به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد، بنا به اعلام این شرکت تولید خودروهای برقی، آخرین مرحله تست تصادف روی تسلا Model 3 این شرکت انجام گرفته است که نتیجه آن کسب مقام اول در کمترین احتمال آسیب رسیدن به سرنشینان خودرو در تصادفات بوده است و دو موضع باقی مانده دوم و سوم در سکوی قهرمانی، به تست دو مدل دیگر آن شرکت یعنی تسلا مدل S و تسلا مدل X محول گردید.
سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه آمریکا (NHTSA) اخیرا مدلهای مذکور را مورد تست رانندگی قرار داده است و هر دوی آنها را به عنوان رتبه دوم در ایمنی سرنشینان و عدم رسیدن آسیب به آنها قرار داد. یک خودروی سدان مدل 3 دیفرانسیل عقب که بر ساختار همان مدل دیفرانسیل جلو تولید شده بود، ماه قبل پنج ستاره ایمنی دریافت کرد. هر چند که ایلان ماسک رئیس هیئت مدیره شرکت تسلا در همان زمان چنین گفت که کسب امتیازات و رتبهها از پارامترهای عمومی پنج ستاره، کل داستان را بیان نمیکند.
در تستهای NHTSA احتمال آسیب جدی به سرنشینان در تصادفات از جلو، از کناره و در چپ کردن خودرو مورد بررسی قرار می گیرد و نشان میدهد که طراحی یک خودرو تا چه حد میتواند روی ایمنی سرنشینان موثر باشد و مانع از ورود بلوک موتور و تیرهای محافظ موتور به داخل کابین گردد. طبق اعلام شرکت خودروسازی تسلا سرنشینان خودروی تسلا مدل3 محصول سدان این شرکت، در تصادفات جدی کمترین آسیب را در مقایسه با سایر خودروها میبینند و همین امر باعث پایان سلطنت و پادشاهی مدل S در رتبه اول و به عقب راندن خودروی شاسی بلند مدل X به رتبه سوم بوده است.
سوالی در اینجا مطرح میشود که تستهای ایمنی و تصادفات NHTSA چه تفاوتهایی با تستهای تصادف سایر سازمانهای ایمنی سراسر جهان دارد و حتی احتمال دیگری مطرح است که آیا در حقیقت خودروهای در دسترس در مناطق دیگر جهان ایمنتر هستند؟ بدون اینکه بخواهیم با کلمات بازی کنیم، نتایج تستهای تصادف نشان میدهند که تسلا مدل 3 ایمنترین خودروی سدان در کشور ایالات متحده آمریکا است و پست وبلاگ آمریکایی که خبر ایمن بودن خودروی تسلا 2 را در بوق و کرنا کرده بود، جزئیات جالب توجهی از مزیتهای ایمنی در طراحی خودروهای برقی منتشر کرده بود. این خودرو بدون پیشرانه احتراقی در جلوی خودرو و با وجود یک موتور الکتریکی که به چرخ عقب متصل شده است، در حقیقت قسمت دماغه خودرو را به منطقهای برای مچاله شدن در تصادفات تبدیل نموده است.
قسمت جلوی بدنه تسلا 3 به نحوی طراحی شده که انرژی برخورد وتصادف را جذب مینماید و تأثیر کاهش سرعت تا زمان توقف را بر روی سرنشینان داخل کابین کنترل نموده و به حداقل میرساند. البته این امر بیشتر به کمک ایربگها کنترل میشود که به صورت دینامیکی فشار خود را در پاسخ به نیروی تصادف تنظیم مینمایند و حتی ستون فرمان تاشوی این خودرو، انرژی تصادف را تا حد زیادی جذب میکند.
طبق اعلام شرکت تسلا موتورز عملکرد خودروی تسلا مدل3 در تستهای تصادف، به خصوص برخوردهای روبرو، به دلیل برخورداری شاسی محکم آن از ساختار لولههای توخالی باریک و بلند در میان ریلهای شاسی اصلی و ساختاری متشکل از تیرهای مورب و افقی جانبی، بسیار قابل توجه است و همین شاسی بادوام با طراحی و مهندسی اصولی تسلا، ایمنی مدل 3 را در مقایسه با خودروهای هم کلاس آن افزایش داده است. همچنین این خودرو در برابر تصادفهایی که منجر به واژگون شدن خودرو میشود، مقاومت و استحکام بینظیری دارد که به دلیل ممان اینرسی محوری یا گشتاور ماند بسیار پایین خودرو است.
سنگینترین قطعات خودرو، شامل پک باتری و موتور الکتریکی آن تا حد امکان در نزدیکترین موقعیت به مرکز ثقل خودرو قرار گرفتهاند. صدها هزار مشتری در سطح جهان خودروی تسلا مدل 3 را از قبل سفارش دادهاند و در انتظار تحویل گرفتن ماشین برقی ایمن خود در اوایل سال آینده میلادی هستند. شرکت تسلا موتورز به صورت مستمر، تلاش خود را برای رسیدن به اهداف تولیدی تسلا مدل 3 نموده است و البته شواهد نشان میدهند که این شرکت در این مسیر، جهت مثبتی را طی کرده است. این شرکت کمبودهای مالی مربوط به پروژه تولید خودروی تسلا مدل 3 را تا تابستان امسال 718 میلیون دلار اعلام نموده است، ولی شرکت تسلا موتورز امیدوار است با افزایش تیراژ تولید خودروی تسلا مدل 3 به 7000 دستگاه در هفته، این کمبود را جبران نماید.