شرکت بایک در سال 1402 مجددا با شرکت دیار خودرو وارد مذاکره شد و قصد دارد خودروی بایک بیجینگ U5 پلاس را به بازار ایران عرضه کند که در حقیقت نسخه تغییر نام یافته و فیسلیفت شده سنووا D50 است. این شرکت در اواسط دهه 90 در نمایشگاه خودروی تهران چندین محصول خود را عرضه کرد و در معرض دید عموم قرار داد ولی عدم تحقق واردات یا مونتاژ محصولات این شرکت در بازار ایران باعث شد که اعتبار این برند در بازار کشور کاهش یابد.
بایک دیار خودرو یا بایک سنووا D50 ابتدا در سال 2014 به بازار چین عرضه شد. سپس نسخه فیسلیفت آن در سال 2017 در نمایشگاه خودروی پکن معرفی شد و نسل دوم آن با نام بایک بیجینگ U5 Plusو با ظاهری تغییریافته در نمایشگاه شانگهای سال 2021 در معرض دید عموم قرار گرفت. این خودرو در سال 2021 دستخوش برخی تغییرات ظاهری شده است که در این مطلب به معرفی آن میپردازیم.
طراحی بدنه بایک بیجینگ U5 پلاس :
بایک بیجینگ U5 پلاس یک سدان جمع و جور با زبان طراحی جدید شرکت بایک چین است که اکثر آیتمهای طراحی ظاهری U5 پلاس در بین بیشتر خودروهای چینی همکلاس آن مشترک است. جلوپنجره بزرگ و مشبک سهبعدی تا چراغهای باریک و خطوط جانبی بدنه شبیه به سایر محصولات چینی نظیر آریزو 6 و جک J7 است.
جلوپنجره با پسزمینه لانه زنبوری و طرح آبشاری، کل عرض جلوی خودرو را در بر گرفته است و چراغهای باریک و تیز در طرفین سپر قرار گرفتهاند که توسط یک زه باریک به هم متصل میشوند و لامپ LED چراغ روشنایی روز در قسمت بالای چراغها جای دارد. در طرفین سپر جلو دو چراغ مهشکن به شکل بومرنگ قرار دارند و در زیر سپر و طرفین جلوپنجره دو دریچه ورود هوای بزرگ شکل گرفتهاند.
در نمای جانبی خط مستقیمی از چراغ جلو آغاز شده و با عبور از روی دستگیره درهای جانبی به چراغ عقب خودرو ختم میشود و خط صاف دیگری در زیر درهای جانبی از گلکیر جلو تا گلگیر عقب امتداد یافته است. رینگهای آلیاژی آلومینیوم 16 اینچی 5 پره با طرح دو رنگ با لاستیکهای 205/55 R16 به خوبی محفظه چرخهای جلو و عقب را پر کردهاند، هر چند که رینگهای 17 اینچی بیشتر با جثه خودرو سازگار به نظر میرسند. سبک طراحی پیوسته چراغهای عقب که به ترند روز خودروسازان چینی تبدیل شده، در بایک U5 پلاس نیز دیده میشود که نمای زیبایی را به عقب خودرو بخشیده است.
در طرفین سپر عقب، دو چراغ مهشکن عمودی قرار گرفتهاند و در زیر سپر عقب، در طرفین محل نصب پلاک، طرح لانه زنبوری روی سپر تعبیه شده است. از دیدگاه طراحی ظاهری برای یک خودروی سدان اقتصادی، بایک بیجینگ U5 پلاس، خودرویی زیباست که بیننده را جلب میکند و طراحی بدنه این خودرو، منجر به دستیابی به ضریب درگ (Cd) برابر با ۰.۲۸ است که برای یک خودروی چینی اقتصادی در این کلاس، دارای اهمیت زیادی است.
