همچنین هایما 8S ایران خودرو به لطف کابین نسبتا جادار و امکانات جانبی مناسب، نظر خانوادهها را نیز به خود جلب نماید.
از امتیازات این خودرو میشود به گستردگی شبکه خدمات ایرانخودرو اشاره کرد اما تجربه ثابت کرده که فقط نمایندگیهای منتخب این شرکت به چنین خودروهای تولید محدود شرکت ایران خودرو خدمترسانی میکنند. از نکات منفی این خودرو نیز عدم وجود مدل دو دیفرانسیل است که امکان استفاده از حداکثر قدرت و گشتاور برای مسیرهای آفرود را فراهم نمیکند.
البته باید ببینیم که هایما 8S با چه قیمت و امکاناتی به بازار داخلی عرضه خواهد شد، زیرا در کلاس کراساورهای متوسط، رقبای بسیار زیادی حضور دارند که در صورت قیمتگذاری نامناسب توسط ایران خودرو، اجازه عرضاندام را به این کراساور جدید نمی دهند. در این مطلب به معرفی هایما 8S میپردازیم.
طراحی بدنه هایما 8S:
طراحی ظاهری بدنه هایما 8S جدید و مدرن است و خودرو نمای اسپرت و تهاجمی دارد. شاید این خودرو به اندازه رقیبانی مانند تیگو 7 پرو یا لاماری ایما ظاهری عامهپسند نداشته باشد، ولی مطمئنا با سلیقه بسیاری از جوانان ایرانی سازگار خواهد بود. هایما 8S در سال ۲۰۱۹ بر روی پلتفرم جهانی HMGA شرکت هایما مشترک با مینیون 7X طراحی و تولید شد.
در نمای جلو چراغهای روشنایی روز یا دیلایت باریک دیده میشوند که امروزه در برخی از محصولات چینی نظیر جک X7، لاماری ایما و چری X22 پرو نیز تعبیه شده است. چراغهای اصلی با اندازه بزرگ در زیر چراغهای باریک روشنایی روز، در دو طرف سپر جلو در قابی پنجضلعی قرار گرفتهاند و یک جلوپنجره شش گوش با طرح پس زمینه کهکشانی دورن یک زه کرومی در بین چراغها قرار گرفته است که در وسط آن لوگوی هایما جای دارد.
شاید در مقایسه با سایر رقبا، چراغهای روشنایی روز در این خودرو، بیشتر شبیه به چراغهای اصلی آن باشند و نقش اساسی را در نمای ظاهری جلوی خودرو بازی میکنند. چراغهای اصلی بزرگ LED با طرح چندضلعی، اولین بار در خودروسازان جهانی نظیر جیپچروکی، سیتروئن C4کاکتوس و نیسان جوک دیده شد که این طرح، به دلیل محبوبیت و استقبال مشتریان، خیلی زود به محصولات خودروسازان چینی نیز راه یافت. در زیر سپر یک دریچه ورود هوای ذوزنقه ای شکل، جای گرفته است. خطوط شکسته و تیز، در مجموع طراحی بدنه، ظاهری اسپرت و جذاب به خودرو بخشیدهاند.
در نمای جانبی، یک خط برجسته مورب از انتهای در موتور شروع شده و با زوایه نسبتا تند، با عبور از زیر دستگیره در جلو، تا وسط در عقب امتداد یافته است. خط مورب دیگری در زیر درهای جانبی، به سمت بالا آمده و تا گلگیر عقب ادامه دارد. طرح مثلثی در زیر ستون عقب و وجود شیشه مشکی روی آن، به سقف خودرو ظاهر شناوری بخشیده است. دور محفظه چرخها با زه پلاستیکی مشکی پوشانده شده است و لاستیکهای فاق کوتاه با رینگهای اسپرت 5 پره آلیاژی 17 اینچی به نمای جانبی خودرو ظاهر اسپرتی دادهاند.
در نمای عقب، چراغهای باریک توسط یک نوار باریک به هم متصل شدهاند و مجموعه چراغها در یک قاب مشکی پلاستیکی قرار دارند که یادآور خودروی کراساور MG GS است. شیشه عقب خودرو با شیب تندی به اسپویلر عقب سقف میرسد و طراحی معلق ستون C و سقف شناور، در کنار اسپویلر عقب سقف و حجمهای برجسته درپوش محفظه بار، در بهبود ظاهری عقب خودرو تاثیر زیادی دارند.
