مقایسه کی ام سی J7 و آریزو 6 پرو
در چند سال گذشته شاهد سیل حضور خودروهای کراساور در کشور بودهایم، اما همچنان خودروهای سدان در نزد مشتریان ایرانی، محبوبیت و جایگاه خود را دارند. خودروی فونیکس آریزو 6 پرو در تابستان 1401 به عنوان فیسلیفتی از چری آریزو 6 به بازار آمد تا عدم موفقیت نسبی نسل قبلی خود را با ظاهری جدیدتر، کابین جذابتر و امکانات بیشتر جبران کند، اما این بار تحت نام فونیکس که برند لوکس مدیران خودرومحسوب میشود. چری آریزو 6 پرو که در بازارهای جهانی با نام آریزو 6 پرو یا آریزو 5 پلاس شناخته میشود، در سال 2021 به عنوان نسخه جدید چری آریزوGX (همان آریزو 6 معمولی) معرفی شد.
اما کیامسی J7 داستان متفاوتی دارد. تابستان 1401 شرکت کرمان موتور خودرویی را با نام KMC J7 معرفی کرد که در حقیقت مدلی از برند جک با نام Sehol A5 Plus است. خودروی A5 پلاس توسط کمپانی سهول (Sehol) یکی از زیر مجموعههای کمپانی JAC تولید شده است و یک خودروی لیفتبک شهری است که از سال 2021 به بازار چین عرضه شده و در ایران با نام جک جی7 معروف شده است.
در این مطلب این دو خودرو را از حیث طراحی، مشخصات فنی، امکانات و وضعیت بازار و قیمت با یکدیگر مقایسه میکنیم.
طراحی بدنه جک J7:
شرکت چینی جک، سدان J7 را بر اساس زبان جدید طراحی خود توسعه داده است. در نمای جلوی این سدان چینی چراغهای بسیار باریک با یک نوار LED باریک به یکدیگر متصل شدهاند و جلوپنجره باریک با گرافیک عمودی همراه با دریچههای ورودی هوا در زیر سپر جلو و خطوط حجیم روی سپر در ترکیب با خطوط مورب زیر سپر و محفظه مثلث شکل چراغهای مهشکن، ایجاد نمای جذابی نموده است.
در نمای جانبی کی ام سی جی7 رینگهای مشکی 18 اینچی به همراه طرح فستبک بدنه و شیب نسبتا زیاد در قسمت انتهایی سقف و طرح جذاب دستگیرههای جانبی، ظاهر اسپرتی به خودرو بخشیده است. مه شکنهای عقب که از اوپتیما JF هیبریدی اقتباس شده، ظاهر این خودرو را بسیار متفاوت کردهاند.
در نمای عقب، چراغهای عقب با گرافیک جدید توسط یک نوار نورانی به هم متصل شدهاند و در دو طرف سپر عقب، مهشکنهای عمودی و لولههای اگزوز گرد قرار گرفتهاند. نکته مثبت درباره J7 لوله اگزوزهای واقعی خودرو هستند که این روزها در کمتر خودروی چینی مشاهده میشود. در نمای عقب خودرو، متصل شدن در صندوق عقب به شیشه عقب شیبدار خودرو و شیب نسبتا زیاد سقف آن، نمای جذابی به وجود آورده است.
طراحی بدنه آریزو 6 پرو:
فونیکس آریزو 6 پرو در نمای جلوی دارای یک جلوپنجره بزرگ هشت ضلعی با خطوط افقی است که به محصولات جدید هیوندای شباهت زیادی دارد و در دو طرف سپر جلو چراغهای روشنایی روز یا دیلایتهای افقی با فاصله زیاد از چراغهای اصلی نصب شدهاند. آریزو 6 پرو در نمای جانبی ظاهری ساده و معمولی دارد و خطی مستقیم با شیب ملایم با عبور از روی دستگیرههای جانبی از صندوق عقب تا روی گلگیر جلو امتداد یافته است و رینگهای تراشخورده دو رنگ 17 اینچی، نمای اسپرتی به آن دادهاند.
