• تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حریم خصوصی
  • فیلم تست و بررسی خودرو، اخبار و قیمت ماشین
سبقت‌آزاد
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه مشخصات ماشین‌ها و بررسی خودرو
طراحی خودرو و قطعات مربوط به صنعت خودرو، یک تجارت بسیار پیچیده و مملو از بلایای احتمالی است. این واقعیت که تولیدکنندگان خودرو معمولا طراحی خودروهای تولیدی خود را به درستی انجام می‌دهند، یکی از شگفتی‌های دوره ما است. ولی خودروسازان گاهی در طراحی محصولات خود اشتباه می‌کنند، شاید به این دلیل که ایده بدی داشته‌اند یا ایده خوب آنها به نتیجه نرسیده است. در اینجا چند نمونه معروف از ایرادات طراحی در دنیای خودرو را عنوان کرده‌ایم.

معروف‌ترین نقص‌های طراحی در صنعت خودرو

طراحی خودرو و قطعات مربوط به صنعت خودرو، یک تجارت بسیار پیچیده و مملو از بلایای احتمالی است. این واقعیت که تولیدکنندگان خودرو معمولا طراحی خودروهای تولیدی خود را به درستی انجام می‌دهند، یکی از شگفتی‌های دوره ما است. ولی خودروسازان گاهی در طراحی محصولات خود اشتباه می‌کنند، شاید به این دلیل که ایده بدی داشته‌اند یا ایده خوب آنها به نتیجه نرسیده است. در اینجا چند نمونه معروف از ایرادات طراحی در دنیای خودرو را عنوان کرده‌ایم.

توسط مهندس اشکان معصومی
تیر ۲۱, ۱۴۰۲
زمان مطالعه: زمان موردنیاز برای مطالعه: 3 دقیقه
0

آلفارومئو MiTo

آلفارومئو MiTo:
عملکرد چراغ‌ها: روشن کردن چراغ‌های خودرو معمولا به یک اقدام ساده نیاز دارد. در مورد آلفارومئو میتو راننده مجبور بود به داخل کامپیوتر سفری خودروی خود برود و حداقل هفت دکمه را فشار دهد و فقط هم باید در زمانی که خودرو ثابت بود، این کار را انجام می‎داد. خاموش کردن دوباره چراغ‌ها هم دقیقا معکوس همان روند بود. جالب اینجاست که همین دیوانگی را می‌توان در چندین مدل فیات نیز پیدا کرد. مطمئنا شرکت فیات حس خوبی داشت، زمانی که بعد از چند سال این سیستم را کنار گذاشت.

آئودی TT Mk1

شاید خوشت بیاد

در اولین مسابقه طراحی خودرو کرمان موتور شرکت کنید و جایزه بگیرید

Intelligence Aesthetics 2.0 ؛گذر اکسید از مرزهای سنتی طراحی خودرو

آئودی TT Mk1:
تصادف: هنگامی که اولین نسل از آئودی TT در سال 1998 رونمایی شد، همه با طراحی آن شگفت زده شده بودند. با این حال، هنگامی که خودروها به جاده‌ها و خیابان‌ها آمدند، گزارش‌های زیادی مبنی بر تعداد غیرعادی تصادفات با سرعت بالا در این مدل منتشر شد. پاسخ شرکت آئودی به این مشکل، فراخوان کل خودروهای TT بود که در نهایت تجدید نظر در سیستم تعلیق، نصب اسپویلر عقب و افزودن تکنولوژی هندلینگ در این مدل، مشکل این خودرو را حل کرد.

