نوبتی هم باشد نوبت به صفر تا صد خط تولید خودروهای جک و kmc کرمان موتور میرسد.
جایی که خودروهای همچون کی ام سی KMC K7, J7, جک اس ۵ جدید ، پیکاپ T8 ,جک اس۳, جک جی ۴ و … بسیاری از خودروهای آلمانی, کرهای و چینی دیگر در آن تولید میشده است.
در سه قسمت قبلی از خط تولید خودروسازان بم، سالن پرس شاپ و چگونگی تولید قطعات بدنه جی ۴ و خط تولید شرکت قوای محرکه کرمان خودرو بازدید کردیم. اگر قسمتهای قبلی را دیده باشید، حتما دیدید که گفتیم کارخانه کرمان موتور در سال ۱۳۷۳ و دقیقا یک سال پس از احداث ارگ جدید فعالیتش را آغاز کرد.
این کارخانه در ابتدا میزبان محصولات شرکت دوو موتورز کره جنوبی بود و توانست اولین دوو سیلو را از سال ۱۳۷۵ تولید و در تیراژ بالایی تا سال ۸۲ به بازار بفرستد. تا اینکه دوو ورشکست شد و توسط جنرال موتور آمریکا خریداری شد تا دست کرمانیها از دوو سیلو و دوو ماتیز کوتاه شود.
خودرسازان کرمانی بعدها سراغ فولکس واگن گل و هیوندای رفتند و با شروع تحریمها پای لیفان و جک به این خودروسازی باز شد و با برجام هیوندای برگشت تا از اکسنت و النترا هم چندهزار دستگاهی تولید کنند. با پاره شدن برجام و رخت سفر بستن هیوندای از ایران، فعلا خودروهای جک چین در حال تولید توسط این خودروساز کرمانی هست.
کرمان موتور هماکنون یکی از بزرگترین خودروسازان خصوصی کشور محسوب میشود که در فضایی به وسعت ۱۱۰ هکتار با ۶ خط تولید محصولات برند جک چین را تولید میکند. خطوط فعلی کاملا دستی بوده و این درحالی است که در گذشته و زمانی که محصول گل فولکسواگن در این شرکت تولید میشد، خطوط رباتیک این شرکت آلمانی در آن نصب بوده است.
با شروع تحریمها طی دهههای اخیر و خروج فولکسواگن از ایران، خطوط رباتیک این شرکت هم جمع شده است و درحالحاضر تولید بهصورت دستی انجام میشود. البته این شرکت پیش از تحریمها، محصولات هیوندای را مانند هیوندای اکسنت، النترا، i10 و i20 در این کارخانه مونتاژ می کرد. در آن زمان آمار تولید روزانه کرمان موتور به ۲۲۰ دستگاه و سالانه به ۴۲۰۰۰ هزار دستگاه هم رسید.
اما در حال حاضر تیراژ روزانه حدود ۱۱۰ دستگاه است و پیش بینی میشود ۳۵۰۰۰ دستگاه خودرو تا پایان سال ۱۴۰۱ تولید کنند. البته این شرکت برنامههایی برای افزایش تیراژ به سالی ۹۰ هزار دستگاه دارد. اما واقعا باید دید اتفاقات اقتصادی پیش رو چه چیزی رو برای صنعت خموده خودرو کشور رقم میزند.
به هرحال متولیان این خودروساز بخش خصوصی کشور کاری کردند که مکانی که زمانی بارانداز اشرار و قاچاقچیان بوده، حالا با ۱۱۰۰۰ هزار پرسنل، رویای ایجاد هاب خودروسازی منطقه را با ۲۰ هزار فرصت شغلی در سر دارد تا نشان بدهد با ساخت چندین بیمارستان و آسفالت کردن جادههای پیرامونی و ساخت دریاچه مصنوعی، هتل، مجموعه ارگ جدید و اشتغالزایی، دغدغه مسئولیت اجتماعی نیز دارند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.