لئو MX8 یا تیگو ۸ پرومکس
این امر شاید به این دلیل باشد که اکثر خودروهای شاسی بلند و کراس اور وارداتی به کشور تک دیفرانسیل هستند و به جز دایون Y5 تمام شاسی بلندهای چینی موجود در بازار ایران به صورت دیفرانسیل جلو هستند. مدتی است که شرکت مدیران خودرو با معرفی خودروی چهارچرخ تیگو 8 پرو مکس به این نیاز بازار ایران پاسخ داده است و از طرف دیگر نیز اخیرا شاسی بلند دو دیفرانسیل دیگری بنام لئو MX8 توسط شرکت ایستا موتور ارس به بازار ایران معرفی شده است که میتواند رقیبی قدر برای تیگو 8 پرو مکس باشد. البته این دو خودرو از لحاظ فنی تفاوتهای زیادی دارند، ولی از حیث قیمت و امکانات تقریباً در یک رده میباشند و رقیب یکدیگر محسوب میشوند. در این مطلب دو خودروی تیگو 8 پرو مکس شرکت چری را با لئو MX8 شرکت دانگ فنگ مقایسه کردهایم.
معرفی اجمالی دو خودرو:
خودروی چری تیگو 8 یک کراس اور بزرگ محصول شرکت چری چین است که برای اولین بار در نمایشگاه خودروی پکن سال 2018 معرفی شد و بعد از دو سال شرکت چری نسخه فیس لیفت این خودرو را در سال 2020 با نام تیگو 8 پلاس معرفی کرد که در ایران با نام تیگو 8 پرو توسط شرکت مدیران خودرو ارائه شده است. در اواخر سال 2021 نسخه چهارچرخ آن با عنوان تیگو 8 پلاس Kunpeng Edition در چین رونمایی شد.
این خودرو به عنوان اولین شاسی بلند چهارچرخ شرکت چری پس از شش سال محسوب میشود. از سوی دیگر، خودروی چینی لئو MX8 محصول شرکت دانگ فنگ موتورز چین است که در واقع نسخه چینی نیسان Terra محسوب میشود. نیسان Terra که خود شاسی بلندی است برای بازارهای آسیایی جایگزین مدل Xterra (یا همان رونیز در ایران) گردید و در حقیقت MX8 نسخه چینی آن است که دانگ فنگ نمایندگی نیسان چین آن را تولید کرد. لئو MX8 محصول مشترک دانگ فنگ چین و نیسان ژاپن روی پلتفرم F-Alpha نیسان توسعه یافته و ساختار مشترکی با نیسان Terra و پیکاپ نیسان Navara دارد.
لئو MX8 در واقع برادر پیکاپ دانگ فنگ ریچ 7 است که کلیات طراحی ظاهری آن با نیسان Terra مدل 2023 یکسان بوده و تنها برخی جزئیات در آن تغییر کرده است. درست است که این خودرو بر روی پلتفرم نیسان ساخته شده، ولی برخی از مشخصات وانت دانگ فنگ ریچ 7 مانند طراحی نمای جلویی، طراحی کابین و پیشرانه آن را دارد.
نکته جالب این است که خودروی لئو MX8 به طور اختصاصی برای بازار ایران در نظر گرفته شده است و برای اولین بار در سطح جهان، در کشور ما رونمایی شده است که رویداد جذابی است و نشانه ارتباطات و بازاریابی مناسب شرکت «ایستا موتور ارس» است. احتمالاً این محصول به زودی در چین هم با برند دانگ فنگ عرضه خواهد شد.
طراحی ظاهری:
دو خودروی تیگو 8 پرو مکس و دانگ فنگ لئو MX8 تقریبا هم سن و سال هستند، چون نیسان Terra و تیگو 8 هر دو برای اولین بار در سال 2018 رونمایی شدهاند. خودروی کراس اوور چری تیگو 8 در نمای ظاهری کمی مدرنتر و امروزیتر و ظریفتر از رقیب به نظر میرسد، چون این خودرو در سال 2020 فیس لیفت بزرگی را تجربه کرده است. فونیکس تیگو 8 پرومکس در نمای جانبی، ظاهری همانند دیگر شاسی بلندهای متوسط این برند دارد.
