• تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حریم خصوصی
  • فیلم تست و بررسی خودرو، اخبار و قیمت ماشین
سبقت‌آزاد
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه خبر درگوشی

کسری قطعات خودروسازان تا نیمه شهریور رفع می‌شود.جایگزینی حداکثر 25هزار دستگاه خودروی تجاری فرسوده

معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: کسری قطعات خودروسازان برای تکمیل فرآیند تولید تا اواسط شهریور ماه رفع می شود و تولید محصولات بدون کاستی ادامه می یابد.

توسط سبقت آزاد
۱۳۹۷-۰۵-۲۲

به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد به نقل از ایرنا، صنعت خودرو کشور در ماه های گذشته فراز و نشیب فراوانی را تجربه کرد؛ خروج یک طرفه آمریکا از برجام و در پی آن زمزمه ها و احتمال کاهش یا قطع همکاری برخی شرکای خارجی خودروسازان ایرانی و نیز موافقت شورای رقابت با افزایش قیمت خودروهای تولید داخل که کمتر از 45 میلیون تومان قیمت دارند، سبب افزایش قیمت در بازار شد.همچنین قطعه سازان در گفت وگوهای متعدد با رسانه ها، همواره خواهان تخصیص ارز رسمی به واردات قطعه برای انبار کردن آنها و پاسخگویی به نیاز مشتریان بودند.

«محسن صالحی نیا» معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت و گوی تفصیلی به تشریح آخرین وضعیت صنعت خودروسازی کشور پرداخت که بخش قابل توجهی از اشتغال زایی و رشد تولید ناخالص داخلی را به دوش می کشد.

وی در این گفت و گو به تشریح برخی از مهمترین موضوعات روز صنعت خودروی کشور و بازار آن پرداخت که از پایبندی خودروسازان به تعهدات خود در برابر مشتریان تا آشفته بازار قیمت ها را در بر می گیرد.

متن این گفت و گو به شرح زیر است:

نقص قطعه خودروسازان

این روزها خبر از کسری قطعات حدود 50 هزار دستگاه خودرو در شرکت های خودروساز به گوش می رسد. صحت و سقم این موضوع و راهکار لازم در قبال آن چیست؟

 تعداد خودروهای دارای نقص قطعه و مانده در کف کارخانه، بین 30 تا 32 هزار دستگاه است که خودروسازان در تلاشند با تغییر منبع تامین آنها، قطعات را تهیه کنند؛ حتی این شرکت ها تلاش می کنند تامین مالی را برای شرکت های خارجی مربوطه از مسیرهای دیگری انجام دهند.

مطابق برنامه ای که خودروسازان به وزارت صنعت داده اند، از اواسط شهریور شاهد تکمیل خودروها و تولید بدون کسری قطعه خواهیم بود.

ارز مورد نیاز قطعه سازان

قطعه سازان معتقدند ارز مورد نیاز آنها که حدود 4.5 میلیارد دلار برای تولید خودرو تا پایان سال برآورد می شود، به اندازه کافی تامین نشده و با آغاز دور تازه تحریم ها، در این زمینه فرصت سوزی شده است.

حداکثر ارز مورد نیاز تولید خودروهای سواری بین 2.5 تا سه میلیارد دلار است. پارسال متوسط ارزبری خودروها با شمارگان تولید یک میلیون و 600 هزار دستگاه 2200 دلار بود که در مجموع 3.5 میلیارد دلار ارزبری داشت. بر این اساس، ارز مورد نیاز امسال قطعه سازان به شمارگان تولید بستگی دارد.

اکنون تامین ارز قطعه سازان به حدود 1.1 میلیارد دلار رسیده که عدد بدی نیست و با همه تلاش شرکت ها، وزارت صنعت و بانک مرکزی همین مقدار مقدور شده است؛ با همین رقم نیز جای نگرانی وجود ندارد.

البته باید گفت شرکت های داخلی به منابع دیگری نیز برای تامین قطعات مورد نیاز دست یافته اند که هرچند این روش ها هزینه های آنان را تا 12 درصد افزایش داده اما محدودیت انتقال پول را رفع کرده است.

توسعه پلتفرم ها در پسابرجام

به نظر می رسد در دوره پسابرجام، نیاز بود تا بر توسعه پلتفرم ها از سوی خودروسازان تمرکز بیشتری می شد، اما نظر خودروسازان به سمت و سوی ایجاد شرکت های همکاری مشترک (وینت ونچر) و مونتاژ خودروهای جدید از جمله پژو 2008 و سیتروئن سی 3 معطوف شد.