در نمای عقب آریزو ۶ پرو، چراغهای عقب با رنگ مشکی پس زمینه توسط یک نوار مشکی به هم متصل شدهاند. بر خلاف Jac j7، اگزوزهای چهارگوش آریزو، فیک هستند و تنها برای ظاهر زیباتر تعبیه شده اند و لوله اگزوز اصلی در زیر سپر است. انتخاب طراحی ظاهری بهتر از بین این دو خودرو تنها به سلیقه مشتریان بستگی دارد، چون هر دو خودروی به نوبه خود دارای ظاهری زیبا و قابل قبول هستند و نمیتوان به برتری طراحی ظاهری خودرویی نسبت به رقیب هم سطح آن، نظر قطعی داد.
چری آریزو 6 پرو از زبان طراحی جدید شرکت چری استفاده میکند که در سایر محصولات با پسوند Pro این برند نیز دیده میشود. در عوض، جک J7 بر خلاف آریزو 6 پرو که دارای طراحی سنتی و خانوادگی است، از طراحی اغراقآمیز و خطوط و سطوح حجیم استفاده میکند که خریداران خودروهای مدرن را به خود جذب مینماید.
مقایسه ابعاد کی ام سی J7 و فونیکس آریزو 6 پرو:
جک جی7 دارای بدنه ای به طول 4780 میلیمتر، عرض 1820 میلیمتر و ارتفاع 1492 میلیمتر است که با فاصله 2770 میلیمتری بین محور جلو و عقب، فضای مناسبی را برای پای سرنشینان فراهم می نماید. این در حالی است که آریزو 6 پرو با بدنه ای به طول 4710 میلیمتر، عرض 1825 میلیمتر و ارتفاع 1490 میلیمتر کمی کوچکتر از جی7 است و فاصله 2670 میلیمتری بین محورهای جلو و عقب آن حدود 10 سانتیمتر کمتر است و بنابراین فضای پای کمتری را دارد.
طراحی کابین جک J7:
هنگام ورود به کابین جک جی۷ سیهول a5 پرو با امکاناتی مانند صفحه نمایش عمودی بزرگ مانند تسلا، فرمان دو پره و سقف پانوراما مواجه میشویم که بر اساس اصول طراحی روز انجام گرفتهاند.
امکانات خودروی KMC J7 :
- سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه ردیف عقب
- سیستم صوتی با 8 بلندگو
- خروجی برق 12 ولتی در ردیف جلو و عقب
- نورپردازی کابین
- صندوق عقب برقی
- شارژر بیسیم تلفن همراه
- صندلی راننده برقی با گرمکن
- کروزکنترل
- صفحه پانل راننده 7 اینچی دیجیتالی با قابلیت تنظیم سه حالت گرافیکی
- کنسول میانی مجهز به محفظه سردکن یا CoolBox
- نمایشگر عمودی بزرگ 10.4 اینچی
- آینههای تاشوی برقی
- چراغ روشنایی روز (DRL)
- چراغهای اتوماتیک جلو
- فرمان برقی با روکش چرم و کلیدهای کنترلی
- سقف پانوراما
- استارت دکمهای و ورود بدون کلید
- اتوهلد
- ترمز پارک برقی
- سنسور نور و باران
- سنسورهای پارک
- دوربین ۳۶۰ درجه
- سیستم کنترل کشش (TCS)
- سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)
- سیستم پایش باد لاستیکها (TPMS)
- سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HAC)
- انتخاب حالت رانندگی و شش ایربگ
کابین جک J7 برای طرفداران سبک ساده و مینیمالیسم طراحی مناسب است و مانیتور بزرگ آن به سبک تسلا طرفداران زیادی دارد و حس لوکس بودن و مدرن بودن را به راننده القا میکند. کابین جک J7 بسیار ساده است و تنها به تعبیه یک تبلت بزرگ و زاویه دار روی داشبورد خودرو بسنده شده است و تقریبا هیچ خلاقیت دیگری در کابین این خودرو دیده نمیشود.
