تا به حال به صمیمیت که در بین برخی خانوادههای کوچک وجود دارد دقت کردهاید، یا به عنوان مثال سونی عادت دارد هر ساله در کنار پرچم داران خود نسخه کامپکت آن را نیز عرضه کند که شامل بیشتر ویژگیهای نسخه اصلی است اما در اندازه کوچکتر. با بازدید از نمایشگاه خودرو کرج نیز میتوان همچنین احساسی را داشت که برای داشتن نمایشگاهها، خصوصاً به صورت استانی نیاز به فضای نمایشگاهی بزرگی نیست و اگر خودرو سازان خود مایل به شرکت در چنین نمایشگاههایی باشند، بازدید کننده میتواند تجربهای هر چند کوتاه اما جذاب از یک نمایشگاه خودرویی داشته داشت. البته دقیقاً نقدی که به نمایشگاه خودرو البرز میتوان داشت همین همراه نبودن خودرو سازان برای برگزاری این نمایشگاه بود. وقتی قرار بر این شد که از این نمایشگاه بازدید داشته باشم، اولین سوالی که به ذهنمان خطور کرد این بود که چرا باید همزمان با نمایشگاه تبریز نمایشگاهی برگزار گردد؟! البته نمایشگاه تبریز نیز از نمایشگاههای با سابقه بوده و اتفاقاً امسال خبرهای خوبی از این نمایشگاه مثل رونماییها و خط تولیدهای جدید شنیده شد. اما در کرج نتیجه این بود که به غیر از گروه مدیران خودرو، در نمایشگاه خودرو البرز تنها شاهد حضور نمایندگیهای تعدادی از خودرو سازان در این نمایشگاه بودیم. این نشان از عدم همراهی خودرو سازان با اینچنین رویدادهایی است، رویدادهایی هر چند کوچک بوده ولی حداقل در منطقه خود تأثیر گذار هستند. با این وجود این عدم همراهی باعث نشده بود که جو نمایشگاه گرم نباشد و استقبال تقریبا خوبی شده بود.
در چند سال اخیر گروه خودرو سازی کرمان موتور را به غیر از نمایشگاه بینالمللی تهران در هیچ نمایشگاه دیگری با تمام قوا ندیدیم، اما خوشبختانه یکی از نمایندگیهای فروش کرمان موتور در این نمایشگاه حضور داشت و اتفاقاً بازدید کنندگان هم استقبال خوبی از بازدید خودروهای جک s5 دستی و اتوماتیک، جی5 و لیفان 820، X50 و X60 داشتند. حضور نمایندگیهای به جای خود خودرو سازان باعث شده بود بازدید کنندگان بتوانند بازخورد حقیقی که نسبت به هر خودرو که به نمایندگیها گزارش میشود را دریافت کنند که این نیز یکی دیگر از مزایای حضور نمایندگان فروش به جای خود خودرو ساز بود. در کنار نمایندگی کرمان موتور نمایندگانی از اطلس موتور برای نمایش خودروهای کیا ریو 2016، سورنتو نیو فیس و اپتیمای نیو فیس حضور داشتند. در غرفه نمایندگیهای ایران خودرو رو نیز شاهد نمایش تندر نیو فیس، سوزوکی ویتارای نیو فیس و برخی از مدلهایی که ایران خودرو را با آنها میشناسیم بودیم. اما راجع به مدیران خودرو همانگونه که گفتیم ارتباط کاملی با بازدید کنندگان برقرار نشده بود و با اینکه اسماً دو نمایندگی این غرفه را همراهی میکردند اما در این غرفه مثل سایرین تجربهای که دیگر مالکان راجع به هر خودرو داشتند در اختیار بازدید کنندگان قرار نمیگرفت و تنها به ارائه اطلاعات فنی و شرایط فروش خودروها بسنده شده بود.
یکی دیگر از بخشهای که در این نمایشگاه فعال بود قطعه سازانی بودند که برخی از آنها در این استان فعالیت داشتند و به دلایل مختلف توانایی شرکت در نمایشگاههای معتبرتر را نداشتند و در این نمایشگاه این مجال را پیدا کرده بودند که محصولات و فعالیت خود را به نمایش بگذارند. همچنین میتوان از تیونینگ کارهای یاد کرد که اتفاقاً نمونه کارهای خود را نیز به نمایش گذاشته بودند. در کل میتوان گفت از هر قطعه چرخه صنعت خودرو سازی یک نماینده در این نمایشگاه حضور داشت تا بازدید کننده تجربه کاملی از بازدید یک نمایشگاه خودرو داشته باشد. در پایان باید به بخش خودروهای کلاسیک اشاره کرد که با وجود دو خودرو آلمانی و هفت خودرو آمریکایی که هر کدام از خاصترین مدلهای کلاسیکی است که بازدید کنندگان را جذب خود کرده بودند. با دیدن این بخش از نمایشگاه میتوان به یاد حرکتی مثبتی افتاد که سال گذشته در غرفه سایپا نمایشگاه بینالمللی خودرو تهران رخ داد، تولیدات قدیمی که سالهای گذشته در کارخانجات ایرانی تولید میشدند و حال با افتخار تبدیل به خودروهای کلاسیکی شدند تا به نوعی عقب ماندگی صنعت خودروی ما را در سالهای اخیر در ذهن بازدید کننده تداعی کنند.
در پایان بازدید از نمایشگاه خودرو البرز لذت بردیم چرا که با وجود تک سالنی بودن و فضای محدود این نمایشگاه، شاهد نمایشگاه تقریبا کاملی بودیم که مثل همیشه عدم همکاری خودروسازان بزرگترین ضعف آن بود. پس با تجمع غرفهها در کنار یکدیگر فضای گرمتری به وجود آمده بود که حداقل حس بازدید از یک نمایشگاه پر مخاطب را منتقل میکرد. این نمایشگاه با حضور نمایندگان شرکت های واردکننده، خودرو ساز و قطعه سازان کشور از 6 تا 9 مهرماه در محل نمایشگاه های موقت کرج برگزار شد. در ادامه می توانید گزارش ویدیویی (از اینجا) و گالری تصاویر این نمایشگاه را ملاحظه بفرمایید.