همکاری های مشترک، شیوه ای برای استفاده از مزایای آن است؛ اگر تحریم ها اتفاق نمی افتاد، پلتفرم هایی که در قراردادهای همکاری مشترک با خارجی ها وعده داده شده بود، با یک حرکت تدریجی اجرایی می شد. مطابق این قراردادها، در آغاز ایران خودرو با استفاده از پلتفرم های جدید سالیانه 20 هزار دستگاه و سایپا نزدیک به 10 هزار دستگاه خودرو تولید می کردند و بتدریج سالیانه افزایش می یافت.

اکنون نیز تولید یکی از خودروهای جوینت ونچری وعده داده شده از سوی ایران خودرو آغاز شده و با پیش بینی های انجام شده درخصوص تامین قطعه آن و انعقاد قرارداد با قطعه سازان، بطور قطع و مسلم از سوی این شرکت اجرایی می شود، اما زمانبر است.

 جایگزینی حداکثر 25 هزار دستگاه خودروی تجاری فرسوده

 به نظر می رسد طرح جایگزینی خودروهای تجاری فرسوده نتواند مطابق برنامه ریزی ها به پیش برود.

-به زودی ثبت نام فروش خودروهای تجاری یاد شده در سامانه ای که به همین منظور از سوی وزارت راه و شهرسازی طراحی شده، آغاز می شود و امید می رود در عمل نوسازی ناوگان فرسوده تجاری کشور با عقد قرارداد با مشتریان، از حدود یک ماه آینده کلید بخورد.

با این حال، امسال نمی توانیم به تولید تعداد خودروهای تجاری وعده داده شده عمل کنیم و پیش بینی می شود 20 تا 25 هزار دستگاه خودروی تجاری جایگزین شود.

پیش از این «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود برای امسال جایگزینی 60 هزار دستگاه خودروی تجاری در برنامه است.

آشفته بازار قیمت خودرو

این روزها قیمت خودروها در بازار با آشفتگی مواجه است و به نظر می رسد مردم از این بابت زیان می کنند؛ فکر می کنید چگونه می توان تعادل دوباره ای را در این بازار شاهد بود؟

 درخصوص قیمت خودروهای داخلی و آنچه مربوط به شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار است، محصولات به همان قیمت مصوب در حال فروش است اما برخی خودروها که این روزها به دلایل مختلف از جمله کسری قطعه، تغییر منابع تامین قطعه و غیره با کاهش عرضه در بازار مواجه شده اند، حاشیه بازار پیدا کرده اند و خودروسازان داخلی در تلاشند تا با پیش فروش تعهدی، از سفته بازی این خودروها جلوگیری کنند.

این روزها اغلب کالاهای بادوام به دلیل مطلوبیت بالاتر، تقاضای بیشتری برایشان وجود دارد؛ در این زمینه باید بتدریج با افزایش تولید نسبت به ایجاد تعادل در بازار اقدام کرد. در این راستا، شیوه هایی مثل پیش فروش تعهدی می تواند کارساز باشد.

برخی التهابات که به دلیل تحولات قیمت ارز پیش آمده، باید کم کم مدیریت شود. در این زمینه نیز خودروسازان داخلی همه تلاش خود را به این کار معطوف کرده اند و برخی شایعات در بازار از جمله پیش فروش نکردن خودروها یا احتکار آنها به هیچ عنوان صحت ندارد.

فراموش نکنیم هرچند بین 75 تا 80 درصد یک خودرو را قطعات آن تشکیل می دهد، اما همه این قطعات خارجی نیستند که متاثر از ارز باشند. بر این اساس باید منتظر شویم و ببینیم که نتیجه تغییر و تحولات ارزی به کدام سو خواهد بود تا بتوانیم بر اساس آن قضاوت کنیم.

افزایش سقف تسهیلات خودروسازان

با شرایط به وجود آمده، افزایش سقف تسهیلات خودروسازان به یکی از مطالبات آنها تبدیل شده، آیا وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه برنامه ای دارد؟

 به اعتقاد من اگر سطح عمومی قیمت ها افزایش یابد، منطقی است که سقف تسهیلات خودروسازان نیز افزوده شود؛ در این زمینه، به شورای پول و اعتبار پیشنهاداتی ارایه و برای کل خودروسازی کشور حدود 100 هزار میلیارد ریال افزایش سقف تسهیلات درخواست شده است.

