به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد، امسال بر خلاف سالهای گذشته این پیست میزبان ۲ هفته از مسابقات است و علاوه بر گرندپری انگلستان، مسابقات هفته آینده به مناسبت هفتادمین سالگرد برگزاری مسابقات فرمول 1 و گرند پری نیز در این پیست برگزار میگردد.
پیست تاریخی سیلوراستون یکی از قدیمیترین پیستهای مسابقات با بیش از ۷۰ سال قدمت در سال ۱۹۴۷ با گنجایش ۱۵۰ هزار نفر افتتاح گردید و سال بعد اولین مسابقه گرندپری انگلستان در آن برگزار گردید. این پیست ۵/۹ کیلومتری علاوه بر مسابقات فرمولا، از مسابقات موتور جی پی هم میزبانی میکند. ۱۷ پیچ و دو نقطه DRS با پیچهای تند ومسیرهای صاف سرعت بالای طولانی این پیست را تبدیل به یکی از پرچالش ترین پیستهای مسابقات کرده که علاوه بر توان موتوری و ایرودینامیک خودرو، مهارت رانندگان را نیز به چالش میکشد.
لوویس همیلتون در سال ۲۰۱۹ توانست رکورد سریعترین دور پیست را با زمان ۱:۲۷.۳۶۹ به نام خودش ثبت کند اما از آنجایی که زمان ثبت شده در دورهای تایم گیری سریعتر از زمان ثبت شده در مسابقه اصلی است در اصل والتری بوتاس هم تیمی همیلتون با تایم ۱:۲۵.۰۹۳ که پولپوزیشن سال ۲۰۱۹ را برایش به دنبال داشت رکورد سریعترین دور پیست را در اختیار دارد.
#مقاله مرتبط – تا اینجای فصل 2020 فرمول یک چه گذشته است!
اما بپردازیم به حواشی قبل از مسابقه این هفته:
این هفته تیمها اجازه آپگرید ماشینهایشان را دارند و در این بین چشم همگی به تیم فراری دوخته شده است. فراری که این فصل به هیچ وجه نتایج قابل قبولی نگرفته و انتقاد شدید هواداران خودش معروف به تیفوسیها رو برانگیخته بیش از تمام تیمها منتظر بروزرسانی ماشین جدیدش و آماده سازی آن برای رقابت با سایرین بود. متیو بینوتو مدیر فراری که از خشم هواداران دور نمانده و هوادارن فراری به شدت خواهان خروج وی از این تیم هستند اعلام کرده که در سیلوراستون شاهد ماشین بهتری از فراری خواهیم بود و دلیل ضعف فراری را شدت شیوع ویروس کرونا در شمال ایتالیا قبل از شروع فصل و نداشتن وقت تمرین و بررسیهای کامل ماشین به دلیل قرنطینه شدید کشور در آن دوران میدانست، به هوادارن اطمینان داد که فراری با قدرت پا به این رقابت خواهد گذاشت. باید منتظر ماند و دید چارلز لکلرک که به شدت از قدرت ماشین فراری در مسابقه قبل شاکی بود و همچنین سپاستین فتل که اخرین فصل خود را در تیم فراری سپری میکند در این مسابقه به چه صورت عمل خواهند کرد!
یکی از مهمترین اخبار این هفته مثبت اعلام شدن تست کرونای سرجیو پرز راننده مکزیکی ریسینگ پوینت بود. الچیکو که نتایج خوبی در مسابقات هفتههای گذشته گرفته بود طبق اعلام تیم ریسینگ پوینت گرفتار بیماری کرونا شده و خودش و اطرافیان نزدیکش همگی تحت مراقبت و قرنطینه قرار گرفتند.
نیکو هولکنبرگ راننده فصل پیش تیم رنو که این فصل صندلی خودش را از دست داده بود تنها ۲۴ ساعت قبل از شروع رقابت به جای پرز انتخاب شد تا ریسینگ پوینت بتواند از تجربیات این راننده استفاده کند.
مکلارن نیز این هفته خبر از انعقاد قراردادهای جدید با اسپانسرهای مختلف کرد که این موضوع بی ارتباط با نتایج خوب هفتههای اخیر این تیم نیست. معروفترین شرکتی که قرارداد اسپانسرینگ با مکلارن امضا کرد، یکی از غولهای نفتی دنیا شرکت گلف است. باید دید این تزریق مالی به بهتر شدن هرچه بیشتر شرایط این تیم کمک خواهد کرد!