تمام امکانات الکترونیکی و آپشنهای خودرو از طریق تبلت بزرگ وسط کنسول خودرو کنترل میشوند و هیچ کلید اضافهای در روی داشبورد دیده نمیشود. سر و کله زدن با یک تبلت بزرگ که تمام امکانات خودرو در داخل آن جمع شده است، ممکن است در زمان رانندگی خطرناک باشد، ولی طرفداران خاص خود را دارد. (که نیمی از آن ها مدیران خودروسازیهایی هستند که به دنبال ارزان سازی قیمت تمام شده خودرو هستند.) خودروهای چینی همواره از سطح آپشن مناسی از آپشن بهره میبرند.
وجود حالتهای رانندگی در جک جی7 حس اسپرت بودن به راننده می دهد و وجود اهرم تعویض دنده پشت فرمان نیز به این موضوع کمک زیادی کرده است. خودروی جدید کرمان موتور نیز به 6 ایربگ جلو، جانبی و پردهای مجهز شده است ولی از KMC J7 یا Sehol A5 Plus هیچ تست تصادفی پیدا نکردیم؛ تنها یک فیلم متعلق به نسل قبلی این خودرو بود که شاسی مشترک با J7 موجود در ایران دارد و نتایج آن غیر قابل قبول بودند و مقاومت سقف و ستون خودرو در برابر ضربه ضعیف بود. جک J7 به سیستم کنترل پایداری ESP و سیستم کنترل کشش TCS مجهز است اما خبری از رادار های کمک رانندگی در این خودرو نیست.
طراحی کابین آریزو 6 پرو:
کابین فونیکس آریزو 6 پرو به خودروهای کرهای شباهت زیادی دارد که با داشبورد پهن و کوتاه در قسمت وسط به کنسول میانی خودرو متصل شده است و یک نمایشگر افقی در وسط داشبورد قرار گرفته تا همراه با صفحه پانل راننده دیجیتالی آن اطلاعات مورد نیاز را در اختیار راننده قرار دهند.
امکانات آریزو 6 پرو :
- سانروف برقی دوحالته
- چراغ روشنایی روز (DRL)
- چراغهای اتوماتیک جلو
- فرمان برقی با روکش چرم و کلیدهای کنترلی
- اهرم تعویض دنده الکترونیکی
- نورپردازی کابین در 64 رنگ
- کروزکنترل
- سیستم ورود و استارت بدون کلید
- آینههای تاشوی برقی
- تهویه مطبوع برقی با دریچه سرنشینان عقب
- صندلیهای با روکش چرمی جلو با تنظیم برقی و گرمکن
- سنسورهای پارک
- دوربینهای اطراف بدنه،
- سیستم کنترل کشش (TCS)
- سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)
- رادار هشدار تغییر خط (LDW)
- سیستم کمکی کنترل حرکت در سربالایی (HAC)
- رادار هشدار ترافیک جانبی (SCW)
- سیستم پایش فشار و دمای باد لاستیکها
- صفحه پانل 7 اینچی راننده دیجیتال
- نمایشگر 10.25 اینچی چند منظوره با رهیاب ماهوارهای
- ترمز پارک برقی به همراه اتوهلد
- انتخاب حالت رانندگی
- شارژ بدون سیم گوشی هوشمند و شش ایربگ اشاره کرد.
طراحی کابین آریزو 6 پرو ظاهر پختهای دارد که از خودروهای اروپایی نظیر آئودی و فولکس واگن اقتباس شده و حس گران بودن و مدرن بودن را القا می نماید. کیفیت ساخت مناسب و استفاده از چرم فراوان در کابین به بهتر شدن احساس سرنشین کمک میکند.
آریزو 6 پرو صندلیهای نسبتا راحتی دارد و ردیف عقب آن فضای پای قابل قبولی برای سرنشینان وجود دارد. پنل کولر برای سهولت استفاده به صورت نیمه لمسی درآمده که به زیباتر شدن کنسول میانی داشبورد افزوده است، ولی پانل راننده تمام دیجیتالی آن شاید به مذاق برخی از مشتریان خوش نیاید و حالت نیمه آنالوگ آریزو 6 نسل قبلی را بیشتر بپسندند.
