شاید کمپانی ایتالیایی آلفارومئو یکی از آخرین خودروسازانی باشد که به باشگاه طراحان و سازندگان خودروهای شاسی بلند پیوسته است، البته این امر با سرو صدا و حاشیه های زیادی همراه بود و قبل از معرفی این محصول جدید، متخصصان خودرویی جهان در مورد آن نظرات ضد و نقیضی داشتند. خودروی «آلفارومئو Stelvio» اولین خودروی شاسی بلند معرفی شده از این برند ایتالیایی می باشد که ترکیبی از عملکرد اسپرت و کاربری مفید محسوب می گردد. مطمئناً به دلیل سابقه ممتاز و روشن برند معروف «آلفارومئو» متخصصان خودرو و مشتریان این برند مطرح، توقع زیادی از این خودرو دارند. آلفارومئو استلویو که در اواسط سال 2016 در نمایشگاه بین المللی خودروی لس آنجلس رونمایی گردید، از اواسط سال آینده با مدل 2018 به بازار ارائه خواهد شد. در این مطلب به معرفی این خودروی جدید می پردازیم.
طراحی:
این خودرو همانند مدل جولیا (Giulia) بر پایه پلتفرم Giorgio کمپانی آلفارومئو طراحی شده است و در سه نسخه تریم Base، Ti و Quadrifoglio و با دو نوع مشخصات فنی عرضه خواهد شد. کابین این خودروی لوکس شاسی بلند دارای روکشی از چرم مرغوب می باشد که در صندلیها، رودریها و داشبورد محیطی لوکس را فراهم نموده است. غربیلک فرمان همانند خودروهای اسپرت در قسمت پایین مسطح و صاف طراحی گردیده است و دارای روکشی از چرم می باشد. امکاناتی مانند دوربین دید عقب در کلیه تریمها به صورت استاندارد تعبیه شده است. در پانل جلوی راننده، در وسط صفحات آنالوگ بزرگ سرعت سنج و نمایش دور موتور، یک صفحه نمایش رنگی TFT به اندازه 7.0 اینچ همراه با کامپیوتر سفری اطلاعات فنی خودرو و مشخصات مورد نیاز راننده را نمایش می دهد. همچنین در قسمت بالای داشبورد، نمایشگر لمسی 6.5 اینچی استاندارد و یا صفحه نمایش 8.8 اینچی سفارشی سیستم Infotainment همراه با نمایش تصویر خودرو از بالا جهت پارک کردن و سیستم ناوبری سه بعدی تعبیه گردیده است. سیستم صوتی پیشرفته Harman-Kardon با خروجی 900 وات و 14 بلندگو صدای موسیقی را در کل اتاق خودرو به صورت یکنواخت پخش می کند.
تجهیزات ایمنی در خودروی «استلویو» شامل ترمز ABS، هشدار برخورد از جلو(FCW)، کروز کنترل هوشمند(ACC)، هشدار خروج از جاده(LDW)، نمایش نقطه کور(BSM)، تشخیص مانع در عقب خودرو(RCPD)، سیستم تعلیق قابل تنظیم Alfa Active، سیستم کنترل پایداری خودرو(DSC) سنسورهای پارک سپرهای جلو و عقب هستند. سیستم فرمان این خودرو با عنوان محور فرمان نیمه مجازی (SVSA) سرعت و دقت در فرمان پذیری را فراهم نموده است و سیستم کنترل محدوده شاسی(CDC) با توزیع مستقل قدرت موتور در هر چرخ و تنظیم خودکار حالت شاسی در شرایط جاده ای و آب و هوایی مختلف، هندلینگ و کنترل مناسبی را برای راننده تأمین کرده است. راننده می تواند حالت رانندگی خود را از دو حالت DNA و DNA Pro انتخاب نماید.
مشخصات فنی:
آلفارومئو استلویو در نسخه های Base و Ti با یک پیشرانه چهار سیلندر 2.0 لیتری توربو تقویت شده است که که به صورت طولی در جلوی بدنه واقع گردیده و قدرت 260 اسب بخار و گشتاور 415 نیوتن متر را تولید می کند و امکان رسیدن به حداکثر سرعت 230 کیلومتر در ساعت را برای این خودرو فراهم می نماید. نسخه Quadrifoglio که مدل لوکس تر و فول این خودرو محسوب می گردد، به یک پیشرانه شش سیلندر خورجینی 2.9 لیتری با دو توربوشارژر تجهیز شده است که قدرت خروجی آن 505 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن 600 نیوتن متر است که همانند یک خودروی سوپراسپرت، شتاب صفر تا صد 3.9 ثانیه و حداکثر سرعت 285 کیلومتر در ساعت را برای آن فراهم می نماید. گشتاور خروجی هر دو نوع موتور، توسط یک گیربکس هشت سرعته اتوماتیک به سیستم چهار چرخ Q4 خودرو منتقل می شود که تعویض دنده ها توسط اهرمهای پشت فرمان نیز میسر گردیده است. توزیع گشتاور در حالت معمول، به صورت 50/50 به محورهای جلو و عقب صورت می گیرد که امکان انتقال 60% گشتاور به محور جلو نیز ممکن است. در زمان حرکت در سیستم چهارچرخ Q4 «آلفارومئو»، توزیع نیرو به صورت مستقل به چهار چرخ خودرو توسط تکنولوژی کنترل محدوده شاسی(CDC) صورت می گیرد و نقش سیستم کنترل پایداری دینامیکی(DSC) را در این خودرو دارد. شاسی خودرو از جنس آلومینیوم ساخته شده و سیستم تعلیق آن در محور جلو از نوع دو جناغی(Double Wishbone) و در محور عقب از نوع چند اتصالی(Multilink) با یک میله عمودی تعبیه گردیده است. سیستم تعلیق به صورت قابل تنظیم طراحی شده که تحت سیستم Alfa Active همراه با سیستم جهت دهی گشتاور(TVS) در مدل Quadrifoglio به صورت استاندارد و در دو مدل دیگر به صورت سفارشی قابل دسترس می باشد. راننده توانایی انتخاب حالت رانندگی را از بین سه حالت Natural، Dynamic و Advanced Efficiency دارد تا پارامترهایی مانند تیزی ترمزگیری، هندلینگ فرمان و عملکرد سوپاپها را برای رسیدن به قدرت و گشتاور مورد نیاز و عملکرد دقیق و سریع گیربکس و سیستم انتقال نیرو، تنظیم نماید. البته در نسخه Quadrifoglio حالت دیگری از رانندگی به نام Race نیز در دسترس راننده می باشد که سیستم پایداری خودرو را غیرفعال کرده و عملکرد فنی خودرو و خواص اسپرت رانندگی را افزایش می دهد. سیستم شاسی «استلویو» دارای سیستم دیفرانسیل Q2 یا دیفرانسیل مکانیکی لغزش محدود(MLSD) می باشد که گشتاور را به صورت مکانیکی در محور عقب متعادل می سازد. همچنین سیستم ترمز یکپارچه(IBS) در مدل فول این خودرو یا همان نسخه Quadrifoglio، جایگزین سیستم کنترل الکترونیکی پایداری خودرو(ESC) گردیده است و در ترکیب با سیستم رانندگی DNA Pro حس متفاوتی از رانندگی و ترمزگیری را به راننده القاء می نماید. سیستم ترمز در این نسخه، از نوع Brembo با دیسکهای سرامیک کربن تعبیه شده است.
الفا همیشه عالیه
وای که این آلفا رومئو استاد جلو پنجره های عالیه??