• تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حریم خصوصی
  • فیلم تست و بررسی خودرو، اخبار و قیمت ماشین
سبقت‌آزاد
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
blank blank blank
خانه خبر درگوشی
طرح ساماندهی واردات خودرو در مجلس

وضع قوانین به نفع دلالان

سال ۱۴۰۰ در حالی شروع شد که تلاش‌های دولت یازدهم و دوازدهم طی ۸ سال نتوانست به‌طور اساسی وضعیت صنعت خودرو را بهبود معناداری ببخشد و جز در دولت یازدهم که با پیگیری‌های وزیر وقت، اتفاقات نسبتا خوبی را در این بنگاه‌ها شاهد بودیم، در دولت دوازدهم با تغییرات پی‌درپی وزیر صمت اتفاق خاصی نیفتاد و دو بنگاه بزرگ اقتصادی کشور که درصورت فعالیت با حداکثر ظرفیت می‌توانند نقش ۵درصدی از سهم تولید ناخالص ملی داشته باشند، همچنان در حوزه‌های مختلف گرفتار نارسایی‌هایی بودند که شاید به جرات بتوان گفت که عامل اصلی آن عوامل بیرونی سازمان مانند فضای کسب‌وکار و زیرساخت‌های اقتصادی کشور و از همه مهم‌تر سیاسی‌تر شدن آن بوده است.

توسط پدرام جعفرزاده
۱۴۰۰-۱۲-۲۱
زمان مطالعه: 1 دقیقه
0

شاید خوشت بیاد

رانت‌های هنگفتی که دلالان خودرو به جیب می‌زنند/ 175 هزار میلیارد ناقابل در جیب سوداگران

