مقایسه تیگو ۷ با سوزکی گرند ویتارا – رسوخ کردن علم و تکنولوژی به صنعت خودرو، در کنار استفاده از برترین و مطرح ترین طراحان خودرو، می تواند عمده ترین علت پیشرفت برخی از برندها در سطح جهانی باشد.
سوزوکی و اصالت این برند ژاپنی، همواره مورد توجه ایرانیان بوده و خیلی ها به کیفیت آن اطمینان خاطر دارند. در مقابل این برند اصیل، چری جوان (نسبت به سوزوکی) حاضر است که با همکاری برندهای معتبری همچون جگوار-لندروور برای ساخت پلتفرم و بدنه، شرکت آمریکایی هانیوال برای استفاده از توربوشارژ و همچنین به خدمت گرفتن طراحان برندهای معروف و معتبری همچون پورشه، عزم خود را برای کسب اعتبار هر چه بیشتر جزم کرده و خواهان تسخیر بازارهای اروپایی و آمریکا است.
مقایسه تیگو ۷ با سوزکی گرند ویتارا در نمای ظاهری
سوزکی گرند ویتارا با توجه به قدمت بیشتر در بازار ایران، کمی گرد و خاک پیری بر روی ظاهر آن نشسته بود و با توجه به اینکه در بازار فعلی کشور رقبای قدر و تازه نفسی در بحث طراحی ظاهری داشت، ایران خودرویی ها را بر آن داشت که دستی بر ظاهر و تجهیزات این کهنه کار ژاپنی بکشند تا در کنار مشخصات فنی نسبتا خوب، از ظاهری بروزتر نیز بهره مند شود. هر چند که مدتی است فیس لیفت این خودرو توسط سوزوکی وارد بازار جهانی شده اما همچنان ایران خودرو قصد عرضه مدل جدید را ندارد!
ردپای این فیس لیفت را می توان در تغییر نسبی فرم چراغ ها و جلو پنجره و رینگ ها دید که نسبتا از کهنگی ویتارا کاسته اند. در کل با توجه به حضور چندساله این خودرو نمی توان ظاهرش را غیرقابل تحمل خواند فرم طراحی ساده اش هنوز هم حرف هایی برای گفتن دارد!
در مقابل گرند ویتارا، چری تیگو ۷ جوان از ظاهری کاملا به روز و زیبا بهره می برد که می تواند برگ برنده ای برای موفقیت احتمالی این خودرو در بازار کشور باشد. تیگو۷ را می توان اولین محصول چری دانست که برروی پلت فرم مشترک این شرکت با جگوار-لندروور ساخته شده است. استحکام شاسی را نیز باید مدیون بنتلر باشند!(بنتلر در بخش سازه، شاسی، ماژول هاو سیستم موتور و اگزوز در دنیا پیشرو است. بنتلر در 29کشور جهان 70 کارخانه دارد و با خودروسازان بزرگ دنیا همکاری می کند.)
در کل با توجه به جزییات، تیگو ۷ را می توان به نوعی ادامه دهنده راه تیگو 5 دانست که چری با همکاری معتبرترین شرکت های دنیا من جمله بنتلر و جانسون آن را عرضه کرده است تا بتواند محصولی نزدیک به سطح بازارهای اروپایی تولید نماید و توانایی رقابت با سایر رقبا را داشته باشد.
نمای داخلی و تجهیزات رفاهی
هر دو خودرو از تجهیزات نسبتا خوبی بهره می برند. اما نباید از ویتارا با توجه به تاریخ عرضه آن در بازار جهانی توقع زیادی داشته باشیم. امکاناتی همچون گرم کن صندلی های جلو، سانروف و استارت دکمه ای به مجموع امکانات رفاهی آن افزوده شده است.
البته کامپیوتر سفری، مانیتور هفت اینچ لمسی، امکان برقراری ارتباط بلوتوث، سیستم رهیاب و کروز کنترل نیز از دیگر امکانات این ژاپنی است. از امکانات ایمنی آن نیز می توان به وجود 6 کیسه هوا، ترمزهای عقب و جلو دیسکی و سیستم ترمز ABS و EBD اشاره کرد. در طرحی داشبورد ویتارا سعی شده با استفاده از قالب های کرومی رنگ جذابیتی نسبی ایجاد شود. اما استفاده از پلاستیک خشک در بعضی از نقاط کمی آزار دهنده است!