سیتروئن C3 Pluriel

سیتروئن C3 Pluriel
ریل سقفی: عبارت Pluriel یک کلمه فرانسوی به معنای جمع است. شرکت سیتروئن از این مدل برای تاکید بر این استفاده کرد که این مدل برگرفته از نسخه C3 سیتروئن می‎تواند در سبک‌های بدنه مختلف ساخته شود. یعنی با برداشتن ریل‌های سقفی C3 Pluriel که از بالای شیشه جلو تا بالای درب صندوق عقب امتداد داشتند، می‌توانستید آن را به نسخه کانورتیبل تبدیل کنید. متاسفانه جایی در خودرو برای حمل ریل‌های سقفی وجود نداشت، بنابراین باید آنها را در خانه رها می‌کردید. تازه باید می‌توانستید آب و هوای خوبی را برای بقیه روز پیش‎بینی و تضمین کنید، چون در غیر این صورت این خطر وجود داشت که کل فضای داخلی کابین خودرو از باران خیس شود. این خودرو در سال 2003 عرضه شد، زمانی که پیش‌بینی‌های آب و هوا بسیار کمتر از امروز قابل اعتماد بودند و حتی در آن زمان بدون وجود گوشی‌های هوشمند، گزارش هواشناسی بسیار کمتر در دسترس بود.

لینکلن MKC

لینکلن MKC:
خاموش شدن موتور: خودروی کراس‌اور لینکلن MKC دارای یک دکمه برای روشن و خاموش کردن موتور و یک دکمه دیگر برای فعال‌کردن حالت اسپرت رانندگی بود. ظاهرا هیچ مشکلی در آن وجود ندارد، به جز اینکه دکمه اول دقیقا زیر دکمه دوم در روی داشبورد نصب شده بود. یعنی رانندگانی که می‌خواستند از حالت رانندگی اسپرت لذت ببرند، ممکن بود به طور تصادفی موتور خودرو را در حین حرکت خودرو خاموش کنند که قطعا اتفاق بدی برای یک راننده و ماشین او خواهد بود. شرکت فورد که لینکلن برند لوکس آن است، فراخوانی برای تغییر مکان دکمه استارت/ استاپ صادر کرد و مشکل خودروها را حل کرد.

مزدا RX-8

مزدا RX-8:
درهای عقب: خودروی مزدا RX-8 به دلیل هندلینگ عالی خود، چندین سال مورد تحسین قرار گرفته بود، ولی به دلیل مصرف سوخت بالا و عملکرد ضعیف، مورد انتقاد قرار گرفت که همه آنها به دلیل موتور کوچک 1.3 لیتری روتاری وانکل (Wankel) آن ایجاد شده بود. در آن زمان به ندرت کسی به نقص طراحی آن اشاره کرده بود. خودروی RX-8 دارای چهار در جانبی بود که درهای جلو در گلگیر جلو و درهای عقب در گلگیر عقب لولا شده بودند. درهای قسمت عقب باز نمی‌شدند، مگر اینکه درهای جلو از قبل باز بودند و شرایطی وجود داشت که اگر در ردیف عقب خودرو نشسته بودید، ترک صندلی عقب بدون باز شدن در جلو غیرممکن بود!

مینی کلابمن Clubman

مینی کلابمن Clubman:
در عقب خودرو در سمت اشتباه: خودروی مینی کلاب‌من زمانی که شرکت مینی در مالکیت بی.ام.و بود، به عنوان یک نسخه بزرگ‌تر و جادارتر از نسخه هاچ‌بک مینی‌کوپر طراحی شد. مدل فعلی این خودرو چهار در جانبی دارد، اما نسخه اولیه آن فقط سه در داشت. در تکی عقب Clubdoor نامیده می‌شد و در سمت راست خودرو قرار داشت که برای بازار کشورهای فرمان سمت چپ مانند آلمان و ایالات متحده صحیح بود. ولی برای کشوری مثل بریتانیا یا استرالیا که خودروها فرمان سمت راست بودند، محل نصب در عقب خودرو، اشتباه بود. در هر صورت تولید Clubdoor در سمت چپ بدنه تنها در صورتی امکان‌پذیر بود که شرکت MINI یک محل جدید برای درپوش مخزن سوخت پیدا می کرد و به همین دلیل از انجام این کار امتناع می‌کرد و به زحمت و هزینه آن نمی‌ارزید. بنابراین این خودرو بعدها به صورت چهار در تولید شد.