به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد،  در حوزه تولید، تیراژ تولید در راستای برنامه چشم‌انداز این صنعت (چشم‌انداز ۱۴۰۴) محقق نشد و همچون سال‌های گذشته میزان تولید همچنان زیر یک‌میلیون دستگاه بود؛ درصورتی‌که طبق برنامه چشم‌انداز باید شاهد تولید حداقل ۸/ ۱میلیون دستگاه باشیم. به هر حال دو خودروساز بزرگ با تیراژ ۶۰درصد ظرفیت اسمی خود فعال بودند.
 در حوزه فروش، ادامه روش قرعه‌کشی را در این سال داشتیم که آمار و ارقام نشان می‌دهد این روش نیز جوابگو نبوده و به‌رغم اینکه قبلا نیز به مسوولان اعلام شده بود که این روش باعث دستیابی مصرف‌کننده واقعی به خودرو با قیمت دولتی نخواهد شد، ولی به هر حال این روش با توجه به نظام قیمت‌گذاری تکلیفی شاید بهترین روش برای فروش خودرو بود.
شایان ذکر است برای فروش ۵۰هزار خودرو حدود ۳ تا ۷ میلیون نفر ثبت‌نام می‌کردند که نشان از وجود تقاضای کاذب برای این محصول صرفا به‌دلیل داشتن سود آنی و تفاوت قیمت کارخانه و بازار دارد. شاید به جرات بتوان گفت، فقط ۱۰درصد مصرف‌کننده واقعی توانستند از طریق قرعه‌کشی به خودروی با قیمت درب کارخانه برسند و مابقی مصرف‌کنندگان واقعی یا رو  به خودروهای دست دوم یا خرید از بازار آزاد آوردند.
 در حوزه‌مالی، صورت‌های مالی نشان از زیان ناشی از فعالیت تولیدی دارد و با وجودی که در سال‌های ۹۸ و ۹۹ شرکت‌های خودروساز بزرگ از طریق تجدید ارزیابی ناشی از تغییر نرخ ارز توانستند از جیب سهامداران بخت‌برگشته زیان‌های انباشته را به صفر برسانند، ولی از ابتدای سال مجددا این زیان‌دهی همچنان ادامه دارد. کمبود نقدینگی ناشی از نظام قیمت‌گذاری به قطعه‌سازان که تامین‌کننده ۶۰ تا ۶۵ درصد از ارزش قیمت تمام‌شده خودرو است، سرایت کرده و پرداخت‌ها همچنان با تاخیرهای ۳ تا ۹ ماهه از زمان سررسید انجام شده است که نه تنها باعث خارج شدن و متوقف شدن بعضی از بنگاه‌های اقتصادی کوچک شد، بلکه تاثیر منفی روی بنگاه‌های فعال نیز گذاشت و اثرات آن را در تولید خودروهای ناقص می‌بینیم.
 کمبود نقدینگی در شرکت‌های قطعه‌سازی مانع بزرگی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید به‌منظور به‌روز کردن ماشین‌آلات و مدرنیزاسیون و همچنین توسعه محصولات بود که همچنان ادامه دارد.
با مبلغی که به جیب سیستم دلالی کشور رفت (که شاید بیش از یک‌صدهزار میلیارد تومان می‌شد)، این صنعت می‌توانست برنامه توسعه خود و قطعه‌سازی را به راحتی به اجرا بگذارد.  در حوزه توسعه محصول و مهندسی نیز پروژه‌های از قبل تعریف‌شده در این سال پیگیری شد و با همت مدیران و همکاران خودروسازی تعدادی از آنها به مرحله تولید انبوه رسیدند؛ البته با تاخیری چندساله. به‌عنوان مثال پلتفرم ملی شرکت سایپا (شاهین) که قرار بود از سال ۹۵ به تولید انبوه برسد، با تاخیر ۵ساله ناشی از تغییرات پی‌درپی مدیریتی به مرحله تولید انبوه رسید.
در حوزه سهامداری و مالکیت به‌رغم انتقادهای زیادی که به وجود شرکت‌های تودرتو و خرید سهام شرکت‌های مادر توسط شرکت‌های زیرمجموعه وارد بود، وزارت صمت تلاشی برای حل این مشکل نکرد و امیدواریم با دستورات جدید ریاست محترم جمهوری این اتفاق در سال۱۴۰۱ بیفتد و شرکت‌های خودروسازی پس از تعیین تکلیف سهامداری بتوانند وارد پروسه خصوصی‌سازی شوند.
 در حوزه مدیریت، تغییرات پی‌درپی باعث عقیم ماندن بسیاری از برنامه‌ها و پروژه‌ها شد؛ به‌طوری‌که فقط در یکی از شرکت‌ها (سایپا) طی ۶ سال ۵ مدیرعامل عوض شد. انتصابات سیاسی باعث می‌شد که مدیریت‌ها تابع دستورات تکلیفی باشند؛ چراکه در صورت اعتراض به نظام قیمت‌گذاری یا تکالیف دیگر در خطر برکناری قرار می‌گرفتند.   در حوزه صادرات وضعیت اسفناک‌تر از سایر بخش‌ها بود. میزان صادرات در سال۱۴۰۰ به حدود ۱۰درصد اوج صادرات در سال‌های ۹۰ و ۹۱ هم نرسید و به‌تدریج بازارهای منطقه را از دست دادیم و به‌علت نداشتن محصول مناسب روز با استانداردهای جهانی، شرکت‌های دیگر به‌خصوص چینی در حال تصرف بازارهای فروش CBU و سایت‌های مونتاژی ایران در سایر کشورها هستند.
 درخصوص قیمت تمام‌شده و فروش، ایران تنها کشوری است در دنیا که برای فروش کالایی غیراستراتژیک قیمت تکلیفی مشخص می‌کند و به‌رغم شکست‌های پی‌درپی این طرح، باز اصرار به این کار دارند که شاید عامل اصلی آن را باید سیاست پوپولیستی دانست. غافل از اینکه این روش نه تنها محصول را با قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده نمی‌رساند، بلکه باعث افزایش جهش قیمت‌ها در دوره‌های زمانی کوتاه‌مدت می‌شود.
شرکت‌های فولادی، پتروشیمی، مس، آلومینیوم، روی و… مواد اولیه ارزان داخلی دریافت می‌کنند و محصولاتشان را به قیمت بازارهای جهانی می‌فروشند؛ درصورتی‌که خودروسازها اجبارا باید مواد اولیه گران را بخرند ولی با قیمت تکلیفی تعیین‌شده از طرف دولت بفروشند.
درخصوص برنامه کلان اعلام‌شده نیز می‌توان گفت کار کارشناسی چه درخصوص تیراژ تولید، چه در  زمینه مالی و چه در زمینه امکانات لجستیکی اجرا نشده و به نظر می‌رسد تهیه‌کنندگان این طرح صرفا برای خوشایند کوتاه‌مدت مسوولان بالادستی دست به تهیه چنین طرحی زده‌اند.
نکته آخر اینکه خودروسازی بدون همکاری جهانی در ابعاد مهندسی، فنی، مالی و بازرگانی امکان رشد ندارد. این صنعت بدون صادرات و قرار گرفتن در فضای رقابتی به جایی نخواهد رسید و امیدواریم مشکل برجام به شکلی حل شود که ارتباطات جهانی برقرار شود. ضمنا از دادن آدرس اشتباهی به ملت عزیز ایران همانند مقایسه صنایع نظامی و خودروسازی یا تلاش برای خودکفایی ۱۰۰درصد و نظایر این شعارها که نهایتا ممکن است ما را دچار سرنوشت صنایع خودروی روسیه و اروپای‌شرقی سابق و کره‌شمالی کند، جدا خودداری کنیم.