در دو طرف دیفیوزر عقب با رنگ مشکی، لوله اگزوزهای چندضلعی واقعی قرار گرفتهاند و چراغهای مهشکن عمودی در بالای دیفیوزر در طرفین سپر عقب جای دارند. تریم مشکی رنگ پلاستیکی در زیر رکاب جانبی خودرو، دور گلگیرها و زیر سپر عقب، جلوهای کاملا اسپرت به خودرو داده است. این خودرو با بدنهای به طول4565 میلیمتر، عرض 1850 میلیمتر و ارتفاع 1682 میلیمتر، در کلاس کراساور متوسط قرار میگیرد که فاصله 2700 میلیمتری بین محورهای جلو و عقب فضای مناسبی را در کابین برای سرنشینان فراهم ساخته است.
طراحی کابین هایما 8S:
در طراحی نمای داخلی کابین هایما 8S ترکیبی از ظاهر مدرن امروزی و نمای لوکس به چشم میخورد. روی داشبورد افقی خودرو، سه دریچه تهویه بزرگ ششضلعی با تریم تزییناتی قرمز رنگ دیده میشود که توسط یک نوار کرومی به دریچه هوای سمت راست داشبورد متصل شده است. ترکیب تریم کرومی و مشکی پیانوی براق روی کنسول میانی و رودریها به خوبی فضایی لوکس ایجاد کرده است. یک صفحه نمایش لمسی عمودی، از وسط داشبورد بیرون آمده و در پانل راننده، صفحات کیلومترشمار و دور موتور به صورت کاملا دیجیتالی طراحی شدهاند.
غربیلک فرمان با ساختاری سه شاخه و طراحی اسپرت D-Cut دارای دو کلید غلتکی قرمز رنگ است که جلوهای از مدرنیته، لوکسگرایی و نمای اسپرت ارایه میدهد. به صورت کلی، نمای داخلی کابین خودرو، علیرغم طراحی ساده، بسیار جذاب و زیبا طراحی شده است و با فضایی مدرن، ترکیبی از قطعات لوکس با ظاهری اسپرت دارد.
صندلیهای جلوی بلند و یکپارچه با پشت سریهای یکتکه، در نمای لوکس کابین نقش زیادی دارند که اهرم تعویض دنده الکترونیکی و اسپرت، حس هیجان و مسابقه را القا میکند. ارگونومی داشبورد و کنسول وسط قابلقبول است و کیفیت مواد و قطعات به کار رفته، در مقایسه با رقیبان چینی بهتر است. در پشت اهرم دنده، یک سوییچ چرخشی برای کنترل ادوات الکترونیکی خودرو تعبیه شده است که منوی سیستم اطلاعات و سرگرمی نیز توسط آن کنترل میشود.
البته که تا زمان تحویل هایما 8S نمیتوانیم به صورت قطعی در خصوص آپشنهای خودرو اظهار نظر کنیم، اما طبق کاتالوگ خودرو، این محصول با امکاناتی نظیر ترمز ABS با EBD و BAS، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم پایداری الکترونیکی (ESP)، سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HSA)، سیستم کمکی حرکت در سراشیبی (HDC)، ترمز پارک برقی (EPB) مجهز به سیستم اتوهلد (AutoHold)، ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، ترمز کمکی هوشمند (EBA)، شش کیسه هوا، سیستم هشدار برخورد از جلو (FCW)، سیستم هشدار خروج از خط (LWD) و حفظ خودرو بین خطوط (LKA)، رادار نقاط کور (BSM)، سنسورهای پارک جلو و عقب، سیستم پایش فشار باد لاستیکها (TPMS)، سیستم صوتی با 3 درگاه USB و 6 بلندگو، سیستم مولتیمدیا با نمایشگر 10 اینچی لمسی با قابلیت اتصال بلوتوث و MirrorLink، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو ناحیهای، دوربین ضبط وقایع، دوربین 360 درجه، سقف پانوراما با سانروف برقی، کروزکنترل تطبیقی (ACC)، سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمهای، کامپیوتر سفری، تنظیم برقی صندلی راننده در 8 جهت، گرمکن صندلیهای جلو، فرمان برقی مجهز به کلیدهای کنترلی، آینههای تاشوی برقی با گرمکن، سنسور نور، سنسور باران، چراغ جلوی خودکار، چراغهای روشنایی روز و تنظیم ارتفاع چراغهای جلو به بازار ایران عرضه خواهد شد.