این خودرو دارای طول 4772 میلیمتر، عرض 1860 میلیمتر و ارتفاع 1745 میلیمتر است و فاصله بین محورهای جلو و عقب آن 2710 میلیمتر است که فضای مناسبی را در ردیف عقب و جلو فراهم میسازد ولی در ردیف سوم صندلیها فضای پای تنگی دارند. ارتفاع این خودرو از سطح زمین چندان زیاد نیست، بنابراین نباید انتظار یک آفرود واقعی همچون تویوتا لندکروزر یا میتسوبیشی پاجرو را از تیگو 8 پرومکس داشته باشید. با این حال به لطف رینگهای 18 اینچی، فرورفتگی اندک بدنه و ضربه گیرهای قسمت پایین درهای جانبی، ظاهر تیگو 8 پرومکس کمی از سادگی افراطی فاصله گرفته است.
در نمای عقب نیز چراغهایی مشابه خودروهای آئودی تعبیه شده اند که همراه با اسپویلر عقب سقف، دیفیوزر زیر سپر و لوله های دوبل خروجی اگزوز، موجب تقویت حس لوکس بودن پرومکس شده اند.
این در حالی است که کراس اورMX8 طراحی نمای جلوی خود را کاملا از وانت ریچ 7 گرفته است که یک سال قبل معرفی شد و در جلو نمایی متفاوت با نیسان Terra دارد، ولی در عقب کاملا با آن یکسان است. ظاهر کلی MX8 کمی حس زمختی القاء میکند و فاقد ظرافت ظاهری تیگو 8 است که دلیل اصلی آن، ساختار متفاوت MX8 و شاسی مستقل نردبانی آن است. البته طراحی لئو بیشتر به سبک آفرود است تا یک محصول ظریف لوکس.
لئو MX8 یک SUV شاسی مستقل و فول سایز است و أصلا ابعاد کوچکی ندارد. این محصول ایستا موتور ارس دارای طول 4882 میلیمتر، عرض 1850 میلیمتر و ارتفاع 1835 میلیمتر است و فاصله محورهای جلو و عقب آن 2850 میلیمتر است که در ردیفهای اول و دوم صندلیها فضای پا و سر مناسبی را دارند، ولی ردیف سوم فضای پای تنگی دارد. کابین آن ابعادی نزدیک به خودروی تیوولی رکستون G4 دارد و بسیار جادار است.در نمای جلو طراحی کاملا مشابه با پیکاپ نیسان Palazzo است.
جلوپنجره بزرگ و کشیده با پس زمینه مشکی طراحی شده و خطی کرومی در بالای آن کشیده شده است. در قسمت پایین سپر هم قطعهای نقرهای رنگ تعبیه شده که باعث میشود چهرهای قدرتمند و اسپرت را در این SUV داشته باشیم. در نمای جانبی اولین چیزی که شما را جذب میکند، رینگهای 18 اینچی دو رنگی است که در این خودرو به کار رفته و همخوانی خوبی با کیت طراحی بدنه دارد. در عقب یک اسپویلر نسبتا کشیده در عقب سقف وجود دارد و قطعه نقرهای رنگ در قسمت دیفیوزر به کار رفته است. طراحی این خودرو نسبتا مدرن و جذاب است، اما مهمترین نکته در مورد طراحی ظاهری لئو MX8 احساس وجودDNA نیسان در این خودرو است.
طراحی داخلی کابین:
دو خودروی شاسی بلند تیگو 8 پرو مکس و لئو MX8 جزو لوکسترین و مجهزترین خودروهای چینی در بازار کشور هستند و لیست بلندی از تجهیزات ایمنی و امکانات رفاهی دارند. لئو MX8 از تجهیزات زیادی برخوردار است و از سوی دیگر تیگو 8 پرو مکس هم عنوان پر آپشنترین خودروی ساخت داخل را یدک میکشد. شاسی بلند شرکت «ایستا موتور ارس» محصولی در کلاس SUV است و معمولا مدلهای دو دیفرانسیل یا چهارچرخ برای سواری آفرود در نظر گرفته شدهاند و تجهیزات رفاهی کمتری دارند تا در حین سفرهای بیابانی آسیبی به آنها وارد نشود. هرچند که علیرغم آفرود بودن، MX8 تجهیزات رفاهی قابل قبولی دارد.
لئوMX8 به همان داشبورد وانت ریچ 7 مجهز شده است که امکاناتی نظیر غربیلک فرمان با طرح D-Cut، تودوزی چرم، داشبورد با تزئینات چوبی را دارد و کاملا لوکس به نظر میرسد و از نیسان Terra هم مدرنتر است.
