چگونه تکنولوژیهای موجود در گوشی هوشمندتان کمک میکند رانندگی راحتتری داشته باشید.
اگر شما یک گوشی هوشمند در کنار خودرویی که در سه سال اخیر تولید شده باشد، داشته باشید به احتمال زیاد میتوانید رانندگی جذابتری را تجربه کنید، اما چگونه؟ ما به شما توضیح میدهیم.
طی سالهای اخیر خودروسازان قابلیتهای بسیاری را به سامانههای ارائه اطلاعات خود که آنها را به عنوان یونیت هر خودرو میشناسیم ارائه دادهاند. به خصوص با ارائه سیستمعاملهایی مثل اپل کارپلی، اندروید اتو و مایکروسافت اتو که باعث میشوند سیستم عامل تلفن همراه شما با خودرویتان همراهتر شود. در واقع هدف این سامانهها، ارائه تجربه کاربری که در سیستم عاملهای همراه دیده میشود، در صفحه نمایش لمسی خودرو است.
پنج سال پیش خودروسازان قصد داشتند که برای ساختههای خود سامانههای اختصاصی داشته باشند. اما بعد از معرفی سیستمهای یاد شده در بالا به این نتیجه رسیدند که چرا واگرایی باید وجود داشته باشد و کاربر برای استفاده از یک خودرو آموزش استفاده از آن را ببیند. در حالی که با وجود این سیستمها کاربر با آنچه در گوشی هوشمندش پیشتر تجربه کرده است مواجه میشود و نیازی به آموزش مجدد نیست، در نتیجه از تجربه لذتبخشتری بهره میبرد. از دیگر فواید این سیستم عاملها این است که به سادگی به محتواهای ذخیره شده در فضاهای ابری هر اکوسیستم و حتی فهرست مخاطبین ذخیره شده روی گوشیتان دسترسی خواهید داشت. علاوه بر کارکردهایی که به طور معمول از تلفنهای هوشمندمان داریم، امکاناتی مثل کنترل تهویه هوا، استارت از راه دور، کنترل سامانههای فنی مثل کامپیوتر سفری، فشار تایرها و زمان تعویض روغن نیز قابل نمایش و کنترل است. چیزی که پیش از این روی سامانههای ساخته شده توسط هر خودروساز ارائه میشد که روش ارائه مختلفی در هر کمپانی داشت.
نتیجه این همگرایی این بود که کاربران از خودروسازان تقاضا میکردند که در نسلهای بعدی خود به جای سیستمهای خاص هر شرکت از این سیستم عاملها استفاده شود. چرا که کاربران استفاده از امکانات این سیستمها را در بین امور روزمره خود قرار دادهبودند. البته برخی کمپانیها نیز به جای این کار سعی دارند نرم افزار خاصی را که خود تاکنون داشتهاند، گسترش دهند و به نوعی از لحاظ سادگی در کارکرد به این سیستمها نزدیک شوند. به عنوان مثال فورد با ارتقای نرم افزار MyFord به MyFord Touch و ارائه نرم افزارهای Sync روی موبایلها توانستهاست به کاربران این امکان را بدهد که یونیت خودروی خود را درون تلفن همراهشان بیاورند. در واقع با این کار فورد سعی دارد روندی را که در بالا آوردیم، به صورت برعکس اجرایی کند.
اما حقیقت این است که ارتباط خودروسازان با اپل، گوگل و مایکروسافت در حال گسترش است و هر روز شاهد اضافه شدن قابلیتهای فنی و غیرفنی این سیستمعاملها هستیم. به نحوی که میتوان پیشبینی کرد که روزی افراد قبل از ورود به خودرو، تنظیمات دلخواه خود را روی تلفن همراهشان تنظیم کنند. در حالی که در گذشته تمام ارتباطی که تلفنهای همراه با خودروها داشتند، ارتباط کابل AUX برای پخش موسیقیهای درون خودرو بود یا در نهایت از طریق بلوتوث از خودرو به عنوان هندزفری استفاده میکردید تا تماسهای خود را پاسخ دهید.
بگذارید با امکان دیگری که ارتباط تلفنهای همراه هوشمند با خودرو برای شما فراهم میشود، آشنایتان کنیم. میدانید که استفاده از سیستمهای مسیریابی با عنوان نویگیشن در حال گسترش است. برای اعلام مقصد در این سامانهها نیاز به تایپ کردن محدوده مقصد است تا در نهایت مقصد روی صفحه نمایش، نشان داده شود و سپس روی مقصد لمس کنید. اما در حال حاضر برای تلفنهای هوشمند این قابلیت وجود دارد که بدون استفاده از کیبورد و با استفاده از دستیارهای صوتی کورتانا، سیری و گوگل نوو مقصد خود را مشخص کنید.
این امکانات نشان میدهد ارتباط خودرو با سیستم عامل تلفنهای هوشمند چه قدر میتواند در راحتتر کردن رانندگی مؤثر باشد. از طرف دیگر اعتیاد مفرطی که در حال حاضر به نسبت گوشی همراه هوشمند خودمان داریم، موجب شده است با محیطهای نرمافزاری دیگر کمتر ارتباط برقرار کنیم ولی وقتی به جای استفاده از سیستمهای هر کمپانی با سیستم عامل گوشیمان طرف باشیم، بحث کاملاً فرق میکند.