 

برچسب ها: اخبار دلالان بازار خودروترفندهای دلالان خودرودلال خودرودلال خودرو صفردلالان ایران خودرودلالان خودرو چه کسانی هستندکلاهبرداری دلالان خودرو
نوشته قبلی

رانت‌های هنگفتی که دلالان خودرو به جیب می‌زنند/ 175 هزار میلیارد ناقابل در جیب سوداگران

نوشته‌ی بعدی

شاسی بلند جدید رنو رونمایی شد

ممکنه بپسندی

دلالان خودرو با سوءاستفاده از وضعیت بازار خودرو توانسته‌اند در سال های اخیر بیش از 175 هزار میلیارد به جیب بزنند در حالی که بازار تشنه فقط سوداگران را سیراب کرد.
خبر درگوشی

رانت‌های هنگفتی که دلالان خودرو به جیب می‌زنند/ 175 هزار میلیارد ناقابل در جیب سوداگران

۱۴۰۰-۱۲-۲۱
نوشته‌ی بعدی
در فضای داخلی کابین از نمایشگرهای 9.3 اینچی هدآپ، نمایشگر 12 اینچی تنظیمات سیستم سرگرمی و نمایشگر 12.3 اینچی اطلاعات کیلومتر استفاده شده است.

شاسی بلند جدید رنو رونمایی شد

طبق آمار‌های ارائه‌شده، در سال‌های اخیر نوسازی خودرو‌های فرسوده کاهش ۹۷ درصدی داشته است. یکی از متهمان افت شدید روند اسقاط خودرو‌های فرسوده، خارج شدن نوسازی از اولویت دولت پس از اجرایی شدن فرآیند قرعه‌کشی در خودروسازی بوده است.

بحران تردد 8 میلیون دستگاه خودروی فرسوده

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + سیزده =

جدیدترین‌ها

برگزاری دومین دوره آموزشی آشنایی با الزامات، شرایط و ضوابط و ارزیابی در حوزه فروش

۱۴۰۴-۰۷-۲۶
بررسی ارزش خرید فولکس واگن تیگوان 2018 کارکرده

بررسی ارزش خرید فولکس واگن تیگوان 2018 کارکرده

۱۴۰۴-۰۷-۲۶
آیا مرسدس بنز C200 کارکرده ارزش خرید دارد؟

ارزش خرید مرسدس بنز C200 کارکرده در سال 1404؛ مقایسه با رقبای کره‌ای و ژاپنی؛ انتخاب کدام بهتر است؟

۱۴۰۴-۰۷-۲۶

شاید خوشت بیاد

  • دیدگاه‌ها
  • در جریان
به کمک نرم افزار مسیریابی OpenStreetMaps نصب رهیاب رایگان و GPS آفلاین با نقشه های آپدیت شده را تجربه خواهید کرد.

نصب رهیاب رایگان با منو و صدای فارسی برای کلیه هدیونیت ها

120
رنو آرکانا یک کراس اوور کوپه در کلاس C است. در نمایشگاه خودرو تهران 1402 شرکت سروش دیزل یک نسخه از رنو آرکانا را در غرفه خود به نمایش گذاشته بود و البته زمزمه‌هایی مبنی بر مونتاژ این خودرو در سایت این شرکت در آینده شنیده می‌شود.

بررسی و مشخصات رنو آرکانا 2022

2
شرکت کرمان موتور از سال آینده نسخه فیس لیفت برقی خودروی جی۴ را با نام کی‌ام‌سی ایگل (به معنای عقاب) عرضه خواهد کرد.