در داخل کابین MX8 داشبورد با طراحی ساده و رنگ زمینه مشکی تعبیه شده است و در وسط داشبورد یک صفحه نمایش نسبتا بزرگ 10 اینچی سیستم اطلاعات سرگرمی قرار دارد و کلاستر 3.5 اینچی TFT در پشت فرمان است. لئو MX8 یکی از لوکسترین SUV های مونتاژی ایران است. در خودروی لئو MX8 امکانات کاملی نظیر صفحه نمایش لمسی 10.0 اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی، صفحه کیلومترشمار 3.5 اینچی TFT پشت فرمان، فرمان کمکی برقی، ترمز پارک برقی، سیستم استارت استاپ،اتوهلد، کروزکنترل، چراغهای روشنایی روز LED، چراغهای تمام LED عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه تهویه عقب، سیستم صوتی با 4 بلندگو، آینههای تاشوی برقی، صندلی 6 حالته برقی راننده، صندلی 4 حالته برقی جلو، گرمکن صندلیهای جلو، ورود بدون کلید و استارت دکمهای، ۷ ایربگ (راننده و سرنشین، جانبی، پردهای و ایربگ زانویی راننده)، سیستم رادار هشدار رانندگی بین خطوط (LKA)، رادار هشدار نقطه کور (BSM)، سیستم کنترل کشش (TCS)، کنترل الکترونیکی پایداری خودرو (ESP)، سیستم کمکی کنترل سراشیبی (HAC)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور پارک عقب، سنسور نور چراغهای جلو، سنسور نور، سنسور باران، سیستم پایش میزان فشار باد لاستیک(TPMS) ، قابلیتTank U-Turn ، سانروف دو حالته برقی، شارژ بی سیم تلفن همراه و … را میبینیم. با این امکانات لئو MX8 در رده SUV ها بیرقیب است و بیشترین امکانات را دارد. البته در بحث امکانات اگر خودروهای آفرود را به صورت کلی مد نظر قرار دهیم، محصولات بهمن G9 و فوتون G7 تنها رقیبان این خودرو هستند. اما در رده SUV تنها رقیب لئو MX8 خودروی «دیارBJ40» شرکت دیار خودرو خواهد بود.
تیگو 8 هم اصلا رقیب دست و پا بستهای نیست و در داخل کابین امکانات لوکسی نظیر دو نمایشگر لمسی 12.3 اینچی متصل به هم کیلومترشمار دیجیتالی و سیستم اطلاعات و سرگرمی، طرح مدرن کنسول و نمایشگر لمسی سیستم تهویه مطبوع دارد و از کابین مدرن و لوکسی برخوردار است. کابین تیگو 8 پرومکس همانند کابین نسخه پرو از طرح سه رنگ مشکی، مارون و نقرهای بهره میبرد. سمت چپ و مرکز داشبورد یک تورفتگی دارد که با نمایشگر عریض 24 اینچی پر شده است. این نمایشگر عریض به طور همزمان وظیفه نمایش سیستم اطلاعات و سرگرمی و اطلاعات سرعت و دور موتور و . . . را بر عهده دارد.
در قسمت زیرین نمایشگر نیز دریچههای سیستم تهویه مطبوع در یک نوار مشکی رنگ قرار گرفتهاند. فاصله بین دو محور فونیکس تیگو 8 پرو 2710 میلیمتر است که این خودرو را به طور کامل در طبقه شاسی بلند متوسط قرار می دهد. ممکن است به دلیل وجود سیستم AWD بخشی از فضای پای عقب و فضای بار پرو مکس در مقایسه با نسخه تک دیفرانسیل پرو محدود شده باشد. امکاناتی نظیر صفحه نمایش لمسی 12.3 اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی، صفحه کیلومترشمار دیجیتالی 12.3 اینچی، فرمان کمکی برقی، ترمز پارک برقی، استارت استاپ، اتوهلد، کروزکنترل هوشمند (ACC)، چراغهای روشنایی روز LED، چراغهای LED جلو و عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو ناحیهای با صفحه نمایش 8 اینچی تنظیم دما، سیستم صوتی سونی با 6 بلندگو، صندلی 6 حالته برقی راننده، صندلی 4 حالته برقی جلو، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، حافظه تنظیم حالت صندلی راننده، آینههای تاشوی برقی با گرمکن، ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، سیستم استارت از راه دور، 6 ایربگ (راننده و سرنشین، جانبی، پرده ای)، سیستم کنترل کشش (TCS)، کنترل الکترونیکی پایداری خودرو (ESP)، سیستم رادار هشدار خروج از خط(LKA)، رادار هشدار تغییر خط (LCA)، رادار هشدار خروج از پارک، رادار هشدار نقطه کور (BSM)، رادار هشدار برخورد جلو (FCA)، ترمز خودکار اضطراری (EBA)، رادار تشخیص علائم جاده (RSA)، سیستم کمکی کنترل سراشیبی (HAC)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی(HSA)، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور پارک جلو و عقب، سیستم پایش فشار باد لاستیک(TPMS) ، نورپردازی داخل کابین، سنسور نور چراغهای جلو، نور بالای خودکا ر(AHB)، سنسور باران، سانروف پانوراما، شارژ بی سیم تلفن همراه، کول باکس و . . . در تیگو 8 پرو مکس تعبیه شدهاند.