نورپردازی داشبورد و رودریها با قابلیت تغییر رنگ در کابین آریزو 6 پرو مشاهده می شود. نقطه قوت خودروی آریزو 6 پرو، وجود سیستم هوشمند کمکی رانندگی (ADAS) است که شامل کروزکنترل تطبیقی، رادار نمایش نقطه کور (BSM)، رادار هشدار ترافیک جانبی و رادار هشدار تغییر خط (LDW) است. چری آریزو 6 پرو به 6 ایربگ مجهز شده و 5 ستاره ایمنی از موسسه C-NCAP دارد، هرچند که استانداردهای ایمنی C-NCAP با EuroNCAP تفاوت معناداری دارد. در زمینه امکانات رفاهی و آپشنها هر دوی این خودروها در سطح نسبتا خوبی قرار دارند و امکانات قابل قبولی را به خریداران ارایه میکنند.
امکاناتی مشترک دو خودرو
- کیلس استارتر
- تهویه مطبوع اتوماتیک
- صندلی راننده برقی با گرمکن
- سنسور نور و باران
- کروزکنترل
- ترمز پارک برقی
- اتوهلد
- سیستم کنترل کشش
- سیستم کنترل پایداری الکترونیکی
- سیستم کمکی کنترل حرکت در سربالایی
- دوربین 360 درجه
- انتخاب حالت رانندگی
- شارژر وایرلس موبایل
- نورپردازی کابین
- آینههای جانبی تاشوی برقی از جمله آپشنهای مشترک میان این دو خودرو هستند.
البته جک J7 تعدادی آپشن بیشتر دارد و سقف پانورامای جک در مقابل سانروف آریزو، کول باکس و درب صندوق عقب برقی از امکانات رفاهی اضافهای هستند که جک جی7 در مقایسه با فونیکس آریزو 6 پرو دارد؛ در مقابل، سدان آریزو 6 پرو سه رادار برای کنترل خودرو بین خطوط جاده دارد که در J7 یافت نمیشود.
مقایسه مشخصات فنی کی ام سی J7 و فونیکس آریزو 6 پرو:
هر دو خودروی چری آریزو5 پرو و جک J7 مانند بسیاری از خودروهای چینی در بازار کشور از پیشرانه 1.5 لیتری توربو بهره میبرند، ولی در تولید قدرت، این دو خودرو با هم تفاوت دارند. چری آریزو 6 پرو به کمک پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر خود، قدرت 156 اسب بخار در دور موتور 5500 دور در دقیقه و گشتاور 230 نیوتن متر در دور موتور 1750 الی 4000 دور در دقیقه تولید میکند که از طریق یک گیربکس CVT ارتقا یافته با قابلیت شبیه سازی تعویض 9 دنده به محور جلو منتقل میشود.
در مقابل، پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر GDI خودروی کی ام سی J7 توان تولید قدرت 172 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 280 نیوتنمتر در 1800 دور در دقیقه را دارا است که این توان توسط یک کیربگس 6 سرعته دوکلاچه DCT به محور جلو انتقال داده میشود. شتاب صفر تا صد خودروی چری آریزو 6 پرو 9.2 ثانیه و خودروی کی ام سی J7 در حدود 8.5 ثانیه است. بنابراین از لحاظ قدرت، گشتاور، شتاب و دقت تعویض دندهها، جک جی7 گزینه بهتری خواهد بود. فونیکس آریزو 6 به دلیل برخورداری از گیربکس CVT از لحاظ مصرف سوخت ترکیبی نسبت به کی.ام.سی جی7 در وضعیت بهتری قرار دارد.
این گیربکس CVT می تواند 9 دنده مجازی را در حالت تیپترونیک برای راننده فراهم کند که البته چندان کاربردی و قابل استفاده نیست. سیستم تعلیق آریزو6 پرو در محور جلو از نوع مکفرسون و در محور عقب از نوع نیمهمستقل و میله تعادلی پیچشی یا همان اکسل یک تکه است. ترمزهای این خودرو در هر چهار چرخ دیسکی بوده و علاوه بر امکانات ابتدایی نظیرABS و EBD، از امکاناتی نظیر ترمز اتوماتیک اضطراری (EBA) استفاده میکند.