این خودرو با طول 4660 میلیمتر، عرض 1820 میلیمتر و ارتفاع 1480 میلیمتر یک خودروی سدان متوسط محسوب میشود و فاصله 2670 میلیمتری بین محورهای جلو و عقب بایک U5 پلاس فضای مناسبی را در کابین خودرو فراهم ساخته است. این خودرو در چهار رنگ سفید، مشکی، نقره¬ای و قرمز عرضه خواهد شد.
طراحی کابین بایک بیجینگ U5 Plus:
نمای داخل کابین بایک بیجینگ U5 پلاس، علیرغم کلاس اقتصادی خودرو، ظاهری لوکس و جذاب دارد. داشبورد متقارن خودرو با طرح مدرن و مینیمال طراحی شده است که با طرح رودریها و کنسول میانی خودرو، همخوانی و هماهنگی مناسبی دارد.
استفاده از داشبورد طبقاتی، تریم دو رنگ مشکی براق پیانویی با قطعات آلومینیومی به رنگ نقرهای همراه با روکش دو رنگ صندلیها و تریم داخلی و سیستم نورپردازی داخل کابین، نمای نسبتا لوکسی به تریم داخلی خودرو بخشیده است. نمایشگر دیجیتال لمسی سیستم اطلاعات و سرگرمی با اندازه 12.3 اینچ و کلاستر دیجیتالی پانل راننده با سایز 7 اینچ، به صورت یکتکه و پیوسته در روی داشبورد قرار گرفتهاند.
با توجه به طرح طبقاتی داشبورد، فضای داخلی بایک U5 پلاس مدرن و زیبا است که در قسمت بالا یک تاقچه منحنی در سرتاسر عرض خودرو قرار دارد و با قسمت بالای رودریها همسطح شده است. دو دریچه سیستم تهویه نیز در طرفین تاقچه داشبورد جای گرفتهاند. در قسمت پایین تاقچه، صفحات نمایشگر و کلاستر راننده قرار دارند که در وسط داشبورد و در زیر صفحه نمایش، دریچه خطی سیستم تهویه تعبیه شده است.
در محل اتصال داشبورد و کنسول وسط خودرو، سیستم تهویه مطبوع خودرو جای دارد و کنسول با عرض نسبتا زیاد شامل اهرم تعویض دنده و جالیوانی است. با در نظر گرفتن کلاس خودرو، به نظر میرسد که طراحان بایک U5 Plus با کاهش فضای صندوق عقب، سعی داشتهاند فضای نشیمن را برای 5 سرنشین در حد قابل قبول نگه دارند. همچنین به منظور عدم کاهش ظرفیت صندوق عقب، سازندگان خودرو به جای لاستیک زاپاس، یک چرخ به شکل دونات (رینگ و لاستیک باریک موقت) در نظر گرفتهاند.
بایک بیجینگ U5 Plus در نسخه فولآپشن، به تجهیزات ایمنی نظیر 4 ایربگ، کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش خودرو (TCS)، رادار هشدار خروج از خط (LDW)، رادار نقطه کور (BSD)، سنسور فشار باد لاستیکها (TPMS)، کنترل خودرو در سراشیبی (HHC)، ترمز پارک برقی (EBP) با اتوهولد، ترمز ABS با توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی برقی (EBA)، چراغ دیلایت (DRL) مجهز است.
و در بخش امکانات رفاهی ورود بدون کلید (Keyless)، استارت دکمهای، سانروف برقی، چراغهای LED جلو، کلاستر دیجیتال پانل راننده 7 اینچی و نمایشگر لمسی اطلاعات و سرگرمی 12.3 اینچی یکپارچه، سیستم صوتی با 4 بلندگو، سیستم ناوبری GPS، آینههای تاشوی برقی با چراغ راهنما و گرمکن، آینه کابین الکتروکرومیک، تهویه مطبوع اتوماتیک الکتریکی با فیلتر کابین N95، صندلیها با روکش چرمی، گرمکن صندلیهای ردیف جلو، تنظیم برقی صندلی راننده، فرمان برقی، دوربین 360 درجه، دوربین عقب، سنسور پارک عقب، نورپردازی کابین، خروجی برق 12 ولت، اتصال USB، مجهز شده است.