و اما تیگو ۷
قطعا با توجه به بروزتر بودن تیگو ۷ نسبت به گراند ویتارا زیبایی، امکانات بیشتر و ارگونومی بهتری نیز عاید مالک آن خواهد شد.
سانروف و سقف شیشه ای پاناروما، مجموعه دوربین های دید عقب داینامیک 360 درجه، صندلی برقی راننده و گرم کن صندلی برای سرنشینان جلو، سیستم های ایمنی کارآمد، 6 کیسه هوا، صفحه نمایش 9 اینچ لمسی با GPS و بلوتوث، کامپیوتر سفری 4.8 اینچی، سیستم تهویه مطبوع دوگانه، سامانه ورود و استارت بدون کلید، سیستم موبایل مپینگ یا قابلیت اتصال موبایل به خودرو، کروز کنترل و آینه های جانبی برقی دارای گرمکن از جمله شاخص ترین امکانات تیپ فول (اکسلنت) چری تیگو ۷ محسوب می شوند که بسیاری از آنها را می تواند به رخ رقبای خود تا بازه 150 میلیون تومان بکشد.
تجهیزات ایمنی تیگو ۷ نیز تقریبا با ویتارا در یک سطح قرار دارد. طراحی داخلی نیز خوب بوده و استفاده از چرم نارنجی رنگ در بعضی از نقاط به جذابیت آن می افزاید.
قلب خودرو، پیشرانه!
ویتارای کهنه کار مجهز به یک پیشرانه 2.4 لیتری تنفس طبیعی است که توانایی حداکثر تولید 169 اسب بخار را دارد و ویتارا را قادر می سازد تا شتاب صفر تا صدی برابر با 11.7 ثانیه را ثبت نماید.
در مقابل تیگو7 جوان مجهز به یک پیشرانه 1.5 لیتری مجهز به توربوشارژ می باشد که توانایی تولید حداکثر قدرت 146 اسب بخار را دارد. شتاب صفر تا صد این خودرو حدودا 10.5 ثانیه می باشد که نسب به ویتارا کمی سریع تر است.
مقایسه تیگو ۷ با سوزکی گرند ویتارا در ویژگیهای فنی
ویتارای عرضه شده توسط ایران خودرو از نوع چهار چرخ متحرک بوده و قدرت موتور به چهار چرخ منتقل می شود و با توجه به ویژگی های فنی خوب، این خودرو را به تعریف یک شاسی بلند واقعی نزدیک تر می کند.
در مقابل، اگرچه تیگو 7 برخی از ویژگی های ویتارا را نداشته و دیفرانسیل جلو می باشد، اما با توجه به استفاده از توربوشارژ و به روزتر بودن تکنولوژی استفاده شده در ساخت موتور نسبت به ویتارا، مصرف سوخت خیلی کمتری را به همراه داشته و با توجه به حجم موتور 1.5 لیتری، قدرت بسیار خوبی دارد.
سخن آخر
در این مقایسه از یک سو با برندی ژاپنی و با اصالت و البته نسخه باستانی آن روبه رو هستیم! که اصلی ترین دلیل برای خریدش را می توان شاخصه های بسیار خوب فنیاش دانست و در سوی دیگر یک کراس اوور جوان ایستاده که اگر چه در اصالت شاید حرفی برای گفتن نداشته باشد، اما در مباحثی چون طراحی، فنی و امکانات به نوعی پرچم دار شرکت سازنده اش به شمار می رود و نمایان گر پیشرفت روز افزون چینی هاست.
این تیگو ۷ رو چند روز پیش تو خیابون دیدم. خیلی خوش قیافست. از دور فکر کردم پورشه ای چیزیه. اومد نزدیک آرم چری رو دیدم ?
این تیگو ۷ و من یه نیم ساعتی باهاش دور زدم خیلی خوب بود خداییش