• تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حریم خصوصی
  • فیلم تست و بررسی خودرو، اخبار و قیمت ماشین
سبقت‌آزاد
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
    • نقد و بررسی خودرو
    • به زودی در بازار ایران
    • تجربه رانندگی و سفر
    • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه خبر درگوشی
سایپا ورشکسته نیست

کاکایی: سایپا ورشکسته نیست

توسط سبقت آزاد
۱۴۰۵-۰۵-۲۸

استاد دانشگاه علم‌وصنعت با رد ورشکستگی سایپا، تداوم تولید این شرکت را به حمایت اصولی دولت مشروط دانست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیرحسن کاکایی استاد دانشگاه علم و صنعت با تشریح ظرفیت‌ها و عملکرد سایپا در سال‌های اخیر گفت: این شرکت با وجود مواجهه با شرایط سخت اقتصادی، ارزی، انرژی و مشکلات به‌جامانده از گذشته، همچنان توانسته خود را در مسیر تولید حفظ کند.

وی افزود:  شرایط متفاوت و اتفاقاتی که طی 5 سال اخیر در سایپا رخ داده، این شرکت را با تنش‌های مالی و فنی مواجه کرده است، اما با تغییر مدیرعامل و هیات‌مدیره، روند فعالیت شرکت نسبت به گذشته بهتر شده و اصلاح نظام‌های مختلف تولید و کیفیت در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت: در دو سال اخیر با وجود شرایط دشوار، اقدامات مناسبی در سایپا انجام شده و این شرکت توانسته مسیر تولید را حفظ کند؛ البته ادامه این روند و جلوگیری از ورشکستگی سایپا نیازمند حمایت جدی دولت است. 

حمایت مالی دولت با تاخیر انجام شد

کاکایی ادامه داد: سال گذشته مقرر شده بود 20 همت به هر یک از دو شرکت سایپا و ایران‌خودرو پرداخت شود، اما متاسفانه با تاخیر بسیار زیاد و در پایان سال، تنها 8 همت به هر دو شرکت پرداخت شد.

وی تصریح کرد: این مبلغ علاوه بر اینکه بسیار کمتر از رقم تعیین‌شده بود، به دلیل تاخیر در پرداخت، اثرگذاری خود را نیز از دست داد؛ چرا که اگر این مبلغ در آبان ماه پرداخت می‌شد، ارزش دلار حدود 70 هزار تومان بود، اما در اسفند ماه دلار به 140 هزار تومان رسید و بنابراین این حمایت نتوانست اثرگذاری مناسبی داشته باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت مالی سایپا مناسب نیست و تولید خوبی نیز انجام نمی‌شود، گفت: باید اذعان کرد که با وجود این شرایط نامناسب، اگر مدیرعامل و تیم مدیران ارشد گروه سایپا با مدیریت صحیح و بهره‌گیری از بسترهای قوی موجود در این شرکت، روند دیگری را دنبال می‌کردند، تاکنون سایپا از رده تولید خارج شده و درهای شرکت بسته شده بود.

1404؛ سخت‌ترین سال برای صنایع در 60 سال اخیر

کاکایی با بیان اینکه سال گذشته سخت‌ترین سال برای صنایع در 60 سال اخیر بود، اظهار کرد: جنگ 12 روزه، جنگ رمضان، اسنپ‌بک، تنش‌های ارزی که باعث شد نرخ دلار بیش از دو برابر شود و همچنین کمبود برق که 1.5 برابر بیشتر از سال 1403 بود، باعث شد شرکت‌های خودروساز سال بسیار سختی را پشت سر بگذارند.

وی افزود: در حالت کلی، مجموعه این اتفاقات می‌توانست باعث نابودی بسیاری از شرکت‌ها شود، اما خوشبختانه سایپا همچنان در حال حرکت و تولید است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: سایپا با وجود تمام مشکلات موجود، در سال گذشته عملکرد بسیار خوبی داشته و توانسته بخش قابل توجهی از بدهی‌های خودرویی را که میراث گذشتگان است، پرداخت کند. این موضوع باید از سوی مدیران و مسئولان بالادستی در مجلس و دولت مورد توجه قرار گیرد.

