این روزها کمپانی جیلی چینی بسیار خبر ساز شده، از همکاری در پروژه دیوانهوار Bloodhound برای شکست سرعت روی زمین، تا عکسهای جاسوسی که از XC60 و XC40 جدید ولوو زیر مجموعه آن دیده شد.
اما بمب خبری این کمپانی دیشب در سوئد هنگامی منفجر شد که همزمان در پکن چین شاهد معرفی فیس جدید پرفروشترین خودرو چین یا همان EC7 (که سابقاً یا نام امگرند 7 شناخته میشد) بود، اولین خودرو چینی که دو هفته پیش اعلام شد که به میزان تولید یک میلیون دستگاه رسیده و این اتفاقی بزرگ برای این کمپانی بود.
هدف جیلی از متولد کردن برند جدید با نام “LYNK & CO” مشابه کاری که تویوتا برای لکسوس، نیسان برای اینفینیتی و هیوندایی در برند جدید جنسیس انجام داد نیست!
این برند قرار نیست برند لوکس جیلی باشد چرا که نیازی به این کار ندارد، به عنوان مثال در حال حاضر شاید خودرویی لوکستر از ولوو XC90 برای بازار ایران وجود نداشته باشد! پس در واقع جیلی برند لوکس خود را زمانی معرفی کرد که ولوو را از فورد خریداری کرد، تا بدونه اینکه هزینهای بابت سرمایه گذاری روی برندی لوکس (تبلیغات برای معرفی برند جدید و تشریفات خاص و…) سرمایه گذاری خود را بر روی معرفی نوآوری و پیشگامی در زمینه فناوری کرده است.
شاید هدف این سری را بتوان مشابه آنچه در سری i بی ام دابلیو شاهد بودیم و یا آنچه ایلان ماسک در تسلا انجام میدهد، شباهت داد.
از لحاظ قیمتی نیز سعی شده قیمتی برای خودروهای این برند در نظر گرفته شود که چیزی مابین قیمتهای اقتصادی سری امگرند مرحوم که حال تبدیل به خود جیلی شده و قیمتهای که برای خودروهای ولوو در نظر گرفته میشود باشد، با سبقت آزاد همراه باشید تا با جزئیات این قیمت گذاری بیشتر باخبر شوید.
اگر شما نیز مثل کاربران آمریکایی که عنوان میکنند نام این برند یعنی “LYNK & CO” تشابه زیادی به لینکلن زیر مجموعه فورد دارد و بازهم مثل همیشه چینیها دست از کپی کاری برنداشتهاند، سخت در اشتباه هستید، چرا که این نام مفاهیم زیادی در پشت خود دارد که نه به عنوان یک خودروی لوکس بلکه به عنوان نوآوری در زمینه دنیای فناوری و خودروسازی مطرح خواهد شد.
در واقع این نام به ارتباطی بین جامعه بشری اشاره میکند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، جیلی همچنین برند جدید با عنوان “K by Geely” نیز ثبت کرده که این K اشارهای ست به K ای که در LINK استفاده میشود.
حال بپردازیم به محتوای این مراسم، یعنی آنچه دیشب در گوتنبرگ معرفی شد.
در اولین قدم خودرو هیبریدی 01 (که پیش از این با کد CX11 شناخته میشد) توسط پیتر هاروبی طراح فقید ولوو که حال به سمت ریاست تیمهای طراحی گروه جیلی شناخته میشود معرفی شد. کراس آور شهری که قرار است به عنوان اولین محصول این برند تا انتهای سال 2017 به مشتریان چینی تحویل داده شود و سپس در آغاز سال 2018 راهی بازار اروپا و احتمالا آمریکا خواهد شد.
