شرکت مکث موتور آذر ماه 1402 همزمان با انتشار اطلاعات فنی و امکانات مربوط به خودروی ونوسیا استار Venucia Star، فروش آن را در سامانه یکپارچه خرید خودروهای وارداتی اعلام کرده است. شرکت مکث موتور تعدادی از خودروهای چینی ونوسیا را برای واردات به بازار ایران در نظر گرفته است و علاوه بر مدل ونوسیا Star، مدلهای ونوسیا D60 پلاس و ونوسیا V-Online را نیز به بازار کشورمان وارد خواهد کرد.
اولین محصول شرکت ونوسیا سدان کوچکی بنام D50 بود که در اوایل سال 2012 راهی بازار چین شد. سپس نسخه هاچبک این خودرو با نام R50 به بازار آمد. ونوسیا در دو سال اول فعالیت خود موفق به فروش 200 هزار دستگاه خودرو در چین شد. ونوسیا برندی نسبتا باکیفیت در بازار چین محسوب میشود که محصولات فعلی آن به لطف سبک طراحی جذاب خود میتواند در بازار ایران به لطف انحصار خودروهای چینی مورد توجه قرار بگیرد!
ونوسیا استار در سال 2020، فقط از 20 هزاردستگاه فروش داشت، در حالی که در سال 2021 میزان فروش آن نصف شد و به حدود 11900 دستگاه رسید! این روند کاهشی فاجعه بار حتی در سال 2022 نیز ادامه داشت و ونوسیا استار تنها 4000 مشتری داشت. همین روند کاهشی میزان فروش ونوسیا استار، نشان میدهد که این خودرو چندان در انجام ماموریت خود موفق نبوده است.
پس از کاهش 14 درصدی آمار فروش محصولات ونوسیا در سال 2019، دست به تولید و عرضه محصولات بیشتری زد تا بازار ازدست رفته خود را در کشور چین پس بگیرد. این شرکت در سال 2019 کراساور جدیدی بنام ونوسیا Star یا ونوسیا Xing را معرفی نمود. این شاسیبلند جمعوجور نخستین بار در نمایشگاه خودروی گوانگژو 2019 به نمایش درآمد و از سال 2020 در بازار چین به فروش میرسد.
ونوسیا استار در سال 2020، فقط از 20 هزاردستگاه فروش داشت، در حالی که در سال 2021 میزان فروش آن نصف شد و به حدود 11900 دستگاه رسید! این روند کاهشی فاجعه بار حتی در سال 2022 نیز ادامه داشت و ونوسیا استار تنها 4000 مشتری داشت. همین روند کاهشی میزان فروش ونوسیا استار، نشان میدهد که این خودرو چندان در انجام ماموریت خود موفق نبوده است.
ونوسیا استار یا ژینگ یکی از کراساورهای شرکت دانگفنگ است که به صورت مشترک با کمپانی ژاپنی نیسان به تولید میرسد. این کراساور بر پایه پلتفرم VSA طراحی شده است که اولین بار در اواخر سال 2019 رونمایی شد و به طور مستقل توسط دانگفنگ و ونوسیا توسعه پیدا کرده است و مدلهای جدید ونوسیا مانند استار و V-Online روی آن ساخته شدهاند.
ابتدا قرار بود واردات محصولات ونوسیا توسط شرکت مکث موتور انجام شود، ولی بعدها معلوم شد که شرکت نورا موتور هم نمونههایی از محصولات ونوسیا، نظیر مدل استار را برای تست فنی به ایران آورده است. در این مطلب به معرفی کراساور ونوسیا استار میپردازیم که در شهر ژنگژو چین تولید میشود و در بازار چین با نام ژینگ شناخته میشود.