مصرف سوخت این خودرو در سیکل ترکیبی 6.9 لیتر در هر صد کیلومتر است. در سمت مقابل، جک J7 دارای سیستم تعلیق جلو از نوع مکفرسون و در محور عقب از نوع مولتی لینک یا چند اتصالی بوده و ترمزهای این خودرو در هر دو محور دیسکی هستند که به امکاناتی نظیرEBD ، ABS و BA مجهز شده است. مصرف سوخت این خودرو به صورت ترکیبی 7 لیتر در هر صد کیلومتر است. خودروی جک جی7 دارای وزن1485 کیلوگرم است، در حالی که خودروی آریزو6 پرو با وزن 1358 کیلوگرم کمی سبکتر است.
مقایسه کیفیت رانندگی کی ام سی J7 و فونیکس آریزو 6 پرو:
موتور و گیربکس آریزو 6 پرو هماهنگی خوبی با یکدیگر دارند و گیربکس جدید این خودرو دارای عملکردی سریعتر و روانتر نسبت به گیربکس آریزو6 قدیمیتر نشان میدهد. بر خلاف خودروهای مجهز به گیربکس CVT، آریزو 6 پرو به علت بهرهمندی از گشتاور مناسب در دور پایین و تکنولوژی جدید، هیچ تاخیری در شروع حرکت نداشته و چالاکی قابل قبولی از خود نشان میدهد. هماهنگی موتور و گیربکس باعث شده تا تاخیر پدال گاز به حداقل رسیده و در هر دور موتوری گشتاور خوبی در اختیار راننده قرار گیرد.
ترمزهای خودرو، عملکرد مطمئنی داشته و بعد از فشارهای فراوان در پیست، افت توان خاصی را تجربه نکردند. مسافت ترمزگیری این خودرو از سرعت صد 100 کیلومتر بر ساعت تا ایست کامل 45.5 متر بود. سواری خودرو در مسیرهای شهری و روی آسفالت صاف، نرم و نسبتا بی صدا است. ولی در خارج از شهر، روی چالههای جاده، مقداری کوبش تعلیق و صدا از محور عقب احساس میشود که مربوط به یکپارچه بودن اکسل عقب آن است.
هندلینگ آریزو 6 پرو با ESP روشن در پیچها قابل قبول بوده و با ESP خاموش نیز خبری از بیشفرمانی (Over-Steer) نیست. ولی مشکل کمفرمانی که در نسل قبلی چری آریزو 6 وجود داشت، در فونیکس آریزو 6 پرو تا حدی بر طرف شده است. در مقابل، خودروی جک J7 دارای خدمات پس از فروش قابل قبول، پیشرانه قدرتمند، آپشنهای مناسب، طراحی مدرن بدنه و شتاب خوب 8 ثانیهای است، ولی از معایب آن میتوان به قیمت نسبتا بالا، حساسیت پیشرانه توربو GDI به نحوه نگهداری و سوخت سوپر هستند.
سیستم TCO در هنگام تیکآف از لغزندگی و از دست دادن کنترل خودرو، جلوگیری میکند و پیشرانه آن به سیستم GDI مجهز شده است که همان تکنولوژی تزریق مستقیم سوخت است و در مقایسه با سیستم عادی تزریق چند نقطهای MFPI دارای مزایایی از قبیل کاهش مصرف سوخت است که منجر به شتابگیری روان و پایدارتر خودرو میشود. شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، یکی از دلایل برتری آن نسبت به آریزو6 پرو در بین جوانان است که تعویض دندهها به صورت اسپرت را فراهم مینماید.
وضعیت بازار:
فونیکس آریزو 6 پرو و KMC J7 به عنوان سدانهای چینی جدید بازار ایران از لحاظ ظاهری، مشخصات فنی و امکانات رفاهی و ایمنی در سطح مناسبی قرار دارند. کی.ام.سی جی7 در قالب یک سدان جذاب و اسپرت که تواناییهای فنی و حرکتی آن در سطح بالایی قرار دارد، میتواند نیاز مشتریان جوان را براورده سازد.
