به گزارش پایگاه خبری سبقت آزاد به نقل از ایسنا، هماکنون بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلاینده ها و گازهای گلخانه ای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند.
قوانین جهانی برای تست خودروهای سبک (WLTP) که وظیفه حفاظت از محیط زیست را بر عهده دارد، یک قربانی جدید در میان خودروهای محبوب و پرطرفدار جهان گرفت و آن هم خودروی کراس اوور و اسپرت SQ۵آئودی است.
قوانین سختگیرانه ای که قبلا برخی خودروها همچون مدل ۱۲ سیلندر مرسدس بنز AMG، مدل های بنزینی بی ام و سری ۷ و همچنین M۳ بی ام و را دچار مشکل کرده بود، حالا گریبان آئودی را نیز گرفت.
طبق این قوانین و مقررات سختگیرانه زیست محیطی، فروش خودروی SQ۵ آئودی در کشورهای قاره اروپا ممنوع و متوقف اعلام خواهد شد هرچند که این مدل خودرو در سایر کشورها همچون مکزیک همچنان در حال تولید و خرید و فروش است.
کشورهای قاره سبز همواره نسبت به سایر کشورهای جهان در کاهش میزان انتشار آلاینده های خطرناک به جو زمین و حفاظت از محیط زیست پیشگام بوده اند و به همین خاطر نیز قوانین سرسختی را در این خصوص وضع و اعمال کرده اند. بدین ترتیب، بسیاری از شرکت های خودروسازی فعال در اروپا تصمیم گرفته اند به جمع سازندگان خودروهای برقی و الکتریکی بپیوندند و میزان آلایندگی خودروهای بنزینی و دیزلی را نیز بکاهند.
از این پس خریدارانی که خواهان این خودرو هستند باید به بازار آزاد مراجعه کنند و مدلهایی را که قبلا تولید شدهاند، خریداری کنند. بر اساس اعلام سخنگوی آئودی، خط تولید این برند در انگلستان نیز تمامی ظرفیت مدلSQ۵ خود در سال ۲۰۱۸ را به تولید رسانده است و اکنون تنها تعداد کمی از این خودرو برای فروش دارد. آئودی همچنین اعلام کرده است که به زودی خط تولید این خودروی شاسی بلند و اسپرت به مکزیک منتقل خواهد شد.
آئودی SQ۵، اسپرتترین کراساور آئودی است که به یک پیشرانهی V۶ از نوع TFSI مجهز شده است و با کمک توربوشارژر میتواند ۳۵۴ اسب بخار قدرت و ۵۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این خودرو همچنین از یک جعبهدنده ۸ سرعته اتوماتیک و خودکار و همچنین سیستم چهارچرخ محرک آئودی بهره مند شده است. بنابراین خودرویSQ۵ میتواند در عرض ۵.۱ ثانیه سرعت خود را از صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. حداکثر سرعت آئودیSQ۵ به ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. این خودرو در بازار جهانی، با قیمت ۴۲ هزار دلار عرضه میشود.
بنابراین بسیاری از شرکتهای خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامههای خود بدین منظور رونمایی کردهاند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکت های خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامه های خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.
دولتهای بسیاری همچون انگلستان، فرانسه، نروژ، اسپانیا، یونان، مکزیک، چین و هند از جمله پیشگامانی هستند که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه ۲۰۳۰ و نهایتا تا دهه ۲۰۴۰ میلادی (حدودا دو دهه آینده) ممنوع و متوقف اعلام کنند.