فیلم مراسم رونمایی وی جی وی u75 پلاس در نمایشگاه خودرو مشهد
در تیر ماه 1402 خبرهایی مبتنی بر مذاکرات برند VGV کشور چین با شرکت ایلیاخودرو منتشر شد. این برند، برای مونتاژ محصولات کراساور خود در ایران در حال مذاکره بوده است. شرکت خودروسازی VGV زیرمجموعه سه گروه بزرگ صنایع تولیدی خودروهای تجاری ملی چین(CNHTC)، سینوتراک سومین شرکت سازنده بزرگ کامیون در چین و شرکتWeiChai یکی از بزرگترین قطعهسازان صنعت خودرو و تولیدکننده پیشرانه دیزلی در چین است که هم اکنون سه محصول U70 و U75 Plus و پیکاپ VX7 را تولید مینماید.
شرکت سینوتراک قبلا کامیونهای Howo را به کشورمان وارد کرده است. ببرند VGV در اواخر سال 2019 تاسیس شده است و اولین محصول آن کراس اور U70 بود. کراساور VGV U75 Plus در ابتدا قرار بود توسط شرکت پارس خودرو وارد شود، ولی مدتی بعد برنامههای پارس خودرو تغییر کرد و عرضه VGV U75 Plus توسط شرکت ایلیاموتور صورت خواهد گرفت.
این شرکت تاکنون شاسی بلند دایون Y5 را عرضه کرده است و وی جی وی U75 پلاس دومین محصول آن خواهد بود. خودروسازی VGV یکی از زیرشاخههای شرکت سینوتراک(Sinotruk) است که در حوزه تولیدات کامیون و خودروهای سنگین فعالیت دارد و در ایران به واسطه کشنده هوو شناخته شده است. اکنون نسخههای جدید محصولات سینوتراک با برند پیلسان در بازار ایران به قروش میرسند. زیرشاخه VGV برای توسعه خودروهای پیکاپ و کراساور این شرکت راهاندازی شده است و نشان تجاری این شرکت شباهت کامل به نشان تجاری برند سینوتراک دارد. در این مطلب به معرفی کراساور U75 Plus شرکت VGV میپردازیم که توسط ایلیاموتور در نمایشگاه خودرو مشهد ۱۴۰۲ رونمایی شد.
طراحی بدنه:
نمای ظاهری U75 پلاس به واسطه سپرهای جدید، جلوپنجره بزرگ، اجزای مشکی و قرمز بدنه و نصب سینی زیرسپر، از مدل قبلی U70 تا حدی اسپرتتر شده است. فرم بدنه U75 پلاس چندان بهروز نبوده و دارای مشخصه خاصی نیست. طراحی این خودرو بسیار محافظهکارانه بوده و در نمای جلوی این خودرو میتوان چراغها و جلوپنجره شش ضلعی بزرگ شبیه به چری X55 پرو را مشاهده کرد.
همچنین تا حدی نمای جلوی VGV U75 Plus به کراساورهای برند آلمانی- چینی بورگوارد شباهت دارد. چراغهای روشنایی اصلی برخلاف بسیاری از کراساورهای چینی، به نواحی جانبی سپر جلو منتقل نشدهاند و دریچههای بزرگ ورود هوا در طرفین سپر و سینی محافظ کرومی زیر سپر نمای اسپرتی به خودرو دادهاند.
در نمای جانبی مانند اکثر کراساورهای چینی، با ظاهری ساده طرف هستیم و خبری از خطوط منحنی و حجمهای برجسته و عجیب نیست. رینگهای 18 اینچی آلیاژی دو رنگ با طرح اسپرت، تناسب خوبی با ظاهر و ابعاد خودرو دارند و محفظه چرخها را به خوبی پر کردهاند. البته طراحان خودرو برای جلوگیری از سادگی افراطی نمای جانبی، یک فرورفتگی درون درهای جانبی این خودرو ایجاد کردهاند و گلگیرها حالتی عضلانی دارند. ستون عقب با نمای ناقص و طرح باله کوسه، ظاهر شناور به سقف خودرو بخشیده است.
