معرفی سوزوکی جیمنی راسا موتور خاورمیانه
سوزوکی جیمنی یک شاسی بلند جمع و جور با تواناییهای نسبتا آفرودی است که تاریخچه آن به نسل اول تولید شده از این محصول در سال 1970 بازمیگردد. سوزوکی جیمنی که به تازگی نسل چهارم آن وارد بازار ایران شده است، محصولی متفاوت و البته کمی باحاشیه به حساب میآید. این خودرو به عنوان یکی از اقتصادیترین شاسی بلندهای دو دیفرانسیل در سطح جهانی شناخته شده است و سابقه فروش قابل قبولی نیز دارد.
نسل چهارم سوزوکی جیمنی از سال ۲۰۱۸ در بازارهای جهانی عرضه شده و اکنون توسط شرکت راسا موتور خاورمیانه وارد ایران شده و به فروش میرسد. تولید این مدل در کارخانههای سوزوکی در ژاپن و هند صورت میگیرد. این خودرو شباهت بسیار زیادی به خودروهای مورد استفاده در فیلمهای بالیوودی دارد چراکه سوزوکی با محصولات اقتصادی خود حضور پر رنگی در بازار هند دارد.
جیمنی از جمله محصولاتی است که در بازار هند فروش خوبی را تجربه میکند که همین موضوع باعث رنگ و بوی هندی در این خودرو شده است. جیمنی یک شاسی بلند کوچک به حساب میآید و در نسخههای سه در و پنج در، در دسترس است. هر دو نسخه این محصول در بازار ایران حضور خواهند داشت هرچند نمونه 5 در آن تیراژ تولید و واردات بیشتری دارد.
در ادامه نگاهی به محصول متفاوت این روزهای بازار ایران میپردازیم.
طراحی ظاهری سوزوکی جیمنی
سوزوکی جیمنی راسا موتور خاورمیانه طراحی جعبهای و نسبتا کلاسیکی دارد که این سبک طراحی از زبانهای طراحی مرسوم در خودروهایی با قابلیت آفرودی است. در این طراحی، توجه ویژهای به زاویههای ورود و خروج خودرو شده تا راننده و سرنشینان راحتتر از آن استفاده کنند.
نمای جلو به سبک ساده و مینیمالیستی طراحی شده و چراغهای گرد به همراه جلو پنجره خطی، ظاهری کم حاشیه و قابل قبول به خودرو داده است. همچنین نشان برند سوزوکی نیز در این قسمت به چشم میخورد.
در نمای جانبی نیز طراحی مکعبی و البته ساده خودرو را شاهد هستیم. درها و گلگیرها هیچ الگوی پیچیدهای در طراحی ندارند.
در نمای عقب خودرو، شباهتهایی به خودروهای معروفی همچون مرسدس بنز G کلاس غیر قابل انکار است و همچنین مکانیزم باز و بسته شدن در صندوق عقب به صورت جانبی یا اصطلاحا یخچالی در نظر گرفته شده است. تایر زاپاس نیز بهطور عمودی روی درب صندوق عقب همانند خودورهایی مانند پرادو و پاجرو نصب شده است.
طراحی کابین سوزوکی جیمنی
داخل کابین سوزوکی جیمنی راسا موتور خاورمیانه، طراحی ساده و قابل قبولی دارد. متریال به کار رفته در آن، بیشتر اقتصادی و مقرون به صرفه است اما به نظر میرسد دوام مناسبی داشته باشد. صفحه کیلومتر جیمنی، متشکل از بخش آنالوگ و کامپیوتر سفری دیجیتال است که در بعضی نسخهها با رنگ نارنجی، یادآور صفحه کیلومترهایی مانند خودروهای آر دی و پژو 405 است.
آینههای خودرو نسبتا بزرگ و نمای قابل قبولی از فضای پشت جاده در اختیارتان قرار خواهد داد. در نمونه فول تر، یک صفحه نمایش نیز در فضای داخلی خودرو تعبیه شده است. فضای داخلی جیمنی به دلیل ابعاد کوچک آن کمی کوچک است و نباید انتظار فضای داخلی در حد خودروهایی مانند پرادو حتی از نوع دو در آن را داشته باشید. صندلیهای عقب به راحتی جمع شده و در صورت نیاز، فضای بار بیشتری در اختیار شما قرار خواهد دارد.