پس در این قسمت، انتخاب گزینه بهتر به سلیقه خود افراد برمیگردد. هردو خودروی شاسی بلند دارای سه ردیف صندلی هستند و ظرفیت حمل هفت نفر سرنشین را دارند. هرچند که تیگو 8 در برخی از امکانات نسبت به لئو برتری دارد و به سیستم خودران سطح 3 نیز مجهز شده است. به عنوان مثال، صفحه کیلومتر شمار تیگو 8 به یک صفحه نمایش 12.3 اینچی دیجیتالی مجهز شده است که در مقایسه با صفحه 3.5 اینچی TFT کیلومتر شمار لئو کارکرد پیشرفتهتری دارد.
این اختلاف در صفحه نمایش 12.3 اینچی تیگو 8 با صفحه نمایش 10 اینچی لئو چندان مشهود نیست. در قسمت سیستم صوتی و تهویه مطبوع، تیگو 8 عملکرد بهتری دارد و لئو بر خلاف تیگو، فاقد امکاناتی نظیر سردکن صندلی، حافظه صندلی، استارت از راه دور، گرمکن آینه ها، کروزکنترل هوشمند، کول باکس، سیستم نورپردازی داخلی، هشدار خروج از خطوط جاده، تشخیص علائم جاده، ترمز خودکار و سیستم نوربالای هوشمند میباشد.
امکانات رفاهی |
لئو MX8 |
تیگو 8 پرو مکس |
صفحه نمایش |
لمسی10.0 اینچی |
لمسی12.3 اینچی LCD |
صفحه کیلومتر شمار |
3.5 اینچی TFT |
12.3 اینچی دیجیتالی |
سیستم صوتی |
4 بلندگو |
سونی با 6 بلندگو |
سیستم تهویه مطبوع |
اتوماتیک |
اتوماتیک دو ناحیه ای |
سیستم کروزکنترل |
معمولی |
سازگار (ACC) |
ایربگ |
7 عدد |
6 عدد |
سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای |
دارد |
دارد |
سیستم استارت خودرو از راه دور |
ندارد |
دارد |
صندلی راننده |
تنظیم برقی در 6 جهت |
تنظیم برقی در 6 جهت |
صندلی سرنشین جلو |
تنظیم برقی در 4 جهت |
تنظیم برقی در 4 جهت |
سیستم حافظه صندلی راننده |
ندارد |
دارد |
سیستم گرمکن صندلیهای جلو |
دارد |
دارد |
سیستم سردکن صندلیهای جلو |
ندارد |
دارد |
آینه های جانبی |
تاشوی برقی |
تاشوی برقی با گرمکن |
تودوزی |
چرمی |
چرمی |
کول باکس |
ندارد |
دارد |
شارژر بی سیم گوشی |
دارد |
دارد |
نورپردازی داخلی |
ندارد |
64 رنگ |
ترمز پارک برقی |
دارد |
دارد |
سیستم Auto Hold |
دارد |
دارد |
سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی(HSA) |
دارد |
دارد |
سیستم کمکی کنترل پایین رفتن از سراشیبی(HAC) |
دارد |
دارد |
سیستم کنترل پایداری(ESC) |
دارد |
دارد |
سیستم کنترل کشش(TCS) |
دارد |
دارد |
پایش باد لاستیکها(TPMS) |
دارد |
دارد |
دوربین دید عقب(RVC) |
دارد |
مشخصات فنی:
این دو خودروی شاسی بلند از نظر پلتفرم و نوع ساختار، کاملاً با هم متفاوت هستند. تیگو 8 پرو مکس یک کراس اور شهری با ساختار شاسی یکپارچه و پیشرانه عرضی است، درحالیکه لئو MX8 به عنوان یک کراس اور آفرود از یک شاسی نردبانی مستقل بهره می برد و پیشرانه آن به صورت طولی نصب می شود. بنابراین لئو در حقیقت یک SUV به حساب می آید، در حالی که تیگو 8 یک CUV محسوب می گردد.