در نمای عقب U75 پلاس، نیز از خودروهای آلمانی نظیر آئودی الهام گرفته شده است و چراغهای عقب یادآور محصولات چری تیگو 7و8 هستند. در محفظه بار ظاهری برجسته دارد و شیشه عقب خودرو با شیب حدود 70 درجه تا اسپویلر پهن عقب سقف امتداد یافته است. این خودرو با طول 4825 میلیمتر، عرض 1870 میلیمتر و ارتفاع 1691 میلیمتر یک خودرو کراساو متوسط محسوب می شود و فاصله 2800 میلیمتری بین محورهای جلو و عقب، فضای مناسبی را برای سرنشینان ایجاد کرده است، مخصوصا در نسخه 5 نفره که دو ردیف صندلی دارد. یکی از مشخصههای طراحی این خودرو نوارهای قرمز رنگ زیر سپر جلو و روی دیفیوزر عقب است که شامل شبرنگها و چراغهای مهشکن است و یک سینی محافظ کرومی و دیفیوزرهای بزرگ در در زیر وجود دارد.
لوله های دوبل خروجی اگزوز برخلاف اکثر خودروهای چینی واقعی هستند که درون سپر عقب جاسازی شدهاند. در مجموع میتوان طراحی VGV U75 Plus را زیبا و محتاطانه دانست. این خودرو تا حدودی به نسل پیشین هیوندای سانتافه شبیه است. خطوط تیز و سطوح معقول نمایی قابل قبول و منسجم به فرم کلی بدنه U75 پلاس بخشیدهاند و برخلاف برخی خودروهای چینی، کپیبرداری فاحش در ظاهر این کراس اور دیده نمیشود. استفاده از رینگهای ۱۸ اینچی به جای رینگهای ۱۹ یا ۲۰ اینچی در عملکرد نرم و عدم خشک شدن عملکرد سیستم تعلیق و ارتقای کیفیت سواری خودرو موثر بوده است.
طراحی کابین:
در نمای داخل کابین U75 پلاس با مشخصه های لوکسی نظیر پوشش چرمی دو رنگ مشکی و قهوهای مارون، نمایشگر دیجیتالی 10.25 اینچی کلاستر پشت فرمان، صفحه نمایش لمسی 10.1 اینچی وسط داشبورد و کلید چرخشی تعویض دنده مواجه هستیم. طراحی فضای کابین U75 پلاس چندان مدرن نیست، ولی ظاهری قابل قبول و طراحی ارگونومیک دارد.
در قسمت زیرین نمایشگر عمودی وسط داشبورد، دکمههای لمسی سیستم تهویه قرار گرفته است و فرمان D-Cut با دکمههای کنترلی روی فرمان وجود دارد. طراحی کلی داشبورد این خودرو با دریچههای هوای مستطیلی باریک در بالا تکمیل شده و نمایشگر عمودی زیر آنها تا روی کنسول وسط کشیده شده است و از مرسدس بنز S کلاس الهام گرفته شده است. تودوزی چرمی روی داشبورد و رودریها فضای لوکسی را در داخل U75 پلاس ایجاد کرده است که نقطه قوت آن محسوب میشود. این خودرو به سه ردیف صندلی مجهز شده و ظرفیت حمل هفت نفر را دارد، ولی نسخه پنجنفره آنهم با دو ردیف صندلی ارایه میشود.
حجم صندوق عقب با تا شدن ردیفهای عقب 1800 لیتر است. از امکانات رفاهی و ایمنی U75 پلاس میتوان به سقف پانورامیک، سانروف برقی، سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمهای، جک برقی صندوق عقب، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی(ESP) و سیستم کنترل کشش (TCS)، ترمز کمکی (BAS)، سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HAC) و سیستم حفظ خودرو در شیب (HDC)، صفحه کلاستر دیجیتالی پشت فرمان، ترمز پارک برقی (EBP) با اتوهولد، نمایشگر لمسی 10.1 اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی همراه با ناوبری، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم صوتی با شش بلندگو، آینه الکتروکرومیک، رادار هشدار خروج از خط (LDW) و کنترل نقطه کور (BSM)، کروز کنترل، شیفتر دنده ماوسی چرخشی روی کنسول، دوربین 360 درجه، دوربین دید عقب، شش ایربگ، تنظیم برقی و گرمکن صندلیهای جلو، سنسورهای نور و باران، سنسور پارک عقب، آینههای جانبی تاشوی برقی با گرمکن، اتولایت و سیستم ضدسرقت اشاره کرد. البته این تجهیزات برای خودرویی که قرار است با عنوان لوکس در بازار کشورمان عرضه شود، چندان کافی نیست و جای خالی آپشنهایی نظیر سردکن صندلیهای جلو، شارژر بیسیم گوشی همراه، نورپردازی داخلی و … که در خودروهای مدرن و مجهز چینی دیده میشود، احساس میشود.
