آرین دیزل دو هفته بعد از رونمایی از دو کامیون کشنده و باری از خانواده شک موتو با سبدی کامل از محصولات خودروهای کار و تجاری در این نمایشگاه حضور یافت. به گزارش پایگاه خبری سبقتآزاد، کامیونتهای جک با کاربری آتش نشانی، بالابر و خدمات شهری، کشنده تک محور X۵۰۰۰، کامیونهای جفت محور باری X۵۰۰۰L و کمپرسی X۵۰۰۰D شک موتو از جمله محصولاتی بودند که در معرض دید عموم قرار گرفتند. سایت تولید خودروهای آرین دیزل در شهر خمین استان مرکزی قرار دارد و این دو کامیون شکموتو جزء قدرتمندترین کشندهها و کامیونهای بازار به شمار میآیند.
در این غرفه دو کامیون که با رنگ قرمز و سبز فسفری در کنار هم گذاشته شده بودند، از نوع کمپرسی هستند. یکی از این خودروها دارای کاربری کمپرسی و دیگری بدون کاربری است. این اقدام برای بهتر دیده شدن شاسی خودرو صورت گرفته است. کامیون با طول شاسی بلندتر و ارتفاع بیشتر اتاق، از نوع باری است. این کامیون دقیقا پشت کامیون کمپرسی قرمز جانمایی شده بود. از آنجایی که خودروهای کمپرسی در معادن و شرایط سخت بهکار گرفته میشوند، اگزوز آن از نوع سقفی است تا گرد و خاک به محفظه موتور وارد نشود. اما کامیون باری اگزوز عادی دارد که در قسمت زیرین خودرو قرار گرفته است.
کامیونهای جفت محور باری X۵۰۰۰L و کمپرسی X۵۰۰۰D شک موتو بر اساس یک ساختار توسعه یافتهاند که در این بین شکموتو X5000L نقش کامیون باری و شکموتو X5000D نقش کمپرسی را ایفا میکند. کمپرسی شک موتو X۵۰۰۰D، محصول جدید آرین دیزل مجهز به یک پیشرانه قدرتمند کامینز ۱۰.۸ لیتری شش سیلندر خطی توربودیزل مدل ISM۴۵۰ES با حداکثر توان ۴۵۰ اسب بخار و گشتاور ۲۰۸۰ نیوتون متر است. نیروی تولیدی پیشرانه از طریق یک گیربکس فست AMT با ۱۶ دنده جلو و ۲ دنده عقب به چرخها منتقل میشود تا کمپرسی توان حمل ۲۶ هزارکیلوگرم بار را داشته باشد. این خودرو از طول ۷۵۵۰ میلیمتر، عرض ۲۵۵۰ میلیمتر و ارتفاع ۳۲۷۰±۳۰ میلیمتر بهره میبرد. مرکز محورهای عقب نیز از یکدیگر ۱۴۰۰ میلی متر فاصله دارند.
از امکانات شک موتو X5000 D 6×۴ Flat Roof هم میتوان به ریتاردر، سیستم ترمز اضطراری، سیستم کنترل پایداری، صندلی راننده با تعلیق بادی، قفل مرکزی با ریموت کنترل، گرمکن صندلی راننده، بخاری درجا، کروز کنترل، فرمان چندمنظوره، شیشه بالابر برقی، دی لایت، اتولایت، سیستم مولتی مدیا، لین دیپارچر، دوربین ۳۶۰ اشاره کرد. گفتنی است طول شاسی در مدل باری کامیون شکموتو اندکی بلندتر است. همچنین این نسخه سقف بلندتری دارد و دو تختخواب در کابین آن تعبیه شده است. بزرگترین تفاوت میان کمپرسی شکموتو و کامیون آن در بخش گیربکس قابل مشاهده است. نسخه باری به گیربکس 16+2 دنده مجهز است، درحالیکه نسخه کمپرسی گیربکس 12+2 دنده دارد. البته هر دو گیربکس از برند FAST هستند.
کامیونت سری N جک نیز مجهز به پیشرانه توربو دیزل کامینز (Cummins) با حجم ۳۷۶۰ سی سی با استاندارد یورو ۵ است. این موتور توان تولید نهایت قدرت ۱۵۴ اسب بخار در دور موتور ۲۶۰۰ را دارد و نهایت گشتاور ۵۰۰ نیوتن متر را بین دورهای ۱۲۰۰ تا ۱۹۰۰ توسط یک جعبهدنده شش سرعته به چرخها منتقل میکند. سیستم تعلیق کامیونت جک در جلو و عقب از نوع فنر شمش است. ترمزهای این کامیونت نیز در جلو از نوع دیسکی و در عقب از نوع کاسهای هستند. با این اعداد میتوان گفت که کامیونت جک از نظر نوع موتور و خروجی، از رقبا قویتر عمل کرده و یکی از نقاط قوت این کامیونت در مقایسه با رقبا، پیشرانه آن است. این خودرو میتواند برای استفادههای شرکتهای خصوصی، ادارت دولتی، معادن و صنعت و شهرداریها استفاده شود. کامیونت جک با توجه به تناژ باری، بین یک میلیارد و 750 میلیون تومان تا دو میلیارد تومان قیمت دارد.