در این خودرو از پلتفرم CMA ولوو استفاده شده که یکی از قابلیتهای این پلتفرم قابل انعطاف بودن بیشتر اجزاء آن است که این قابلیت را طراحان خواهد داد که برای سایز خودرو دستشان کاملا باز باشد. نا گفته نماند با توجه به آنچه از XC40 تا به حال دیدهایم میتوان شباهت زیادی در بسیار از موارد طراحی، فنی و حتی جزئیات اتاق را بین این دو خودرو یافت.
اما این خودرو در کجا طراحی شده؟ با اینکه این برند جدید یکی از زیر مجموعههای یک برند چینی است و حتی اولین خودرو آن نیز یک ماه زودتر از دیگر نقاط دنیا در چین فروش خواهد رفت، اما طراحی و مهندسی این خودرو به طور کامل در مرکز طراحی ولوو در گوتنبرگ سوئد انجام شده است.
بگذارید به بررسی طراحی این خودرو بپردازیم، ابعاد این خودرو 1654 میلی متر در ارتفاع، 4530 میلی متر در طول و 1855 میلی متر در عرض است. و فاصله بین دو محور 1730 میلیمتری آن فضای بسیار مناسبی درون اتاق آن به ارمغان آورده است.
در نمای روبرو شاهد جلو پنجره مشکی رنگ هستیم که در تمام عرض خودرو کشیده شده و بخشی از هدلایتهای خودرو نیز در این قسمت جاسازی شده، هدلایتهایی که قسمت اصلی آن در دو طرف کاپوت تعبیه شده که به نوعی تداعی کننده آنچه در طرحی شاسی بلندهای پورشه شاهد هستیم است. و در وسط لوگویی که در آن شیشه و سطوح مات با یکدیگر ادغام میشوند تا نشانی باشند بر ادغام شرق و غرب.
در نمای کناری دو خط طولی خودرو را مشایعت میکند که در نهایت هر دو آنها به هواکشهای جانبی که بین درب جلو و گلگیر قرار دارد منتهی میشود، همچنین به قطعه نارنجی رنگ تیتانیومی اشاره کرد که تا حدی یادآور تکنولوژی که در پشت این خودرو قرار دارد باشد.
در نمای پشتی نیز شاهد چهار ضلعیهای مختلفی در شکل کلی چراغهای عقب، روی سپرها و خروجی اگزوز اشاره کرد.
ما در درون اتاق شاهد ترکیب آنچه در خودروهای روز اروپایی وجود دارد و در کنار آن المانهایی که پیتر هاربوی آن را “پیچیدگی آسیایی” مینامد هستیم. که در ساخت این اتاق از متریالهایی استفاده شده که کاملاً در انتقال این مفاهیم درست عمل کردهاند هستیم (میتوان به دسته دنده آن که کاملاً از طرح دسته دندههای جدید ولوو استفاده شده یاد کرد).
اما مخاطبان این خودرو با ورود به اتاق در اولین برخورد نگاهشان به صفحه نمایش لمسی 10.1 اینچی جلب خواهد شد که در پشت آن سیستم عامل خودرو اپل یعنی کارپلی نصب شده (برای برخی بازارها امکان انتخاب اندروید کار نیز وجود دارد)، از قابلیتهای جالب این سامانه توانایی کنترل رنگهای پس زمینه درون اتاق است که امکان انتخاب بینهایت رنگ را به مخاطب خواهد داد.
اما نکته مهم پشت این سامانه دکمه به اشتراک گذاری یا به اصطلاح “Share” است که یکی از بخشهای اساسی این صفحه نمایش را به خود اختصاص داده. اما به اشتراک گذاری چه؟
دعوتتان میکنم تا با تماشای کلیپ معرفی این قابلیت بیشتر با آن آشنا شوید:
بله آنچه روی شماست آینده خودروها نیست! آینده حمل و نقل نسل بشر است!