طراح ایرانی کی‌ام‌سی ایگل، فیس لیفت جک j4 برقی، اولین خودروی بومی کرمان موتور

1
بررسی فونیکس fx

فیلم تست و بررسی فونیکس FX

9
مقایسه انواع تارا از نظر امکانات

مقایسه انواع تارا از نظر امکانات و آپشن‌ها؛ کدام مدل تارا به‌صرفه‌تر است؟

۱۴۰۳-۱۱-۲۸
به کمک نرم افزار مسیریابی OpenStreetMaps نصب رهیاب رایگان و GPS آفلاین با نقشه های آپدیت شده را تجربه خواهید کرد.

نصب رهیاب رایگان با منو و صدای فارسی برای کلیه هدیونیت ها

۱۳۹۵-۱۰-۲۴
مقایسه لوکانو L7 و لوکانو L8 مشخصات فنی و قیمت کراس‌اوورهای جدید ماموت خودرو

مقایسه لوکانو L7 و لوکانو L8 مشخصات فنی و قیمت کراس‌اوورهای جدید ماموت خودرو

۱۴۰۴-۰۵-۰۱
بررسی ام وی ام X77 پرچمدار جدید مدیران خودرو

بررسی ام وی ام X77 مدیران خودرو + فیلم و تصاویر پرچمدار جدید ایکس 77

۱۴۰۴-۰۵-۲۰

پر بازدیدهای ماه

  • مقایسه انواع تارا از نظر امکانات

    مقایسه انواع تارا از نظر امکانات و آپشن‌ها؛ کدام مدل تارا به‌صرفه‌تر است؟

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • نصب رهیاب رایگان با منو و صدای فارسی برای کلیه هدیونیت ها

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • مقایسه لوکانو L7 و لوکانو L8 مشخصات فنی و قیمت کراس‌اوورهای جدید ماموت خودرو

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • بررسی ام وی ام X77 مدیران خودرو + فیلم و تصاویر پرچمدار جدید ایکس 77

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • لوگوی شرکتهای خودروسازی دنیا به چه معناست؟

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0

دسته بندی مطالب

  • آموزش خودرو (۲۹۱)
  • بازار خودرو (۴۹۴)
  • به زودی در بازار خودرو ایران (۲۹۰)
  • پیشنهاد سردبیر (۱۲۰)
  • تجربه رانندگی و سفر (۷۴)
  • خبر درگوشی (۴,۵۶۹)
  • داشبورد (۳۲۷)
  • فناوری در خودرو (۳۶۴)
  • فیلم تست و بررسی خودرو (۴۸)
  • مشخصات ماشین‌ها و بررسی خودرو (۱,۰۰۵)

سبقت آزاد

ما از تیرماه 1394 با تولید فیلم‌های تست و بررسی خودرو و مقالات خودرویی  همراه شما هستیم. هدف ما در پایگاه خبری سبقت‌آزاد انتشار مقالات تست و بررسی ماشین‌های ایرانی و واراداتی موجود در بازار ایران و جهان و نیز مقایسه آنها با یکدیگر است. تا علاقه‌مندان به خرید خودرو و ماشین بازها بتوانند با آگاهی از فناوری های خودرو، قیمت و اخبار و شرایط فروش خودروها، مشخصات و اطلاعات فنی ماشین‌ها شایسته‌ترین انتخاب را در خرید بهترین خودرو ایرانی و خارجی، وسایل نقلیه و تجهیزات جانبی و آپشن داشته باشند.

آخرین نوشته‌ها

  • برگزاری دومین دوره آموزشی آشنایی با الزامات، شرایط و ضوابط و ارزیابی در حوزه فروش
  • بررسی ارزش خرید فولکس واگن تیگوان 2018 کارکرده
  • ارزش خرید مرسدس بنز C200 کارکرده در سال 1404؛ مقایسه با رقبای کره‌ای و ژاپنی؛ انتخاب کدام بهتر است؟
  • آئودی TT RS 2018 سومین نسل از کوپه‌ای جذاب با عملکرد عالی
  • تبلیغات
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تماس باما

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
  • نقد و بررس خودرو
  • به زودی در بازار ایران
  • تجربه رانندگی و سفر
  • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
  • تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • ورود

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©