تیپ نیمه فول با جعبه دنده دستی و تیپ فول با جعبه دنده اتوماتیک و با برخی اختلافات ظاهری عرضه شد. ساندرو محبوبیتش در بازه قیمتی 25 تا 50 میلیون را مدیون برادر بزرگتر خود یعنی داچیا لوگان یا همان تندر90 می باشد که طی سالیان متمادی انواع آزمون و خطاهای رانندگان ایرانی را پشت سر گذاشته است.
متاسفانه رنو ساندروی عرضه شده توسط شرکت پارس خودرو همان نسل اول از این خودرو است که در سال 2008 توسط شرکت داچیا رومانی روانه بازار جهانی شد. نکته جالب اینجاست که این رنو ساندرو در بازار جهانی از رده خارج شده و نسخه فیس لیفت جای مدل قدیمی را گرفته است و تنها به همت خودرو ساز داخلی بازار کشور ما میزبان این کهنه کار دو رگه ی فرانسوی است! و این را می توان اولین نقطه ضعف ساندرو به حساب آورد که در برابر رقبایی همچون لیفان x50 ، برلیانس H320 و یا دانگ فنگ H30 کراس از چهره به روزی بهره نمیبرد!
طراحی ظاهری رنو ساندرو
ساندرو اگر چه برای بازار کشور ما خودرویی نسبتا جدید به حساب میآید، اما همانطور که پیشتر گفتیم، طراحی این خودرو متعلق به سال 2008 میلادی است! درحالیکه رقبای چینی ساندرو از طراحی به روزتر و عامه پسندتری بهره میبرند. اگر چه رنو ساندرو طراحی به روزی نداشته و در این زمینه از رقبا کمی عقبتر است، اما لااقل کمی چاشنی اصالت را در طراحی خود دارد و از خودروی دیگری کپی نشده است. در واقع مهمترین شاخصه خودروهای اقتصادی اروپایی هم نسل ساندرو این است که در طراحی بدنه آنها از خطوط شکسته به ندرت استفاده شده است و به همین علت دیرتر خسته کننده میشوند. ساندرو توسط پارسخودرو در دو تیپ عرضه شد. این دو تیپ از لحاظ ظاهری اختلافهایی نظیر رنگ زهها و رنگ قاب آینه دارند که در مدل اتوماتیک زهها همرنگ بدنه هستند؛ در حالیکه در مدل نیمه فول رنگ آن مشکی است.
طراحی داخلی، امکانات و تجهیزات رفاهی
بگذارید وقت شما و خودمان را در این قسمت بیهوده تلف نکنیم. امروزه دیگر میتوان دو کیسه هوا و شیشه بالابر های برقی را هم در ارزان ترین خودروهای بازار صفر کیلومتر کشور دید و باید گفت، آپشن خاصی در این خودرو وجود ندارد. رنو ساندرو بیشتر به درشکه ای می ماند که به جای اسب برای حرکت از یک پیشرانه نیرو میگیرد!
تجربه سواری
هنگام نشستن پشت فرمان ساندرو اتوماتیک و به محض استارت زدن صدایی آشنا به گوش میرسد. پیشرانه K4M با حجم 1.6 لیتر که با تندر 90 مشترک بوده و قادر است حداکثر قدرت 105 اسب بخار را تولید کند. این پیشرانه در نسخه اتوماتیک به یک جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک AL4 متصل است که قابلیت تعویض دنده به صورت دستی (تیپ ترونیک) را نیز دارد. مزایا و معایبی را برای ساندرو ایجاد کرده است! مزایای آن هماهنگی خیلی خوب جعبه دنده با پیشرانه است و از معایب آن می توان به تعداد کم دندهها اشاره کرد. ناگفته نماند معکوس دهی از دنده دو به یک نیز کمی ضعیف و با تاخیر است. مصرف سوخت ساندرو بالغ بر صدی 10 الی 11 لیتر در شهر رقم میخورد که این مصرف برای خودرویی با حجم موتور 1.6 لیتر حکم فاجعه را دارد!