این خودرو از سیستم هوشمند اندروید Baidu استفاده میکند که عملکردهای آن شامل فرمان صوتی، ایجاد شبکه ارتباطی در خودرو، سیستم اتصال گوشی هوشمند و اتصال به اینترنت است. ظرفیت محفظه بار 552 لیتر است که برای این کلاس خودرو حجم مناسبی برای چمدانها و اثاثیه است.
مشخصات فنی:
خودروی هایما 8S به یک پیشرانه چهار سیلندر 1.6 لیتری (1594 سیسی) توربوشارژر با سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI) با کد YF-HMA GA16 مجهز شده است که قدرت 192 اسببخار در دور موتور 5000 دور در دقیقه و گشتاور 293 نیوتنمتر در محدوده دور موتور 1500 تا 4500 دور در دقیقه تولید میکند. قدرت موتور توسط یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک تیپترونیک به چرخهای جلو منتقل میشود. پیشرانه این خودرو استاندارد یورو6 را پاس میکند.
هایما با این مشخصات قادر است به شتاب صفر تا صد 8 ثانیه و حداکثر سرعت 180 کیلومتر بر ساعت دست یابد. ظرفیت باک 58 لیتر و مصرف سوخت شهری، ترکیبی و جادهای آن به ترتیب 9.8 لیتر 7.2 لیتر و 5.8 لیتر در هر صد کیلومتر است که نسبت به تواناییهای حرکتی، کلاس خودرو و وزن 1560 کیلوگرمی آن، قابلقبول است. البته با بنزینهای داخل ایران این اعداد کمی متفاوت خواهند بود. حساسیت موتورهای توربو با تزریق مستقیم سوخت (TGDI) نسبت به پیشرانههای تنفسطبیعی و تزریق چندنقطهای سوخت (MPI) به نوع سوخت بالاتر است که باید سوخت بنزین سوپر در باک استفاده کرد.
البته شرکت هایما اعلام کرده که به منظور هماهنگی با پیشرفت صنعت خودروسازی جهان، قصد دارد خودروی 8S را در نسخه هیبریدی با پیشرانه ۱.۲ لیتری سه سیلندر توربوشارژر با قدرت ۱۴۰ اسب بخار و یک موتور الکتریکی مشابه با هایما 6P به بازار جهانی عرضه کند که نسخه اقتصادیتر و کممصرفتر محسوب خواهد شد.
رقبا و قیمت هایما 8S در بازار:
هایما 8S در یک کلاس بسیار شلوغ قرار دارد و رقبای بسیاری در بازار ایران دارد. خودروهایی نظیر لاماری ایما، فونیکس تیگو 7 پرو، فیدلیتی پرایم، دیگنیتی پرایم، کی.ام.سیK7، فردا T5، چانگان CS35 پلاس و فاو بستیون T77 در مقابل این خودرو قرار دارند.
این کراساور با توجه به مشخصات فنی مطلوب، اتاق نسبتا جادار و طراحی مناسب ظاهری از یک طرف و خدمات پس از فروش ایران خودرو از طرف دیگر، از شانس خوبی برای موفقیت در بازار برخوردار است، به شرط آنکه شرکت ایران خودرو در قیمتگذاری و ارایه امکانات مناسب، دقت کافی به خرج دهد و نسخه فول آپشن آن را با قیمت منصفانه به بازار عرضه کند.
قیمت نسخه فول هایما 8S در بازار چین 126 هزار یوان است که با توجه به قوانین قیمتگذاری خودروهای مونتاژی در ایران، قیمت شرکتی در حدود 1 میلیارد و 200 میلیون تومان برای این محصول پیشبینی میشود. با این منوال، احتمالا قیمت این خودرو در بازار حدود 2 تا 2.2 میلیارد تومان خواهد بود.