
نحوه عملکرد سیستم ترمز اضطراری خودکار (AEB)

سیستم ترمز اضطراری خودکار (AEB) یک سیستم ایمنی در خودروهای مدرن و امروزی است که در صورت تشخیص تصادف یا برخورد قریبالوقوع، به طور خودکار سیستم ترمز را اعمال میکند.
در حال حاضر در اتحادیه اروپا سیستمهای هشدار پیش از تصادف یا جلوگیری از برخورد در خودروهای جدید اجباری است. سیستم ترمز اضطراری خودکار (AEB) یک سیستم ایمنی در خودروهای مدرن و امروزی است که در صورت تشخیص تصادف یا برخورد قریبالوقوع، به طور خودکار سیستم ترمز را اعمال میکند. یکی از متداولترین انواع تصادفات رانندگی، برخورد قسمت جلوی خودروی پشتی به قسمت عقب خودروی جلویی است که به عنوان "برخورد از عقب" نیز شناخته میشود، که اغلب به دلیل عدم تمرکز لحظهای راننده پشتی رخ میدهد. سیستم AEB از وقوع این حوادث جلوگیری میکند یا حداقل تاثیر آن را کاهش میدهد. در این مطلب به معرفی این سیستم ایمنی میپردازیم.
سیستم ترمز اضطراری خودکار (AEB):
بسیاری از خودروهای مجهز به سیستم ترمز اضطراری خودکار (Autonomous Emergency Braking Systems) قادر به اجتناب از وقوع برخورد جلو به عقب خودرو در مسیرهای شهری و بزرگراهها هستند و برخی از سیستمها قادر هستند عابران پیاده، دوچرخهسواران، حیوانات و همچنین وسایل نقلیه دیگر را شناسایی کرده و در صورت نیاز، سیستم ترمز را به صورت خودکار فعال کنند. هر یک از شرکتهای خودروسازی دنیا نامهای خاص خود را برای این فناوری تعیین کردهاند، به عنوان مثال این سیستم در شرکت فورد با عنوان توقف شهری فعال (Active City Stop) نامیده میشود، در شرکت نیسان، ترمز اضطراری جلو (Forward Emergency Braking) و در شرکت ولوو، ایمنی شهری (City Safety) شناخته میشوند. همگی این سیستمها نمونههایی از سیستمهای AEB موجود در خودروهای بازار هستند.
یک مطالعه توسط اتحادیه اروپا نشان میدهد که با استفاده گسترده از سیستمهای ترمز خودکار میتوان در تصادفات خودرو از حدود 5000 مورد مرگ و 50000 جراحت در سال جلوگیری کرد. در نتیجه، این سیستم پس از تاریخ 1 نوامبر سال 2015 برای تمام خودروهای تجاری در بازار اروپا اجباری شدند. از سال 2019، دریافت رتبه پنج ستاره در تستهای تصادف Euro NCAP بدون سیستم AEB غیرممکن شده است و از می 2022، همه خودروهای سواری جدید در اتحادیه اروپا باید دارای این تکنولوژی باشند. شاید باورش سخت باشد، ولی اولین سیستم AEB در نمایشگاه خودروی دیترویت در سال 1996 در معرض دید عموم قرار گرفت، تقریبا 20 سال قبل از اینکه سیستمهای AEB در خودروهای معمولی خانوادگی ظاهر شوند. شرکت ولوو اولین شرکت خودروسازی بود که در سال 2014 استاندارد AEB را در تمام خودروهای خود اعمال کرد و پس از آن شرکت جگوار- لندرور در سال 2016 این سیستم را در محصولاتش نصب کرد.
کدام خودروها دارای ترمز اضطراری خودکار هستند؟
از ماه می 2022، تمام خودروهایی که اکنون در اتحادیه اروپا فروخته میشوند، باید به صورت استاندارد دارای سیستم ترمز اضطراری خودکار (AEB) باشند و احتمالاً در مورد خودروهای فروخته شده در بریتانیا نیز این قانون اجرایی شده است. قبل از آن، تلاشهای سازمانهایی مانند تست تصادف مستقل Euro NCAP لازم بود تا خودروسازان را به این کار وادار کنند و آنها از سال 2019، دستیابی خودروها به رتبه پنج ستاره ایمنی را بدون سیستم AEB غیرممکن کردهاند.
ترمز اضطراری خودکار چگونه کار میکند؟
سیستم ترمز اضطراری خودکار (AEB) در خودروها همانند جدیدترین سیستمهای کروزکنترل تطبیقی (ACC)، از طریق سنسورهای رادار و گاهی اوقات اشعه لیزر کار میکند که این تجهیزات، جادههای پیش روی خودرو را برای یافتن موانع یا سایر خودروها اسکن میکنند. در واقع ACC و AEB معمولاً سنسورهای یکسان دارند، اگرچه برخی از سیستمهای AEB دوربینهایی را به لیزر و سنسور اضافه کردهاند که میتوانند عابران پیاده را در کنار جاده تشخیص دهند.
الگوریتمهای پیچیدهای برای تجزیه و تحلیل لحظهای خطر برخورد استفاده میشوند و در صورت عدم دخالت راننده و فشار ندادن پدال ترمز توسط او برای اعمال حداکثر نیروی ترمز، سیستم AEB ابتدا با هشدار صوتی و چراغهای داشبورد در مورد خطر قریبالوقوع هشدار میدهد. اگر قبل از برخورد، با سرعت بالا در حال حرکت باشید، ترمز اضطراری ممکن است فقط بتواند میزان کمی از سرعت خودرو را قبل از تصادف یا برخورد، کاهش دهد. در سرعتهای پایین شهری، احتمال بیشتری وجود دارد تا این سیستم بتواند از تصادف و برخورد به طور کلی جلوگیری نماید. همه سیستمهای AEB متفاوت هستند، بنابراین مطمئن شوید که سطح ایمنی ارایه شده توسط سیستمها در هر خودروی جدیدی را درک کردهاید و از آن راضی هستید.
favorite_border 6loyalty