از بحث پیشرانه و جعبه دنده که عبور کنیم، کمی به تجربه رانندگی با این هاچ بک فرانسوی-رومانیایی میپردازیم. در مرحله اول همه چیز آشنا به نظر میرسد. از طرح صفحه کیلومتر و پشت آمپر گرفته که همانند تندر90 اتوماتیک است تا طرح غربیلک فرمان و صدای پیشرانه و … کمی به رانندگی در خیابان های شلوغ شهر پرداخته تا بیشتر با ساندرو آشنا شویم. فرمان هیدرولیک ساندرو به نسبت رقبایش مانند لیفان ایکس50 کمی خشک به نظر می رسد.
ترمز ها نیز اگر در عقب هم از نوع دیسکی بودند قابل اعتماد تر بودند! اما با این حال نیز میتوان به آنها اطمینان کرد. کمی پا را بیشتر بر روی پدال گاز فشرده تا عایق بندی کابین ساندرو را به چالش بکشیم. ساندرو اگر چه در برخی از موارد حرفی برای گفتن نداشته باشد اما در این مورد می توان گفت از تمام رقبا یک سر و گردن بالاتر است. عایق بندی کابین بسیار مناسب بوده و صدای محیط بسیار کم به داخل کابین منتقل میشود. صدای موتور هم به وضوح شنیده می شود و اگر دور موتور زیاد بالا نرود وضعیت کاملا خوب است. کولر ساندرو را نیز در دمای 56 درجه سانتیگرادی عسلویه تست میکنیم. فقط میتوان گفت که ساندرو به خوبی، سربلند از این تست بیرون آمد. بخاری خودرو نیز در دمای منفی 18 درجه تحت آزمایش قرار گرفت. اگر چه کمی بوی سوختگی هم در دور های بالای فن به همراه گرما وارد کابین میشد اما هیچگونه افتی نداشته و از پس کابین و گرم کردن سرنشینان خودرو به خوبی برآمد.
در سفری که از شیراز به عسلویه داشتیم مشخص شد که صندلیهای ساندرو برای مسیرهای بین شهری و رانندگی های طولانی مدت طراحی نشدهاند و حداقل راننده را به راحتی دچار خستگی میکند. اما برای مسیرهای داخل شهری همه چیز خوب و مرتب پیش میرود.
نتیجه گیری
ساندرو یک هاچ بک شهری است که حداقل امکانات ایمنی و رفاهی را نسبت به رقبایش دارد اما از لحاظ فنی سالها قبل تر و پیش از ورودش به بازار کشور توسط تندر90 اثبات شده است. در ادامه نیز کیفیت نسبتا مناسب و مونتاژ پارس خودرو را به همراه دارد که معمولا ایرادات کمی به آن وارد است.
سخن آخر
اگر می خواهید برای رفت و آمدهای شهری و برون شهری (فواصل کم) خودرویی داشته باشید که از لحاظ فنی و کیفیت مونتاژ خوب بوده و از لحاظ خدمات پس از فروش و کمبود قطعات مشکلی نداشته باشد ساندرو انتخاب خوبی است اما اگر اولویت شما با ظاهر و امکانات خودرو است به سراغ رقبای چینی ساندرو بروید.
مهم تر از همه اینا فرهنگ رانندگی که مردم ایران ندارن .به نظر من همون پراید برای این ملت زیاده .مشکل مردم ایران اینه که هر چی رو با اسمهای قلمبه وسلمبه قبول میکنن .مثال ماشین چینی میارن .داخل کاتالوگ گیربکس ایسن.موتور ژاپن .ecu المان .ماشین ساخت رومانی رو میگن خط تولید فرانسه.یادمه یه اشنایی میگفت در خط تولید مدیران خودرو تا وقتی مهندسای چینی هستن همه چیز با اصوله ولی وقتی که شیفت کاری عوض میشه کارگرای مدیران خودرو وظایف خودشونو درست انجام نمیدن .این گفتم بدونید همش مقصر خودرو سازا نیستن .یه بخشی هم بحث فرهنگی که اکثریت مردم ایران در هر شغلی که هستن ندارن .
برو ماشین چینی هایی که گفتی بخر و همین مسافت را طی کن بعد نظر خودتان را کارشناسانه بدهید فقط در رابطه با کولر نمیخواهد به زحمت بیافتی
خیلی مقاله خوبی بود و منصفانه.