هزینه 650 میلیون دلاری ناشی از اختلاف نرخ ارز

کاکایی با اشاره به تاخیر در تخصیص ارز گفت: علاوه بر مشکلات ذکرشده، در اوایل سال گذشته تخصیص ارز با تاخیر زیادی انجام شد و شرکت‌های سایپا و ایران‌خودرو بر اساس قانون 90 درصدی ترخیص، مجاز به ترخیص کالاها برای تولید شدند.

وی ادامه داد: مقرر شد سایپا و ایران‌خودرو این کار را با دلار 70 هزار تومان انجام دهند و محصولات خود را نیز با همان قیمت به فروش برسانند، در حالی که در آبان ماه همان سال، تسویه با دلار 140 هزار تومان انجام شد. این موضوع باعث ایجاد هزینه مازاد حدود 650 میلیون دلاری برای سایپا و ایران‌خودرو شد و متاسفانه هیچ‌کدام از مسئولان در این زمینه کمکی به دو شرکت خودروساز نکردند.

سایپا روی کاغذ به مرز ورشکستگی رسیده است

وی با بیان اینکه سایپا با عدد و رقم و بر روی کاغذ به مرز ورشکستگی رسیده است، تاکید کرد: در سال‌های اخیر دو شرکت سایپا و ایران‌خودرو بارها مشمول ماده 141 قانون تجارت شده‌اند، اما هیچ‌گاه ورشکسته نشده‌اند و فعالیت خود را ادامه داده‌اند.

کاکایی افزود: سهام سایپا حدود 3 میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده است که این ارزش شامل مواردی همچون امکانات تولید، سوله‌ها و تجهیزات، انواع مجوزها، مسیرهای مختلف و سرمایه نیروی انسانی متخصص است. مجموعه این موارد را می‌توان اکوسیستم سایپا دانست که تمام این ظرفیت‌ها به‌راحتی برای هر شرکتی ایجاد نمی‌شود.

ظرفیت توسعه فناوری و طراحی خودرو در سایپا وجود دارد

وی با اشاره به ظرفیت‌های فنی سایپا گفت: در سایپا ظرفیت توسعه تکنولوژی وجود دارد و این شرکت در طراحی خودرو توانمند است. همچنین با خرید پلتفرم از شرکت‌های دیگر می‌تواند محصولات متنوعی ایجاد کند و تمام این موارد جزو سرمایه‌های سایپا محسوب می‌شوند که در سایه یک حرکت صحیح و اصولی می‌توانند به نتیجه برسند.

کاکایی با بیان اینکه مدیرعامل نمی‌تواند بسیاری از موضوعات را به‌تنهایی دنبال کند، تاکید کرد: حرکت در این مسیر نیازمند حمایت‌های بیشتر است؛ به نحوی که مالکیت دولتی یا خصوصی باید حمایت بیشتری از شرکت انجام دهد و به کمک مدیرعامل بیاید.

وی افزود: البته در مورد سایپا دولت این حمایت همه‌جانبه را انجام نداد و موانع افزایش اعتبار را با وجود شرایط و برنامه‌های بسیار مناسب برای جهش تولید و محصول در سایپا برطرف نکرد.

ضرورت حمایت دولت یا واگذاری سهام سایپا

کاکایی با تأکید بر ظرفیت‌های موجود در سایپا گفت: سایپا 40 تا 60 درصد سهم بازار را در اختیار دارد و در حوزه شبکه خدمات پس از فروش، زنجیره تامین و مرکز تحقیقات نیز امکانات بالقوه‌ای در اختیار دارد.

وی ادامه داد: با وجود این ظرفیت‌ها، دولت باید حمایت خود را از سایپا بیشتر کند تا روند حرکتی شرکت بهتر شود و به بالندگی برسد.