مشخصات فنی:
کراساور U75 پلاس در دو نسخه Luxury و Premium به بازار چین معرفی شده که ظاهرا فولترین نسخه، یعنی تیپ پریمیوم آن قرار است به ایران بیاید. این نسخه مانند فیدلیتی پرایم گروه بهمن، در دو مدل 5 و 7 نفره عرضه خواهد شد و از پیشرانه 2 لیتری توربو GDi با استاندارد آلایندگی یورو6 بهره میبرد که قدرت 224 اسب بخار در دور موتور 5500 دور در دقیقه و گشتاور 385 نیوتنمتر در دور موتور 1800 تا 3600 دور در دقیقه تولید می نماید.
توان خروجی موتور توسط یک گیربکس اتوماتیک 8 سرعته به محور جلو منتقل میشود و همانند اکثر خودروهای کراساور چینی به صورت تک دیفرانسیل ارایه میشود و از سامانه چهارچرخ بیبهره مانده است. این کراس اوور چینی با وزن 1680 کیلوگرم ظرف مدت 8.2 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد و حداکثر سرعت آن 210 کیلومتر در ساعت است. جعبه دنده اتوماتیک نسبت به مدلهای دوکلاچه یا CVT تجربه رانندگی لذتبخشتری را فراهم مینماید و استهلاک کمتری دارد.
البته شتاب صفر تا صد ۸.۲ ثانیهای با بنزین سوپر مرغوب مناسب پیشرانه یورو۶ این خودرو به دست آمده است و احتمالا با بنزین نامرغوب داخلی و شرایط جادههای ایران، شتابی در حدود 9 تا 9.5 ثانیه را تامین میکند. سیستم تعلیق مکفرسون در جلو و مولتیلینک مستقل در عقب باعث شده تا سواری U75 پلاس تکانهای عرضی کمتری در گذر از پیچها داشته باشد و این سیستم تعلیق، علیرغم بدنه بزرگ خودرو، سواری نسبتا نرمی را ارایه میدهد. فرمان خودرو از نوع برقی EPS است و مصرف سوخت ترکیبی آن به ازای هر صد کیلومتر حدود 8.3 لیتر است. ظرفیت باک خودرو 58 لیتر است.
وضعیت قیمت و بازار:
خودروی U75 پلاس اولین نماینده برند VGV چین در بازار ایران است که در زمره بزرگترین کراساورهای بازار قرار خواهد گرفت و رقبایی نظیر فیدلیتی 7 نفره بهمن، دیگنیتی پرستیژ بهمن، تیارا مکث موتور و تیگو 8 پرو را پیش رو خواهد داشت. هرچند دو غول صنعتی بزرگ چین پشت برند VGV هستند، اما محصولات این شرکت به دلیل سطح نسبتا پایین طراحی ظاهری، عدم تنوع پیشرانهها و تکنولوژی نسبتا قدیمی و تنوع پایین مدلها، در کشور چین جایگاه مناسبی ندارند و فروش اندکی دارند تا حدی که میزان فروش VGV در سال 2022 در کشور چین کمتر از 7 هزار دستگاه بوده است.
کراساور چینی U75 پلاس در دو نسخه 5 یا 7 نفره با قیمت 117900 تا 151900 یوان معادل 16300 تا 21000 دلار به فروش میرسد. با این حساب که احتمالا نسخه فول این خودرو در بازار کشورمان وارد خواهد شد، باید انتظار قیمت شرکتی بیش از 1.5 میلیارد تومان و قیمت بازار حدود 1.7 تا 1.8 میلیارد را برای آن داشته باشیم. البته این خودرو قطعا نخواهد توانست رقیب قدری برای چری تیگو 8 پرو شود.