همچنین کلاه لاندو نوریس راننده این تیم نیز واکنشهای مثبت زیادی به دنبال داشت. طراحی این کلاه توسط یکی از طرفداران خردسال این راننده انجام شده است.
تیم ردبول نیز خبر از بروز رسانی متفاوتی بر روی ماشین جدیدش RB16 داده واعلام کرده با قدرت به سیلوراستون خواهد رفت.
تمرین اول
در تمرین اول که روز جمعه برگزار شد شاهد اتفاقات جالبی بودیم. ابتدا ماشین سپاستین فتل پس از یک دور در پیست دچار مشکل شد و این راننده تا اخر وقت تمرین موفق به ثبت زمان نشد و مهندسان مکانیک فراری سعی در رساندن ماشین وی به تمرین دوم را داشتند. از اتفاقات دیگر اسپین شدن ماشین آلفارومئو و آنتونیو جیووناتزی بود که هم لاستیکهای ماشین این راننده از بین رفت و هم باعث کثیف شدن پیست و نشان دادن پرچم قرمز و فراخواندن ماشینها به پیت لین توسط هیئت ناظر مسابقات شد. در پایان به ترتیب مکس فرشتاپن، لوویس همیلتون و لانس استرول بهترین تایمها را به ثبت رساندند.
تمرین دوم
در دقیقه ۴۵ تمرین دوم باز هم برای ردبول حادثه بوجود آمد و اینبار این الکس آلبون راننده تایلندی رد بول بود که اسپین شد و با شدت به دیواره پیست برخورد کرد. اما این پایان بدبیاری ردبول نبود و ماشین مکس هم دچار مشکلات فنی شد و از ادامه تمرین بازماند. از دیگر نکات قابل توجه عملکرد بسیار بد سپاستین فتل در این تمرین بود. در پایان این تمرین بهترین زمان به لانس استرول تعلق گرفت. بعد از آن الکس البون و والتری بوتاس تایمهای بعدی را ثبت نمودند.
تمرین سوم
تمرین سوم در روز شنبه انجام شد و اینبار طبق پیش بینیها همه چیز آرام سپری شد و تیمها بیشتر بر روی مسائل فنی و استراتژیهایشان تمرین کردند. در پایان این تمرین ولتری بوتاس، لوییس همیلتون و مکس فرشتاپن بهترین تایم ها را به ثبت رساندند.
تایم گیری و تعیین خط
در دور اول تایم گیری نیکولاس لطیفی بازهم اسپین شد تا نشان دهد این راننده جوان تیم ویلیامز همچنان با ماشینش راحت نیست. از نکات جالب رسیدن جورج راسل به دور بعد تایم گیری بود. در دور دوم والتری بوتاس رکورد پیست که در اختیار خودش بود را شکوند و تایم ۱:۲۵.۰۱۵ را ثبت نمود. از نکات جالب تایم پیر گسلی و استرول بود که هر دو راننده یک تایم را زدند ولی به دلیل اینکه استرول سریعتر این تایم را ثبت کرده بود به دور بعد تایم گیری صعود کرد.
در دور آخر و تعیین خط ده نفر اول در همان ابتدا لوویس همیلتون اسپین شد و باعث کثیف شدن پیست گردید که پرچم قرمز به دیگر رانندگان نشان داده شد تا همگی از پیست خارج و پیست تمیز گردد. در ادامه لوویس همیلتون رکورد پیست را باز هم بهتر کرد و توانست با تایم ۱:۲۴.۳۱۳ رکورد پیست را به نام خودش بزند و پول پوزیشنی دیگر را در کارنامه خود به ثبت برساند. بدین ترتیب همیلتون در خط اول قرار گرفت و بعد از آن به ترتیب بوتاس، فرشتاپن، لکلرک، نوریس، استرول، ساینز، ریکیاردو، اوکون و فتل قرار گرفتند.
روز مسابقه
در روز مسابقه اولین اتفاقی که افتاد غیبت نیکو هولکنبرگی بود که انتخاب و رسیدنش به مسابقه حواشی زیادی برای خودش و ریسینگ پوینت داشت. ماشین نیکو درست قبل از مسابقه دچار یکسری مشکلات فنی شد تا این راننده مسابقه را از دست بدهد و تیم ریسینگ پوینت تنها با یک ماشین در مسابقه حضور پیدا کند.