ابعاد کوچک جیمنی نسبت به دیگر شاسی بلندها باعث شده که ظاهر آن نسبت به کراس اوورها بامزه و خاص به نظر برسد. البته، این شاسی بلند کوچک در مقایسه با بسیاری از کراساوورهای بزرگتر و شاسی بلندهای معمولی، بعضا از نظر آفرود عملکردی بهتری دارد. اما این عملکرد، از کدام مشخصات فنی تامین شده است؟
مشخصات فنی سوزوکی جیمنی
سوزوکی جیمنی راسا موتور خاورمیانه با پیشرانه ۱.۵ لیتری چهار سیلندر در بازارهای جهانی عرضه شده و با همین قوای محرکه به بازار ایران آمده است. این موتور مجهز به سیستم زمانبندی متغیر سوپاپها است و قادر است ۱۰۱ اسب بخار قدرت و ۱۳۸ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک از نوع استپ گیت با اوور درایو بر روی جیمنی نصب شده است که نیرو را به چهار چرخ خودرو منتقل میکند.
همانطور که مشخص است، توان خروجی جیمنی، بالا نیست اما به لطف وزن نه چندان زیاد خود، میتواند عملکرد فنی قابل و قبول و جسورانهای در مسیرهای ناهموار داشته باشد. سوزوکی جیمنی در دو نسخه سه در و پنج در، وزنهای ۱۰۳۰ تا ۱۲۵۰ کیلوگرم دارد. البته این وزن در نمونه کاملا فابریک است و اگر تغییرات ظاهری و تجهیزات آفرودی به این خودرو اضافه کنید، مسلما وزن خودرو بالاتر رفته و احتمالا توان فنی آن کاهش پیدا خواهد کرد.
سیستم تعلیق جیمنی از نوع فنر پیچشی است و این خودرو به سیستم دیفرانسیل یکپارچه مجهز است. شاسی این خودرو نیز بهصورت مستقل طراحی شده است. ترمزهای جلو از نوع دیسکی و ترمزهای عقب از نوع کاسهای هستند. دیفرانسیل مرکزی این خودرو به راننده اجازه میدهد تا در شرایط مختلف، وضعیت خودرو را به حالتهای تک دیفرانسیل عقب، دو دیفرانسیل سبک و دو دیفرانسیل سنگین تغییر دهد.
امکانات رفاهی و آپشنهای سوزوکی جیمنی
تیپ GLX سوزوکی جیمنی که نمونه فول آن به حساب میآید، به مجموعهای از امکانات رفاهی و ایمنی مانند شش کیسه هوا، چراغهای LED، چراغ شوی، نمایشگر ۹ اینچی، کروز کنترل، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل حرکت در سربالایی و سراشیبی، قفل دیفرانسیل الکتریکی برای محورهای جلو و عقب، دوربین و سنسور پارک عقب، فرمان کمکی برقی و … مجهز شده است.
رقبای سوزوکی جیمنی
در بازار ایران رقیب مستقیمی برای سوزوکی جیمنی در این کلاس فنی و ظاهری وجود ندارد. با این حال، به دلیل قیمت این خودرو در بازار جهانی و همچنین تعرفههای واردات، میتوان آن را با خودروهایی همچون دایون Y5 و دایون Y7 تولید شده توسط صنایع خودروسازی ایلیا، یواز پاتریوت سروش دیزل و احتمالا خودروی چینی تانک 300 که زمزمه واردات آن نیز به ایران وجود دارد، مقایسه کرد. هرچند که قدرت و گشتاور جیمنی ممکن است از برخی رقبا کمتر به نظر برسد، اما هم اکنون قیمت گران تری به ویژه در بازار آزاد دارد.
جمع بندی
بازار ایران هم اکنون عطر و بوی خودروهایی مانند بنز سری G کلاس را از خودوهایی نظیر سوزوکی جیمنی میگیرد و این در حالی است که جیمنی، یک خودروی کاملا اقتصادی بوده و ارتباطی با خودروی لوکسی مانند بنز G کلاس ندارد. بنابراین انتظار میرود قیمت این خودرو در بازار در آینده نزدیک، کاهشی باشد و پس از فروکش کردن هیجانات ناشی از ورود اولیه این خودرو به بازار، اصلاح قیمت در سوزوکی جیمنی راسا موتور خاورمیانه صورت گیرد.
نظر شما در مورد سوزوکی جیمنی راسا موتور خاورمیانه چیست؟ آیا این خودرو میتواند در بازار ایران با توجه به محدوده قیمتی خود، موفقیت سایر ژاپنیها را تجربه کند؟