نیسان جوک Juke

نیسان جوک Juke:
مرکز واژگونی: در بیانیه مطبوعاتی در مورد نسل اول جوک، شرکت نیسان ادعا کرد که ارتفاع مرکز واژگونی آن برای کاهش چرخش بدنه در سر پیچ‌ها، تا حد امکان پایین است. با این حال، تعداد کمی از روزنامه‌نگاران به طرز ناامیدکننده‌ای اشاره کردند که با پایین‌تر آوردن مرکز واژگونی بدنه خودرو، در واقع امکان چپ کردن آن افزایش می‌یابد. این امر می‌توانست به عنوان یک سو تفاهم از سوی دفاتر مطبوعاتی تعبیر شود، اما نیسان Juke واقعا به خاطر واژگونی بدنه‌اش به ویژه در مورد نسخه 1.6 لیتری توربوشارژ 187 اسب‌بخاری DIG-T قابل توجه بود که برای شرکت نیسان مشکل‌ساز شده بود. چون این خودرو به اندازه کافی سریع بود تا مشکل واژگونی آن، باعث ناهنجاری و عدم ایمنی خودرو شود.

پورشه 911

پورشه 911:
موتور در مکان اشتباه: نصب موتور پشت محور عقب خودرو بهترین راه برای تضمین ناپایداری خودرو است، مگر اینکه راهی برای نصب آن بر روی سقف بیابید. شاید این امر برای خودروهای کوچک با توان خروجی کم، تا اندازه‌ای خوب کار می‌کرد و تا حدی روی پورشه 911 اولیه که در سال 1964 معرفی شد، صدق می‌کرد و باعث ایجاد مشکلی نشده بود. اما با افزایش قدرت خروجی خودروها و قوی شدن موتورها به ویژه با اضافه شدن توربوشارژ، خودروی پورشه 911 شهرت زیادی به دست آورد. برای پایان دادن به این معضل، شرکت پورشه در سال‌های اخیر با ساختن مدل 911 موتور وسط، کار بسیار خوبی برای به حداقل رساندن این مشکل انجام داده است، پیشرفتی که مورد انتقاد علاقمندان قرار گرفت.

پورشه 911

فولکس واگن گلف R32:
توزیع وزن: هر دو نسخه تولیدی گلف R32 دارای یک موتور سنگین 3.2 لیتری V6 بودند که تقریبا به طور کامل جلوتر از محور جلوی خودرو نصب شده بود. مدل قبلی در جاده مستقیم سریع بود، اما هندلینگ خودرو در مسیرهای گرد و منحنی یا در سرپیچ‌ها دشوار بود. نسخه بعدی آن حداقل در جاده‌های هموار بسیار بهتر بود. اما در مسیرهای با ناهمواری‌های نزدیک به هم، هنوز هم عملکرد ناشیانه‌ای داشت. شرکت فولکس‌واگن نقص طراحی خود را با جایگزینی R32 با گلف R که دارای موتور سبک‌تر 2.0 لیتری توربوشارژ بود، برطرف کرد. شاید صدای فوق‌العاده موتور R32 متعلق به گذشته باشد، اما نسخه R برای رانندگی و هندلینگ بهتر است.

مانیتور لمسی خودرو

صفحه نمایش‌های لمسی: محبوبیت روزافزون تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند منجر به این شد که مشتریان، خواهان صفحه نمایش لمسی در خودروها باشند. معایب صفحات نمایش لمسی به خوبی شناخته شده است، چون کار با این صفحات در یک وسیله نقلیه در حال حرکت ممکن است دشوار باشد و در مقایسه با دکمه‌ها و سوییچ‌ها، به توجه بیشتری نیاز دارد که منجر به حواس‌پرتی رانندگان می‌شود. علاوه بر این، گرافیک آنها امروزه به قدری پیشرفته شده که زمانی که باید با صفحه لمسی کار کرده و بر روی جاده روبروی خود تمرکز کنید، به راحتی می‌تواند حواس شما را پرت کند. شاید در آینده، این روند معکوس شود و در اوایل قرن بیست و یکم صفحه نمایش‌های لمسی به عنوان یک انحراف و نکته منفی برای خودروها در نظر گرفته شوند. مزدا یکی از تولیدکنندگان بزرگ خودروهای امروزی است که تا حد زیادی در برابر نصب نمایشگرهای لمسی در محصولات خود مقاومت می‌کند.