در شروع مسابقه همیلتون با یک استارت عالی توانست خودش را جدا کند و بوتاس نیز پشت سر او قرارگرفت. در همان ابتدا رقابت لکلرک و فرشتاپن بسیار جذاب دنبال شد که مکس خیلی سریع توانست جایگاه سومی خودش را پس بگیرد و در ادامه با لکلرک فاصله بگیرد. اما در همان دور دوم اولین اتفاق مسابقه شکل گرفت و برخورد کوین مگنوسن از تیم هاس با الکس آلبون باعث شد تا مگنوسن با سرعت از پیست خارج شود و به شدت با دیواره پیست برخورد کند و در همان ابتدای مسابقه ماشین ایمنی وارد پیست شود.
آلبون نیز از داوران پنالتی پنج ثانیه دریافت کرد. پس از ماشین ایمنی دوباره رقابت آغاز شد. رقابت رانندهها برای رتبههای میانی یا به اصطلاح رتبههای امتیاز آور بسیار جذاب بود تا اینکه در دور چهاردم باز هم پرچم زرد نمایان شد و ماشین ایمنی وارد پیست شد. اینبار دنیل کیویات راننده روس تیم آلفا تائوری با سرعت اسپین شده و به دیواره کنار پیست برخورد کرد. کیویات که بسیار از این حادثه دلخور بود حتی تاب دوربین مسابقات را نیاورد و آن را کنار زد. با بیرون آمدن ماشین ایمنی تمام ماشینها به درون پیت استاپ رفتند و تایرها را تعویض کردند که در این بین مرسدس با یک دبل پشت هم چشم ها رو به خودش خیره کرد.
در این بین رومن گروژان به جایگاه پنجمی رسید و پشت سرش مک لارنها و رنوها قرار گرفتند. با آغاز دوباره مسابقه رقابت جذابی بین مک لارنها و رنو اتفاق افتاد و دنیل ریکیاردو در بین ماشینهای مک لارن به صورت آسانسوری رتبه عوض میکرد. نمایش ضعیف فتل در این مسابقه نیز مشهود بود و حتی توان رقابت و دفاع از رتبه دهم خود را در مقابل پیر گسلی نداشت و گسلی با یک سبقت زیبا برنده این رقابت بود. استفان اوکون نیز در این مسابقه خودی نشان داد و با سبقت از لنس استرول خودش را به مقام هشتم رساند. ماشین تیم ریسینگ پوینت که در مسابقات قبلی بسیار خوب جلوه داده بود در این مسابقه به شدت افت کرده بود به طوری که در دور ۴۹ وم گسلی هم از استرول سبقت گرفت و به مقام نهم رسید. مهمترین اتفاق این مسابقه از دور پنجاهم شروع شد جایی که تایر جلوی سمت چپ والتری بوتاس در عین ناباوری ترکید و مکس ولکلرک از وی سبقت گرفتند. بوتاس مجبور شد یک دور با لاستیک از دست رفته دور بزند و سپس به پیت استاپ برود و در این بین رتبههای زیادی را از دست داد. مکس که جایگاه دومش تضمین شده بود به پیت استاپ رفت تا با تعویض لاستیکها بتواند یک دور سریع بزند و تک امتیاز سرعت را بگیرد که در همین حین چرخ جلو کارلوس ساینز نیز دچار مشکل شد و ترکید.در این بین به یکباره همان چرخ لوویس همیلتون هم دچار مشکل شد و ترکید و همیلتون با لاستیک ترکیده دور آخر را سپری کرد. مکس که با بد شانسی و پیت استاپی که رفته بود فاصلهاش با همیلتون زیاد شده بود هرچه تلاش کرد در دور اخر به همیلتون نرسید و لوویس همیلتون در یک روز دراماتیک برای بار هفتم قهرمان گرندپری انگلستان شد و بردی دیگر را در خانه تجربه کرد. پس از همیلتون، مکس و لکلرک در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
ده نفر اول مسابقه را در تصویر مشاهده میفرمایید.
با این برد همیلتون در رتبه نخست جدول رده بندی تا اینجای کار قرار گرفت و به نظر میرسد قهرمانیاش در این فصل نیز قابل پیش بینی است.
جدول رده بندی تیمهای شرکت کننده را نیز مشاهده میفرمایید.