چرا مینی ونها نقش اصلی را در نمایشگاه امسال دیترویت بازی میکردند؟
خب بگذارید یک حساب کتاب سرانگشتی بکنیم! هوندا اودیسه، فولکس واگن باز و البته اولین خودروی خودران گوگل که قرار است کرایسلرهای پاسیفیکا باشند، در مجموع سه خودرو مینی ون از حدود 20 خودروی جدید معرفی شده در نمایشگاه دیترویت ایالت میشیگان یعنی مهد خودروی آمریکا.
اما چرا؟ قرار است چه تغییری در دنیای خودرو سازی روی دهد که این توجه ویژه امسال بر روی خودروهای مینی ون متمرکز شده است؟ اگر حدس میزنید که مردم آمریکا رو به سمت خودروهای مینی ون آوردهاند سخت در اشتباهید.
لبته نمیتوان از این نکته به راحتی گذشت که از بعد از دهه نود میلادی هر وقت یک خانواده آمریکایی دارای حداقل دو فرزند کودک و نوجوان میشد، اولین انتخاب این خانواده استفاده از ونها بود، چرا که بهترین گزینه برای رساندن چندین بچه به مدرسههای مختلف، همین خودروهای کمی کشیده و البته تا حدی ارتفاع گرفته بودند، ضمن اینکه در حین سفر نیز بیشترین آرامش را به همراه داشتند.
اما از سال 2010 همین خانوادهها نیز کمک به فکر گزینههای جذابتری مثل کراس آورها افتادند که هم زیبایی ظاهری داشتند و از ظاهر اتو کشیده و تکراری ونها خلاص شوند و هم در مواردی فضای داخلی مناسبتری را برای سرنشینان دارا باشند.
حال که ما در سال 2017 هستیم، پس چرا باید دوباره به فکر ونهای کسل کننده بیافتیم؟
جواب سؤال در سه رازی که جدیداً خودروسازان پیشرو به آن پی بردهاند گنجانده شده و البته هیچ کدام از این گزینهها به خواسته فعلی مردم و جامعه مربوط نیست، بلکه خودروسازان در حال دیدن آیندهای هستند که خرید یک کراس آور بیهوده و غیر عقلانی به نظر میرسد.
1. خودروهای برقی:
اولین نیاز برای داشتن بهترین خودروهای برقی داشتن بیشترین فضای ممکن برای باتریها و البته در کنار پایینتر بودند وزن خودرو است. با یک نگاه به مدل X تسلا که به عنوان یک کراس آور معرفی شده میتوان روح یک مینی ون را در آن پیدا کرد، در واقع تسلا با این هدف که بتواند بازاریابی خوبی داشته باشد، مدل ایکس را یک کراس آور معرفی کرد.
اما ارتفاع این خودرو از کف زمین، طول آن و حتی نحوه قرارگیری سه ردیف صندلی، همه نشانههایی از یک ون مدرن و البته امروزی است، خودرویی سبک که از تمام جهات برای برقی بودن مناسب سازی شده است.
2. خودروهای خودران:
اگر نیازی به وجود راننده در یک خودرو نباشد، چه تغییراتی درون خودروها اتفاق می افتد؟ آیا نباید آن ذهنیتی که تا کنون راجع به کابین خودروها داشتیم به کل فراموش کنیم؟ در واقع خودروسازان برای یافتن پاسخ این سؤال کمکم در حال به نتیجه رسیدن هستند. اگر برگردیم به نمایشگاهای برگزار شده در سال گذشته نمونههایی را برای این موضوع خواهیم یافت، مثل مدلهای مفهومی که از بنز، رولز رویس و البته تویوتا به نمایش گذاشته شد، تا حدودی این دید را به دیگر خودروسازان داد که باید تا دیر نشده فکری برای کابین خودروهای خودران کنند.
3. خودرویی برای خانواده:
آشی که خودروسازان برای آینده خودروها خواهند پخت دارای دو تجویز برای بهینه نمودن بهرهوری از خودروها است. یکی برای جوانان عشق سرعت که نیازی به همراهی سه جفت سرنشین نمیبینند و البته اصلیترین نیاز آنها راحتی در فضای شهری و جای پارک است. پس نسخه مخصوص آنها خودروهایی است مانند شورلت بولت (که اتفاقاً برترین خودروی سال 2016 در آمریکا شناخته شد) و یا بی ام دابلیو i3 که تمام تلاششان را کردهاند که تا حد ممکن کوچک و البته مملو از تکنولوژی باشند.
اما وقتی بحث خانواده که پیش میآید نیاز به امکاناتی است که در حین سفر هر پنج یا هفت سرنشین خودرو در تکنولوژی و البته آسایش غلط بزنند، پس برای این کار نیاز است هر صندلی شخصی سازی شود و برای هر سرنشین امکانات جداگانهای تعبیه شود.
وقتی که این سه مورد را مرور کنیم پاسخ این سؤال که چرا در نمایشگاه امسال بیشتر از هر نمایشگاه دیگری در طی 10 سال اخیر به مینی ونها توجه شده، آسان خواهد بود. به اودیسهای که حال با ظاهری واقعاً جذاب وارد رقابت با رقبای سنتی خود شده نگاه بی اندازید. هوندا با این محصول نشان داده است که امکانات ارتباط درون خودرو الزاماً مختص خودروهای لوکس نخواهد بود. همچنین با معرفی این خودرو نشان داده است که به شکل جدیتر و البته عملی در پی رسیدن به کابین ایدآل برای آینده است. آیندهای که به نظر میرسد دیگر چندان دور نیست.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.