این دکمه رمز آلود باعث میشود تا آنچه که اوبر و دیگر سامانههای به اشتراک گذاری خودرو نتوانستند به طور کامل به آن دست پیدا کنند محقق شود و در حقیقت اصل وجودی این برند در پشت این دکمه و ارتباطی که بین خواستاران حمل و نقل برقرار میشود نهفته است. بگذارید از کنار این کلمات که به قصد ارائه عظمت این پروژه بیان شد. آنچه که قرار است اتفاق بیافتد را برایتان مشخص کنیم.
بر روی صفحه نمایش لمسی این خودرو دکمه قرار گرفته با عنوان “به اشتراک گذاری خودرو من” که به دیگر رانندگان این امکان را خواهد داد که خودرو شما را با استفاده از اپلیکیشن نصب شده روی تلفن همراه خودشان در زمان غیر فعال بودنی که خود شما مشخص میکنید قرض بگیرند، بسیاری از مالکان از اینکه خودرویی که مالک آن هستند را به اشتراک بگذارند راضی نیستند
اما بیایید به طرف دیگر ماجرا نگاه کنیم، تعداد افرادی که خواهان استفاده از یک خودرو بدون تقبل پرداخت هزینه خرید هستند از تعداد افراد دارای یک خودرو بیشتر است. و البته قرار است توزیع کنندگان این خودرو به جای ارائه تست درایوهای مقطعی هر خودرو استفاده کنندگان را به تجربه استفاده از این خودرو هنگامی که واقعاً به آن نیاز دارید را هدیه دهند.
در پشت این سامانه همکاری گستردهای است که مایکروسافت در کنار شرکت بزرگ چینی علی بابا انجام داده و شرکت اریکسون نیز بسترهای ارتباطی آن را فراهم آورده است. همچنین میتوان به این مورد اشاره که در زمینه خرید این خودرو نوآور میباشد زیرا که قرار است به غیر از فروشگاههای فیزیکی جداگانهای که برای این برند در نظر گرفت خواهد شد، امکان سفارش این خودرو مستقیماً با استفاده از اپلیکیشن یاد شده و تحویل خودرو درب منزلتان خواهد بود.
خب اگر از بحث تکنولوژی نهفته پشت این خودرو خسته شدهاید بگذارید در انتها به مشخصات فنی این خودرو اشاره کنیم، جایی که سعی شده به خاطر روح شهری گرایانه این خودرو و مطابق تکنولوژی نهفته در آن از پیشرانهای استفاده شود که بیشترین بازده مصرف سوخت (چه فسیلی و چه برق) را در مقابل توان ارائه شده خود داشته باشد.
از نگاه فنی خودرو در مدل پایه خودرو از موتور سه سیلندر یک و نیم لیتری توربو شارژ که توسط ولوو طراحی شده بهره میبرد که البته جای نگرانی نیست چون موتور الکتریکی که در کنار آن قرار دارد باعث شده تا توان خودرو به نهایت 200 اسب بخاری برسد و البته این توان قرار است که به واسطه جعبه دنده هفت سرعته دو کلاچه به دو چرخ جلو و در نسخههای بالاتر به هر چهار چرخ انتقال یابد، قابل ذکر است که پیشرانه دو لیتری توربو شارژ نیز برای نسخههای بالاتر قابل سفارش است.
در نهایت در نگاه سنتی این خودرو در کلاسی قرار میگیرد که جیپ چروکی و نیسان روجه قرار دارد. قیمت آن نیز در بازه 19 هزار تا 28 هزار دلار در بازار جهانی و 130 هزار تا 190 هزار یوآن در چین خواهد بود.
ولی این تمام آنچه در این مراسم اتفاق افتاد نیست. پیتر هاربوی سورپرایز دیگری در این مراسم معرفی کرد که حکم خودرو کانسپ با دربهای گالوینگ این برند را داشته و تداعی کننده خط مشی است که تا سال 2023 شاهد ارائه 5 مدل خودرو به نامهای 01 ،02 ،03 ،04 و 05 در کلاسهای سدان شهری، هاچ بک شهری، کراس و کراس آور از این برند شاهد خواهیم بود.