سایپا ظرفیت همکاری با خودروسازان خارجی را دارد

کاکایی با بیان اینکه سایپا توان همکاری با خودروسازان خارجی را دارد، اظهار کرد: در صورتی که سایپا بتواند قرارداد قبلی خود با چانگان را بازآفرینی کند، در این مسیر موفق خواهد بود.

وی افزود: دو شرکت خودروساز سایپا و ایران‌خودرو تولیدکننده هستند و اکوسیستمی مبتنی بر ارزش افزوده دارند. هر دو شرکت می‌توانند با انجام مشارکت با شرکت‌های خارجی، محصولات جدید را با ارزبری کم تولید کنند.

سایپا برای ادامه مسیر نیازمند حمایت اصولی است

وی  گفت: اگر حمایت‌های بیرونی از شرکت سایپا بهتر بود، قطعا در داخل سایپا ظرفیت عملکرد بسیار بالایی وجود داشت. سایپا از پتانسیل بالایی برخوردار است و در دو سال اخیر با تمام مشکلاتی که وجود داشته و از گذشته به ارث برده، بسیار موفق عمل کرده و توانسته خود را در مسیر تولید نگه دارد.

کاکایی خاطرنشان کرد: در این برهه، دولت باید بیشتر از قبل از سایپا حمایت کند؛ چرا که این شرکت نیازمند حمایت مالی به شکل اصولی است.

ممکنه بپسندی

‌سایپا از مرز تولید روزانه 600 خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص

‌سایپا از مرز تولید روزانه 600 خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص

۱۴۰۵-۰۶-۱۵
افزایش قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو چند میلیون تومان است؟ به دلیل جهش هزینه گواهی اسقاط خودرو؛ نرخ‌های جدید شهریور ۱۴۰۵

افزایش قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو چند میلیون تومان است؟ به دلیل جهش هزینه گواهی اسقاط خودرو؛ نرخ‌های جدید شهریور ۱۴۰۵

۱۴۰۵-۰۶-۱۳
کاهش بیش از ۸۴ درصدی خودروهای ناقص سایپا تا ابتدای شهریورماه/ تعداد خودروهای ناقص تا پایان ماه جاری به صفر خواهد رسید

کاهش بیش از ۸۴ درصدی خودروهای ناقص سایپا تا ابتدای شهریورماه/ تعداد خودروهای ناقص تا پایان ماه جاری به صفر خواهد رسید

۱۴۰۵-۰۶-۰۴
حمایت از سایپا دیزل برای استمرار تولید و حفظ اشتغال در دستور کار ایدرو/ هدف گذاری برای کسب رتبه دوم بازار خودروهای تجاری

حمایت از سایپا دیزل برای استمرار تولید و حفظ اشتغال در دستور کار ایدرو/ هدف گذاری برای کسب رتبه دوم بازار خودروهای تجاری

۱۴۰۵-۰۵-۲۵
برچسب ها: سایپا

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 13 =

ویدیوهای بررسی خودرو

فیلم تست و بررسی فونیکس تیگو ۸ پرو مکس

فیلم تست و بررسی فونیکس تیگو ۸ پرو مکس

📅۱۴۰۲-۱۲-۱۰
فیلم بررسی دیگنیتی پرایم گروه بهمن

فیلم بررسی دیگنیتی پرایم گروه بهمن

📅۱۳۹۹-۱۰-۲۵
فیلم بررسی اونترا U75 پلاس شاسی‌بلند جدید ایلیا پارس کیان + مشخصات و قیمت

فیلم بررسی اونترا U75 پلاس شاسی‌بلند جدید ایلیا پارس کیان + مشخصات و قیمت

📅۱۴۰۴-۰۷-۲۲
فیلم تست و بررسی دنا پلاس

فیلم تست و بررسی دنا پلاس

📅۱۳۹۸-۰۴-۲۰

شرایط فروش و قیمت خودرو

فروش مشارکت در تولید سایپا شهریور 1405 ویژه متقاضیان طرح عادی؛ عرضه آریا اتوماتیک، کوییک GX-L و کوییک S

