرکت آرین پارس موتور در بهمن ماه ۱۴۰۰ قیمت خودروی لاماری را ۹۸۹ میلیون تومان اعلام کرد. لاماری ایما در سامانه یکپارچه فروش خودرو با قیمت یک میلیارد و 94 میلیون تومان عرضه شد. این خودرو در حال حاضر در بازار آزاد، در مدل 1401 با قیمت دو میلیارد و 350 میلیون تومان و در مدل 1402 با قیمت دو میلیارد و 500 میلیون تومان عرضه میشود. لاماری ایما یا دانگ فنگ T5 Evo در بازار چین با چهار تیپ مختلف عرضه میشود که قیمت آنها بین 103900 تا 136900 یوآن متغیر است. با تبدیل این نرخ به دلار، لاماری ایما در بازار جهانی قیمتی بین 15 الی 21 هزار دلار دارد.
بنابراین لاماری ایما در بازار با خودروهایی نظیر کی.ام.سیK7 کرمان موتور، فونیکس FX و فونیکس تیگو 7 پرو مدیران خودرو، فردا T5 فردا موتور، فیدلیتی و دیگنیتی بهمن موتور رقابت خواهد کرد. آرین موتور طی سالیان اخیر در زمینه خدمات پس از فروش به خودروهای میتسوبیشی و خودروهای نیمه سنگین جک، سابقه خوبی داشته است. لاماری ایما در مقایسه با دو نماینده بهمن موتور فیدلیتی پرایم و دیگنیتی پرایم، عملکرد فنی بهتری را به نمایش میگذارد، ولی در مقایسه با آنها امکانات رفاهی کمتری دارد. یکی دیگر از رقبای لاماری ایما، خودروی کی.ام.سی K7 یا جک X7 کرمان موتور است که از نظر قوای فنی و جذابیت ظاهری به خوبی میتواند با ایما رقابت کند.
در واقع کی ام سی K7 خودرویی با امکانات رفاهی بیشتر و قیمت کمتر است که بازار لاماری را تحت تاثیر قرار میدهد. فونیکس FX و فونیکس تیگو 7 پرو دو رقیب لاماری ایما از فونیکس، برند لوکس مدیران خودرو هستند. عملکرد فنی لاماری ایما به وضوح از تیگو 7 پرو بهتر است و در مقایسه با تیپ 1.5 لیتری فونیکس FX نیز تجربه رانندگی جذابتری دارد. این در حالی است که محصولات مدیران خودرو آپشنهای بیشتری را در اختیار راننده قرار میدهند.
لاماری ایما در مقایسه با نسخه استاندارد خود یعنی همان دانگ فنگ T5 یا فردا موتور FMC T5 ظاهر جذابتری دارد. با این حال شرکت فردا موتور، شاسی بلند خود را به امکانات ایمنی و رفاهی بیشتری مجهز کرده است. مشتریان تاکنون از لاماری ایما بیشتر استقبال کردهاند که به دلیل ظاهر مدرنتر و جذابتر آن بوده است. لاماری ایما یک کراساور اسپرت شهری با اندازه جمعوجور است که عدم وجود برخی از امکانات رفاهی در مقایسه با رقبای بازار، ایما را در چشم دوستداران آپشن در جایگاه پایینتری قرار میدهد. البته قرار است نسخه فول آپشن این خودرو بزودی توسط شرکت آرین پارس موتور به بازار عرضه شود که با اختلاف قیمتی با لاماری استاندارد، تا حدود زیادی ایرادهای این نسخه را میپوشاند.
مزایا: ظاهر تهاجمی و خشن، نمای داخلی بسیار مدرن، پیشرانه قدرتمند، گیربکس دوکلاچه از نوع تر، پایداری بسیار خوب سر پیچها، قیمت رقابتی
معایب: کمبود امکانات رفاهی و ایمنی نسبت به رقبا، مشکلات احتمالی پیشرانه GDI در دراز مدت به دلیل کیفیت نامناسب بنزین داخلی