مطالب مرتبط
  • مدیر عامل سایپا: اعلام قیمت جدید محصولات این شرکت تا چند روز آینده
  • انتشار خبر افزایش قیمت خودرو توسط شورای رقابت اقدامی غیر حرفه‌ای بود

ممکنه بپسندی

ورود محموله قطعات CKD خودروی آفرودی 212 به کارخانه ایلیا

ورود محموله قطعات CKD خودروی آفرودی 212 به کارخانه ایلیا

۱۴۰۵-۰۷-۲۹
تداوم تولید خودروی کره‌ای موسو گرند خان زیر بار فشار ‌های پسا جنگ

تداوم تولید خودروی کره‌ای موسو گرند خان زیر بار فشار ‌های پسا جنگ

۱۴۰۵-۰۸-۱۲
از تاکید دولت برای کاهش مصرف سوخت تا برنامه های خودروسازان

از تاکید دولت برای کاهش مصرف سوخت تا برنامه های خودروسازان

۱۴۰۵-۰۸-۱۲
نخستین خودروی پلاگین هیبرید کشور در دو نسخه عمومی و شخصی عرضه می‌شود

نخستین خودروی پلاگین هیبرید کشور در دو نسخه عمومی و شخصی عرضه می‌شود

۱۴۰۵-۰۷-۲۱
برچسب ها: افزایش قیمت قطعات خودروتحریمخودروسازیخودروسازی ایرانخودروهای وارداتیقطعات خودروقوانین واردات خودروقیمت خودرو سایپا

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 3 =

ویدیوهای بررسی خودرو

فیلم تست و بررسی تیگو 7 پرومکس در پیست آزادی

فیلم تست و بررسی تیگو 7 پرومکس در پیست آزادی

📅۱۴۰۲-۰۷-۲۳
فیلم تست و بررسی فونیکس FX

فیلم تست و بررسی فونیکس FX

📅۱۴۰۲-۰۴-۱۳
ویدیوی بررسی ام وی ام ایکس 22 پرو X22 pro دنده ای

ویدیوی بررسی ام وی ام ایکس 22 پرو X22 pro دنده ای

📅۱۴۰۲-۰۸-۰۴
فیلم تست و بررسی ریسپکت پرایم بهمن موتور

فیلم تست و بررسی ریسپکت پرایم بهمن موتور

📅۱۴۰۲-۰۱-۰۳

شرایط فروش و قیمت خودرو

شرایط فروش وانت نیسان و قیمت زامیاد EX 1405 + بخشنامه

شرایط فروش وانت نیسان و قیمت زامیاد EX 1405 + بخشنامه

🕒 ۱۴۰۵-۰۸-۱۰
شرایط فروش نقدی تیسان T2 مدل 2027 اعلام شد

شرایط فروش نقدی تیسان T2 مدل 2027 اعلام شد

🕒 ۱۴۰۵-۰۸-۰۹
اعلام شرایط فروش فوق العاده کوییک S سال 1405

اعلام شرایط فروش فوق العاده کوییک S سال 1405

🕒 ۱۴۰۵-۰۸-۰۹
شرایط فروش بک X3 پرو 1405

شرایط فروش بک X3 پرو 1405

🕒 ۱۴۰۵-۰۸-۰۶
اعلام شرایط فروش مشارکت در تولید کوییک R و کوییک GX-L سال 1405

اعلام شرایط فروش مشارکت در تولید کوییک R و کوییک GX-L سال 1405

🕒 ۱۴۰۵-۰۸-۰۶

دسته بندی مطالب

  • آموزش خودرو (۳۳۸)
  • بازار خودرو (۶۹۱)
  • به زودی در بازار خودرو ایران (۳۱۸)
  • پیشنهاد سردبیر (۲۲۶)
  • تجربه رانندگی و سفر (۷۵)
  • خبر درگوشی (۴,۸۱۷)
  • داشبورد (۳۴۵)
  • فناوری در خودرو (۳۹۰)
  • فیلم تست و بررسی خودرو (۴۹)
  • مشخصات ماشین‌ها و بررسی خودرو (۱,۱۳۱)
  • نمایشگاه ماشین (۵)

سبقت آزاد

ما از تیرماه 1394 با تولید فیلم‌های تست و بررسی خودرو و مقالات خودرویی  همراه شما هستیم. هدف ما در پایگاه خبری سبقت‌آزاد انتشار مقالات تست و بررسی ماشین‌های ایرانی و واراداتی موجود در بازار ایران و جهان و نیز مقایسه آنها با یکدیگر است. تا علاقه‌مندان به خرید خودرو و ماشین بازها بتوانند با آگاهی از فناوری های خودرو، قیمت و اخبار و شرایط فروش خودروها، مشخصات و اطلاعات فنی ماشین‌ها شایسته‌ترین انتخاب را در خرید بهترین خودرو ایرانی و خارجی، وسایل نقلیه و تجهیزات جانبی و آپشن داشته باشند.

🚗 شاید خوشت بیاد 😉

فیلم معرفی کیا K3 هرمس خودرو؛ همان سراتو یا مدل متفاوت؟

بررسی ام جی 4 اسنس 64 مدل 2026؛ آیا ۵۰۰۰ دلار پرداخت بیشتر نسبت به مدل اوربان منطقی است؟

  • تبلیغات
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تماس باما

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
  • نقد و بررس خودرو
  • به زودی در بازار ایران
  • تجربه رانندگی و سفر
  • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
  • تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • ورود

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©