فروش مشارکت در تولید سایپا شهریور 1405 ویژه متقاضیان طرح عادی؛ عرضه آریا اتوماتیک، کوییک GX-L و کوییک S

🕒 ۱۴۰۵-۰۶-۱۸
شرایط فروش ایران خودرو شهریور 1405؛ فروش 8 محصول با تحویل 30 روزه

شرایط فروش ایران خودرو شهریور 1405؛ فروش 8 محصول با تحویل 30 روزه

🕒 ۱۴۰۵-۰۶-۱۸
افزایش رسمی قیمت محصولات مدیران خودرو شهریور 1405؛ تاثیر مستقیم گواهی اسقاط بر سبد محصولات

افزایش رسمی قیمت محصولات مدیران خودرو شهریور 1405؛ تاثیر مستقیم گواهی اسقاط بر سبد محصولات

🕒 ۱۴۰۵-۰۶-۱۷
جزییات طرح تبدیل لاماری ایما شهریور 1405؛ امکان جایگزینی با لاماری نئو و اکو با تخفیف ویژه

جزییات طرح تبدیل لاماری ایما شهریور 1405؛ امکان جایگزینی با لاماری نئو و اکو با تخفیف ویژه

🕒 ۱۴۰۵-۰۶-۱۷
بخشنامه جدید فروش لاماری اکو؛ قیمت و شرایط ثبت نام نقدی و دومرحله ای (شهریور 1405)

بخشنامه جدید فروش لاماری اکو؛ قیمت و شرایط ثبت نام نقدی و دومرحله ای (شهریور 1405)

🕒 ۱۴۰۵-۰۶-۱۶

دسته بندی مطالب

  • آموزش خودرو (۳۳۴)
  • بازار خودرو (۶۵۳)
  • به زودی در بازار خودرو ایران (۳۱۸)
  • پیشنهاد سردبیر (۲۰۱)
  • تجربه رانندگی و سفر (۷۵)
  • خبر درگوشی (۴,۷۹۰)
  • داشبورد (۳۴۲)
  • فناوری در خودرو (۳۸۶)
  • فیلم تست و بررسی خودرو (۴۹)
  • مشخصات ماشین‌ها و بررسی خودرو (۱,۱۰۹)

سبقت آزاد

ما از تیرماه 1394 با تولید فیلم‌های تست و بررسی خودرو و مقالات خودرویی  همراه شما هستیم. هدف ما در پایگاه خبری سبقت‌آزاد انتشار مقالات تست و بررسی ماشین‌های ایرانی و واراداتی موجود در بازار ایران و جهان و نیز مقایسه آنها با یکدیگر است. تا علاقه‌مندان به خرید خودرو و ماشین بازها بتوانند با آگاهی از فناوری های خودرو، قیمت و اخبار و شرایط فروش خودروها، مشخصات و اطلاعات فنی ماشین‌ها شایسته‌ترین انتخاب را در خرید بهترین خودرو ایرانی و خارجی، وسایل نقلیه و تجهیزات جانبی و آپشن داشته باشند.

🚗 شاید خوشت بیاد 😉

بررسی جتور G700؛ پرچمدار لوکس و قدرتمند جتور با ۹۰۴ اسب بخار قدرت

بهترین مارک باتری ماشین کدام است؟ رتبه بندی ۱۶ برند جهانی از بدترین تا بهترین

  • تبلیغات
  • درباره سبقت آزاد
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تماس باما

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • سبقت آزاد
  • فیلم تست و بررسی خودرو
  • دنیای خودرو
  • نقد و بررس خودرو
  • به زودی در بازار ایران
  • تجربه رانندگی و سفر
  • فناوری در خودرو
  • داشبورد
  • بازار خودرو
  • خبر درگوشی
  • آموزش خودرو
  • تبلیغات در سبقت آزاد
  • درباره سبقت آزاد
  • ورود

طراحی این وب‌سایت توسط پایگاه خبری سبقت‌آزاد انجام شده است. هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ۱۴۰۲ ©