طراحی بدنه ونوسیا استار:
خودروی ونوسیا استار از زبان طراحی جدید ونوسیا استفاده میکند که خصیصه اصلی آن خطوط تیز و شکسته است. در نمای جلوی خودرو یک جلوپنجره بزرگ چهارگوش با پسزمینه لانهزنبوری قرار دارد که چراغهای LED با طرح مستطیل شکل در طرفین آن جای گرفتهاند و چراغهای روشنایی روز یا دیلایتها به شکل چهار LED خطی افقی در پایین چراغ اصلی قرار دارند.
در پایین سپر یک دریچه ورود هوای ذوزنقهای شکل وجود دارد و در طرفین سپر دریچههای ورود هوا با طرح عمودی و تریم کرومی به چشم میخورند. در زیر سپر جلو یک سینی محافظ کرومی قرار گرفته است. فرم کلی نمای جلوی استار سادهتر از مدل V-Online به نظر میرسد و مانند آن دارای لوگوی V شکل ونوسیا در لبه در موتور است.
در نمای جانبی طرح سنتی یک شاسیبلند متوسط را دارد و خبری از فرم بدنه کوپه مشابه V-Online نیست. شیشههای جانبی با ستونهای مشکیرنگ و تریم کرومی در بالای پنجرهها تزیین شدهاند و در انتها به سمت پایین شیب پیدا کرده که حالتی شناور به سقف خودرو بخشیده است.
رینگهای آلیاژی 19 اینچی 5 پره دوبل با اندازه بزرگ دارای سایز مناسبی در مقایسه با جثه بدنه هستند. در نمای عقب استار در نگاه اول طراحی چراغ عقب کمی ناامیدکننده است که یک چراغ ساده سراسری در عرض خودرو استفاده شده که بیش از حد پهن به نظر میرسد و زایدهای عمودی از طرفین چراغها به سمت پایین آمده است و نمای چندان جالبی نخواهد داشت.
یک دیفیوزر نقرهای در زیر سپر عقب قرار دارد که در طرفین آن دو لوله اگزوز کرومی افقی تعبیه شده است. شیشه عقب با شیب تندی به سمت اسپویلر قسمت عقب سقف ادامه یافته است و ریلهای باربند کل طول سقف شیشهای خودرو را پوشاندهاند. فرم بدنه ونوسیا استار به واسطه کاپوت کشیده، فرم شناور سقف، زاویه تند ستون D و رینگهای 19 اینچی بزرگ، قابل قبول به نظر میرسد.
ونوسیا استار با طول 4691 میلیمتر، عرض 1905 میلیمتر و ارتفاع 1706 میلیمتر یک کراساور متوسط تقریباً هماندازه چری تیگو 8 پرو است. فاصله بین محورهای این خودرو 2756 میلیمتر است که در صندلیهای جلو و عقب فضای پای مناسبی را تامین میکند و حجم بار 700 لیتر در محفظه بار فراهم مینماید. وزن آن 1567 کیلوگرم است.
طراحی کابین ونوسیا استار:
کراساور ونوسیا استار در کابین خود سعی دارد تا حس مجلل بودن ادوات را القا کند و در مقایسه با اکثر خودروهای چینی بازار ایران، پیچیدگی چندانی ندارد و از خطوط ساده و کلاسیک تشکیل شده است. یک صفحه نمایش بزرگ در وسط داشبورد T شکل و دو رنگ آن، قبل از هر چیزی توجه بیننده را جلب میکند. قسمت بالا و پایین داشبورد به رنگ نقرهای است و قسمت وسط آن به رنگ مشکی پیانو تزیین شده است که دریچههای خروجی سیستم تهویه مطبوع در قسمت بالای داشبورد با طرحی نازک قرار گرفتهاند.
کلاستر دیجیتالی 12.3 اینچی پانل راننده به صورت رنگی با گرافیک بالا طراحی شده است و صفحه نمایش لمسی بزرگ عمودی 15.6 اینچی در وسط داشبورد با دستیار صوتی، کلیه تنظیمات مربوط به تجهیزات الکترونیکی خودرو نظیر سیستم صوتی و تهویه مطبوع را انجام میدهد.
