روغنهای معدنی نسخه سنگین و تصفیه شده نفت خامی است که از درون زمین استخراج میشود، روغنهای نیمه مصنوعی ماهیت و ذات یکسانی شبیه به روغن موتورها دارند و تفاوت آنها در مواد افزودنی کارخانهای است که به آنها افزوده میشود و در نهایت روغنهای مصنوعی به طور کامل دست ساز و ساختهی بشر هستند.
روغنهای مصنوعی به عنوان روغنهای معمولی و متداول نیز شناخته میشوند. روغنهای معمولی در طی جنگ جهانی دوم توسط دانشمندان آلمانی به وجود آمد تا از آن در برابر خط مقدم روسیه استفاده کنند، دانشمندان آلمانی سیالات و مایعات خود را در دمای زیر صفر درجه حفظ و نگهداری میکردند اما تا سال 1970 کاربرد گستردهای در ماشینها و اتومبیلها نداشت.
فناوری و تکنولوژی روغنها با توسعه و پیشرفت موتور اتومبیلها درآمیخت و تکامل پیدا کرد تا نگرانیها و دشواریهای طراحی داخل موتورها، مثل به حداکثر رساندن پاکسازی داخل موتور، افزایش فشار برای احتراق و دیگر مسایل موجود، برای موتور ماشینها را از بین ببرد. به همین ترتیب موتورهای مدرن و جدید به طور کلی به یک نوع از روغن موتورهای مصنوعی نیازمند هستند. به همین دلیل موتورهای قدرتمندتر و پیچیدهتر، هزینه بیشتری را برای تامین کردن روغن موتور ماشین میطلبند.
روغنهای معدنی همچنان در خودروهای قدیمی و کلاسیک مورد استفاده قرار میگیرند به دلیل اینکه روغنهای مصنوعی باعث افزایش احتمال نشتی در موتورهای کلاسیک و کهنه میشود. نکته و ویژگی مشترکی که بین روغن موتورهای معدنی و مصنوعی وجود دارد این است که هردو این روغن موتورها 5 سال پس از بسته بندی قابل استفاده و فروش هستند. البته این نکته را نباید با عمر مفید روغن موتور اشتباه گرفت، زیرا که عمر مفید روغن موتور از زمانی که به درون موتور ریخته میشود و تحت تاثیر سوخت خودرو، آب ماشین، مسافت طی شده و زمانی که مورد استفاده قرار گرفته است محاسبه میشود. برای اینکه مطمعن شوید چه روغن موتوری مناسب خودروی شماست، مشخصات موتور و گاهی اطلاعاتی که بر روی دریچه روغن خودروی شما درج شده، مقدار ویسکوزیته لازم موتور ماشین شما که از طریق روغن موتور تامین میشود، شما را در این امر یاری میکنند.