این تفاوت بیشتر در قابلیتهای آفرود و بیراهه نوردی خود را نشان میدهد، جایی که MX8 برتری مطلقی نسبت به رقیب دارد. این خودرو به لطف برخورداری از شاسی مستقل نردبانی و سیستم چهارچرخ، تمرکز بیشتری روی عملکرد محور عقب دارد و با ارتفاع بیشتر از سطح زمین و زوایای آفرودی بهتر، از توانایی سواری آفرود و خارج از جاده بالایی برخوردار است.
در حالی که نمی توان برای بیراهه نوردی چندان روی تیگو 8 پرو مکس حساب کرد و این خودرو بیشتر برای مسیرهای شهری و جاده های آسفالت مناسب خواهد بود و سامانه چهارچرخ آن بیشتر با تمرکز بر چسبندگی بهتر و کشش بیشتر در مسیرهای لغزنده کاربرد دارد.
برخلاف نسخه دیفرانسیل جلوی تیگو 8 پرو، نسخه چهارچرخ آن به یک پیشرانه بنزینی 2 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ GDI با قدرت 254 اسب بخار و گشتاور 390 نیوتن متر مجهز است که آن را به قویترین خودروی چینی بازار کشور تبدیل می کند. البتهMX8 هم از لحاظ فنی چندان دست و پا بسته نیست و زیر درب موتور آن جدیدترین نسل موتور بنزینی 2 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ GDI سری 4K31 تحت لیسانس شرکت میتسوبیشی با قدرت 228 اسب بخار و گشتاور 360 نیوتن متر قرار دارد. انتقال نیرو به چرخها در تیگو 8 پرو مکس توسط یک گیربکس هفت سرعته دوکلاچه انجام میگیرد، درحالیکه MX8 از گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک ساختZF استفاده می کند.
خودروی لئو دارای قفل دیفرانسیل برقی است که در حالت دو دیفرانسیل از آپشن Tank U-Turn یا گردش به صورت تانک بهره می برد تا در حالت چهارچرخ سنگین، به راحتی تغییر مسیر دورانی داده و به دیفرانسیل و پلوسها آسیبی نرسد. در مجموع، می توان گفت در قسمت پیشرانه، به لطف پیشرانه قوی تر و وزن سبک تر، خودروی تیگو 8 پرو مکس، شتاب سریع تری داشته و خودروی چابک تری است. ولی از سوی دیگر، لئو MX8 به دلیل بهره گیری از شاسی نردبانی فولادی چند لایه و بسیار مستحکم، وزن بیشتری دارد و همین موضوع کمک می کند که این خودروی شاسی بلند عمر بیشتری داشته باشد و توان بالاتری برای رانندگی آفرود ارائه دهد.
خودروی تیگو 8 پرو مکس در عین لوکس بودن، گزینه مناسب برای آفرود و بیراهه نوردی نیست، ولی با برخورداری از لیست بلندی از امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی، خودروی مناسبی برای سواری شهری و جاده ای است.
قیمت و ارزش خرید:
هنوز قیمت رسمی لئو MX8 توسط شرکت «ایستا موتور ارس» اعلام نشده، اما طبق گمانه ها قیمتی در حدود 2.5 میلیارد تومان خواهد داشت. بنابراین، این خودرو اصلی ترین رقیب قیمتی تیگو 8 پرو مکس خواهد بود که هم اکنون دارای قیمت کارخانه ای دو میلیارد و 620 میلیون تومان است. انتخاب یکی از این دو شاسی بلند دو دیفرانسیل، کاملاً به سلیقه شخصی و نیاز خریداران باز میگردد.
کسانی که خواهان یک کراس اور مدرن و لوکس و راحت با آپشنها و امکانات فراوان هستند و بیشتر در مسیرهای آسفالت تردد می کنند، بهتر است تیگو 8 پرو مکس را انتخاب نمایند. ولی کسانی که به یک شاسی بلند مجهز و توانمند برای سواری آفرود و بیراهه نوردی خارج از جاده نیاز دارند، باید به سراغ لئو MX8 بروند. نکته مهم این است که برند مادر لئو MX8 شرکت نیسان است که تنها به دلایل تحریم، همانند برخی محصولات دیگر به صورت Re-Badge یا با بهرهگیری از زیربرندهای دیگر، از طریق سایر کشورها وارد ایران شده است. بنابراین استفاده از قطعات و لوازم کمپانی نیسان ژاپن بر روی این محصول، تا حد بسیار زیادی خیال خریداران این شاسی بلند را از لحاظ عمر و کیفیت قطعات آن، راحت کرده و کیفیت کلی خودرو را تضمین می کند.