این نمایشگر بزرگ باعث شده تا اکثر کلیدها و دکمههای فیزیکی از روی داشبورد حذف شوند و عملکرد آنها از طریق صفحه نمایش مولتیمدیا در دسترس راننده قرار میگیرند که این ممکن است مورد پسند بسیاری از رانندهها نباشد و موجب حواس پرتی در هنگام رانندگی باشد. مبدع این سبک صفحه نمایش لمسی، کمپانی تسلا بوده است و در حال حاضر در محصولات سایر خودروسازان هم مشاهده میشود.
کلیدها و دکمههای محدودی به صورت پیانویی زیر صفحه نمایش قرار دارند که نمای لوکستری به داشبورد بخشیدهاند. استفاده از روکشهای چرمی در صندلیها و رودریها با طرح لوزی خشتی یا الماسی و همچنین کاربرد مواد و قطعات نسبتا مرغوب در ساخت داشبورد و کنسول وسط باعث شده تا نمای کابین باکیفیت به نظر برسد.
غربیلک فرمان با روکش چرمی و طرح D-Cut و دکمههای کنترلی با ظاهری مدرن، لذت رانندگی را افزایش میدهد. دکمه استارت در سمت راست فرمان با فرم مثلثی به شکل لوگوی ونوسیا طراحی شده است. صندلیها با روکش چرمی دوخت طرح لوزی در ردیف جلو دارای تنظیم برقی، گرمکن، سردکن و زیرپایی تاشو هستند و حمایت مناسبی برای بدن راننده و سرنشین ایجاد میکنند.
کنسول وسط پهن در بین صندلیهای جلو دارای زیرآرنجی چرمی است تا آسودگی و راحتی بیشتری را در ردیف جلو فراهم کند. فاصله 2756 میلیمتری بین محورهای جلو و عقب فضای پای مناسبی را در هر دو ردیف اول و دوم فراهم کرده است. فضای محفظه بار عقب 700 لیتر است که با تا شدن صندلیهای ردیف دوم، این فضا تا 2056 لیتر افزایش پیدا میکند.
ونوسیا استار بسته به تیپ با تجهیزات ایمنی و امکانات رفاهی مختلفی عرضه میشود:
تجهیزات ایمنی ونوسیا استار:
- نظیر هشت ایربگ
- سنسور پارک جلو و عقب
- دوربین دید عقب (RVC)
- دوربین 360 درجه
- ترمز ضدقفل (ABS)
- توزیع الکترونیکی نیروی ترم ز(EBD)
- ترمز اضطراری خودکار (AEB)
- سیستم کمکی ترمز (BAS)
- کروزکنترل تطبیقی (ACC)
- هدآپ دیسپلی (HUD)
- کنترل فشار باد لاستیکها(TPMS)
- کنترل کشش (TCS)
- کنترل پایداری الکتریکی (ESC)
- نمایش نقطه کور (BSM)
- رادار هشدار خروج از خط (LDW)
- رادار حفظ خودرو بین خطوط (LKA)
- سیستم پارک خودکار (APA)
- کنترل سرعت خودرو در سرپایینی (HDC)
- کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)
- چراغهای خودکار (ALS)
- ترمز پارک برقی (EPB)
- اتوهلد
امکانات رفاهی ونوسیا استار:
- سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک سه ناحیهای
- ورود بدون کلید و استارت دکمه
- ایکلاستر دیجیتالی 12.3 اینچی پانل راننده
- صفحه نمایش لمسی 15.6 اینچی مولتیمدیا
- ناوبری GPS
- صندلیهای جلوی برقی با حافظه
- زیرپایی
- ماساژور و گرمکن
- غربیلک فرمان با گرمکن
- آینههای تاشوی برقی با گرمکن
- سنسور نور
- سنسور باران
- شارژ وایرلس موبایل
- نورپردازی داخلی هفت رنگ
- در صندوق برقی
- سقف شیشهای پانوراما با سانروف برقی
مشخصات فنی ونوسیا استار:
خودروی ونوسیا استار فقط با یک نوع پیشرانه چهار سیلندر 1.5 لیتری توربوشارژر GDi با کد A415TD تحت لیسانس شرکت میتسوبیشی عرضه میشود که قدرت 188 اسببخار در دور موتور 5500 دور در دقیقه و گشتاور 260 نیوتنمتر در دور 1500 دور در دقیقه ایجاد میکند. توان موتور توسط یک گیربکس 7 سرعته دوکلاچه روغنی یا تر(w-DCT) به چرخهای جلو منتقل میشود و مانند اکثر خودروهای چینی بازار ایران خبری از سیستم چهارچرخ نیست.