ظرفیت صندوق عقب 430 لیتر است که از محصولات سدان ایران خودرو، حجم کمتری فراهم میکند. این خودرو در کشور چین در دو تریم Luxury و Honor عرضه میشود و هنوز مشخص نیست که این سدان با چه سطح تریم و امکاناتی توسط شرکت دیار خودرو روانه بازار ایران خواهد شد. لذا ممکن است برخی از امکانات نظیر تنظیم برقی و گرمکن صندلی، تریم دو رنگ یا تهویه مطبوع اتوماتیک از کابین خودرو حذف شوند.
مشخصات فنی بایک بیجینگ U5 Plus:
بایک بیجینگ U5 Plus برای بازار ایران به یک پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری بنزینی تنفس طبیعی با کد فنی A151A1 با استاندارد آلایندگی یورو 6 مجهز شده است که قدرتی برابر با 112 اسببخار و گشتاوری معادل 142 نیوتنمتر تولید میکند. توان خروجی موتور توسط یک گیربکس CVT به چرخها منتقل میشود که این موتور و گیربکس در رقابت موفق نخواهند بود.
البته در بازار چین این خودرو با گیربکس پنج سرعته دستی نیز عرضه میشود و در برخی بازارهای خارجی، یک پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ با قدرت 150 اسببخار و حداکثر گشتاور 210 نیوتنمتر با یک گیربکس 5 سرعته اتوماتیک هم برای این خودرو تعبیه شده است که احتمال دارد، این موتور نیز برای بایک U5 پلاس در بازار ایران در نظر گرفته شود.
این سدان چینی به سیستم تعلیق مکفرسون در جلو و محور پیچشی H شکل در عقب مجهز شده است که در زمره رایجترین و ارزانترین سیستم تعلیق برای خودروهای اقتصادی جهان است. هنوز مشخص نشده که دیار خودرو کدام پیشرانه را برای عرضه در بازه قیمتی منطقی ارایه خواهد نمود و بهترین حالت ممکن، عرضه هر دو نسخه پیشرانه و گیربکس با دو سطح قیمتی متمایز است تا حق انتخاب مشتری را افزایش دهد.
وزن این خودرو در نسخه گیربکس دستی 1240 کیلوگرم و در نسخه اتوماتیک 1255 کیلوگرم است. حجم باک خودرو 48 لیتر و مصرف سوخت ترکیبی در نسخه تنفس طبیعی حدود 7 لیتر در صد کیلومتر است.
قیمت و وضعیت بازار:
بایک بیجینگ U5 پلاس در چین با قیمت 67900 تا 96900 یوان (معادل9900 تا 14100 دلار) عرضه میشود ولی این خودرو در کشور روسیه با تریم پایه و موتور تنفس طبیعی و گیربکس CVT با قیمت 22500 دلار به فروش می¬رسد!!! در بازار ایران با توجه به افزایش قیمت خودروهای چینی در کشور به دلیل ناپایداری بازار خودرو و فاکتورهای اقتصادی کشور، قیمت تمام شده این خودرو با احتساب هزینههای گمرک، مالیات، شمارهگذاری، برای شرکت دیار خودرو حدود 900 میلیون تا 1 میلیارد تومان تمام خواهد شد.
با شرایط موجود در بازار ایران، احتمالا در بازار آزاد با قیمتی بیشتر از 1.1 تا 1.2 میلیارد عرضه خواهد شد که با رقبایی مانند جک J4، جتا VA3، آریزو 5، ونوسیا D60 Plus، شاهین اتوماتیک CVT، دنا توربو اتوماتیک و تارا اتوماتیک طرف خواهد بود.
هرچند که این امر در نهایت به قیمت، عملکرد و کیفیت آن بستگی خواهد داشت و اگر با موتور 150 اسببخاری به ایران وارد شود، شاید رقبای بهتری داشته باشد.