در طرف مقابل، فونیکس آریزو 6 پرو با سواری نرمتر، استهلاک کمتر با توجه به بنزین موجود در ایران میتواند برای خانوادهها گزینه مناسبی باشد. در بازار فعلی کشور و در کمبود مدلهای سدان، حضور دو خودروی جدید چری آریزو 6 پرو و کی.ام.سی J7 توانسته تا حدودی جنب و جوش را به بازار داخلی القا نماید. مدیران خودرو برای آریزو ۶ پرو قیمت ۱ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان و کرمان موتور برای کی.ام.سی جی۷ قیمت ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان را در نظر گرفته است.
البته از آنجایی که کی.ام.سی جی۷ از لحاظ ظاهری و پیشرانه در وضعیت بهتری قرار دارد، وجود اختلاف حدود ۲۰۰ میلیون تومان منطقی به نظر برسد. آریزو 6 پرو در بازار چین قیمتی بین 10700 تا 15300 دلار دارد که بسته به سطح امکانات رفاهی، متغیر است. نسخه وارد شده به ایران تقریبا یکی از کاملترین نسخههای این خودرو است و در حدود 15 هزار دلار قیمت دارد.
آیا چهرهای جدید و تعدد آپشنهای آریزو6 پرو می تواند مشتریان را به خریداری این خودرو نسبت به جک جی7 وادار میکند؟
قیمت جک سهول A5 پلاس یا همان جک J7 در بازار چین بین 15.200 تا 20.700 دلار است که بسته به سطح امکانات رفاهی خودرو، متفاوت است. نسخهای که تحت عنوان KMC J7 وارد ایران شده، قیمت حدودا 17 هزار دلاری دارد و در مراسم رونمایی این خودرو در تهران، قیمت فروش آن توسط کرمان موتور مبلغ 1 میلیارد و 250 میلیون تومان اعلام شد.
اما قیمت این خودروها در بازار آزاد قطعا از این فراتر است بهطوری که قیمت جک جی7 در ابتدای سال 1402 به دو میلیارد و سیصد میلیون تومان و قیمت آریزو 6 پرو تا دو میلیارد و صد میلیون تومان افزایش داشته است. به معنی رو در رو شدن آنها با خودروهای لوکس کرهای، ژاپنی و حتی آلمانی دست دوم است.
در این بازه قیمتی، رقیبانی همانند سدانهای بسیار خوشنام، با کیفیت و معتبری نظیر تویوتا کمری، هوندا آکورد، تویوتا آریون، هیوندای سوناتا، هیوندای آزرا، کیا سراتو، کیا کادنزا و حتی مدلهای قدیمیتر بنز E-Class و ب ام و سری 5 و لکسوسES350 در بازار با این دو خودروی چینی رقابت خواهند کرد. میدانید که مقایسه سدانهای مطروحه، با یک برند درجه دوم چینی کمی مضحک و خنده دار به نظر میرسد.
با این حال، گروهی از مشتریان که حوصله چالشهای خرید خودروی دست دوم را ندارند، ممکن است به گزینه صفر کیلومتر چینی موجود در این بازه قیمتی روی آورند. از طرفی J7 به عنوان یک خودرو با ظاهری مدرن و زیبا و امکانات رفاهی قابل قبول وارد بازار میشود و محبوبیت برند جک در ایران نیز میتواند به عنوان یک عامل تسریعکننده برای فروش این خودرو عمل کند.
چری آریزو6 پرو هم با ظاهری زیبا مناسب، در نسلهای قبلی آریزو 5 و اریزو 6 پاسخ مشتریان را به طرزی مناسب داده و خودرویی شناخته شده است. باید دید که با این قیمتهای تند و تیز، آیا در بازار آزاد، اقبال خوبی از آریزو 6 پرو و جک J7 خواهد شد؟
سلام ودرود .بسیار عالی ومفید امکانات .پیشرانه .ظاهرودر مجموع همه زوایای هر دو خودرو برای اونایی که هیچ شناختی نداشتن شرح داده شده ودر انتخابشون خیلی کمک زیادی میشه .بازم ممنون 🙏🙏
از کی تا حالا چری شده برند درجه دو چینی
شما بر اساس آنچه گفته شد، سلیقه و نیازتون تصمیم گیرنده هستید. امیدوارم مقاله به شما کمک کرده باشه
باید در آخر قاطع بگید آریزو بخریم یا j7
بررسی خیلی مفیدی بود. به من برای تصمیم گیری کمک کرد