برچسب ها: طراحی خودرو

با زدن این دکمه اخبار و شرایط فروش خودروها را آنلاین مال خودت کن

با من خداحافظی کن
نوشته قبلی

فصل جدید خودروهای لوکس برقی با سری EXLANTIX برند اکسید

نوشته‌ی بعدی

بررسی هاچ بک و سدان تویوتا کرولا 2023

مهندس اشکان معصومی

کارشناس خودرو، تست درایور و مترجم مطالب فنی

ممکنه بپسندی

مسابقه طراحی خودرو کرمان موتور
خبر درگوشی

در اولین مسابقه طراحی خودرو کرمان موتور شرکت کنید و جایزه بگیرید

مهر ۱۸, ۱۴۰۳
زبان طراحی Intelligence Aesthetics 2.0 در خودروهای اکسید در واقع ترکیبی از به هم آمیخته شدن تکنولوژی هوشمند با هنرهای تجسمی است. زبانی که می‌خواهد طراحی این خودروها به اوج احساس برسد و زیبایی مدرن و خیال‌انگیزی را به نمایش بگذارد.
خبر درگوشی

Intelligence Aesthetics 2.0 ؛گذر اکسید از مرزهای سنتی طراحی خودرو

تیر ۱۳, ۱۴۰۲
نوشته‌ی بعدی
تویوتا کرولا در نسل دوازدهم برای مدل 2023 در دو نسخه سدان و هاچ‌بک با تغییراتی در نمای ظاهری و ارتقا در عملکرد، ایمنی و تکنولوژی ارايه شده است. نسخه هاچ‌بک تمامی مشخصات سخت‌افزاری نسخه سدان را دارد که بر روی پلت‌فرم C شرکت تویوتا طراحی و ساخته شده است. تویوتا کرولا از سال 1966 در خط تولید شرکت تویوتا قرار گرفت و تاکنون بیشتر از 50 میلیون نسخه از این خودرو در این 56 سال در سراسر جهان به فروش رسیده است. تويوتا کرولا در نسل جدید در نسخه‌های LE، SE و XSE ارايه می‌شود.

بررسی هاچ بک و سدان تویوتا کرولا 2023

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =

دسته بندی مطالب

  • آموزش خودرو (۲۷۹)
  • بازار خودرو (۴۱۴)
  • به زودی در بازار خودرو ایران (۲۴۸)
  • پیشنهاد سردبیر (۹۱)
  • تجربه رانندگی و سفر (۷۱)
  • خبر درگوشی (۴,۳۹۰)
  • داشبورد (۳۲۷)
  • فناوری در خودرو (۳۴۸)
  • فیلم تست و بررسی خودرو (۴۶)
  • مشخصات ماشین‌ها و بررسی خودرو (۹۱۱)

سبقت آزاد

ما از تیرماه 1394 با تولید فیلم‌های تست و بررسی خودرو و مقالات خودرویی  همراه شما هستیم. هدف ما در پایگاه خبری سبقت‌آزاد انتشار مقالات تست و بررسی ماشین‌های ایرانی و واراداتی موجود در بازار ایران و جهان و نیز مقایسه آنها با یکدیگر است. تا علاقه‌مندان به خرید خودرو و ماشین بازها بتوانند با آگاهی از فناوری های خودرو، قیمت و اخبار و شرایط فروش خودروها، مشخصات و اطلاعات فنی ماشین‌ها شایسته‌ترین انتخاب را در خرید بهترین خودرو ایرانی و خارجی، وسایل نقلیه و تجهیزات جانبی و آپشن داشته باشند.

آخرین نوشته‌ها

  • قیمت مزدا 3 و شرایط فروش 1404
  • شرایط فروش اقساطی محصولات بهمن دیزل
  • آریسان ۲ روز ۳۱ اردیبهشت‌ماه در بورس کالای ایران عرضه می‌شود
  • تسویه حساب خلافی برای دریافت پلاک جدید خودرو الزامی شد
  • تبلیغات
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تماس باما

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
  • نقد و بررس خودرو
  • به زودی در بازار ایران
  • تجربه رانندگی و سفر
  • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
  • تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • ورود

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©