شتاب صفر تا صد این خودرو 9.9 ثانیه است و حداکثر سرعت آن 190 کیلومتر بر ساعت است. ظرفیت باک خودرو 60 لیتر و میزان مصرف سوخت ترکیبی آن 6.7 لیتر است. این موتور استاندارد آلایندگی یورو 6 را پاس میکند. برخی قطعات این خودرو با سایر محصولات رنو-نیسان-میتسوبیشی مشترک است. فرمان خودرو از نوع برقی (EPS) است و سیستم تعلیق خودرو در جلو از نوع دو جناغی مکفرسون و در عقب از نوع مولتیلینک مستقل است.
ونوسیا استار در بازار چین به همراه سامانه هیبرید ملایم (Mild-Hybrid) با ژنراتور 48 ولتی عرضه شده است که به صورت مستقل توسط تیم تحقیق و توسعه تیم چینی شرکت ونوسیا طراحی شده است و میتواند مصرف سوخت را کاهش دهد. برای مقایسه، مصرف ترکیبی استار بدون سیستم هیبریدی 6.7 لیتر و با این سیستم 6.1 لیتر در هر صد کیلومتر است.
با این حال، این سیستم هیبریدی تاثیری در شتاب و سرعت خودرو ندارد. ژنراتور برقی در آغاز شتابگیری به عنوان دستیار سیستم Stop-Start عمل میکند و نیروی حاصل از ترمزگیری نیز در باتری ذخیره میشود. با توجه به ویژگی پیشرانه هیبرید ملایم، از این خودرو نمیتوان در حالت تمام برقی استفاده کرد.
وضعیت بازار و رقبا ونوسیا استار:
ونوسیا استار از اوایل سال 2020 در تریمهای مختلف به بازار چین عرضه شده است. قیمت این محصول ونوسیا، از 126 هزاریوآن شروع شده و حداکثر به 150 هزاریوآن میرسد. بنابراین قیمت ونوسیا استار حدود 18 تا 22 هزاردلار است که در بازار کشورمان، اندکی گرانتر از ونوسیا V-Online خواهد بود.
مشخصات و تیپ نسخه وارداتی ونوسیا استار به ایران هنوز به طور رسمی از سوی مکث موتور یا نورا موتور اعلام نشده است و به طور دقیق نمیتوان در مورد قیمت دقیق آن در بازار ایران اظهار نظر کرد. اما به نظر میرسد این محصول به صورت فول آپشن روانه بازار کشورمان شود. بنابراین قیمت آن میتواند تا ۲۰ هزار دلار افزایش پیدا کند.
در نتیجه با فرض ثبات شرایط اقتصادی، قیمت شرکتی ونوسیا استار در بازار ایران حدود 1.5 میلیارد تا 1.6 میلیارد تومان خواهد بود. استار در این محدوده قیمت با محصولاتی نظیر لاماری ایما، تیگو 7 پرو، دیگنیتی پرایم، فونیکس FX و هایما 8S رقابت خواهد کرد. احتمالا این خودرو در بازار آزاد با قیمتی در حدود 1.8 میلیارد تومان خرید و فروش خواهد شد.